Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Margraten

Als je jouw huis wilt verkopen in Margraten, loont het om de juiste verkoopmakelaar te vinden. Prestaties van makelaars variëren sterk binnen deze regio. Vergelijk de verschillende makelaars op hun verkoopstrategie, communicatiestijl en verkoopresultaten om een keuze te maken die perfect past bij jouw woning en persoonlijke situatie.

Over makelaars in Margraten

Makelaars in Margraten zijn er in allerlei soorten en maten. Ze variëren van prijsklasse, aanpak tot specialismen. Bij sommigen ligt de focus op klantenservice, terwijl anderen zich weer articuleren als de snelste verkoper. Maar hoe weet je nou welke optie het beste past bij jouw situatie? Door het wijdvertakte aanbod van makelaardijen is het verstandig om onderscheid te maken en diverse makelaars te vergelijken. Dit zorgt voor een helder overzicht en een sterke basis voor een succesvolle woningverkoop.

Trekken zij voldoende kijkers naar jouw woning? Hoe verloopt de communicatie? Welke begeleiding bieden zij bij bijvoorbeeld de onderhandelingen? En uiteraard, welke kosten vragen ze voor hun diensten? Het zijn zomaar wat vragen die door je hoofd kunnen spoken bij het selecteren van een geschikte makelaar in Margraten. Dit zijn terechte overwegingen en om die reden bieden we op deze pagina een uitgebreide lijst van nuttige informatiepunten omtrent de makelaardij in Margraten.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.393
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.081
Besparing (gem.)
€ 1.118

Actueel

 • Interessant om te weten: de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Margraten is momenteel € 392.250. Dit geldt voor een gemiddelde vierkante meterprijs van € 2.446. Voor meer informatie kun je de woningmarkt in Margraten bekijken.
 • Houd er rekening mee dat makelaars in Margraten gemiddeld een courtage van 1,12% rekenen. Deze courtages kunnen variëren en het is raadzaam om je hier goed over te informeren.
 • Het is goed om te weten dat makelaarstarieven in Margraten flink kunnen variëren. Door tarieven te vergelijken kun je gemiddeld € 1.118 besparen. Het is dus zeker zinvol om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Uitgelichte makelaars in Margraten

Als potentieel woningverkoper heb je in Margraten een rijke keuze uit diverse makelaars. We bieden je een overzicht aan van verscheidene verkoopmakelaars actief in Margraten. Het is verstandig deze makelaars te vergelijken, aangezien dit je helpt de meest voordelige en passende keuze te maken afgestemd op je specifieke behoeften.

Logo Aelmans Woningmakelaars BV

Aelmans Woningmakelaars BV

Aelmans Woningmakelaars is een veelzijdige makelaar met meer dan 30 jaar ervaring in verschillende regio's van Limburg. Ze bieden diensten aan zoals de verkoop, aankoop, verhuur en taxaties van woningen. Als NVM makelaar werken ze vakkundig, betrouwbaar en onafhankelijk, maar hanteren ze ook een persoonlijke benadering. Je kan bij hen ook terecht voor advies op gebied van ruimtelijke ontwikkeling, vastgoedmanagement en juridische zaken. Ze kunnen je helpen in het Nederlands, Engels of Duits.

Hélène TERRA makelaardij

Hélène TERRA makelaardij is gevestigd in Margraten en is vooral actief in de regio's Maastricht-Heuvelland en Parkstad. Deze makelaar is goed bereikbaar, met parkeergelegenheid voor de deur en is gespecialiseerd in aankoop- en verkoopbemiddeling, maar ook verhuurbemiddeling. Ze zijn aangesloten bij branchevereniging VBO, wat zorgt voor extra zekerheid in de dienstverlening.

Rob Prevoo Makelaardij

Rob Prevoo Makelaardij is een makelaarskantoor dat zichzelf beschrijft als een betrouwbare partner op het gebied van vastgoed. Ze bieden uitgebreide diensten en helpen je bij het kopen of verkopen van woningen, maar ook bij het taxeren van je eigendom. Gevestigd aan de Julianalaan in Margraten, zetten ze zich in om je een efficiënte en bevredigende vastgoedervaring te bieden.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rond Margraten dan je denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Margraten mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jouw situatie staat misschien niet op onze bovenstaande lijst, dus zorg dat je grondig vergelijkt.

Vergelijk makelaars in Margraten Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Margraten?

Het courtage dat een makelaar in Margraten vraagt, drijft hem of haar om je huis voor de hoogste prijs te verkopen. Dit percentage van de verkoopprijs wordt immers hoger naarmate de opbrengst van de verkoop stijgt. De belangen van de makelaar en de verkoper liggen hierdoor in één lijn: beiden profiteren van een hogere verkoopprijs.

Let op: de courtages van makelaars in Margraten verschillen gemiddeld 0,57%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.118 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Margraten. Bovendien is zo'n vergelijking totaal kosteloos en hoef je je nergens toe te verplichten. Maak er dus gebruik van.

Kosten van makelaars in Margraten

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Margraten

Als je van plan bent jouw woning in Margraten te verkopen, is het belangrijk te weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Deze opstartkosten zijn een soort vooruitbetaling voor de diensten die een makelaar gaat leveren. Zo kunnen deze kosten onder andere betrekking hebben op het maken van foto’s van jouw woning, het opstellen van de verkoopbrochure en de aanmelding van jouw huis op huizensites en Funda.

Opstartkosten verschillen per makelaar, maar de gemiddelde opstartkosten in Margraten bedragen € 515. Deze kosten komen bovenop de courtage, die de makelaar ontvangt na de verkoop van jouw woning. Het is van belang om deze kosten mee te nemen in de overweging bij het kiezen van de geschikte makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Margraten

Als je besluit je huis in Margraten te verkopen, is het belangrijk om te weten dat veel makelaars intrekkingskosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit de verkoop van je woning voortijdig te staken. Misschien verander je van gedachten, krijg je te maken met onverwachte levensomstandigheden of ben je niet tevreden met de service van je makelaar. In dergelijke situaties ga je mogelijk je woning van de markt halen en hier zit een prijskaartje aan vast.

Intrekkingskosten worden berekend om de makelaar te compenseren voor het werk dat ze al hebben gedaan en voor de tijd en middelen die ze in de promotie van jouw woning hebben geïnvesteerd. De hoogte van deze kosten kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de duur van de verkoop en de hoeveelheid werk die de makelaar erin heeft gestoken. Daarom is het verstandig om vooraf te informeren naar deze kosten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als je plotseling de verkoopknoop wilt ontbinden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Margraten met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Margraten die een vast tarief hanteren. Dit biedt duidelijkheid voor jou als woningverkoper. Het voordeel? Je weet direct wat je kwijt bent aan verkoopkosten. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars berekenen is € 3.250 (update: mei 2024).

Een vast tarief kent ook nadelen. Stel, je woning is 200.000 euro waard en het vaste tarief van de makelaar bedraagt 3.500 euro. Dit komt neer op 1,75% van de verkoopprijs. Maar wat nu als je woning meer waard blijkt te zijn en voor 250.000 euro verkocht wordt? Dan betaal je in feite een veel kleiner percentage aan makelaarskosten. Het vaste tarief kan dan aan de hoge kant uitvallen.

Tip: Denk goed na over welk tariefmodel voor jou het voordeligst is. Overweeg beide opties en maak een afweging van de voor- en nadelen. Het is tenslotte jouw budget en jouw huis. Laat jezelf goed informeren en maak een keuze die bij jou past.

4 feitjes over makelaars in Margraten

 • Het kan heel verhelderend zijn om de opstartkosten en voorwaarden van diverse makelaars in Margraten tegen elkaar af te wegen. Ieder heeft zo zijn eigen beleid, daarom kan het waardevol zijn om op tarieven te vergelijken voordat je een keuze maakt.
 • Niet elke makelaar in Margraten verkoopt een huis even snel. Het verschil in verkoopsnelheid kan behoorlijk zijn. Gemiddeld duurt het 50 dagen voordat een huis in Margraten verkocht is.
 • Makelaars zorgen ervoor dat huisverkoop winstgevender uitpakt dan je misschien zou denken. Het verschil kan oplopen tot wel 13% meer winst bij verkoop van jouw woning in Margraten met een makelaar dan zonder.
 • In Margraten leunt maar liefst 87% van de huiseigenaren liever op de kennis en kunde van een traditionele makelaar dan een online variant. De volledige service die zij bieden is voor velen een prettig idee.

Wat levert de beste makelaar in Margraten op?

Sommige verkoopmakelaars in Margraten werken met opvallende resultaten, waarin hun prestaties hen duidelijk scheiden van andere makelaars in de omgeving. Met name de gerealiseerde verkoopprijzen en de snelheid van verkoop markeren dit verschil.

Dit is hoe je de beste makelaars in Margraten herkent:

 • Iets dat opvalt bij de top makelaars in Margraten is hun vermogen om woningen te verkopen tegen prijzen die vaak de verwachte verkoopprijs overstijgen. Gemiddeld ligt deze verkoopprijs € 12.218 hoger dan de gemiddelde verkoopprijs.

 • Vanuit onze statistieken blijkt ook dat de meest effectieve makelaars in Margraten huizen verkopen binnen een korter tijdsbestek. De verkoop verloopt gemiddeld 17 dagen sneller door te werken met de beste makelaars in de omgeving.

De beste makelaar in Margraten vinden

In Margraten variëren de prestaties van makelaars sterk; de ene makelaar is gespecialiseerd in het aantrekkelijk op de markt brengen van een woning, terwijl de andere excellente onderhandelingstechnieken hanteert. De kunst ligt in het vinden van de perfecte match voor je situatie en wensen.

De beste manier om die ideale match te vinden, is door alle makelaars in Margraten zorgvuldig te vergelijken. Dit biedt je een duidelijk beeld van de verschillende werkwijzen, tarieven en de toegevoegde waarde van elke makelaar. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Margraten?

Een goede makelaar kan het verschil maken bij de verkoop van je huis in Margraten. We zetten vijf belangrijke aandachtspunten voor je op een rij:

Ervaring met de lokale markt

Een makelaar die goed bekend is met de woningmarkt in Margraten, weet precies wat er speelt. Dit helpt in het vaststellen van een realistische verkoopprijs en in de onderhandelingen met potentiële kopers.

Kennis van jouw type woning

Heeft de makelaar ervaring met jouw type woning? Een makelaar die vaak rijtjeshuizen verkoopt, is mogelijk minder geschikt voor de verkoop van een vrijstaande villa.

De courtage

Vraag vooraf naar de tarieven van de makelaar. Deze kosten bestaan vaak uit een courtage, een percentage van de verkoopprijs. De gemiddelde courtage van een makelaar in Margraten is 1,12%.

Service en bereikbaarheid

Hoe is de service van de makelaar? Kijk hiervoor naar recensies en ervaringen van andere verkopers. Ook de bereikbaarheid van een makelaar is belangrijk. Je wilt immers snel kunnen schakelen bij veranderingen.

Vergelijk makelaars

Je doet er goed aan meerdere makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Hier kan je terecht voor het opvragen van tarieven van diverse makelaars:

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je eraan denkt je woning in Margraten te verkopen, kunnen NVM-makelaars je hierbij begeleiden. Zij beschikken over diepgaande kennis van de lokale woningmarkt en staan bekend om hun vakbekwaamheid en betrouwbaarheid.

Niet alleen NVM, maar ook VBO en VastgoedPRO makelaars kunnen interessante opties zijn. Zij kunnen je voorzien van gericht advies en brengen waardevolle expertise met zich mee voor de verkoop van je woning. Wees niet bang om te vergelijken en de beste keuze voor jouw situatie te maken.

Wat doet een makelaar in Margraten?

Een makelaar in Margraten begeleidt je bij het volledige verkoopproces van jouw huis. Ze bieden je ondersteuning vanaf de waardebepaling van jouw woning tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris.

Zij nemen jou het zware werk uit handen en zorgen ervoor dat jouw huis stevig op de markt wordt gezet. Denk aan het opstellen van een aantrekkelijke verkoopadvertentie, het regelen van bezichtigingen en het voeren van de onderhandelingen met potentiële kopers.

 • Nauwkeurige waardebepaling van je woning rekening houdend met de actuele markt.
 • Effectieve marketingstrategieën voor een snelle en kosteneffectieve verkoop.
 • Deskundige hulp bij de juridische aspecten van de verkoop.
 • Bemiddeling bij onderhandelingen, voor de beste verkoopprijs.
 • Vloeiende communicatie met potentiële kopers en andere betrokken partijen.

Waarom een makelaar in Margraten inschakelen?

Als je ervoor kiest om je huis in Margraten te verkopen, dan kan het inschakelen van een goede makelaar je helpen om dit proces sneller en effectiever te laten verlopen. Een goede makelaar brengt niet alleen veel ervaring en kennis van de lokale woningmarkt mee, maar luistert ook aandachtig naar wat je wilt en verwacht van de verkoop van je huis, zodat hij samen met jou een strategie kan bepalen die leidt tot de beste verkoopresultaten.

Marktkennis en strategie

Een goede makelaar in Margraten heeft lokale marktkennis en gebruikt die om het juiste publiek voor jouw woning te bereiken. Door deze kennis te combineren met een goed doordachte verkoopstrategie, kan de makelaar ervoor zorgen dat je woning opvalt bij potentiële kopers, waardoor de kans op een snelle verkoop toeneemt.

Presentatie van het huis

Een belangrijke factor in het verkoopproces is de manier waarop je woning wordt gepresenteerd. De makelaar helpt je bij het aantrekkelijk in beeld brengen van je huis. Met zijn ervaring weet hij precies hoe hij het beste van je woning naar voren kan halen, waardoor de waardevolle eigenschappen van je woning beter uitgelicht worden.

Onderhandelingen met kopers

Ook bij de onderhandelingen met potentiële kopers speelt de makelaar een sleutelrol. Hij weet hoe hij de onderhandelingen met kopers aan moet pakken om zo de best mogelijke verkoopprijs uit de verkoop te halen. Zo zorgt hij ervoor dat je woning niet voor een te lage prijs verkocht wordt.

Nazorg en afronding

Tenslotte neemt een goede makelaar je ook alle zorgen uit handen als het gaat om de afronding van de verkoop. Hij zorg voor de juiste juridische afwikkeling en de noodzakelijke nazorg. Zo kun je met een gerust hart de verkoop van je woning in Margraten aan hem overlaten.

Veelgestelde vragen over makelaars in Margraten

De gemiddelde makelaarskosten voor huisverkoop in Margraten zijn € 4.393. Deze kosten variëren per makelaar en kunnen afhangen van de waarde van je huis.

Ja, absoluut! Door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.118 besparen. Elke makelaar hanteert zijn eigen tarieven en dienstenpakket.

Een goede manier om de waarde te bepalen is via een waardebepaling. Een makelaar geeft je vervolgens inzicht in de potentiële verkoopwaarde.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Margraten is 50 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de woning en de marktomstandigheden.

De gemiddelde courtage in Margraten is 1,12%. Courtages kunnen per makelaar verschillen dus het kan lonen om makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen