Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oirschot

Bij het verkopen van je woning in Oirschot loont het om zorgvuldig een makelaar uit te kiezen. Elke makelaar specialiseert namelijk in verschillende soorten woningen en situaties. Een goed gekozen makelaar in Oirschot, die aansluit op jouw unieke behoefte en situatie, kan het verschil maken.

Over makelaars in Oirschot

Het kiezen van de juiste makelaar kan bij de verkoop van je huis in Oirschot een groot verschil maken. Het is niet alleen belangrijk dat de makelaar bekend is met de lokale markt, maar ook zijn trackrecord, communicatiestijl en verkoopstrategie zijn vitaal voor een succesvol verloop van het verkooptraject. Je wilt tenslotte de beste prijs voor je woning en de snelst mogelijke verkoop realiseren.

Je vraagt je waarschijnlijk af welke makelaar in Oirschot de hoogste verkoopprijzen behaalt of welke makelaar het snelst woningen verkoopt. Of misschien wel welke makelaar de beste recensies heeft. Het antwoord op deze en andere vragen kan je sneller vinden door het vergelijken van makelaars. Er is een handige tool, klik hier, waar je op basis van je woning en wensen de best presterende makelaars in Oirschot kan vinden. Het vergelijken van makelaars maakt de keuze makkelijker en kan helpen bij het succesvol verkopen van je woning.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.390
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.573
Besparing (gem.)
€ 1.306

Actueel

 • Als je overweegt je huis te verkopen, is het van belang om op de hoogte te zijn van de gemiddelde makelaarskosten. De courtage van makelaars in Oirschot ligt gemiddeld op 1,15% van de verkoopprijs. Dit is een lopend gemiddelde, bijgewerkt tot juli 2024.
 • Inzicht in de huidige woningmarkt helpt je strategische verkoopbeslissingen te maken. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Oirschot is op dit moment € 4.438. Voor meer gedetailleerde informatie over de woningprijzen in Oirschot kun je naar de website gaan.

Uitgelichte makelaars in Oirschot

Als je van plan bent om jouw woning te verkopen, heb je een flinke keuze uit diverse makelaars in Oirschot. We presenteren je een overzicht met uiteenlopende verkoopmakelaars in Oirschot, elke makelaar compleet met een uitgebreide beschrijving. Het is handig om gebruik te maken van een vergelijking van makelaars, want dit biedt je inzicht in de verschillen tussen zaken zoals kosten, aanpak en servicekwaliteit.

Logo GAST, Makelaardij & Assurantiën

GAST, Makelaardij & Assurantiën

Bij GAST, Makelaardij & Assurantiën ben je aan het juiste adres voor eerlijk en duidelijk advies. Met een ervaren team van vier medewerkers, biedt deze NVM-makelaar diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Ook voor financieel advies, waaronder hypotheken en verzekeringen, kun je hier terecht. Ze zijn gespecialiseerd in recreatie en monumenten en sinds 1992 met veel plezier actief.
Logo HuisMarct Makelaars

HuisMarct Makelaars

Bij HuisMarct Makelaars staat zichtbaarheid en betrokkenheid voorop. Dit makelaarskantoor uit Oirschot kent de lokale markt als geen ander. Als lid van NVM en met certificeringen als VastgoedCert en NRVT, weet je dat professionaliteit en kwaliteit gegarandeerd zijn. Ze bieden diensten aan op het gebied van verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Of je nu je eerste huis koopt of een pand wilt verhuren, HuisMarct Makelaars is een betrouwbare keuze.
Logo Lelieveld Makelaardij Oirschot

Lelieveld Makelaardij Oirschot

Lelieveld Makelaardij Oirschot biedt jou volop mogelijkheden bij het kopen, verkopen, huren of taxeren van woningen. Met een specialisme in monumenten en nieuwbouw, en extra vaardigheden in woningstyling en -fotografie, zorgt dit ervaren team voor een passende oplossing voor elke woonwens. Hun proactieve benadering en uitstekende kennis van de stedendriehoek Den Bosch, Tilburg en Eindhoven maken ze een betrouwbare partner in jouw zoektocht naar de perfecte woning.
Logo Van de Meerendonk Makelaars

Van de Meerendonk Makelaars

Van de Meerendonk Makelaars, al meer dan 35 jaar een betrouwbare naam in Oirschot en omgeving. Dit kundige en persoonlijke team biedt je hulp bij aankoop, verhuur, taxaties en verkoop van woningen. Met specialismen in monumenten en nieuwbouw en een sterke affiniteit met de lokale vastgoedmarkt, is deze NVM-gecertificeerde makelaar een solide partner. Of je nu een karaktervol monument wilt verkopen of een nieuwe woning zoekt, je kunt op hen rekenen.

HuisMarct Makelaars

Bij HuisMarct Makelaars ben je aan het juiste adres voor de aankoop, verkoop en taxatie van je woning. Zij zijn aangesloten bij branchevereniging VBO. Onderscheidend in hun professionele en klantgerichte benadering, maar altijd helder in hun communicatie. Een makelaar waar je je snel thuis voelt, gericht op je behoeften en waar je je wensen ook in andere talen kenbaar kunt maken.

Let op: Er zijn in en rondom Oirschot nog meer verkoopmakelaars actief dan je misschien denkt. Dit betekent dat jouw ideale makelaar mogelijk niet in de bovenstaande lijst staat. Daarom is het belangrijk om goed te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Oirschot mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Oirschot Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oirschot?

Een makelaar in Oirschot rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 555.686 in Oirschot komt dit neer op € 6.390 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Makelaars baseren hun prijsvoorstel namelijk vaak op de waarde van je woning. Dit doen ze omdat hoe hoger de waarde van je woning, hoe meer werk zij hebben aan de verkoop. Daarom is het aan te raden om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Oirschot 0,47% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.306 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. En onthoud, het vergelijken van makelaars leidt altijd tot een besparing op je uitgaven.

Kosten van makelaars in Oirschot

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oirschot

In de wereld van makelaardij is het gebruikelijk om opstartkosten te rekenen. In Oirschot is dat niet anders. Deze opstartkosten zijn bedoeld om het initiële werk dat een makelaar voor je moet verrichten te dekken. Denk hierbij aan: foto's maken, de woning online plaatsen op huizensites en Funda, de plattegronden opstellen en de woningwaarde bepalen. Dit zijn activiteiten die plaatsvinden voordat de woning daadwerkelijk in de verkoop gaat.

Het is goed om te weten dat deze opstartkosten niet overal hetzelfde zijn. De bedragen variëren per makelaar. Als we kijken naar de gemiddelde opstartkosten van makelaars in Oirschot dan zien we een range van € 400 tot € 700. Door dit inzicht te hebben, ben je beter in staat om voor jouw situatie de juiste en meest rendabele keuze te maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Oirschot

Als je hebt besloten je huis te koop te zetten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De meeste makelaars, ook die in Oirschot, hanteren wat we intrekkingskosten noemen. Dit zijn kosten die ze in rekening brengen als je ervoor kiest om je woning voortijdig uit de verkoop te halen.

Intrekkingskosten zijn een soort compensatie voor de makelaar voor de tijd en inspanning die hij al in de verkoop heeft gestoken. Stel, je verandert van gedachten omdat je toch besluit in je huidige huis te blijven wonen, of misschien ontvang je een onverwacht privé-aanbod dat je niet kunt negeren. In beide gevallen zijn de intrekkingskosten iets waar je rekening mee moet houden. Ze kunnen variëren, maar worden vaak berekend als percentage van de voorgenomen courtage.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oirschot met een vast tarief

Er zijn makelaars in Oirschot die werken met een vast tarief. Dit heeft als groot voordeel dat je van tevoren precies weet wat je aan kosten kunt verwachten. Geen verrassingen achteraf dus. Het gemiddelde vaste tarief van makelaars in Oirschot is op dit moment € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel hebben. Stel, je hebt een woning die je voor een zeer goede prijs weet te verkopen. Bij een makelaar met een vast tarief zou je in dit geval relatief veel betalen in verhouding tot het verkoopbedrag. In dit geval zou een courtage, een percentage van het verkoopbedrag, mogelijk voordeliger kunnen zijn.

Tip: Overweeg verschillende opties voordat je een makelaar inschakelt. Controleer altijd het type tarief dat een makelaar hanteert en vraag jezelf af welke het beste bij jouw situatie past. Houd daarbij zowel rekening met de verwachte verkoopprijs van je woning, als met de zekerheid van een vast bedrag.

4 feitjes over makelaars in Oirschot

 • In Oirschot blijkt 92% van de huiseigenaren die hun woning te koop aanbieden, een traditionele makelaar te verkiezen boven een online service voor het volledige verkoopproces.
 • Bij de verkoop van een woning in Oirschot draagt de expertise van een makelaar aanzienlijk bij. Woningen worden gemiddeld 30% sneller verkocht dan zonder professionele begeleiding.
 • Het inzetten van een makelaar bij de verkoop van jouw woning in Oirschot verhoogt de eindopbrengst. Gemiddeld levert dit een 20% hogere verkoopprijs op dan wanneer men zelf de verkoop regelt.
 • In Oirschot ligt de focus van verkopers voornamelijk op de verkoopresultaten. De meeste verkopers kiezen niet voor de voordeligste makelaar, maar voor de makelaar die de beste verkoopprestaties levert. Het realiseren van een hogere verkoopprijs wordt als belangrijker gezien dan het besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Oirschot op?

De beste makelaars in Oirschot onderscheiden zich door sterke prestaties, die verder gaan dan enkel goede beoordelingen. Het bewijs wordt geleverd in duidelijke cijfers. Zij verkopen woningen aantoonbaar sneller en tegen hogere prijzen dan hun concurrenten.

Hoe herken je deze topmakelaars in Oirschot dan precies:

 • Onze statistieken tonen aan dat de beste makelaars in Oirschot woningen gemiddeld voor een bedrag verkopen dat hoger ligt dan de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de prijsklasse van de woning. Hierbij kunnen de betere makelaars je gemiddeld een extra bedrag van € 18.893 opleveren.
 • Uit dezelfde data komt ook naar voren dat deze topmakelaars in Oirschot huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan de gemiddelde makelaar. Makelaars die de waarde van de woning goed inschatten, weten doorgaans sneller een verkoop te realiseren.

De beste makelaar in Oirschot vinden

Ben je op zoek naar de beste makelaar in Oirschot? Die hoeft niet per se de duurste te zijn. Jouw ideale makelaar is iemand die jouw woning en jouw specifieke situatie door en door begrijpt. Het gaat om de match tussen jouw wensen en wat de makelaar te bieden heeft.

Ieder huis en iedere situatie is uniek. Daarom is het belangrijk om makelaars te vergelijken met behulp van ons vergelijkingsformulier. Zo vind je de makelaar die perfect aansluit bij jouw woning, jouw situatie en jouw verkoopvoorkeuren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Oirschot?

Overweeg je jouw woning in Oirschot te verkopen? Kiezen voor de juiste makelaar kan het verschil maken. Hieronder vind je vijf belangrijke aandachtspunten bij je keuze:

Kennis van de lokale markt

De makelaar moet goed op de hoogte zijn van de lokale woningmarkt in Oirschot. Dit beïnvloedt namelijk de snelheid en prijs van de verkoop van jouw huis.

Ervaren makelaar

Kies altijd voor een makelaar die de nodige ervaring heeft in de verkoop van huizen. Je wilt immers niet dat jouw transactie als oefening dient!

Aansluiting bij een brancheorganisatie

Zorg dat je kiest voor een makelaar die bij een brancheorganisatie - zoals NVM, VBO of VastgoedPro - is aangesloten. Deze organisaties hanteren strikte kwaliteitseisen.

Gemiddelde verkoopprijs

De beste makelaars in Oirschot verkopen huizen gemiddeld voor een hogere verkoopprijs - in vergelijking tot andere makelaars in Oirschot - volgens de € 18.893 data.

Persoonlijke klik

Het is ook belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de makelaar. Je zult immers intensief samenwerken tijdens de verkoop van jouw huis.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Oirschot staan NVM-verkoopmakelaars voor je klaar om jou optimaal te begeleiden bij het verkopen van je woning. Zij beschikken over grondige kennis van de lokale huizenmarkt en kunnen een nauwkeurige waardebepaling van je huis uitvoeren.

Behalve NVM-makelaars, kun je ook vertrouwen stellen in VBO- en VastgoedPRO-makelaars. Deze erkende beroepsverenigingen waarborgen kwaliteit en betrouwbaarheid, door strenge toelatingseisen en permanente educatie van hun leden. Zo ben je verzekerd van deskundige begeleiding bij de verkoop van je huis.

Wat doet een makelaar in Oirschot?

Een makelaar in Oirschot begeleidt je bij de verkoop van je huis. Van start tot finish zorgt de makelaar voor alle benodigde stappen en onderdelen in het proces.

Het begint bij het waarderen van jouw woning op basis van de huidige woningmarkt in Oirschot. Na een gedegen waardebepaling wordt een passend verkooptraject gekozen.

 • Waardering van de woning op basis van lokale marktkennis
 • Samenstellen van een verkoopplan op maat
 • Fotografie en promotie van de woning organiseren
 • Potentiële kopers rondleiden door de woning
 • Onderhandelingen voeren met geïnteresseerde partijen

Waarom een makelaar in Oirschot inschakelen?

Als je je woning in Oirschot wilt verkopen, is de eerste stap om een betrouwbare makelaar te vinden die deze klus voor je kan klaren. Deze professional begeleidt je vanaf het begin tot het eind in het verkoopproces, zodat jij je kunt concentreren op je volgende stap. Om deze perfecte match te vinden kun je hier een goede makelaar vinden.

Waarde van je woning bepalen

De makelaar start met een waardebepaling van jouw woning. Ze beoordelen de staat en kwaliteit van de woning, evenals de ligging en de lokale onroerend goed markt om een realistische vraagprijs te bepalen.

Verkoopstrategie opzetten

Vervolgens maakt de makelaar een op maat gemaakte verkoopstrategie. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw wensen, de vaak snelle ontwikkelingen op de woningmarkt en verscheidene marketingtechnieken.

Bezichtigingen en open huis

Jouw makelaar organiseert en begeleidt de bezichtigingen. Ze zullen potentiële kopers rondleiden en antwoord geven op hun vragen. Ook kan de makelaar een open huis evenement organiseren om meer geïnteresseerden te trekken.

Afronding en overdracht

Tot slot, zodra er overeenstemming is over de prijs, zorgt de makelaar voor de afronding van de verkoop. Ze stellen het verkoopcontract op, helpen met de laatste inspectie en begeleiden je bij de daadwerkelijke overdracht bij de notaris.

Makelaars in Oirschot vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces van je woning. Deze keuze begint bij een grondige vergelijking, aangepast aan je specifieke woning, situatie en voorkeuren.

 • Helder beeld van makelaarstarieven
 • Gratis waardebepaling van je woning
 • Vergelijken biedt gedetailleerd verkoopadvies
 • Vinden van een makelaar die bij je past

Op Huis Verkopen begrijpen we dat het niet eenvoudig is om een weloverwogen keuze voor een makelaar te maken. Het is van groot belang om makelaars te vergelijken. Hiermee voorkom je dat je niet het onderste uit de kan haalt bij de verkoop van je woning. Vergelijk daarom de makelaars in Oirschot op prestaties en prijzen. Zo maak jij altijd de beste keuze.

Vergelijk makelaars in Oirschot Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oirschot

Het is belangrijk dat je kiest voor een makelaar met kennis van de lokale markt in Oirschot. Controleer de verkoopsnelheid en vraag de gemiddelde makelaarskosten, € 6.390, op. Bezoek ook onze pagina voor meer tips.

Vraag verschillende makelaars om een offerte. Vergelijk de courtage, de gemiddelde opstartkosten van € 515 en of er intrekkingskosten zijn. Gebruik voor vergelijking ook onze vergelijkingstool.

Het kan zijn dat de vraagprijs te hoog is. Overweeg een nieuwe waardebepaling of vraag je makelaar om verkoopadvies. Bekijk ook onze tips voor een snellere verkoop.

Dit varieert per makelaar. Het gemiddelde courtagepercentage in Oirschot is 1,15%. Het is belangrijk om dit mee te nemen in je beslissing.

Door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.306 besparen. Het is dus zeer de moeite waard om dit voor Oirschot te doen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen