Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Vaals

Zoek je in Vaals een competente makelaar om je woning te verkopen? Kies voor iemand die zich focust op een sterke prijs-kwaliteitverhouding en een efficiënte transactietijd. Jouw ideale makelaar begrijpt de markt, heeft een proactieve houding en verspilt geen kostbare tijd.

Over makelaars in Vaals

Wanneer je jouw huis in Vaals gaat verkopen, speelt de keuze voor een makelaar een bepalende rol. Deze professional is immers bekend met de lokale woningmarkt, onderhandelt namens jou, zet de juiste verkoopstrategie in en weet hoe jouw huis aantrekkelijk gepresenteerd moet worden. Een deskundige makelaar kan het verschil betekenen tussen een succesvolle of teleurstellende verkoop.

We volgen voortdurend alle makelaars in Vaals en hebben daarom een schat aan informatie over hun prestaties verzameld. Dit geeft ons een up-to-date inzicht in wie het goed doet en wie niet. Met deze kennis kunnen we je helpen bij het vinden van de makelaar die het beste bij jou en de verkoop van je huis past. Meer informatie over de makelaars in Vaals vind je op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 1.698
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 4.670
Besparing (gem.)
€ 485

Actueel

 • Je moet weten dat de huizenprijzen in Vaals op het moment vrij constant zijn. De gemiddelde verkoopprijs is € 151.600 en per vierkante meter betaal je gemiddeld € 2.232. Voor meer informatie kun je ook de woningmarkt in Vaals bekijken.
 • Als je jouw huis wilt verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage voor makelaars in Vaals op dit moment 1,12% bedraagt. Voor meer details over de huidige situatie in Vaals kun je de pagina huis verkopen in Vaals raadplegen.
 • Het is interessant om te noteren dat de tarieven van makelaars in Vaals sterk uiteenlopen. Door tarieven te vergelijken voor je een definitieve keuze maakt, kun je gemiddeld € 485 besparen. Elk beetje helpt als je een huis wilt verkopen en elke besparing is natuurlijk mooi meegenomen.

Uitgelichte makelaars in Vaals

In het gezellige Vaals kun je allerlei verschillende verkoopmakelaars tegenkomen om te helpen met jouw woonwensen. Om je een handje te helpen, hebben we een aantal goede opties voor je op een rijtje gezet. Bij het kiezen van de juiste makelaar in Vaals is het niet alleen de reputatie die telt, maar vooral of deze naadloos aansluit bij jouw woning, jouw persoonlijke situatie en jouw voorkeuren. Daarom is het vergelijken van diverse makelaars altijd een verstandige stap.

Laan 20 Makelaars

Laan 20 Makelaars zet zich onderscheidend neer in de markt. Ondanks dat ze geen lid zijn van een branchevereniging, kenmerken ze zichzelf met toewijding en vertrouwen. Je kunt hier rekenen op een compromisloze inzet en gedegen advies in het makelaarsvak. Hierbij kan je niet alleen in het Nederlands maar ook in andere talen te woord worden gestaan.

Let op: in en rondom Vaals zijn nog meer verkoopmakelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we niet alleen de bekende makelaars op in onze lijst, maar óók degenen die mogelijk onder de radar opereren. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst, maar is enkel te vinden door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Vaals Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Vaals?

Een makelaar in Vaals rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 151.600 in Vaals komt dit neer op € 1.698 aan makelaarskosten (update april 2024).

Deze courtage vormt een stimulans voor de makelaar om jouw huis voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Immers, hoger de verkoopprijs, hoger het bedrag dat de makelaar als vergoeding ontvangt. Dit kan in je voordeel werken.

Let op: de courtages van makelaars in Vaals verschillen gemiddeld 0,64%. Hierdoor kun je gemiddeld € 485 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Vaals. Het kan dus zeker lonen om deze stap mee te nemen in het voorbereidingsproces van de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Vaals

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 700
€ 1.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Vaals

Het is goed om te weten dat veel makelaars in Vaals opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die je betaalt voordat je woning in de verkoop gaat. Deze kosten worden gemaakt voor de voorbereidende werkzaamheden, zoals het maken van foto's, het opstellen van een verkoopplan en het inmeten van je woning. Meestal zijn deze kosten inbegrepen in het totale courtage. Maar toch kan het gebeuren dat je makelaar hiervoor een extra bedrag rekent.

Voor een helder inzicht in de kosten van verschillende makelaars in Vaals, waaronder ook opstartkosten, zou je hier de tarieven kunnen opvragen. Dit is gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en kun je een goed geïnformeerde beslissing maken over de verkoop van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Vaals

Voor veel mensen kan de beslissing om een woning te verkopen een lastige keuze zijn. Maar wist je dat er ook kosten kunnen zijn als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen? Veel makelaars in Vaals rekenen namelijk intrekkingskosten voor deze actie. Dit is een bepaald bedrag dat je aan de makelaar betaalt als je tijdens het verkoopproces besluit om jouw woning van de markt te halen.

Intrekkingskosten zijn bedoeld om de makelaar te compenseren voor het werk dat hij al in de verkoop van jouw woning heeft gestoken. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je besluit om jouw woning toch niet te verkopen vanwege een verandering in jouw persoonlijke omstandigheden of vanwege een onverwacht aanbod van een familielid om de woning over te nemen. De daadwerkelijke gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Vaals bedragen altijd € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Vaals met een vast tarief

In Vaals vind je makelaars die werken met een vast tarief. Hierdoor weet je van tevoren precies wat de kosten zijn. Geen onverwachte verrassingen: je weet wat je betaalt, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. Het gemiddelde vaste tarief dat door makelaars in Vaals gehanteerd wordt, bedraagt € 3.250 (update: april 2024).

Een vast makelaarstarief kan ook een keerzijde hebben. Dit ligt aan de prijs waarvoor jouw woning verkocht wordt. Bij een woningwaarde van €200.000, en een vaste makelaarsfee van bijvoorbeeld €3.500, betaal je effectief 1,75% van de verkoopprijs. Verkoop je jouw huis voor een hoger bedrag, bijvoorbeeld €400.000, dan is dit percentage gehalveerd naar 0,875%. Het vaste tarief wordt dus relatief goedkoper naarmate de verkoopprijs van jouw huis stijgt.

Tip: Denk gedetailleerd na over de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning voordat je een keuze maakt tussen een vast tarief of een courtage. Een hogere verkoopprijs maakt een vaste vergoeding relatief voordeliger. Vergeet bij jouw keuze ook niet de service en dienstverlening van de makelaar mee te wegen. Ga niet alleen voor de laagste prijs, maar kies de makelaar die het beste past bij jouw wensen en verwachtingen.

4 feitjes over makelaars in Vaals

 • Wanneer je kijkt naar woningverkopers in Vaals, blijkt een groot deel een sterke voorkeur te hebben voor een makelaar met aantoonbare ervaring in de lokale markt. Dit onderstreept het belang van een grondige vergelijking van makelaars voordat je een keuze maakt.
 • Een interessant feit is dat de opstartkosten en annuleringsvoorwaarden van makelaars in Vaals behoorlijk kunnen variëren. Het is daarom aan te raden om tarieven op te vragen en deze zorgvuldig te vergelijken voordat je met een makelaar in zee gaat.
 • Een studie heeft aangetoond dat huizen in Vaals die zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht, gemiddeld €17.000 minder opbrengen. Dit bewijst dat de expertise van een makelaar een significante bijdrage kan leveren aan de verkoopprijs.
 • De verkoopsnelheid van een woning kan sterk variëren, afhankelijk van de makelaar en de specifieke marktsituatie in Vaals. Uit gegevens blijkt dat een woning gemiddeld 95 dagen te koop staat voordat deze wordt verkocht.

Wat levert de beste makelaar in Vaals op?

Hoewel alle makelaars in Vaals zich inzetten om huizen te verkopen, is er aanzienlijk verschil in hun prestaties. Om deze reden kan het voor woningeigenaren die hun huis willen verkopen lonend zijn om deze makelaars met elkaar te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Vaals herkent:

 • De toppresteerders onder de makelaars in Vaals zijn in staat om woningen te verkopen voor gemiddeld € 11.074 meer dan hun collega's. Dit betekent niet dat ze altijd hogere prijzen vragen, maar dat ze doeltreffend kunnen onderhandelen en de waarde goed inschatten.
 • Uit onze gegevens blijkt dat de meest doortastende makelaars de huizen die ze verkopen gemiddeld 14 dagen sneller van de markt halen dan andere makelaars in Vaals. Dit komt over het algemeen omdat deze makelaars zich actiever inzetten voor de verkoop en hun klanten goed begeleiden.

De beste makelaar in Vaals vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? Ervaring, kennis van de lokale markt of misschien wel de persoonlijke klik? Makelaars verschillen op veel vlakken, denk aan hun kennisniveau, strategieën en communicatiestijl. Het kiezen van de juiste makelaar is daarom niet altijd makkelijk.

De keuze van je makelaar heeft een grote invloed op het uiteindelijke verkoopresultaat van je woning. Door makelaars te vergelijken krijg je inzicht in wie het beste aansluit bij jouw wensen en situatie. Je krijgt een persoonlijk advies over de meest geschikte makelaars in Vaals, die allemaal bovengemiddeld presteren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Vaals?

Kies je voor de verkoop van je huis in Vaals voor een makelaar? Let dan op deze vijf punten om de juiste keuze te kunnen maken:

Ervaring

Een ervaren makelaar heeft kennis van de lokale markt en weet hier slim op in te spelen. Check dus hoe lang de makelaar al actief is in Vaals.

Persoonlijke klik

Het kiezen voor een makelaar is ook een persoonlijke keuze. Je werkt intensief samen en je moet op de makelaar kunnen vertrouwen. Een goede klik is onmisbaar.

Voorwaarden

Onderzoek de voorwaarden van de makelaar. Kijk naar de voorwaarden rondom uitsluitendheid, de opzegtermijn en de kosten. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verkoopstrategie

In wat voor stijl presenteert de makelaar je huis? En hoe bereiken ze potentiële kopers? Een makelaar met een heldere verkoopstrategie kan je geruststellen.

Beoordelingen

Bekijk ten slotte de beoordelingen van eerdere klanten. Negatieve en positieve ervaringen helpen je een beeld te vormen over de betrouwbaarheid en effectiviteit van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM-makelaar in Vaals is een echte vakspecialist op het gebied van woningverkoop. Met uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt in Vaals, staan deze makelaars je bij tijdens het gehele verkoopproces van jouw huis.

Of het nu gaat om je huis taxeren, de beste verkoopstrategie bepalen of bij het onderhandelen, een NVM-makelaar in Vaals kan je hierbij uitstekend ondersteunen. Naast de NVM, heb je ook de optie om voor een VBO of VastgoedPRO makelaar te kiezen in Vaals.

Wat doet een makelaar in Vaals?

Een makelaar in Vaals is iemand die je kan begeleiden bij de verkoop van je huis. Vanuit hun expertise en lokale marktkennis, zorgen zij ervoor dat je woning voor de juiste prijs op de markt komt en bij de juiste doelgroep terechtkomt.

Ook regelt de makelaar bezichtigingen, onderhandelingen en de juridische afwikkeling. Het is hun taak om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen en om ervoor te zorgen dat je als verkoper de beste deal krijgt.

 • Vakkennis: Een makelaar is goed op de hoogte van de wet- en regelgeving.
 • Onderhandeling: De makelaar voert de onderhandelingen voor je uit.
 • Netwerk: Door de makelaar bereik je een groter koperspubliek.
 • Tijdswinst: Je hoeft zelf geen tijd te steken in het verkoopproces.
 • Geen stress: De makelaar zorgt voor een zorgeloze verkoop van je huis.

Waarom een makelaar in Vaals inschakelen?

Je staat op het punt om jouw woning te verkopen en begint na te denken of je dit wel volledig zelfstandig wilt gaan uitvoeren. Na een korte overweging kom je tot de conclusie dat het toch handiger kan zijn om een verkoopmakelaar in te schakelen. Er is immers wel wat vakkennis nodig om de juiste verkoopprijs voor je woning te bepalen en om te zorgen voor een optimale presentatie in de verkoopadvertenties. Bovendien kunnen zij je vaak ook nog eens bijstaan in het complexe proces van de contractonderhandelingen. Daarom biedt huisverkopen.nl een platform aan waar je verkoopmakelaars kunt vergelijken.

Marktkennis

Je besluit een makelaar uit Vaals in te schakelen, een slimme keus. Een lokale makelaar heeft namelijk als groot voordeel dat ze de lokale huizenmarkt op hun duimpje kennen. Ze weten welke huizen recentelijk zijn verkocht en voor welke prijs, en kunnen op basis van deze gegevens een juiste verkoopprijs voor jouw woning bepalen.

Papierwerk afhandelen

Een ander groot voordeel van een makelaar inschakelen, is dat ze al het papierwerk voor je afhandelen. Van het opstellen van het koopcontract tot het regelen van de overdracht bij de notaris; een makelaar zorgt ervoor dat dit allemaal vlekkeloos verloopt.

Optimale presentatie

Het maken van overtuigende foto's en een pakkende advertentietekst is ook geen probleem meer als je een professionele makelaar in de arm neemt. Hij weet precies hoe hij jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk kan presenteren aan potentiële kopers.

Nazorg

Ook na de verkoop van je huis blijft een makelaar betrokken. Ze helpen je bijvoorbeeld met de eindinspectie en de overdracht van de sleutels. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt en kun je je volledig richten op jouw nieuwe woning.

Makelaars in Vaals vergelijken

Bij het voorbereiden van de verkoop van jouw woning, is het vergelijken van makelaars een essentiële stap. Dit maakt Huis Verkopen voor jou eenvoudig en overzichtelijk. Ontdek de voordelen in Vaals.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in mogelijke verkoopprijzen
 • Kosteloos verkoopadvies om je mogelijkheden te ontdekken
 • Besparen op makelaarskosten door een scherper aanbod

De vergelijking werkt simpel: je vult jouw adres en voorkeuren in. Vervolgens word je gekoppeld aan de makelaars in Vaals die matchen met jouw wensen. Deze experts bieden verhelderende informatie en helpen jou om een weloverwogen keuze te maken voor de beste verkoopstrategie.

Vergelijk makelaars in Vaals Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Vaals

De gemiddelde courtage in Vaals is 1,12%. Dit percentage is wat de makelaar ontvangt na de verkoop van je huis.

Door makelaars te vergelijken, kan je gemiddeld € 485 besparen op makelaarskosten.

De gemiddelde opstartkosten voor een makelaar in Vaals zijn € 515.

Je kunt een waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar om de waarde van je woning in Vaals te inschatten.

Je kunt de beste makelaar vinden door verschillende tarieven op te vragen en te vergelijken op basis van ervaringen en kosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen