Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Margraten

Wil je jouw huis in Margraten verkopen? Dan is onze pagina met relevante vastgoedcijfers de plek waar je moet zijn. Zo krijg je inzicht in de huidige woningmarkt met bijgewerkte gegevens over gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopcijfers en transacties specifiek in Margraten tot en met mei 2024. Dit zal je positief ondersteunen in het verkoopproces van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Margraten

De gemiddelde verkoopprijs in Margraten is in de laatste 3 maanden € 392.250 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 435.333 euro. Deze bedragen geven een realistisch inzicht in de huidige financiële situatie op de huizenmarkt in Margraten. In de onderstaande grafiek zijn de recente trends in verkoop- en vraagprijs verder uiteengezet:

Huizenprijzen in Margraten

Afgelopen 3 maanden

€ 175.000
€ 330.000
€ 485.000

De volgende grafiek biedt inzicht in de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen per m2 in Margraten, in de afgelopen 3 maanden. Zoek je specifieke informatie over prijzen voor huizen per vierkante meter op deze locatie, dan zal deze weergave je van dienst zijn. Hier is de data:

Huizenprijzen in Margraten per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -1.000
€ 1.500
€ 3.900

Prijsontwikkeling Margraten laatste 12 maanden

Wanneer je kijkt naar de prijsontwikkeling van huizen in Margraten, krijg je inzicht in het verloop van de markt aldaar. Houd er rekening mee, dit is een momentopname en geeft geen garantie voor de toekomst.

De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand in deze regio was € 392.250 euro. Voor de meest recente en gedetailleerde marktcijfers, zie de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Margraten waard?

De waarde van jouw woning in Margraten hangt van verschillende factoren af. Denk aan de staat van het huis, het aantal vierkante meters en de locatie binnen het dorp. Ook speelt de vraag en aanbod binnen de lokale huizenmarkt een grote rol.

Als je de exacte waarde van jouw huis in Margraten wilt weten, kun je een gratis waardebepaling aanvragen door een makelaar. Het is een goede eerste stap als je zeker weet dat je jouw woning wilt verkopen. Maar ook als je twijfelt - het geeft je een helder beeld van wat je huis waard is in de huidige markt. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op de website. Gratis waardebepaling aanvragen is een slimme zet en wordt aangeraden om bij meerdere makelaars te doen.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de waarde van jouw woning te beoordelen. Dit is geheel kosteloos. Deze waardebepaling helpt je om een realistisch beeld te vormen van de waarde van je huis en geeft je beter inzicht in de mogelijkheden bij verkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De huizenmarkt kan per locatie sterk variëren. Margraten is daar geen uitzondering op. Hoewel het onderdeel is van dezelfde regio, zie je dat de huizenprijzen in Margraten subtiel afwijken van die in naburige plaatsen. Het is zeer interessant te constateren hoe verspreid deze prijzen zijn, waarbij iedere plek zijn eigen waarden en normen hanteert.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Margraten

Op ons platform houden we de prestaties van verkoopmakelaars in Margraten nauwkeurig bij. We kennen de ins en outs van iedere makelaar; van hun snelheid in het verkopen van woningen tot de gemiddelde verkoopprijzen die ze behalen. We maken gebruik van deze informatie om jou te helpen bij het vinden van de perfecte makelaar die aansluit bij jouw specifieke behoeften.

De keuze van een geschikte makelaar kan een enorm verschil maken. De juiste makelaar kan namelijk leiden tot een hogere verkoopprijs, terwijl een minder goede makelaar je mogelijk geld kan kosten. Profiteer van onze vergelijkingsmogelijkheden om een makelaar te vinden die past bij jouw doelen en die optimale resultaten levert.

Vergelijk makelaars in Margraten Of lees meer over makelaars in Margraten

Gemiddelde tarieven van makelaars in Margraten

Geen enkele woningverkoop is hetzelfde, en dat geldt ook voor de courtage van makelaars in Margraten. Het gemiddelde tarief dat makelaars in Margraten hanteren ligt momenteel op 1,12%. Bij een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Margraten, dat ligt op € 392.250, zou dit neerkomen op € 4.393 aan makelaarskosten. Het is dus niet iets waar je zomaar aan voorbij kunt gaan.

Als je van plan bent jouw huis te verkopen, is het belangrijk om een passende makelaar te vinden. Het gaat bij de keuze van een verkoopmakelaar niet alleen om de courtage, de aanpak en verkoopstrategie van de makelaar spelen net zo'n grote rol in het succesvol verkopen van jouw huis. Het is daarom verstandig om verschillende makelaars te vergelijken om zo de beste keuze voor jouw situatie te maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Margraten

Als je een blik werpt op de woningmarkt in Margraten, merk je al snel dat koopwoningen een belangrijke rol spelen. Vaak worden deze huizen aangeschaft om zelf in te wonen of om verder te verhuren aan derden. Maar van het brede aanbod koopwoningen in Margraten, waaronder 1340 koopwoningen, is slechts een klein gedeelte direct beschikbaar voor aankoop of huur. Dat betekent dat je wellicht even geduld moet hebben of goed moet zoeken om de ideale woning te vinden.

Aantal verkochte woningen in Margraten

In de afgelopen 12 maanden hebben zich in Margraten diverse aanmeldingen en transacties voorgedaan op de woningmarkt. Het aantal huizen dat in de verkoop is geplaatst varieert, evenals het aantal huizen dat uiteindelijk verkocht is. Hieronder vindt u een overzicht van het aantal transacties: 18:

Ben je van plan jouw huis in Margraten te verkopen?

Verkoop je je huis in Margraten, dan komen er een heleboel zaken op je af. Je moet allereerst zorgen voor een juiste verkoopprijs en goede presentatie. Ook de competitieve huizenmarkt in Margraten kan het uitdagend maken om op te vallen. Daarnaast merk je wellicht dat het tijd en energie kost om potentiële kopers rond te leiden en te onderhandelen, terwijl je ook nog eens je gewone dagelijkse verantwoordelijkheden hebt.

Om het verkoopproces te vergemakkelijken, kun je allereerst op de site een handig stappenplan raadplegen. Daarnaast is een ervaren verkoopmakelaar met kennis van de lokale markt een ware troef. Zo'n makelaar kan niet alleen de juiste prijs bepalen en je huis optimaal presenteren, maar neemt ook de bezichtigingen en onderhandelingen voor zijn rekening. Jouw enige taak is dan nog het kiezen van een nieuw droomhuis in of buiten Margraten.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op HuisVerkopen.nl vind je een actueel overzicht van de huizenprijzen in Margraten. Dit overzicht brengt alles samen: vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties, aanmeldingen en meer. Al deze gegevens worden voortdurend bijgewerkt, zodat je als potentiële verkoper altijd op de hoogte bent.

Verkoop voorbereiden met HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl ondersteunt je bij de voorbereiding van de verkoop van jouw woning. Onze tools, zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om via makelaars te vergelijken, helpen je de beste makelaar in Margraten te vinden. Bespaar kosten door makelaarstarieven op te vragen en gebruik ons handige stappenplan om niets over het hoofd te zien bij de verkoop van jouw woning. Zo weet je zeker dat je op een moderne en efficiënte manier je huis verkoopt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen