Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Best

Voor de succesvolle verkoop van jouw huis in Best is de keuze voor een geschikte makelaar van groot belang. Het vinden van een deskundige en betrouwbare makelaar is een stappenplan dat zorgvuldige overweging vereist, jouw toekomstige verkoopsucces hangt hiervan af. Verken daarom goed de opties en maak een weloverwogen keuze.

Over makelaars in Best

Als je van plan bent jouw huis in Best te gaan verkopen, helpt de selectie van een makelaar grotendeels bij de verkoopprestatie. Het is niet simpelweg een kwestie van een bord 'Te Koop' in de tuin zetten. De makelaar moet jouw woningverkoop actief begeleiden, potentiële kopers aanlokken en een overtuigende verkoopprijs onderhandelen.

Met onze ervaring en kennis van de lokale markt, houden we continu de ontwikkelingen van makelaars in Best in de gaten. Dat zorgt ervoor dat we inzicht hebben in de prestaties van deze makelaars. Dit betekent dat we precies weten welke makelaars het meeste succes behalen in Best! Dat maakt het voor jou makkelijker de beste keuze te maken. Wil je meer weten? Op deze pagina vind je alle nodige informatie over de makelaars in Best.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.869
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.390
Besparing (gem.)
€ 1.217

Actueel

 • In Best liggen de huidige huizenprijzen gemiddeld op € 450.849 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is op dit moment € 3.965. Wil je een diepere duik nemen in de woningprijzen binnen Best? Dan is dit een relevante link.
 • Bij het verkopen van je huis kan ook de courtage een rol spelen. In Best is de gemiddelde courtage op dit moment 1,08%. Meer informatie nodig? Bezoek dan de specifieke pagina voor Best.
 • Tenslotte is het goed om te weten dat makelaarstarieven in Best flink uiteenlopen. Door de tarieven te vergelijken, kan je gemiddeld een bedrag van € 1.217 besparen.

Uitgelichte makelaars in Best

In Best zijn er talloze makelaars die je van dienst kunnen zijn bij het verkopen van je huis. Het is echter niet aan te raden om zomaar de eerste makelaar die je tegenkomt in te schakelen. Het is een slimme zet om verschillende makelaars in Best te vergelijken op basis van hun ervaring, dienstverlening en tarieven.

Logo ERA Makelaardij Ed Willems

ERA Makelaardij Ed Willems

ERA Makelaardij Ed Willems kenmerkt zich door een sterke dienstverlening en jarenlange ervaring. Ze zetten hun lokale kennis en netwerk in om je te helpen de beste prijs voor je woning te onderhandelen. Het team biedt naast verkoop ook aankoopbegeleiding, taxaties, verhuur en heeft een specialisatie in nieuwbouw. Voor optimale presentatie schakelen ze een professionele stylist en fotograaf in. De communicatie is zorgvuldig en servicegericht. Ze spreken naast Nederlands ook Engels.
Logo MGM Makelaardij

MGM Makelaardij

MGM Makelaardij is een klantgerichte makelaar gevestigd in Best. Met aandacht voor jouw wensen begeleidt het team van vijf medewerkers je op persoonlijke wijze tijdens het volledige verkooptraject. Ook voor aankoop, verhuur en taxaties kan je bij MGM terecht. Met hun lidmaatschap bij NVM en verschillende certificaten tonen ze een hoge mate van professionaliteit en kwaliteit. Hun inzet wordt beloond met een uitstekende beoordeling van 9,3 op Funda.
Logo Van den Berk & Kerkhof Makelaars en Taxateurs

Van den Berk & Kerkhof Makelaars en Taxateurs

Van den Berk & Kerkhof Makelaars en Taxateurs is een betrouwbare partner met ruim 50 jaar ervaring. Dit Brabantse kantoor biedt gespecialiseerde kennis op het gebied van zowel particulier, zakelijk als agrarisch vastgoed, ongeacht je vraag of wens. Met een team van 10 experts en hoogwaardige certificaten staan ze altijd klaar om je van A tot Z bij te staan. Hun sterke focus op klantbetrokkenheid en hun hoge beoordeling op Funda onderstrepen hun commitment om je plannen en ambities te ondersteunen.

Best Housing

Best Housing is een gecertificeerd makelaarskantoor dat je niet alleen helpt bij de verkoop van je huidige woning, maar ook bij het vinden van je droomhuis. Ze gebruiken alle moderne kanalen zoals social media en Funda om je woning optimaal te presenteren. Behalve verkoop en aankoopbegeleiding, bieden ze ook verhuur, aanhuur en taxatie aan. Ze luisteren aandachtig naar je wensen en bieden zelfs ongevraagd advies om de attentiewaarde van je woning te verhogen. Best Housing werkt vooral in de regio Best en Eindhoven.

Best Intermediair Groep

Best Intermediair Groep is een actief makelaarskantoor met meer dan 40 jaar ervaring. Met de focus op woonhuizen hebben ze een sterke positie verworven in de regio Zuidoost Brabant. Persoonlijk contact en kwaliteit staan hoog in het vaandel en dankzij hun VBO lidmaatschap staan ze garant voor deskundigheid en objectiviteit. Of je nu wilt kopen, verkopen of huren, Best Intermediair Groep biedt professionele ondersteuning met een persoonlijke aanpak.

Hilverda Makelaars

Bij Hilverda Makelaars kun je rekenen op betrouwbare en professionele makelaardij. Hoewel ze geen deel uitmaken van een branchevereniging, bieden ze kwalitatieve diensten aan gebaseerd op hun aanzienlijke expertise in de vastgoedsector. Kies voor Hilverda Makelaars voor een effectieve en efficiënte aanpak van jouw makelaarsbehoeften.

Kronenburg Makelaardij

Bij Kronenburg Makelaardij staat betrouwbaarheid voorop. Dit makelaarskantoor, gevestigd aan de Broekstraat in Best, is onderdeel van de branchevereniging Vastgoedpro, wat een teken is van professionaliteit en een garantie voor hoogwaardige diensten. Stap gerust eens binnen voor advies, bij deze makelaar ben je in goede handen.

Van der Heijden Makelaardij

Bij Van der Heijden Makelaardij kun je rekenen op een professionele aanpak door een lid van Vastgoedpro. Het afgelopen jaar heeft deze makelaar maar liefst 35 woningen verkocht en 19 huizen staan nog momenteel te koop. Kiezen voor Van der Heijden Makelaardij betekent kiezen voor ervaring en resultaat.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Best dan alleen degenen die je net hebt gezien. Naast deze makelaars zijn er nog tal van andere professionals die je kunnen helpen met de verkoop van jouw huis. Het kan dus zo zijn dat de perfecte match voor jouw woning en situatie niet in het overzicht staat. Om erachter te komen welke makelaar het meest geschikt is, is het raadzaam om een vergelijking te maken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Best mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Best Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Best?

Een verkoopmakelaar in Best rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 450.849 in Best komt dit neer op € 4.869 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars werken met een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Er zijn echter ook makelaars die met een vaste prijs werken. Dit tarief hangt niet af van wat je huis uiteindelijk opbrengt.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Best 0,54% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.217 door eerst tarieven op te vragen.Het is daarom een zinvolle stap om in het proces van je huis verkopen de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken.

Kosten van makelaars in Best

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Best

Als je van plan bent jouw woning in Best te verkopen, kom je al snel in aanraking met opstartkosten. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar rekent om te mogen beginnen met de verkoop van jouw woning. Ze bestrijken vaak de eerste werkzaamheden waar een makelaar kosten voor maakt, zoals het maken van professionele foto's, de inmeting van je huis en de advertentiekosten op huizensites en Funda.

Elke makelaar in Best heeft zo zijn eigen tarieven voor deze opstartkosten. Om je een idee te geven, ligt het gemiddelde bedrag aan opstartkosten dat makelaars in Best rekenen op € 515. Dit bedrag kan uiteraard variëren per makelaar en is afhankelijk van de specifieke diensten die onder de opstartkosten vallen. Het is daarom zinvol om hier goed naar te kijken als je een makelaar kiest voor de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Best

Als woningverkoper in Best is het goed om op de hoogte te zijn van bepaalde kosten die bij de verkoop komen kijken. Heb je al besloten om jouw woning te verkopen via een makelaar, maar twijfel je sterk en overweeg je de woning toch uit de verkoop te halen? Opgelet: de meeste makelaars hanteren namelijk intrekkingskosten. Dit zijn kosten die gerekend kunnen worden als je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen.

Intrekkingskosten komen voort uit de gemaakte inspanningen die de makelaar al voor jou heeft verricht, zoals het organiseren van bezichtigingen en het maken van een woningbrochure. Stel, je krijgt een nieuwe baan aangeboden in dezelfde regio en je wilt toch in jouw huidige woning blijven wonen. Of misschien heb je ondertussen besloten om jouw woning te verhuren in plaats van te verkopen. Dit zijn situaties waarbij je de verkoop van jouw woning zou kunnen stopzetten. Wees je er dan van bewust dat de makelaar hiervoor kosten in rekening kan brengen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Best met een vast tarief

Wist je dat er makelaars in Best zijn die werken met een vast tarief? De transparantie van een vast tarief kan heel aantrekkelijk zijn. In plaats van onzeker te zijn over hoeveel je aan het einde van de dag betaalt, weet je bij een vast tarief in beginsel precies wat je kwijt bent. Deze vastigheid kan rust geven. Gemiddeld gezien hanteert een makelaar hier een vast tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief duidelijkheid biedt, kan het in sommige situaties een nadeel zijn. Stel je voor dat je jouw woning snel en boven de vraagprijs weet te verkopen. In zo'n geval kan het vaste tarief hoger uitvallen dan een courtage. Met een courtage betaal je namelijk een percentage van de verkoopprijs, waardoor de makelaarskosten bij een snelle, gunstige verkoop lager kunnen zijn dan een vast tarief.

Tip: Zet je opties helder op een rijtje voordat je kiest tussen een makelaar met een vast tarief of een courtage. Bedenk wat je precies verwacht van de verkoop van je woning en welke kosten je redelijk vindt. Houd daarbij in gedachten dat de gemiddelde prijs van een makelaar met vaste tarieven in Best € 3.250 is.

4 feitjes over makelaars in Best

 • Mensen in Best die hun woning willen verkopen hebben ontdekt dat het inzetten van een lokale makelaar 11% meer winst oplevert dan bij het zelf verkopen van hun woning.
 • Opmerkelijk genoeg hebben woningverkopers in Best gemiddeld genomen drie makelaars over de vloer gehad voordat zij hun definitieve keuze maakten. Dit bleek uit een vergelijkend onderzoek tussen verschillende makelaarsdiensten.
 • Er bestaat een aanzienlijke variatie in de waardering van huizen in Best door verschillende verkoopmakelaars. De waarderingen kunnen tot wel €32.000 uiteenlopen. Een gratis waardebepaling aanvragen kan hierbij helpen.
 • Wat betreft de courtage, in Best vragen makelaars gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopprijs voor hun diensten.

Wat levert de beste makelaar in Best op?

Als je je huis in Best wilt verkopen, is de keuze van je makelaar ontzettend belangrijk. Niet elke makelaar presteert namelijk op hetzelfde niveau. Met de juiste keuze kan een makelaar het verkooptraject sterk optimaliseren, wat bijdraagt aan een soepelere verkoopervaring. Neem bijvoorbeeld het geval van de Heuvelstraat, waar de huizen onder begeleiding van een sterke makelaar binnen een maand verkocht werden, terwijl vergelijkbare woningen onder minder bekwame makelaars maanden langer te koop stonden.

Hoe herken je de beste makelaars in Best dan? Ze onderscheiden zich op volgende cruciale punten:

 • Verkoopsnelheid: In onze database is te zien dat de meest performante makelaars in Best een woning gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit toont aan dat een goed uitgedachte verkoopstrategie een significante impact kan hebben op de tijd die nodig is om een huis te verkopen.
 • Verkoopprijs: Daarnaast blijkt uit onze data dat de beste makelaars in Best, woningen verkopen voor een gemiddeld € 14.578 hoger bedrag dan andere makelaars. Dit illustreert dat een bekwame makelaar niet alleen je huis sneller kan verkopen, maar ook dat de extra investering in een goede makelaar zichzelf ruimschoots terugverdient bij de uiteindelijke verkoopprijs.

De beste makelaar in Best vinden

Ben je op zoek naar de beste verkoopmakelaar in Best? Dan ben je hier aan het juiste adres. We helpen je graag bij het vinden van de makelaar die perfect aansluit bij jouw situatie en wensen.

Om je te assisteren bij deze zoektocht, bieden wij een handige vergelijkingstool aan. Hiermee matchen we jouw woning, situatie en verkoopwensen met de best presterende makelaars in Best. Op die manier kunnen de makelaars jou optimaal informeren over hun tarieven, verkoopstrategieën en waardebepalingen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Best?

Bij het kiezen van de juiste makelaar in Best voor de verkoop van je huis, zijn er diverse zaken waar je aandacht aan moet besteden:

Zorgvuldige prijsbepaling

In eerste instantie moet je een makelaar kiezen die een realistische prijs voor je huis kan bepalen, rekening houdend met de huidige marktcondities.

Verkoopstrategie

Kies een makelaar die een gedegen verkoopstrategie heeft. Dit omvat bijvoorbeeld professionele foto's, marketingplannen en open huizen.

Aansluiting bij een brancheorganisatie

Check of de makelaar lid is van een erkende brancheorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPro. Dit betekent dat hij zich aan bepaalde regels en gedragscodes moet houden.

Vergelijk tarieven

Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars. Je kunt hiervoor de pagina 'tarieven opvragen' gebruiken.

Vertrouwen en communicatie

Zorg dat je een makelaar kiest waarmee je een goede communicatie hebt, en waar je een goed gevoel bij hebt. Dit bevordert het verkoopproces.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Best zijn er tal van NVM-verkoopmakelaars die jou bijstaan tijdens je woningverkoop. Elke makelaar blinkt uit met diensten die uniek afgestemd zijn op jouw behoeften. Ze garanderen niet enkel een vlotte en stressvrije verkoop, maar ook een uitstekende service.

Ook bij de VBO en VastgoedPRO zijn er betrouwbare makelaars die jouw belangen op de eerste plaats zetten. Kiezen voor een NVM, VBO of VastgoedPRO verkoopmakelaar in Best betekent dus kiezen voor kwaliteit en excellente service. Aarzel niet om contact op te nemen om jouw verwachtingen te bespreken.

Wat doet een makelaar in Best?

Een makelaar in Best is er om je te begeleiden tijdens het complexe proces van een huis verkopen. Het is een intermediair die zorgt voor een soepel en succesvol verkooptraject, zonder onnodige stress en complications.

Zo'n professional zorgt voor de juiste koers met betrekking tot je wensen en de huidige woningmarkt in Best. Een belangrijk onderdeel hiervan is bijvoorbeeld het bepalen van een strategische vraagprijs.

 • Marktanalyse: onderzoekt de huidige vastgoedmarkt.
 • Verkoopadvies: geeft advies over de beste verkoopstrategie.
 • Presentatie: zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van je woning.
 • Bezichtigingen: begeleidt potentiële kopers tijdens bezichtigingen.
 • Transactie onderhandelingen: voert de onderhandelingen met geïnteresseerde kopers.

Waarom een makelaar in Best inschakelen?

Het verkopen van je huis in Best is een grote en belangrijke stap. Het succes van de verkoop hangt van veel factoren af en kan stressvol en tijdrovend zijn. Dit is waar een ervaren makelaar het verschil kan maken. Een goede makelaar helpt je niet alleen bij het hele proces, maar zorgt er ook voor dat je huis voor de maximale prijs wordt verkocht. Laten we een aantal voordelen van het hebben van een makelaar voor de verkoop van je huis doornemen.

Maximale verkoopprijs realiseren

Makelaars hebben de kennis en ervaring om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Ze weten wat de sterke punten van het huis zijn en hoe ze die het beste onder de aandacht kunnen brengen. Hierdoor kunnen ze een maximale verkoopprijs realiseren.

Efficiënte afhandeling

Een ervaren makelaar neemt je een hoop werk uit handen. Zij regelen de bezichtigingen, de onderhandelingen en de juridische afwikkeling. Door hun ruime ervaring en zakelijke inzicht verloopt alles efficiënt en professioneel.

Goede marktkennis

Wie beter dan een lokale makelaar om de huizenmarkt in Best te kennen? Ze zijn op de hoogte van de huidige woningprijzen, kennen de buurt en weten wat kopers zoeken. Die kennis is essentieel om je huis aantrekkelijk in de markt te zetten en te verkopen.

Persoonlijke ondersteuning

Je huis verkopen kan emotioneel zijn. Een makelaar biedt persoonlijke ondersteuning en is er om je gerust te stellen en te begeleiden. Ze hebben immers eerder met dit bijltje gehakt. Je hoeft er dus niet alleen voor te staan.

Informatie over Best

Best is een levendige stad in Noord-Brabant, gelegen tussen Eindhoven en Den Bosch. Door de centrale ligging trekt Best veel bezoekers en bewoners aan.

Met een rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd, is er genoeg te ontdekken in Best. De lokale gemeenschap is trots op haar erfgoed, wat zich uit in tal van culturele evenementen door het jaar heen.

Van moderne winkelcentra tot natuurreservaten, Best biedt een breed scala aan voorzieningen en activiteiten. Hierdoor heeft het een aantrekkelijk woonklimaat voor alle leeftijden.

Weetje: Er is veel activiteit op de woningmarkt in Best. De vraag naar woningen is groot, wat invloed heeft op de prijzen. Daardoor is nu een interessante tijd om je woning te verkopen of een nieuwe woning aan te kopen.

Makelaars in Best vergelijken

Vergelijken van verkoopmakelaars in Best kan soms als een overweldigende taak aanvoelen. Daarom maakt Huis Verkopen het je makkelijk. We laten je precies zien hoe een vergelijking je kan helpen.

 • 100% onafhankelijk en objectief.
 • Kostenbesparing op makelaarskosten.
 • Complete inzicht in tarieven, prestaties en beoordelingen van makelaars.

Of je je woning nu vlot of voor een maximale prijs wilt verkopen, een goede vergelijking kan helpen om de juiste keuze te maken. Onze vergelijking is inclusief gratis waardebepaling en verkoopadvies, waardoor je een helder en volledig beeld krijgt van je mogelijkheden. Verder vinden wij een makelaar die aansluit bij jouw situatie en voorkeuren én bieden wij je de garantie gekoppeld te worden aan ervaren makelaars die succesvolle verkoopresultaten hebben behaald.

Vergelijk makelaars in Best Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Best

De gemiddelde makelaarskosten in Best zijn € 4.869. Deze kosten verschillen echter per makelaar. Overweeg dus om makelaars te vergelijken om zo de beste deal te kunnen sluiten.

Een woning staat in Best gemiddeld 38 dagen te koop. Een snelle verkoop kan echter afhangen van verschillende factoren zoals de vraagprijs en de staat van de woning.

Het kiezen van de beste makelaar hangt af van jouw specifieke situatie. Je kunt verschillende makelaars vergelijken op basis van hun tarieven en diensten. Het aanvragen van verkoopadvies kan ook nuttig zijn.

Het is belangrijk om te kijken naar de gemiddelde opstartkosten, die in Best € 515 zijn, en de courtage, die in Best gemiddeld 1,08% is. Daarnaast zijn ervaringen van anderen en de match met de makelaar ook belangrijk.

De gemiddelde intrekkingskosten van een makelaar in Best zijn € 500. Dit is het bedrag dat je moet betalen als je de opdracht aan de makelaar intrekt voordat het huis is verkocht. Het is goed om hier rekening mee te houden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen