Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Rutten

Zoek je een betrouwbare makelaar in Rutten voor de verkoop van je woning? Het kan een uitdaging zijn om de juiste persoon te vinden. We gaan discussiëren over wie mogelijk de beste makelaar in Rutten kan zijn voor het succesvol verkopen van je eigendom.

Over makelaars in Rutten

Verkoopmakelaars zijn er in vele soorten en maten. Elk met hun eigen benadering, kennis, ervaring en specialisaties. Sommige makelaars geven de voorkeur aan traditionele verkoopstrategieën, terwijl anderen meer innovatieve aanpakken hanteren. Ook verschilt de expertise van makelaars per woningtype of stad. Daardoor kan de ene makelaar uitblinken in het verhandelen van landelijke woningen terwijl een ander zich alleen richt op stadsappartementen. Het is dus belangrijk om een makelaar te kiezen die bij jouw woning en situatie past.

We hebben jouw hulp in dit proces. We houden nauwgezet alle ins en outs bij van makelaars in Rutten. Door te evalueren op diverse kenmerken zoals hun verkoopresultaten, beoordelingen en ervaring, krijgen we een helder beeld van hun prestaties. Op basis van deze informatie kunnen we de beste makelaars in Rutten identificeren. Zo kunnen we je helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze en vraag je zelfverzekerd een bezichtiging of verkoopgesprek aan.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.363
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.498
Besparing (gem.)
€ 1.294

Actueel

 • Overweeg je om je huis in Rutten te verkopen? Het is goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in deze regio 1,18% is. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke makelaardij en het serviceniveau dat je kiest.
 • Voordat je je woning op de markt brengt, is het handig om inzicht te hebben in de lokale woningmarkt. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Rutten is momenteel € 3.396. Voor meer informatie over de actuele huizenprijzen, kan je een kijkje nemen op onze website.

Makelaars in de omgeving van Rutten

In Rutten zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Rutten gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Rutten verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Rutten Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Rutten?

Een makelaar in Rutten rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,18% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 539.200 in Rutten komt dit neer op € 6.363 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Meestal stemmen makelaars hun courtage af op zowel de woning als de woningwaarde. Hierbij kijken ze naar factoren zoals de huidige staat van de woning, de locatie en het potentieel op de markt. De courtage reflecteert deze variabelen, wat betekent dat complexere verkopen mogelijk een hoger tarief hebben.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Rutten 0,48% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.294 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Wees gerust, het doen van deze vergelijkingen komt je niet op kosten of verplichtingen.

Kosten van makelaars in Rutten

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Rutten

Als je besluit jouw woning te verkopen via een makelaar in Rutten, hou er dan rekening mee dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze eenmalige kosten worden gemaakt voor de marketing van je huis. De opstartkosten komen bovenop de courtage, dat is het percentage van de verkoopsom dat je de makelaar moet betalen voor zijn diensten.

Wat houden deze opstartkosten precies in? Denk hierbij aan kosten die worden gemaakt voor de fotografie van je huis, de plaatsing van je woning op huizensites en Funda, en de kosten voor het maken van een brochure. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar deze kosten, omdat ze invloed hebben op het totaalbedrag dat je uiteindelijk aan jouw makelaar betaalt.

Intrekkingskosten van makelaars in Rutten

Als je jouw woning te koop hebt gezet in Rutten bij een makelaar, maar later besluit om deze toch niet te verkopen, kan de makelaar je intrekkingskosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die ontstaan omdat de makelaar tijd en middelen heeft geïnvesteerd in de voorbereiding van de verkoop, de promotie van het pand en andere zaken die verband houden met de verkoophandelingen.

In sommige situaties, bijvoorbeeld bij een wijziging in je persoonlijke omstandigheden of een onverwachte financiële situatie, kan je besluiten om de verkoop van jouw woning stop te zetten. Let daarbij op dat de gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Rutten rekenen € 500 bedragen. Vroegtijdige opzegging van het contract leidt dus tot deze extra kosten, waar je vooraf rekening mee moet houden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Rutten met een vast tarief

In Rutten vind je ook makelaars die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf weet wat je kwijt bent aan makelaarskosten, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan. De gemiddelde kosten voor het intrekken van een vaste vergoeding bij makelaars in Rutten liggen momenteel op € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel, jouw woning wordt verkocht voor een prijs die veel hoger is dan verwacht. Een makelaar die werkt op basis van courtage zou in dit geval een hogere beloning ontvangen. Bij een vast tarief blijft dit bedrag gelijk, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning.

Tip: Overweeg jouw keuze voor een makelaar met een vast tarief of een courtage zorgvuldig. Als je verwacht dat jouw woning snel of voor een hoge prijs zal worden verkocht, kan een makelaar op basis van courtage financieel voordeliger zijn. Anderzijds biedt een vast tarief meer zekerheid en helderheid over de totale kosten.

4 feitjes over makelaars in Rutten

 • Verrassend genoeg kiezen veel woningverkopers in Rutten pas na het inwinnen van advies bij gemiddeld drie verschillende makelaars definitief voor een verkoopmakelaar.
 • Interessant is dat de overgrote meerderheid van de makelaars actief in Rutten lid zijn van een erkende brancheorganisatie. Ongeveer 92% is aangesloten bij organisaties zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Bij het vergelijken van makelaars laten de meeste verkopers in Rutten weten een sterke voorkeur te hebben voor een makelaar met bewezen ervaring in de lokale markt.
 • Opmerkelijk is dat woningen in Rutten die zonder makelaar worden verkocht gemiddeld €17300 minder opleveren dan woningen die met behulp van een makelaar worden verkocht.

Wat levert de beste makelaar in Rutten op?

Het niveau van dienstverlening door makelaars in Rutten varieert behoorlijk. Het kiezen van een kwaliteitsmakelaar kan een sterke invloed hebben op hoe je de verkoop van je woning ervaart. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van stress door soepele communicatie en deskundige prijsonderhandelingen.

Hier zijn twee kenmerkende prestatie-indicatoren van topmakelaars in Rutten:

 • Volgens onze data, halen de uitblinkers onder de makelaars in Rutten bij de verkoop van een woning gemiddeld een bedrag boven de verwachte verkoopprijs dat neerkomt op € 10.439. Dit komt doordat ze door hun ervaring en kennis van de lokale markt heel goed weten te onderhandelen met potentiële kopers.
 • Daarnaast blijkt uit onze statistieken dat de snelst verkopende makelaars in Rutten huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan de gemiddelde makelaar in Rutten. Ze hebben een groot netwerk en weten precies hoe ze woningen op de juiste manier in de markt moeten zetten om snel de juiste koper te vinden.

De beste makelaar in Rutten vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Rutten? Bedenk dat de beste makelaar de makelaar is die perfect aansluit bij jouw woning en jouw situatie. Maak gebruik van onze tool om te onderzoeken welke makelaar bij jou past.

Onze unieke tool laat je de makelaars in Rutten vergelijken. Voer je gegevens in en ontdek welke makelaar de juiste match is voor jouw woning, situatie en voorkeuren. Vind vandaag nog jouw ideale makelaar.

Waar moet je op letten bij makelaars in Rutten?

Als je jouw huis in Rutten wilt verkopen, zijn er vijf belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een makelaar:

Ervaring in de regio Rutten

Een goede makelaar kent de lokale markt in Rutten als geen ander. De kennis van de woningmarkt en bijzonderheden van de regio kunnen helpen bij een succesvolle verkoop.

Betrokkenheid en communicatie

De juiste makelaar is betrokken en houdt je voortdurend op de hoogte. De makelaar is gemakkelijk bereikbaar en doet er alles aan om je belangen goed te behartigen.

Verkoopstrategie

Informeer bij de makelaar naar de verkoopstrategie. Een duidelijke, overtuigende strategie zorgt ervoor dat je huis op de juiste manier onder de aandacht wordt gebracht.

Verkoopprestaties

Het is belangrijk om te kijken naar de resultaten van de makelaar. Check bijvoorbeeld hoe snel huizen worden verkocht en tegen welke prijs.

Kostenstructuur

De kosten kunnen per makelaar aanzienlijk verschillen. Ga na of de gevraagde courtage recht doet aan de dienstverlening en let ook op eventuele bijkomende kosten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, of Nederlandse Vereniging van Makelaars, is een prominente speler in de vastgoedsector in Nederland. Naast de VBO en VastgoedPRO, behoort de NVM tot de grootste makelaarsverenigingen van het land. Hiermee waarborgt de NVM de kwaliteit en betrouwbaarheid van aangesloten makelaars.

Een NVM-verkoopmakelaar in Rutten biedt tal van voordelen. Niet alleen hebben zij kennis van de lokale woningmarkt, maar ze beschikken ook over vaardigheden in onderhandeling en transactiebeheer. Dus of je nu jouw eerste huis koopt of een ervaren verkoper bent, een NVM-makelaar kan je begeleiden bij elke stap van het proces.

Wat doet een makelaar in Rutten?

Wanneer je overweegt om jouw huis in Rutten te verkopen, kiezen veel mensen voor de hulp van een verkoopmakelaar. Een makelaar verlicht de complexe taken en benodigdheden rondom het verkoopproces, terwijl je zelf de controle behoudt over de beslissingen.

In dit stuk schetsen wij een beeld van wat deze taakverdeling inhoudt. Hieronder vind je de voornaamste taken van een verkoopmakelaar opgesomd:

 • Taxeren van de woningwaarde op basis van vergelijkbare verkochte huizen
 • Adviseren over een realistische vraagprijs en verkoopstrategie
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen met geïnteresseerden over de verkoopprijs
 • Opstellen van de verkoopovereenkomst en afronden van de verkoop

Waarom een makelaar in Rutten inschakelen?

Een goede makelaar in Rutten is als een gids bij het verkopen van jouw huis. Hij kent de plaatselijke woningmarkt, weet welke huizen vergelijkbaar zijn en welke prijs ze opbrengen. Deze kennis gebruikt hij in het bepalen van de juiste verkoopprijs voor jouw huis. Ook kan een makelaar met zijn uitgebreide netwerk een groot aantal potentiële kopers bereiken. Hij neemt je veel werk uit handen en zorgt ervoor dat het verkoopproces soepel verloopt. Een goede makelaar is dus goud waard.

Veelzijdige taken van de makelaar

Alles begint met een accurate waardebepaling van het huis. Een makelaar heeft hiervoor de ervaring en deskundigheid. Na de waardebepaling wordt een verkoopstrategie uitgestippeld. De makelaar zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de woning op diverse kanalen, zowel online als offline.

Het belang van netwerk

De netwerkkracht van een makelaar is ook essentieel. Hiermee kan hij een breder publiek bereiken, waardoor de kans op een succesvolle transactie groter is. Daarbij heeft de makelaar ook contacten met andere professionals in de sector, zoals notarissen en taxateurs.

Onderhandelingen door de makelaar

Een makelaar is tevens een geoefend onderhandelaar. Hij neemt deze taak op zich en is in staat om tot de beste voorwaarden en prijs te komen. Dit kan zonder emotionele betrokkenheid, wat voor een particuliere verkoper vaak moeilijk is.

Administratieve zaken

Verder neemt de makelaar ook de administratieve taken van je over. Denk aan het opstellen van een koopovereenkomst, het controleren van de juridische documenten en het begeleiden van de overdracht bij de notaris. Zo kun jij je focussen op jouw volgende stap.

Makelaars in Rutten vergelijken

Als je een huis wilt verkopen in Rutten, loont het om verschillende makelaars te vergelijken. Met ons uitgebreide assortiment aan data van lokale makelaars, kun je eenvoudig de beste keuze maken.

 • Vergelijk makelaars op verkoopopbrengst en snelheid
 • Bespaar op makelaarskosten door te vergelijken
 • Vindt de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Ontvang gratis en vrijblijvend advies en waardebepaling

Bij Huis Verkopen vinden we het belangrijk dat jouw keuze voor een makelaar 100% onafhankelijk is. Dankzij ons eenvoudige en objectieve vergelijkingsproces, helpen we jou bij het vinden van de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen en situatie. Of je nu snel wilt verkopen of streeft naar een maximale verkoopopbrengst, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken.

Vergelijk makelaars in Rutten Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Rutten

De gemiddelde makelaarskosten in Rutten bedragen € 6.363. Het loont echter om de makelaars te vergelijken, want dit kan een besparing opleveren van € 1.294.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Rutten is 103 dagen. Het is hierbij wel belangrijk om een goede makelaar te vinden die bij je past.

In Rutten bedragen de gemiddelde opstartkosten voor een makelaar € 515. Dit kunnen variëren, dus vergeet niet de tarieven op te vragen bij lokale makelaars.

Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Rutten bedraagt 1,18%. Deze percentage kan variëren per makelaar, dus het is raadzaam om ook hiervoor makelaars te vergelijken.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Rutten is € 539.200. Dit is een indicatie, voor een exacte waardebepaling kan je een waardebepaling aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen