Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Swifterbant

Als je overweegt je huis in Swifterbant te verkopen, is inzicht in de lokale woningmarkt essentieel. Je hebt informatie nodig over bijvoorbeeld actuele verkoopprijzen en woningverkopen. Deze gegevens ondersteunen je bij het maken van weloverwogen verkoopbeslissingen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Swifterbant

De gemiddelde verkoopprijs in Swifterbant is in de laatste 3 maanden € 348.921 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 387.275 euro. Deze informatie biedt inzicht in de recente ontwikkelingen op de lokale woningmarkt. Voor verdieping in de lokale vraag- en verkoopprijzen, raadpleeg de onderstaande grafiek. Deze toont een duidelijk overzicht van de ontwikkelingen in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Swifterbant

Afgelopen 3 maanden

€ 143.000
€ 290.000
€ 437.000

Het kan een verstandige keuze zijn om in Swifterbant de waarde per vierkante meter in ogenschouw te nemen. Deze specifieke waarde geeft een heldere indicatie van de lokale marktsituatie. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Swifterbant op € 2.809. Bekijk de grafiek hieronder voor een gedetailleerd overzicht van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Swifterbant per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.600
€ 3.100

Prijsontwikkeling Swifterbant laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Swifterbant niet stilgestaan. Elke maand komen er nieuwe marktcijfers binnen, die duidelijk maken hoe de gemiddelde verkoopprijs zich ontwikkelt.

Om een idee te geven van het recente beeld: afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs € 348.921 euro. Zie hieronder de grafiek met de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Swifterbant waard?

De waarde van jouw woning in Swifterbant hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan de locatie van de woning, de staat van onderhoud, en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Uiteraard spelen ook de grootte van de woning en de aanwezigheid van bijvoorbeeld een tuin of garage een rol.

Als je precies wilt weten wat jouw huis op dit moment waard is, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar het beste startpunt. Of je nu overweegt je woning te verkopen of juist een goed beeld wilt krijgen van de huidige waarde, een waardebepaling zal je duidelijkheid geven.

Een gratis waardebepaling houdt in dat een makelaar bij je thuis komt en ter plekke de waarde van je woning bepaalt. Dit duurt in de regel ongeveer 30 minuten en is geheel kosteloos. Dat maakt een waardebepaling tot een slimme en vrijblijvende manier om inzicht te krijgen in de waarde van jouw woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je in de woningmarkt duikt, kom je snel tot de conclusie dat de prijzen van woningen per locatie aanzienlijk kunnen variëren. Zo is het interessant om te constateren dat de huizenprijzen in Swifterbant een uniek patroon kennen, dat licht afwijkt van de trends in nabijgelegen gebieden. Dergelijke marktbewegingen kunnen invloed hebben op jouw keuze voor een woonplaats. Het is daarom altijd raadzaam je vooraf goed in te lezen en te vergelijken.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Swifterbant

Op zoek naar een makelaar in Swifterbant om je huis te verkopen? De keuze kan overweldigend zijn, omdat makelaars variëren in specialisaties, kostenstructuren en service-aanpak. Sommigen focussen bijvoorbeeld op luxe woningen, anderen rekenen vaste kosten, terwijl weer anderen werken met een percentage van de verkoopprijs.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een groot verschil maken. Een ervaren makelaar kan je begeleiden bij prijsstelling, onderhandelingen voeren met potentiële kopers en jouw huis op de juiste manier in de markt zetten. Hierdoor kan je huis sneller worden verkocht en voor een hogere prijs. Daarom is het de moeite waard om de verschillende opties te bekijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Vergelijk makelaars in Swifterbant Of lees meer over makelaars in Swifterbant

Gemiddelde tarieven van makelaars in Swifterbant

De courtages die makelaars rekenen voor hun diensten kunnen flink uiteenlopen. In Swifterbant ligt het gemiddelde tarief op 1,09% van de verkoopprijs. Bij de gemiddelde verkoopprijs van € 348.921 kom je dan uit op € 3.803 aan makelaarskosten. Let op, dit is slechts een gemiddelde en de kosten variëren per makelaar. Het is daarom verstandig om verschillende offertes op te vragen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en je niet teveel betaalt.

Naast de tarieven zijn er ook andere factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar. Denk bijvoorbeeld aan de werkwijze en verkoopstrategie van de makelaar, maar ook hoe goed de makelaar jou op de hoogte houdt van het verkoopproces. Het is daarom van belang om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Je kunt dan kennis maken met verschillende makelaars in Swifterbant en hun werkwijze, verkoopstrategie en aanpak beter leren kennen. Op deze manier kan je de keuze maken voor een makelaar die het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Swifterbant

Opvallend aan de huizenmarkt in Swifterbant is dat een aanzienlijk deel van de woningen bestaat uit koopwoningen. Maar vergis je niet, want hoewel de meerderheid van de huizen bezit is van de bewoners, zijn er ook zeker woningen met een andere bestemming. Dit kan variëren van sociale huurwoningen tot panden met een speciale functie, zoals een bedrijfsruimte. Het zijn dus niet enkel de koopwoningen die Swifterbant karakteriseren.

Aantal verkochte woningen in Swifterbant

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Swifterbant diverse woningverkopen plaatsgevonden. Om jou een precies inzicht te geven in deze transacties, vind je hieronder een grafiek. Deze visualiseert hoeveel woningen er werden aangemeld en het aantal huizen dat uiteindelijk van eigenaar veranderde 78:

Ben je van plan jouw huis in Swifterbant te verkopen?

Overweeg je jouw woning in Swifterbant van de hand te doen? Bij het verkopen van een huis komt er behoorlijk wat kijken. Daarom is het altijd een goed idee om een duidelijk stappenplan te raadplegen, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Van het aanvragen van een energielabel tot het selecteren van een betrouwbare makelaar - het correct beheren van elk aspect moet met precisie gebeuren.

Een ding dat je zeker niet mag onderschatten is de keuze van een makelaar. Deze professional zal aan je zijde staan tijdens het proces, en jullie samenwerking kan de uitkomst van je verkoop aanzienlijk beïnvloeden. Wees daarom kieskeurig en neem de tijd om je opties te overwegen. Zo ben je beter voorbereid om jouw huis in Swifterbant met succes te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina waar je informatie vindt over de huizenprijzen in Swifterbant. In dit onvoorspelbare klimaat is het belangrijk om op de hoogte te blijven. Hier worden de actuele ontwikkelingen bijgehouden. Prijzen, transacties, nieuwe aanmeldingen, alles wordt hier nauwlettend in de gaten gehouden. Niet zeker over wat je huis waard is? Geen probleem! Ook de vraag- en verkoopprijzen worden hier actueel gehouden. Als woningverkoper wil je immers goed inzicht hebben in de huidige situatie.

Voordelen van Huis Verkopen voor jouw verkoopproces

Bij de voorbereidingen van de verkoop van je huis is Huis Verkopen een waardevol hulpmiddel. Denk bijvoorbeeld aan de tools voor gratis waardebepaling en makelaars vergelijken. Dit maakt het eenvoudiger om de juiste makelaar voor jouw huis te vinden. Verder helpt Huis Verkopen met makelaarstarieven opvragen, zodat je direct kunt besparen op makelaarskosten. Het duidelijke stappenplan wijst je de weg in de aanloop naar de verkoop. Met andere handige diensten, zoals het aanvragen van een energielabel of woningstyling, regel je eenvoudig alle aspecten van de verkoop via Huis Verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen