Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Gulpen

De huizenmarkt in Gulpen is flink in beweging. Zoals je kunt zien in de statistieken van mei 2024, variëren de verkoopprijzen aanzienlijk. Als je overweegt je huis te verkopen in Gulpen, is het belangrijk om een goed beeld van deze markt te hebben.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Gulpen

De gemiddelde verkoopprijs in Gulpen is in de laatste 3 maanden € 209.750 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 351.500 euro. De verkoopprijzen en vraagprijzen in Gulpen worden constant beïnvloed door verschillende factoren, zoals economische trends en veranderende woningbehoeften. In de onderstaande afbeelding kun je de prijsontwikkelingen van de afgelopen 3 maanden zien:

Huizenprijzen in Gulpen

Afgelopen 3 maanden

€ -238.000
€ 82.000
€ 402.000

Bij het beoordelen van woningprijzen, speelt de prijs per vierkante meter een grote rol, zeker in Gulpen. Het onthult namelijk niet alleen de huidige marktwaarde, maar biedt ook inzicht in de waardeontwikkeling van een woning over de tijd. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Gulpen € 3.022. Hieronder vind je een grafiek die de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in de afgelopen 3 maanden visualiseert. Let vooral op de verschillen tussen de vraag- en verkoopprijzen:

Huizenprijzen in Gulpen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 2.900
€ 3.100

Prijsontwikkeling Gulpen laatste 12 maanden

Om een idee te krijgen van de woningmarkt in Gulpen, kijk je naar de ontwikkeling van de verkoopprijzen van het afgelopen jaar. De afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs € 209.750. Bekijk de onderstaande grafiek voor een volledig overzicht:

Wat is mijn woning in Gulpen waard?

Het besluit om je eigen stekje in Gulpen in de verkoop te zetten, is doorgaans nauw verbonden met het mogelijke rendement op dit moment. Daarbij is het vooral van belang hoeveel winst je kunt maken in de hedendaagse vastgoedmarkt gezien de waarde van je woning voortdurend fluctueert.

Speel je met de gedachte om je huis van de hand te doen? In dat geval is het een verstandige zet om een gratis waardebepaling aan te vragen bij een erkende makelaar. Dit geeft je een helder beeld van de potentiële verkoopwaarde van je woonst, waardoor je duidelijkere doelen kunt stellen en beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Een gratis waardebepaling is een eerste inspectie waarbij de makelaar je huis inspecteert en de verkoopwaarde inschat aan de hand van diverse factoren. Het kan verstandig zijn om verschillende makelaars uit te nodigen voor deze beoordeling. Het is geen uitzondering dat de geschatte waarde per expert verschilt, dus je hebt baat bij meerdere standpunten wanneer je overweegt om je woning te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers variëren sterk per gemeente. Neem bijvoorbeeld de huizenprijzen rondom Gulpen, deze kunnen sterk verschillen met de prijzen in Gulpen zelf. Het is verhelderend om deze verschillen in kaart te brengen:

Een gedetailleerde blik op deze cijfers, rekening houdend met omliggende gemeenten, geeft een realistisch marktbeeld van de huidige huizenmarkt. Hieronder zie je twee grafieken die de gemiddelde verkoopprijzen in Gulpen én omringende plaatsen weergeven:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Gulpen

Als je bezig bent met het verkopen van je huis in Gulpen, wil je uiteraard in zee gaan met de best presterende makelaar. Er zijn verschillende makelaars in Gulpen die beter presteren op diverse punten. Sommigen springen eruit met hun vermogen om snel te verkopen, anderen onderscheiden zich door hun uitstekende onderhandelingstechnieken en weer anderen hebben een aantrekkelijk kostenmodel.

Het selecteren van een goede makelaar in Gulpen is erg belangrijk. Niet alleen kan een goede makelaar je helpen om je huis snel te verkopen, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je een eerlijke prijs krijgt. Aan het eind van de dag wil je dat je huisverkoop zo soepel mogelijk verloopt. Het is daarom een advies om op een handige website verschillende makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Gulpen Of lees meer over makelaars in Gulpen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Gulpen

Het is belangrijk om te realiseren dat de courtage die je betaalt aan makelaars ter plaatse kan variëren. Gemiddeld genomen zijn makelaars in Gulpen geneigd om een courtage te vragen van rond de 1,19% van de verkoopprijs. Dit is een factor die invloed heeft op het uiteindelijke bedrag dat je in je zak mag steken na de verkoop van je woning, waarvan de gemiddelde verkoopprijs in Gulpen ligt op € 209.750.

Wanneer je je huis in Gulpen wilt verkopen, ga dan niet voor de makelaar met simpelweg het laagste tarief. Kijk wat de makelaar voor je kan opleveren. Aanrader is om de tarieven van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je de optimale balans vindt tussen de courtage en wat je ervoor terugkrijgt. Met deze handige tool kun je makkelijk de tarieven in jouw regio opvragen en goed vergelijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Gulpen

In Gulpen vind je een meerderheid aan koopwoningen, het exacte aantal hiervan wordt altijd actueel gehouden en is te vinden onder de tag 1067. Maar Gulpen heeft je meer te bieden dan alleen koopwoningen, zo zijn er ook woonstijlen voor verschillende behoeftes en inkomens te vinden. Denk aan sociale huurwoningen of woningen met een andere bestemming, waardoor er een diverse woonsfeer in Gulpen heerst.

Aantal verkochte woningen in Gulpen

In de laatste 12 maanden heeft Gulpen een actieve woningmarkt waargenomen waarbij het aantal aanmeldingen en transacties duidelijk in beeld wordt gebracht. De aanmeldingen representeren de huizen die in de verkoop zijn geplaatst, terwijl het aantal transacties weergeeft hoeveel huizen daadwerkelijk zijn verkocht. Het specifieke aantal huizen verkocht in dit tijdsbestek is 14. De precieze details zijn te zien in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Gulpen te verkopen?

Het verkopen van je huis in Gulpen kan best een uitdaging zijn. Zo kan je te maken krijgen met een oververhitte huizenmarkt, waardoor het moeilijk is om een eerlijke prijs te bepalen voor je woning. Het kiezen van de juiste makelaar kan ook een struikelblok zijn, aangezien je een makelaar nodig hebt die niet alleen jouw belangen behartigt, maar ook goed op de hoogte is van de lokale markt in Gulpen.

Maar wanhoop niet, er zijn manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ten eerste kan een goed stappenplan je helpen om de verkoop van je woning in goede banen te leiden. Verder kan je onafhankelijk advies inwinnen over de waarde van je woning, zodat je een realistische prijs kan bepalen. Tot slot, neem de tijd om verschillende makelaars in Gulpen te vergelijken, zodat je de makelaar vindt die het beste bij je past.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je van plan om je huis te verkopen in Gulpen? Dan wil je ongetwijfeld op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de woningmarkt. Op deze pagina houden we huizenprijzen in Gulpen up-to-date om je te ondersteunen. Dit betreft zowel vraag- als verkoopprijzen, transacties, nieuwe aanmeldingen en meer. Hierdoor blijf je continu geïnformeerd en kun je een weloverwogen beslissing nemen over de verkoop van je woning.

Voordelen van HuisVerkopen.nl bij een woningverkoop

HuisVerkopen.nl is hét platform dat je helpt bij het regelen van de verkoop van je woning. Zo kun je makkelijk en snel een waardebepaling aanvragen of makelaars vergelijken om de beste makelaar in Gulpen te vinden. Met HuisVerkopen.nl bespaar je op makelaarskosten door makelaarstarieven op te vragen. Ontvang een helder overzicht met ons stappenplan en voorkom dat je iets over het hoofd ziet. Bijkomende diensten zoals een energielabel of woningstyling zijn gemakkelijk te regelen. Dankzij deze tools weet je zeker dat je de beste deal krijgt bij de verkoop van je huis in Gulpen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen