Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ens

De woningmarkt in Ens kan behoorlijk onvoorspelbaar zijn. Gelukkig biedt deze pagina je alle inzichten die je nodig hebt als je overweegt je huis in Ens te verkopen. Je vindt hier alle relevante cijfers; van de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen tot het aantal uitgevoerde transacties tot heden juli 2024. Dit soort statistieken zijn onmisbaar om de waarde van jouw woning goed in te schatten.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ens

De gemiddelde verkoopprijs in Ens is in de laatste 3 maanden € 427.815 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 442.000 euro. Tevens toont de onderstaande grafiek de ontwikkeling van deze prijzen, wat je een beter inzicht geeft in het lokale huizenmarkt gedrag. Hoewel dit aantrekkelijk kan zijn, kan het ook verstandig zijn om de juiste marktomstandigheden af te wachten als je overweegt je huis te verkopen:

Huizenprijzen in Ens

Afgelopen 3 maanden

€ 278.000
€ 385.000
€ 492.000

Het kan verbijsterend zijn bij de verkoop van een huis: de prijs per vierkante meter. Waarom? Omdat dit een goede indicatie geeft van de waarde van jouw huis in Ens. Wist je bijvoorbeeld dat de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Ens € 2.998 euro bedraagt? Verdiep je in de marktcijfers en neem een kijk naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Ens per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.800
€ 3.300

Prijsontwikkeling Ens laatste 12 maanden

De woningmarkt in Ens is de afgelopen 12 maanden continue in beweging geweest. Het is opmerkelijk hoe de verkoopprijzen zich hebben ontwikkeld. Zo was de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Ens afgelopen maand € 427.815 euro. Voor meer gedetailleerde inzichten in de marktbewegingen, zie je hieronder de grafiek:

Wat is mijn woning in Ens waard?

De waarde van jouw woning in Ens is afhankelijk van meerdere factoren. Deze kunnen variëren van het aantal vierkante meters woonoppervlakte, tot de ligging en de staat van het onderhoud. Ook de actuele marktcondities spelen hierbij een belangrijke rol.

Ben je benieuwd naar de precieze waarde van jouw woning? Een gratis waardebepaling door een makelaar is een goede aanrader. Het dient als een betrouwbaar startpunt, ongeacht of je zeker weet dat je jouw woning snel wilt verkopen of als je eerst een helder beeld wilt krijgen van de exacte waarde om zo beter te kunnen beslissen.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis. Dit is natuurlijk fijn omdat je niet zelf op pad hoeft. Maar bovendien krijg je zo een exact idee van de huiswaarde, gebaseerd op de kenmerken en kwaliteiten van jouw specifieke woning, en niet louter op algemene marktinformatie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is belangrijk om te beseffen dat de statistieken van de woningmarkt niet op iedere locatie dezelfde zijn; de huizenprijzen rondom Ens variëren aanzienlijk vergeleken met Ens zelf. Deze variatie illustreert het belang van het onderzoeken van huizenprijzen in verschillende gebieden en steden, om zo een realistisch en actueel beeld van de huidige vastgoedmarkt te krijgen.

Precieze prijsinformatie kan van grote waarde zijn, voor zowel kopers als verkopers. Door inzicht te krijgen in de verkoopprijzen per vierkante meter, kan je een beter oordeel vellen over de waarde van een huis. Dergelijke vergelijkingen kunnen je ook helpen om te begrijpen hoe de prijzen van onroerend goed in Ens zich verhouden tot die in omliggende gebieden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Ens

Hoe kies je de juiste makelaar voor het verkopen van jouw huis in Ens? Goede vraag! Makelaars kunnen op diverse manieren van elkaar verschillen, zoals hun ervaring met bepaalde type woningen, hun lokale marktkennis, en hun tarieven.

De keuze van een geschikte makelaar kan een groot verschil maken bij het verkopen van je huis. Een goede verkoopmakelaar kan je namelijk helpen bij de beste prijsstelling, creatieve marketingstrategieën, en tijdige communicatie. Profiteer van het vergelijken van makelaars en vind zo de beste makelaar voor jouw situatie in Ens.

Vergelijk makelaars in Ens Of lees meer over makelaars in Ens

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ens

Bij het verkopen van je huis in Ens zijn de makelaarscourtages een belangrijk punt van aandacht. Gemiddeld hanteren makelaars hier een courtage van 1,18% van de uiteindelijke verkoopprijs. Gezien de gemiddelde verkoopprijs in Ens, te weten € 427.815, komt dit neer op een bedrag van € 5.048. Courtages zijn echter niet vastgesteld en kunnen variëren per makelaar, dus het loont om ze te vergelijken.

Het kiezen van een makelaar gaat echter over meer dan alleen kosten. Je wilt een makelaar die het beste bij jou en je woning past. Let daarom ook op de aanpak, de verkoopstrategie en de werkwijze van verschillende makelaars. Op makelaars vergelijken kun je verschillende verkoopmakelaars in Ens en met elkaar vergelijken op basis van jouw voorkeuren. Deze weloverwogen keuzen kunnen ertoe bijdragen een betere verkoopprijs te realiseren voor je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ens

Wanneer je een wandeling maakt door het pittoreske Ens, merk je al vrij snel op dat het merendeel van de woningen aan de verkoopzijde zit. Het aantal bedraagt namelijk 989, een aanzienlijk deel van alle woningen. Echter is Ens meer dan alleen koopwoningen. Gekleurde voordeuren leiden je naar de sociale huurwoningen, terwijl andere panden een totaal andere functie vervullen en bijvoorbeeld worden gebruikt als bedrijfsruimtes. Ens huisvest een divers woningaanbod, verstrengeld in haar unieke karakter.

Aantal verkochte woningen in Ens

In de afgelopen 12 maanden is er een bepaald aantal woningen in Ens te koop gezet en daadwerkelijk verkocht. Wil je weten hoeveel dat er precies zijn? Bekijk dan de onderstaande grafiek. Hierin vind je het overzicht van alle aanmeldingen en transacties: 33.

Ben je van plan jouw huis in Ens te verkopen?

Als je van plan bent om je huis in Ens te verkopen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om te weten hoe de huidige huizenmarkt eruit ziet, welke prijsstelling voor jouw woning het meest aantrekkelijk is en hoe je je huis zo goed mogelijk presenteert aan potentiële kopers. Het zijn slechts enkele voorbeelden van zaken die komen kijken bij de verkoop van een huis.

Om het verkoopproces soepeler te laten verlopen, kan een stappenplan ontzettend handig zijn. Zo'n plan bevat een gedetailleerde beschrijving van de acties die je moet ondernemen, van het regelen van een energielabel tot het kiezen van een geschikte makelaar. Volg je dit plan, dan weet je zeker dat je alle belangrijke stappen doorloopt voor de verkoop van jouw woning in Ens.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De statistieken van de woningmarkt in Ens zijn continu in verandering, en de meest recente cijfers zijn altijd beschikbaar voor jou op onze website. Deze constante updates maken het voor jou mogelijk om goed op de hoogte te blijven van de huidige staat van de huizenmarkt, zodat je beter kunt inspelen op de veranderende ontwikkelingen. Het volgen van de trends in de marktcijfers van Ens biedt je de kans om te anticiperen op een gunstige tijd voor de verkoop van je huis.

De veelzijdigheid van HuisVerkopen.nl

Naast het bijhouden van de lokale huizenmarkt, biedt HuisVerkopen.nl je een breed scala aan tools en diensten om je te ondersteunen bij de verkoop van je woning. Je kan op de site adviezen vinden over het berekenen van de vraagprijs, met hulp van onze gratis waardebepaling door een ervaren, lokale makelaar. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een geldig energielabel, dus als je er nog geen hebt, kan je er direct één aanvragen bij een lokale energieadviseur via HuisVerkopen.nl. We hebben daarnaast een stappenplan beschikbaar om je te helpen bij het organiseren van de verkoop van je huis. Ten slotte biedt de website ook tal van tips en tricks om je huis op de meest effectieve manier te kunnen verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen