Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Surhuisterveen

Om een goede verkoopmakelaar in Surhuisterveen te vinden, wil je iemand die je objectief en professioneel kan begeleiden. Hier ligt een lijst van gekwalificeerde lokale makelaars, elk bereid om je te helpen bij het verkopen van je huis. Het mooiste is dat alle opties op deze pagina om een makelaar te vinden gratis en vrijblijvend zijn.

Over makelaars in Surhuisterveen

De keuze van een makelaar in Surhuisterveen is niet iets dat je zonder overweging doet. Makelaars verschillen namelijk op vele vlakken, denk aan hun werkwijze, kosten en verkoopresultaten. Maar ook op het gebied van communicatiestijl, beschikbare diensten en specialisme kunnen makelaars behoorlijk uiteenlopen. Het vergelijken van makelaars biedt je de kans om de makelaar te vinden die het beste bij jouw woning en situatie past. Een handig hulpmiddel bij deze zoektocht is de pagina makelaars vergelijken.

Als je overweegt je huis te verkopen, zijn er waarschijnlijk verschillende vragen die je jezelf stelt. Wat kost een makelaar in Surhuisterveen gemiddeld? Welke verkoopresultaten behalen de verschillende makelaars? Hoeveel kan je inderdaad besparen als je de tijd neemt om makelaars te vergelijken? Deze en vele andere vragen zijn volkomen begrijpelijk en we gaan proberen hier antwoord op te geven. Hieronder volgen de actuele cijfers omtrent de beste makelaars in Surhuisterveen:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.486
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.587
Besparing (gem.)
€ 903

Actueel

 • Overweeg je jouw huis in Surhuisterveen te verkopen? Weet dan dat de gemiddelde courtage van makelaars momenteel op 1,12% ligt. Belangrijk om in het achterhoofd te houden tijdens het verkoopproces.
 • De woningmarkt verandert continu, zo ook de prijzen. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Surhuisterveen op € 311.214. Wil je weten hoe dit per m2 uitpakt? Check dan de woningmarktdata voor de meest recente prijs per m2, namelijk € 3.353, op basis van de laatste drie maanden april 2024.
 • Keep in mind, de tarieven van verschillende makelaars in Surhuisterveen kunnen behoorlijk variëren. Door tarieven te vergelijken kun je maar liefst € 903 besparen. Dat is toch mooi meegenomen?

Uitgelichte makelaars in Surhuisterveen

Vervolgens presenteren we je een selectie van diverse verkoopmakelaars uit Surhuisterveen. Het is goed om te realiseren dat naast deze lijst er meer makelaars werkzaam zijn in deze regio, maar dat ieder zich onderscheidt in zijn specialisaties. Bedenk goed dat de beste makelaar voor jou er één is die perfect past bij jouw soort woning, jouw persoonlijke situatie en je individuele voorkeuren.

Logo De Flexibele Makelaar, bekroond tot #1 Nederland

De Flexibele Makelaar, bekroond tot #1 Nederland

De Flexibele Makelaar staat bekend als de nummer 1 makelaar van Nederland, gespecialiseerd in zowel traditionele makelaardij als online marketing. Vanuit vestigingen in Friesland en Groningen, bieden de 9 medewerkers uitgebreide diensten, waaronder woningfotografie, woningstyling en het beleggen, herbestemmen en beheren van diverse soorten vastgoed. Ze onderscheiden zich door unieke verkoopstrategieën en uitgebreide promotie op diverse platforms. Ze werken op een 'no cure, no pay'-basis en zijn aangesloten bij de NVM.
Logo Van der Velde & Hoen makelaardij o.z.

Van der Velde & Hoen makelaardij oz

Van der Velde & Hoen makelaardij o.z. is een betrokken kantoor, waarbij samenwerking centraal staat. Ze geven iedere woning de juiste aandacht, ook in een uitdagende markt. Met open communicatie via Whatsapp, video-presentaties en een gepersonaliseerde Social Media Toolkit zorgen ze voor een breed bereik. Hun 'Klaar Voor De Start'-pakket kan juist het verschil maken als je plotseling jouw droomwoning tegenkomt. Met verschillende certificaten en specialismen in onder andere recreatie en bedrijfsruimte, staan ze voor kwaliteit.

De Vries & De Vlieger Makelaardij

Bij De Vries & De Vlieger Makelaardij ben je aan het juiste adres voor kopen, verkopen en taxeren van woningen. Met een perfecte score op Funda en de nodige certificaten (VastgoedCert, NWWI, NRVT) staan de twee ervaren medewerkers altijd klaar om je te helpen. Als erkend lid van branchevereniging Vastgoedpro kunnen ze je gegarandeerd professionele en betrouwbare dienstverlening bieden.

Let op: In en rondom Surhuisterveen zijn meerdere verkoopmakelaars actief. Hoewel we er veel voor je hebben op een rijtje gezet, staat de ideale makelaar voor jou misschien niet in de bovenstaande lijst. Daarom is het van belang om ze allemaal goed te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Surhuisterveen mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Surhuisterveen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Surhuisterveen?

Een verkoopmakelaar in Surhuisterveen rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 311.214 in Surhuisterveen komt dit neer op € 3.486 aan makelaarskosten (update april 2024).

Zoals de huizenprijzen in Surhuisterveen voortdurend fluctueren, variëren ook de tarieven van makelaars. Deze onzekerheid maakt het nog belangrijker om een juiste en grondige vergelijking te maken voordat je een beslissing neemt.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Surhuisterveen 0,58% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 903 door eerst tarieven op te vragen. Vergelijk altijd meerdere makelaars om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt. Zo bespaar je aanzienlijk op je makelaarskosten.

Kosten van makelaars in Surhuisterveen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.400
€ 3.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Surhuisterveen

Als je jouw huis in Surhuisterveen wilt verkopen, kom je waarschijnlijk opstartkosten tegen. Dit zijn de kosten die een makelaar aanrekent nog voordat jouw huis officieel te koop staat. Deze kosten dekken zaken zoals het opmaken van een taxatierapport, het maken van professionele foto's van jouw huis, plaatsing op huizensites zoals Funda en het opstellen van de verkoopbrochure. Een soort voorafgaande investering die je doet om jouw verkooptraject vlot op gang te krijgen.

Opstartkosten zijn geen vaste kosten, dus ze kunnen variëren per makelaar. Gemiddeld variëren ze tussen € 400 en € 700. Het betalen van opstartkosten is vrijwel onvermijdelijk, maar het is belangrijk om duidelijkheid te krijgen over wat precies is inbegrepen in die kosten. Maak een bewuste keuze en houd rekening met de kwaliteit en de te verwachten service van de makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Surhuisterveen

Als je jouw te verkopen woning uit handen geeft aan een makelaar in Surhuisterveen, moet je rekening houden met bepaalde kostenposten. Een van deze kostenposten zijn intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je mogelijk moet betalen als je besluit om je woning vroegtijdig van de markt te halen. De makelaar rekent deze kosten om het werk dat al in de verkoop is gestoken te vergoeden.

Intrekkingskosten zijn van toepassing in verschillende situaties. Misschien verandert je situatie en wil je in jouw huis blijven wonen, of je hebt een aanbod gekregen dat je buiten de makelaar om wilt accepteren. Ongeacht de reden, als je jouw huis uit de verkoop haalt voordat een verkoopovereenkomst is gesloten, kan je makelaar intrekkingskosten in rekening brengen. Het is altijd belangrijk om voorafgaand aan de inzet van een makelaar duidelijk te hebben of en hoeveel deze kosten kunnen bedragen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Surhuisterveen met een vast tarief

In Surhuisterveen zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet wat je aan kosten kunt verwachten. Geen verrassingen achteraf, waardoor je financiële zekerheid hebt. De makelaars die een vast tarief hanteren, vragen gemiddeld € 3.250 (update: april 2024) voor hun diensten.

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel, de verkoopprijs van jouw woning wordt uiteindelijk hoger dan verwacht. In dit geval betaal je met een vast tarief relatief meer aan de makelaar dan wanneer je een courtage (percentage van de verkoopprijs) had afgesproken. Bij een verkoopprijs van €300.000 kost een makelaar met een vast tarief van €3500 je ongeveer 1.16%, terwijl een makelaar die 1% courtage hanteert, je slechts €3000 zou kosten.

Tip: Kijk dus goed naar wat voor jou belangrijk is. Als je hoopt op een hoge verkoopprijs, kan een courtage voordeliger zijn. De meeste verkopers in Surhuisterveen kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage, omdat zij de hoogte van de verkoopprijs het belangrijkste vinden.

4 feitjes over makelaars in Surhuisterveen

 • Met een professionele makelaar kan jouw huis in Surhuisterveen zo'n 12% meer opleveren dan wanneer je zelf zonder tussenkomst van een makelaar je woning verkoopt.
 • Bij het inschatten van de waarde van woningen in Surhuisterveen kunnen er grote verschillen ontstaan tussen verschillende verkoopmakelaars. Deze verschillen kunnen soms oplopen tot maar liefst €28.000.
 • De courtage bij de duurste makelaar in Surhuisterveen is 1,52% van de verkoopprijs, terwijl de meeste andere makelaars in dit gebied een lagere courtage vragen.
 • Voordat woningverkopers in Surhuisterveen een definitieve keuze maken voor een makelaar, vragen ze gemiddeld bij 3 verschillende makelaars om verkoopadvies.

Wat levert de beste makelaar in Surhuisterveen op?

Het is begrijpelijk om te denken dat het inhuren van een goedkope makelaar in Surhuisterveen tot kostenbesparingen leidt. Toch belicht dit niet het hele plaatje. De echte vraag is: wat levert je makelaar op? De beste makelaars brengen meer op dan zij je kosten. Ze verhogen namelijk de winst bij de verkoop van jouw huis.

Maar hoe herken je dan de beste makelaars in Surhuisterveen:

 • De allerbeste makelaars in Surhuisterveen onderscheiden zich door de gerealiseerde verkoopprijzen. Ze verkopen namelijk huizen voor gemiddeld € 12.988 meer dan hun collega's. Dat betekent een flinke winst voor jou als verkoper.

 • Onze statistieken laten ook zien dat de beste makelaars in Surhuisterveen doorgaans sneller verkopen. Dit is geen toeval: de beste makelaars zetten zich actief in voor een snelle verkoop. Gemiddeld verkopen zij huizen 14 dagen sneller dan andere makelaars in Surhuisterveen.

De beste makelaar in Surhuisterveen vinden

Op zoek naar een sterke makelaar in Surhuisterveen voor de verkoop van je woning? Weet dat iedere makelaar je woning op een andere waarde zal inschatten en variërende tarieven hanteert. Dat maakt het zoeken van een makelaar geen sinecure.

Het vergelijken van verschillende makelaars brengt je veel voordeel. Niet alleen krijg je de kans de beste verkoopstrategie te ontdekken, maar ook biedt het de gelegenheid om een compleet beeld te vormen van de mogelijkheden en tarieven.

Waar moet je op letten bij makelaars in Surhuisterveen?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Surhuisterveen voor de verkoop van je huis zijn er diverse belangrijke aandachtspunten:

Lokale marktkennis

Het is essentieel dat je makelaar de lokale markt goed kent. Hij moet inzicht hebben in prijzen, vraag en aanbod in Surhuisterveen en omgeving.

Communicatie en bereikbaarheid

Goede communicatie tussen jou en de makelaar is een must. Hij moet bereikbaar zijn en snel reageren op jouw vragen en behoeften.

Verkoopstrategie

De makelaar moet een duidelijke en effectieve verkoopstrategie hebben. Deze moet passen bij jouw situatie en het type huis dat je verkoopt.

Vergelijk makelaars

Neem de tijd om verschillende makelaars in Surhuisterveen te vergelijken. Kijk naar ervaring, tarieven en reviews. Vergelijk makelaars via dit vergelijkingsformulier.

Geen verborgen kosten

Zorg ervoor dat de kosten duidelijk zijn vóór je een contract ondertekent. Onverwachte kosten kunnen de verkoop duurder maken dan gepland.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Surhuisterveen zijn er verschillende makelaars actief, waaronder NVM-makelaars. Zij kunnen je bijstaan in het complexe proces van het verkopen van je huis. Zij doen meer dan alleen een bord in je tuin zetten en advertenties plaatsen.

Ook VBO en VastgoedPRO-makelaars hebben hun sporen verdiend in Surhuisterveen. Zij maken gebruik van hun lokale kennis en uitgebreide netwerk om voor jou het beste resultaat te behalen. Met de juiste makelaar verloopt het verkoopproces soepel en succesvol.

Tip: Bij het kiezen van een makelaar is het niet alleen van belang om te letten op de kosten. Sta ook stil bij de geboden diensten en de ervaring van de makelaar. Zo borg je de kwaliteit van de dienstverlening.

Wat doet een makelaar in Surhuisterveen?

Een makelaar in Surhuisterveen doet meer dan enkel een bord "te koop" in je tuin zetten. Ze helpen bij het volledige verkoopproces van je huis, en nemen je zo veel werk uit handen.

Omdat ze veel ervaring en kennis van de lokale huizenmarkt hebben, weten ze precies wat de juiste prijs is voor je huis. Bovendien hebben ze ook een netwerk van potentiële kopers.

 • Bepalen van de juiste verkoopprijs
 • Promoten van je woning op diverse kanalen
 • Begeleiden van rondleidingen met geïnteresseerden
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Opstellen van de koopakte

Waarom een makelaar in Surhuisterveen inschakelen?

Denk je eraan om je huis te verkopen in Surhuisterveen? Het inschakelen van een makelaar kan dan een verstandige keuze zijn en heeft een tal van voordelen. De jarenlange ervaring en de expertise in de woningmarkt die onze makelaars bezitten, maken het proces van jouw huisverkoop moeiteloos en effectief. Bij ons staan jouw belangen voorop en we doen er dan ook alles aan om beide partijen tevreden te stellen - zowel de verkoper als de koper.

Kenner van het gebied

Surhuisterveen wordt gekenmerkt door verschillende type woningen. Doordat onze makelaars in Surhuisterveen gevestigd zijn, hebben ze veel inzicht in de lokale woningmarkt en de huidige waarde van de huizen. Via hun netwerk kunnen ze gemakkelijk geïnteresseerde kopers vinden.

Inzet van marketingstrategieën

Een sterk punt van onze makelaars is de inzet van effectieve marketingstrategieën. Ze weten precies hoe ze jouw woning moeten presenteren en adverteren om de aandacht van kopers te trekken. Ze maken professionele foto's en ontwerpen aantrekkelijke beschrijvingen voor de verkoopaankondiging.

Juridisch advies en hulp

Een ander voordeel van het in dienst nemen van een makelaar is de juridische ondersteuning. Er zijn vaak vele juridische aspecten verbonden aan de verkoop van een huis. Onze makelaars helpen je graag bij het invullen van documenten en het naleven van relevante regelgeving.

Tijdsbesparing en gemak

Tot slot is het werken met een makelaar een grote tijdsbesparing. Terwijl wij alle stappen van de huisverkoop voor onze rekening nemen, kan jij je richten op andere belangrijke zaken in het leven. Kiezen voor onze makelaarsservice in Surhuisterveen betekent kiezen voor gemak en zekerheid.

Makelaars in Surhuisterveen vergelijken

De keuze van een geschikte makelaar is geen eenvoudige taak. Het begint allemaal met een grondige en op maat gemaakte vergelijking, rekening houdend met jouw specifieke woning, situatie en voorkeuren.

 • Vergelijk op basis van verkoopopbrengst
 • Bekijk de snelheid van de makelaar
 • Onderzoek de prijs/kwaliteit-verhouding
 • Kies de makelaar die aansluit bij jouw voorkeuren

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat makelaars woningen verschillend kunnen inschatten. Dit hangt vaak af van hun ervaring, lokale marktkennis en verkoopstrategie. Daarom is het vergelijken van makelaars essentieel. Het helpt je om de makelaar te vinden die de beste prijs voor jouw huis kan realiseren en die het meest aansluit bij jouw wensen en omstandigheden.

Vergelijk makelaars in Surhuisterveen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Surhuisterveen

Start met uitzoeken welke makelaars actief zijn in Surhuisterveen. Vergelijk recensies, verkoopsnelheden en tarieven. Vraag bij enkele makelaars een waardebepaling aan om ze te leren kennen. Hier vind je meer informatie.

Makelaarskosten in Surhuisterveen bestaan meestal uit opstartkosten van gemiddeld € 515 en een courtage van gemiddeld 1,12% over de verkoopprijs. Bij sommige makelaars zijn er extra kosten zoals intrekkingskosten.

Ja, je kunt gemiddeld € 903 besparen als je makelaars in Surhuisterveen vergelijkt. Doe een vergelijking op deze pagina om te kijken hoeveel jij kunt besparen.

De gemiddelde makelaarskosten in Surhuisterveen zijn € 3.486. Deze kosten variëren echter per makelaar en zijn ook afhankelijk van de woning en de specifieke diensten waar je voor kiest.

Een manier om snel je huis te verkopen in Surhuisterveen is door gebruik te maken van een verkoopmakelaar met een sterke verkoopsnelheid. Bekijk ook de handige tips over hoe je je huis sneller kunt verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen