Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oirschot

Als je overweegt om je huis in Oirschot te verkopen, is het zaak om je te verdiepen in de meest recente marktcijfers. Kijk naar trends in vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties om realistische verwachtingen te kunnen opstellen. Met de informatie op deze pagina ben je volledig bijgewerkt tot juli 2024 en kun je well-informed beslissingen maken over je woningverkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oirschot

De gemiddelde verkoopprijs in Oirschot is in de laatste 3 maanden € 555.686 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 572.288 euro. Dit is een typisch beeld dat je in heel Nederland kunt verwachten. De onderstaande grafiek laat deze prijzentrend in Oirschot zien met meer inzicht en context:

Huizenprijzen in Oirschot

Afgelopen 3 maanden

€ 400.000
€ 511.000
€ 622.000

In Oirschot is het fascinerend om naar de waarde per vierkante meter van een pand te kijken. De reden hiervoor is dat het een duidelijke weergave geeft van de waarde van de plaats en het gebouw zelf. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Oirschot is bijvoorbeeld € 4.438. Om de prijsontwikkelingen beter te begrijpen, laat de onderstaande grafiek de verkoop- en vraagprijzen per m2 zien van de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Oirschot per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.100
€ 4.500

Prijsontwikkeling Oirschot laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Oirschot duidelijk beweging laten zien. Zonder aan te nemen welke kant de prijzen opgaan, kunnen we constateren dat de vastgoedmarkt zich ontwikkelt. Onderstaande grafiek geeft een overzicht van de prijsontwikkelingen, met als recentste markeringspunt een gemiddelde verkoopprijs van € 555.686 afgelopen maand:

Wat is mijn woning in Oirschot waard?

Als je overweegt om je huis in Oirschot te verkopen, speelt de potentiële opbrengst een significante rol in deze beslissing. De actuele huizenprijzen en de conditie van de vastgoedmarkt kunnen een aanzienlijk effect hebben op de woningwaarde. Het is dan ook aan te raden om een correcte inschatting te maken van de verkoopopbrengst voordat je definitieve besluiten neemt.

Denk je erover na om je woning te verkopen? Dan kan het uitvoeren van een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar zeer handig zijn. Het geeft je namelijk een realistisch zicht op wat je woning op dit moment waard is. Deze informatie kan je opzoeken door naar de pagina waardebepaling aanvragen toe te gaan en het formulier in te vullen.

Een gratis waardebepaling wordt uitgevoerd door een makelaar die de woning persoonlijk inspecteert om zo een geschatte verkoopprijs op te geven. Let op: een waardebepaling is geen officiële taxatie. Het kan een verstandige keuze zijn om meerdere makelaars te laten inschatten wat de huiswaarde is, aangezien deze waarderingen kunnen variëren. Bij het aanvragen van de waardebepaling kan je aangeven dat je de waarde door meerdere makelaars wilt laten bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De huizenprijzen variëren aanzienlijk van plaats tot plaats. Dit is ook zichtbaar als je kijkt naar Oirschot waar de prijzen voor woningen niet gelijk lopen met de prijzen in nabijgelegen gebieden. De complexiteit van de huizenmarkt betekent dat prijzen in de ene regio aanzienlijk kunnen verschillen van prijzen in een andere regio. Juist deze variatie maakt de huizenmarkt zo uniek en bijzonder.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Oirschot

Hoe vind je een betrouwbare en bekwaam makelaar in Oirschot voor de verkoop van jouw huis? Het antwoord op deze vraag is dat makelaars op diverse fronten kunnen variëren. Ze verschillen in hun ervaring, aanpak, persoonlijke aandacht en niet te vergeten, hun courtage.

De keuze van een goede makelaar kan een groot verschil maken bij het verkopen van je huis. Met het juiste advies en begeleiding, zorgt een goede makelaar voor een optimale presentatie en juiste vraagprijs. Doe dus voordeel door makelaars te vergelijken om zo de beste keuze te kunnen maken.

Vergelijk makelaars in Oirschot Of lees meer over makelaars in Oirschot

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oirschot

Een belangrijk feit waar je niet omheen kunt als je jouw huis wilt verkopen, zijn de courtages die makelaars rekenen. Deze courtages kunnen aanzienlijk variëren, maar het gemiddelde tarief van een makelaar in Oirschot is 1,15%. Om dit in perspectief te plaatsen, bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Oirschot, dat is € 555.686, betaal je dus ongeveer € 6.390 aan de makelaar.

Als je een duidelijk beeld wilt krijgen van de verschillende makelaarstarieven in Oirschot, kun je bijvoorbeeld op deze website de tarieven opvragen. Geselecteerde makelaars zullen je vervolgens informeren over hun tarieven. Maar let op, de verschillen tussen makelaars beperken zich niet tot tarieven. Ze kunnen ook variëren in dienstverlening, aanpak en stijl. Het advies is dan ook om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de waarde en kwaliteit die de makelaar voor dat geld levert.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oirschot

In Oirschot zijn er op dit moment 4341 koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben: ze kunnen dienen als permanente bewoning voor zowel gezinnen als alleenstaanden, maar ook als investeringsobject voor de verhuur. Bij de verkoop van jouw woning is het belangrijk om deze bestemmingen in acht te nemen, omdat ze invloed kunnen hebben op de prijs en de interesse van potentiële kopers.

Aantal verkochte woningen in Oirschot

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Oirschot verschillende woningen in de verkoop geplaatst en ook verkocht. Het precieze aantal verkochte woningen kun je hieronder terugvinden met de tag: 149. Hierbij onderscheiden we het aantal aanmeldingen van de uiteindelijke transacties. Bekijk de details in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Oirschot te verkopen?

Zit je erover na te denken om je thuis in Oirschot van de hand te doen? Een huis afstoten kan een gigantische onderneming zijn, maar wees gerust, want ons platform biedt je een handige leidraad om dit proces te vergemakkelijken. Het allerbeste advies dat we kunnen geven, is dat je een bekwame makelaar inschakelt, omdat een verkoopproces soepel verloopt als de makelaar rekening houdt met jouw belangen en wensen.

Op onze site vind je een handig stappenplan dat je kunt volgen om je woning in Oirschot effectief te verkopen. Het is belangrijk om niet overhaast te werk te gaan en elke stap nauwkeurig te volgen, zodat je ervoor zorgt dat elk aspect van de verkoop goed geregeld is. Van het verzorgen van het energielabel tot het kiezen van je makelaar en wellicht zelfs een verhuisbedrijf, elk facet wordt in ons stappenplan duidelijk toegelicht. Zorgvuldigheid is de sleutel bij de verkoop van je woning!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt om je huis te verkopen, wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de actuele huisprijzen. Op HuisVerkopen.nl houden we de prijsontwikkelingen in Oirschot continu bij. Hier vind je de laatste informatie over vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en nieuwe woningaanmeldingen. Zo zorgen we ervoor dat de gegevens over de huisprijzen in jouw buurt altijd up-to-date zijn.

Handige tools voor woningverkopers op HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl biedt je meerdere tools om de verkoop van je woning in Oirschot efficiënt te regelen. Denk aan een gratis waardebepaling of de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Je kunt er tarieven van makelaars opvragen en op basis daarvan de beste keuze maken. Daarnaast hebben we een handig stappenplan opgesteld dat je door het verkoopproces heen leidt. Met deze ondersteuning ben je goed voorbereid en behaal je het beste resultaat bij de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen