Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Meerssen

Als je je huis in Meerssen wilt verkopen, kan het vergelijken van verschillende makelaars je veel geld besparen. Elk heeft zijn eigen unieke aanpak en tarief, iets dat invloed heeft op je eindresultaat. Een doordachte keuze kan je financieel dus flink voordeel opleveren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Meerssen

Als je jouw woning in Meerssen gaat verkopen, heb je ongetwijfeld enkele doelen voor ogen. Misschien wil je dat de woning zo snel mogelijk verkocht wordt om door te kunnen gaan naar de volgende stap in je leven. Het kan ook zijn dat je streeft naar de hoogst mogelijke verkoopopbrengst om maximale winst te behalen. Daarnaast kan het verminderen van stress en chaos rondom de verkoop een belangrijk doel zijn. Kortom, de persoonlijke doelen zijn verschillend, maar altijd even belangrijk.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel gemiddeld een huis in Meerssen wordt verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoe je de beste makelaar vindt. Wellicht ben je ook benieuwd naar de huidige woningwaarde. Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Ongetwijfeld wil je ook weten welke stappen je kunt zetten om tot een succesvolle verkoop te komen. Een goed begin is om een gratis verkoopadvies aan te vragen. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Meerssen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
30 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 358.115
Besparing (gem.)
€ 1.003

Je huis snel verkopen in Meerssen

Verkoop je een woning in Meerssen? Weet dan dat de gemiddelde woning hier binnen 56 dagen wordt verkocht. Wil je jouw huis sneller verkopen? Lees dan onderstaande tips.

 1. Vraag meerdere makelaars om advies: Door meerdere experts te raadplegen, krijg je verschillende inzichten in hoe jouw woning het best verkocht kan worden. Wees proactief en vraag gericht naar hun verkoopstrategie.
 2. Onderhoud en presentatie: Een goed onderhouden woning verkoopt doorgaans sneller. Zorg dus voor een frisse, schone en opgeruimde woning tijdens bezichtigingen. Kleine reparaties kunnen al een groot verschil maken.
 3. Correcte prijsstelling: Een realistische vraagprijs is essentieel voor een snelle verkoop. Onderzoek wat vergelijkbare huizen in de buurt hebben opgeleverd of vraag een taxateur om een schatting te maken.

Tips in Meerssen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Meerssen op?

In Meerssen ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een huis momenteel rond de € 358.115 euro. Deze verkoopsom wordt beïnvloed door verschillende factoren. Denk hierbij aan de staat van het pand, de grootte, de ligging en potentiële kopers. Wat kopers bereid zijn te betalen kan van dag tot dag verschillen, dat maakt de huizenmarkt in juli 2024 heel dynamisch.

Wat tegenwoordig vaak helpt om een goede indicatie van de prijs te krijgen, is kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Meerssen ligt deze op dit moment rond de € 2.757 euro per vierkante meter. Voor een nauwkeuriger beeld van de waarde van je woning, kan het zinvol zijn een waardebepaling uit te laten voeren door verschillende makelaars. Via deze link vind je meer informatie over het aanvragen van een waardebepaling.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Meerssen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.500
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Meerssen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Meerssen.

Feitjes over Meerssen

 • Meerssen beschikt over een prachtige basiliek uit de 10e eeuw.
 • Het jaarlijks evenement Proef Meerssen trekt veel bezoekers.
 • De plaats staat bekend om haar vele wandel- en fietsroutes.

Tips om je woning te verkopen in Meerssen

De verkoop van je huis in Meerssen kan een uitdaging zijn. Het vergt meer dan goede foto's en een eerlijke prijs. Om je kansen op een succesvolle verkoop te vergroten, zijn hier een paar nuttige en creatieve tips.

 • Persoonlijke bezittingen: Verwijder persoonlijke spullen zoals familiefoto's en kindertekeningen. Het stelt potentiële kopers in staat om zichzelf beter in het huis te zien wonen.
 • Professionele schoonmaak: Overweeg om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren. Een onberispelijk schoon huis geeft een goede eerste indruk.
 • Lichtinval: Zorg voor een goede lichtinval in je huis. Open gordijnen en rolluiken om de ruimtes zo licht mogelijk te maken. Dit laat de kamers ruimer lijken.
 • Geur: Bak een appeltaart of maak koffie vlak voor de bezichtiging. Deze geuren maken het huis uitnodigend en gezellig.
 • Virtuele tour: Maak een virtuele tour van je huis. Hiermee kunnen potentiële kopers het huis op hun gemak bekijken en krijgen ze een beter beeld van de ruimte.

Ontdek jouw stappenplan in Meerssen:

 • Speciaal voor jouw woning ontwikkeld stappenplan.
 • Interactief systeem waarin je eenvoudig de status bijhoudt.
 • Keuze tussen optionele stappen, afhankelijk van jouw wensen.
 • Gedetailleerd overzicht zodat je niets over het hoofd ziet.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Meerssen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Meerssen kost je als verkoper gemiddeld € 7.053. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Meerssen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 358.115) € 3.832
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.053

Kosten van makelaars in Meerssen

Als je overweegt om jouw huis in Meerssen te verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, worden berekend als een percentage van de verkoopprijs van het huis en bedragen gemiddeld 1,07% van de verkoopprijs. De kosten kunnen echter sterk variëren, afhankelijk van de makelaar die je kiest en de diensten die je wenst.

Naast de kosten van de makelaar zijn er nog andere factoren waar je op moet letten bij het vergelijken van makelaars. Makelaars kunnen verschillende voorwaarden hanteren, zoals de manier van promoten of het soort contract dat zij aanbieden. Ook de kwaliteit van de dienstverlening en de lokale kennis van de makelaar spelen een rol. De kosten van de makelaar zijn dus zeker iets om rekening mee te houden, maar ze vormen slechts één onderdeel van jouw beslissing.

Lees meer over makelaars in Meerssen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoudskosten

Naast de zichtbare makelaarskosten komt er bij verkoop ook vaak een bedrag bij voor verkoopstyling en onderhoud. Dit kan variëren van het opknappen van een muur tot het herinrichten van complete kamers. Door je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, verhoog je de kans op een goede verkoopprijs.

De gemiddelde kosten voor deze voorbereiding zijn € 875. Hoewel dit in eerste instantie als een flinke investering kan voelen, helpt het uiteindelijk om je huis tegen een hogere prijs te verkopen. Dus bekijk het als een investering die je terugziet in je verkoopprijs.

Notariskosten

De notaris draagt zorg voor de formele afhandeling van de verkoop. Er zijn hierbij verschillende onderdelen waarvoor je moet betalen, zoals het opmaken van de koopakte en de hypotheekakte. Dit zijn de notariskosten. De prijzen kunnen flink verschillen per notaris, dus het loont om goed te vergelijken.

Vergeet ook niet dat je nog extra kosten kunt hebben als er een bestaande hypotheek op je huis zit die moet worden afgelost. De notaris kan dit proces begeleiden, maar rekent daar wel extra kosten voor.

Administratie- en energielabelkosten

Het op orde houden van je administratie en het aanvragen van een energielabel zijn minstens zo belangrijk als het stylen van je woning. Deze zogeheten administratie- en energielabelkosten maken ook deel uit van het verkoopproces. De juiste documenten helpen bij het geven van een transparant beeld van je woning aan potentiële kopers.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op de diverse kosten bij de verkoop van je huis. Zo voorkom je onaangename verrassingen en kun je een goed onderbouwde vraagprijs voor je woning bepalen. Niet alleen zorgt dit voor een realistisch beeld bij de koper, het helpt je ook om jouw verkoopstrategie te bepalen.

Wanneer mijn huis verkopen in Meerssen?

Is het nu een geschikt moment om je huis in Meerssen te verkopen? Het antwoord op die vraag is ja. De huidige woningmarkt in Meerssen toont veel overeenkomsten met de lokale woningmarkt in vergelijkbare plaatsen in Nederland qua omvang en locatie. In deze tijden is er sprake van een krapte op de woningmarkt, wat gunstig kan zijn voor de verkoop van jouw woning.

Vraag je je af of juli 2024 de ideale periode is om je huis te koop te zetten in Meerssen? Deze periode zou inderdaad een uitstekend moment kunnen zijn. Bepalend hiervoor zijn de heldere tekenen van krapte op de woningmarkt en de hoge vraag naar woningen, wat mogelijk kan leiden tot een snelle verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Meerssen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je van plan bent om je woning te verkopen, komt daar veel bij kijken. Er moeten talloze keuzes gemaakt worden en het is belangrijk deze goed voor te bereiden. Gelukkig voor jou maakt Huis Verkopen dit makkelijker! Met ons speciaal voor jou ontwikkelde stappenplan mis je geen enkele stap in het verkoopproces. Dit plan geeft jou een helder overzicht en zorgt ervoor dat, of je nu een doorgewinterde verkoper bent of voor het eerst je woning verkoopt, je altijd alle facetten van de verkoop onder controle hebt.

Vergelijk makelaars

Het vinden van de beste makelaar voor jouw verkoop kan een uitdaging zijn. Maar geen zorgen, Huis Verkopen helpt je hiermee. We bieden je de mogelijkheid om makelaars binnen Meerssen met elkaar te vergelijken, zodat je de makelaar kunt kiezen die bij je past en de beste verkoopprijs voor je woning kan realiseren.

Bespaar op makelaarskosten

Huis Verkopen gaat nog een stap verder. Het is bij ons ook mogelijk om makelaarstarieven op te vragen. Hierdoor krijg je niet alleen de meest geschikte makelaar, maar je kunt ook besparen op je makelaarskosten. Praktisch én voordelig!

Onafhankelijk en gratis

Ons online platform is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat de informatie en diensten die je krijgt volledig in jouw belang zijn. Geen verborgen kosten, maar transparantie en eerlijkheid vanuit jouw positie als verkoper.

Uitgebreide diensten

Behalve het vergelijken van makelaars en het opvragen van tarieven, biedt Huis Verkopen ook aanvullende diensten voor de verkoop van je woning. Diensten zoals het regelen van een energielabel, een verhuizer, een ontruimer of woningstyling. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat je met gemak en vertrouwen jouw woning verkoopt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Meerssen

Kosten die verbonden zijn aan de verkoop van een huis in Meerssen kunnen bestaan uit makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Het is een goed idee om vooraf te begroten wat de verkoop je zal kosten. Voor meer informatie kun je terecht op onze pagina over kosten bij de verkoop van een huis.

Het kiezen van de juiste verkoopmakelaar in Meerssen hangt af van verschillende factoren, zoals kosten, kennis van de lokale markt en de diensten die ze aanbieden. Vergelijk verschillende makelaars voordat je een besluit neemt. Bekijk onze tool voor het vergelijken van makelaars.

Je kunt je huis in Meerssen sneller verkopen door het huis aantrekkelijk te presenteren, een realistische vraagprijs te stellen en actief te zijn op huizenwebsites. Het kan ook nuttig zijn om extra promotie te doen. Voor meer tips over snelle verkoop bekijk onze tips pagina.

Er komt veel kijken bij de verkoop van je huis in Meerssen. Je moet onder andere een makelaar selecteren, je huis klaarmaken voor bezichtigingen, de vraagprijs bepalen en contracten opstellen. Bekijk ons handige artikel over alles wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen