Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Vaals

De huizenmarkt in Vaals kan van tijd tot tijd fluctueren, daarom is het volgen van de huidige trends inzake woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties in april 2024 een verstandige stap voor je. Dit laat je vroegtijdig inspelen op eventuele veranderingen en zorgt dat je beter geïnformeerd bent, wat nuttig kan zijn bij het verkopen van je huis in Vaals.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Vaals

De gemiddelde verkoopprijs in Vaals is in de laatste 3 maanden € 151.600 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 362.541 euro. Hou in gedachten dat deze waarden sterk kunnen fluctueren naargelang het aanbod van woningen in een bepaalde periode. Hierbij volgt een grafiek die deze real-time ontwikkeling visualiseert voor een beter inzicht:

Huizenprijzen in Vaals

Afgelopen 3 maanden

€ -457.000
€ -22.000
€ 413.000

In de volgende grafiek presenteren we je razendsnel de kernzaken van de huizenmarkt in Vaals. Met actuele gegevens wordt zichtbaar gemaakt wat de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 waren in de afgelopen 3 maanden. Deze heldere representatie van de markt helpt je een duidelijker beeld te vormen. Houd HuisVerkopen.nl in de gaten voor voortdurend bijgewerkte informatie over prijzen per m2:

Huizenprijzen in Vaals per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 300
€ 1.700
€ 3.000

Prijsontwikkeling Vaals laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is er in Vaals een beweging waarneembaar in de woningprijzen. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand komt neer op € 151.600 euro. Net als de nationale woningmarkt, blijft ook de markt in Vaals niet onbewogen. Hieronder vind je de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden in Vaals:

Wat is mijn woning in Vaals waard?

De waarde van jouw woning in Vaals is constant in beweging. Factoren zoals de conditie van het vastgoed, ontwikkelingen in de buurt en de algemene woningmarkt kunnen dit beïnvloeden. Deze variabiliteit maakt het een uitdaging om de actuele waarde van jouw woning nauwkeurig in te schatten.

Het is zinvol om duidelijkheid te krijgen over de waarde van je woning, met name als je verkoopplannen hebt. Het biedt je een basis om een verkoopprijs vast te stellen en stelt je in staat een passende strategie te formuleren. Een eenvoudige en gratis manier om dat te doen is door een waardebepaling door een ervaren makelaar aan te vragen.

Het mooie van een gratis waardebepaling is dat deze aan huis plaatsvindt. De makelaar bezoekt je woning op een geschikt tijdstip en onderzoekt diverse aspecten van de woning. Dit geeft een accuraat beeld van de waarde en vergt slechts een kort verzoek van jouw kant.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De cijfers omtrent de woningmarkt kunnen behoorlijk variëren op basis van plaats. Om een duidelijk en eerlijk beeld te krijgen van hoe de markt zich beweegt, moeten we niet alleen de prijzen in gebieden zoals Vaals onder de loep nemen, maar ook de kosten van woningen in naburige regio's bekijken.

Door de prijzen van huizen in verschillende gemeentes te vergelijken, krijgen we een beter, meer genuanceerd idee van de huidige staat van de markt. Het vergelijken van gegevens uit verschillende gebieden kan belangrijke inzichten onthullen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Vaals

Door nauwkeurige bijhouding en analyse van de woningmarktstatistieken in Vaals, krijgt ons platform een gedetailleerd beeld van de prestaties van verkoopmakelaars in en rond deze regio. Hieruit blijkt dat de resultaten van makelaars flink uiteenlopen; sommigen verkopen woningen sneller, anderen behalen hogere verkoopprijzen. Wij zetten deze inzichten in om je te helpen vergelijken en de meest geschikte makelaar te vinden.

Je keuze voor een makelaar in Vaals kan daardoor flinke voordelen opleveren. Sommige makelaars verkopen meer woningen of behalen hogere verkoopprijzen dan anderen, en dat kan invloed hebben op jouw verkoopproces. Daarom is het van belang om makelaars grondig te vergelijken en een keuze te maken die past bij jouw situatie en doelen.

Vergelijk makelaars in Vaals Of lees meer over makelaars in Vaals

Gemiddelde tarieven van makelaars in Vaals

Veel mensen richten zich op de vraagprijs van hun huis, maar het is net zo belangrijk om scherp te zijn op de kosten van een makelaar. Het gemiddelde tarief dat makelaars in Vaals rekenen is een courtagepercentage van 1,12%. Dit kan een aanzienlijk deel van de opbrengst zijn, vooral bij duurdere woningen.

Daarom is mijn advies om altijd goed te onderhandelen over dit percentage. Zorg ervoor dat je volledig op de hoogte bent van alle kosten die samengaan met het verkopen van je huis. Een handige tool hiervoor kan de kosten bij het verkopen van je huis pagina zijn. Let op, de courtage is maar een deel van het verhaal: er kunnen ook opstartkosten of advertentiekosten bijkomen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Vaals

In Vaals zijn er in totaal 1912 koopwoningen. Elk huis heeft diverse mogelijkheden, waaronder permanent verblijf, verhuur voor de lange termijn, of transformatie tot een bed & breakfast. Het is belangrijk voor je om deze verschillende bestemmingen van jouw woning te kennen, omdat deze de waarde en de verkoopbaarheid van jouw woning direct beïnvloeden.

Aantal verkochte woningen in Vaals

In de afgelopen 12 maanden zijn in Vaals vele woningen in de verkoop gegaan, met iedere maand nieuwe aanmeldingen. Er hebben in deze periode echter ook veel transacties plaatsgevonden: woningen die daadwerkelijk verkocht zijn. Het aantal verkochte woningen is te zien in de volgende grafiek, waarin het duidelijk wordt dat het 30 betreft:

Ben je van plan jouw huis in Vaals te verkopen?

Het verkopen van je huis in Vaals kan best een grote onderneming zijn, er liggen namelijk allerlei punten op je te wachten. Je moet denken aan het bepalen van de juiste verkoopprijs, het verkrijgen van een geldig energielabel, maar ook het vinden van een solide makelaar. Zeker bij dat laatste punt geldt: een goede verkoopmakelaar kan het verschil maken tussen een succesvolle verkoop en een slapeloze nacht.

Het is om deze reden slim om een helder stappenplan bij de hand te hebben. Dit brengt orde in het proces en zorgt ervoor dat niets over het hoofd wordt gezien. Zo'n plan zet iedere stap die je moet ondernemen overzichtelijk op een rij en kan op onze website worden ingezien. Wil je meer rust in je hoofd? Gebruik dan ons stappenplan en verrijk jezelf met nuttige en praktische informatie speciaal voor de verkoop van je huis in Vaals.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je geïnteresseerd bent in de laatste feiten en trends op de woningmarkt in Vaals, dan zit je hier goed. De cijfers en statistieken op deze pagina volgen continu de bewegende vastgoedmarkt in Vaals. Jij hebt zo altijd de meest recente data binnen handbereik. Op basis hiervan kun je weloverwogen beslissingen nemen, of je nou een woning in Vaals wilt kopen of woningmarktcijfers voor andere doeleinden nodig hebt.

Voordelen van het gebruik van HuisVerkopen.nl

Op het platform van HuisVerkopen.nl kun je veel meer dan alleen actuele marktcijfers vinden. Als je jouw woning in Vaals wilt verkopen, vind je hier diverse tools en diensten die je flink kunnen helpen. Zo kun je makkelijk en gratis een waardebepaling van je woning aanvragen. Maar je kunt ook verschillende makelaars vergelijken en zo de beste uit jouw regio kiezen. En dat is nog maar het begin. Of je nu zoekt naar tips voor een snelle verkoop, hulp nodig hebt bij het regelen van een energielabel of een handig stappenplan zoekt, bij HuisVerkopen.nl ben je aan het juiste adres.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen