Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Surhuisterveen

Wil je je huis in Surhuisterveen verkopen en ben je op zoek naar informatie? Op deze website leggen we alle fases van het verkooptraject uit. Hiermee kun je goed voorbereid en geïnformeerd aan het verkoopproces beginnen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Surhuisterveen

Als woningverkoper in Surhuisterveen heb je vaak verschillende doelen wanneer je je huis gaat verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen en een vlotte verkoop realiseren. Je wilt de overdracht graag soepel laten verlopen, zowel voor jezelf als voor de nieuwe kopers. Bovendien is het doel een nieuwe stap in je leven te zetten, bijvoorbeeld door dichter bij familie te gaan wonen, dichterbij je werk te gaan wonen of misschien wel een nieuw avontuur in het buitenland aan te gaan.

Je zult je waarschijnlijk afvragen hoe snel huizen in Surhuisterveen worden verkocht. Ben je ook benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst, en wil je weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Het antwoord op deze vragen kan je helpen om goede keuzes te maken in het verkoopproces. Voor een volledig advies en handige tips voor de verkoop van je huis, kun je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar. Hier volgen de actuele cijfers van de woningmarkt in Surhuisterveen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
48 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 408.082
Besparing (gem.)
€ 1.183

Je huis snel verkopen in Surhuisterveen

Gemiddeld duurt het 40 dagen om een woning in Surhuisterveen te verkopen. Deze snelheid is afhankelijk van diverse factoren zoals de staat van de woning en de marktdynamiek. Graag deel ik een paar tips om dit proces te versnellen.

 1. Prijsstelling is essentieel. Zorg dat je woning niet overprijsd is. Onderzoek de lokale marktprijzen en baseer hier je vraagprijs op. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken en het verkoopproces vertragen.
 2. Gebruik het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Dit helpt je om niets over het hoofd te zien en alles snel te regelen. Doorloop alle stappen zorgvuldig en voorkom onnodige vertragingen tijdens de verkoop.
 3. Verzorg je huis. Een schoon, opgeruimd en goed onderhouden huis trekt meer potentiële kopers. Doe kleine reparaties, geef muren een frisse verflaag en houd je tuin netjes. Maak aantrekkelijke foto's voor de verkoopadvertentie.

Tips in Surhuisterveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Surhuisterveen op?

In Surhuisterveen ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 408.082 euro. Deze som is van verschillende factoren afhankelijk. Dat zijn bijvoorbeeld de locatie van de woning binnen de plaats, het type huis, de grootte en staat van onderhoud. Het is dus goed je te realiseren dat de prijs van een specifiek huis flink kan afwijken van dit gemiddelde.

Daarnaast wordt in Surhuisterveen momenteel een gemiddelde prijs per m2 gerekend van € 3.494 euro. Echter, deze waarde geeft niet het volledige plaatje. De grootte van het perceel en eventuele bijgebouwen of tuinoppervlakte worden hier niet in meegenomen. Dus alhoewel een gemiddelde prijs per m2 nuttige informatie is, het vertelt niet alles over de totale waarde van een woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Surhuisterveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.000
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Surhuisterveen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Surhuisterveen.

Feitjes over Surhuisterveen

 • Surhuisterveen ontstond in de 16de eeuw als veenkolonie.
 • De plaats is bekend van het jaarlijks wielerevenement 'De Centrumcross'.
 • In Surhuisterveen bevindt zich De Flambou, een multifunctioneel theater.

Tips om je woning te verkopen in Surhuisterveen

Het verkopen van je huis in Surhuisterveen kan aanvoelen als een overweldigende taak. Gelukkig zijn er een aantal strategieën die je kunt volgen om het proces soepeler te laten verlopen. Je kunt zelf een groot verschil maken door je verkoop goed voor te bereiden.

 • Vraagprijs bepalen: Laat een taxatie uitvoeren om een realistische vraagprijs vast te stellen. Een aantrekkelijke prijs stimuleert meer kijkers en snel een verkoop.
 • Verfraaien van je tuin: Zorg voor een nette en onderhouden tuin. Zo maak je een goede eerste indruk. Onkruid wieden en bloembakken kunnen al een groot verschil maken.
 • Opknappen van interieur: Repareer kleine defecten, zoals een lekkende kraan of een klemmende deur. Ook een nieuw laagje verf kan de uitstraling van je woning verbeteren.
 • Professionele foto's: Huur een professional in voor hoogwaardige foto's van je huis. Goede foto's trekken meer geïnteresseerden op woning websites.
 • Duidelijkheid bieden: Presenteer alle belangrijke informatie over je huis op een duidelijke en eerlijke wijze. Denk aan bouwjaar, woonoppervlak en energielabel.

Ontdek jouw stappenplan in Surhuisterveen:

 • Persoonlijk stappenplan gebaseerd op jouw woning
 • Interactief, eenvoudig overzicht van wat er nog gedaan moet worden
 • Voorkom fouten en voer de keuzes uit die bij jou passen
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Surhuisterveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Surhuisterveen kost je als verkoper gemiddeld € 6.263. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Surhuisterveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 408.082) € 4.571
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.263

Kosten van makelaars in Surhuisterveen

Als je eraan denkt om je huis in Surhuisterveen te verkopen, is het goed om rekening te houden met de kosten van een makelaar. Gemiddeld hanteren makelaars in Surhuisterveen een courtage van 1,12% van de verkoopprijs van je huis. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 408.082 in Surhuisterveen, komt dit neer op een bedrag van € 4.571.

Elke makelaar in Surhuisterveen hanteert echter haar eigen tarieven en voorwaarden. Dit betekent dat de uiteindelijke kosten sterk kunnen variëren. Het is daarom van belang om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken voor je een definitieve keuze maakt. Door te vergelijken, kun je mogelijk besparen op de kosten van het verkopen van je woning.

Lees meer over makelaars in Surhuisterveen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning in Surhuisterveen op de markt plaatst, kijk je goed naar de staat van het huis. Onderhoudsgebreken kunnen namelijk de verkoop belemmeren. Daarom zijn er vaak onderhoudskosten voordat je het huis te koop zet.

Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de gevel, reparaties aan het dak of het vervangen van oude keukenapparatuur. Deze onkosten kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van de staat van het huis. Maar het zijn belangrijke investeringen voor een succesvolle verkoop.

Notariskosten

De kosten voor de notaris zijn te verdelen in twee soorten: kosten voor de koper en kosten voor de verkoper. In de regel betaalt de koper de kosten voor de akte van levering, maar er zijn ook notariskosten voor de verkoper.

Hierbij kun je denken aan kosten voor het aflossen en doorhalen van je hypotheek. Ook dit kan invloed hebben op het uiteindelijke bedrag dat je aan de verkoop overhoudt. Meer informatie over alle notariskosten als verkoper kun je lezen op de pagina over notariskosten bij het verkopen van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Surhuisterveen?

Denk je eraan om je huis in Surhuisterveen te verkopen? Dit kan een goed moment zijn. De huidige woningmarkt is namelijk overwegend een verkopersmarkt, waardoor je mogelijk een gunstige prijs voor je woning kunt krijgen. Maar, let op: de inzichten van makelaars kunnen verschillen. Het is daarom slim om advies te vragen aan een lokale makelaar in Surhuisterveen.

Zou het dan verstandig zijn om vandaag nog je huis op de markt te zetten? Niet direct, elke situatie is uniek. Het beste moment om je woning te verkopen is sterk afhankelijk van diverse factoren. Wij raden je aan om altijd eerst advies in te winnen bij een ervaren makelaar. Zij hebben inzicht in de huidige situatie op de markt en kunnen je dus het beste adviseren over de ideale timing.

Vergelijk makelaars in Surhuisterveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je bent van plan je woning te verkopen en je wilt niets aan het toeval overlaten. Dat kan met Huis Verkopen, jouw online expert in woningverkoop. Wij begrijpen dat het verkopen van een huis een groot project is, dat je goed voorbereid wilt aanpakken. Daarom bieden wij een helder stappenplan om je te helpen bij elke stap van het proces. Met onze deskundige begeleiding kun je onnodige stress en fouten vermijden, zodat je met vertrouwen en succes je huis op de markt kunt brengen.

Vergelijken van lokale makelaars

Met ons uitgebreide statistiekenpakket over alle makelaars in Surhuisterveen ben je altijd op de hoogte van de prestaties van elke makelaar. Zo krijg je een duidelijk beeld van de beste opties voor jou en kun je de verkoopopbrengst en de snelheid van verkoop met elkaar vergelijken.

Besparen op kosten

Via ons stappenplan vergelijk je gemakkelijk dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs. Zo zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt en bespaar je op de kosten van makelaars en anderen, zonder in te boeten aan service of resultaten.

100% onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van woningverkoop zijn wij volledig objectief en onafhankelijk. We streven ernaar misinformatie in de markt te bestrijden en jou te voorzien van de meest nauwkeurige en bruikbare informatie. Wij staan altijd aan jouw kant.

Overzicht behouden

Ons interactieve stappenplan zorgt dat jij altijd het overzicht behoudt. Je weet precies waar je op moet letten, vinkt elke stap af als het klaar is en houdt alles gemakkelijk bij. Zo bespaar je tijd en houd je het regelen van je woningverkoop overzichtelijk en stressvrij.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Surhuisterveen

Een goede eerste stap voor het verkopen van je huis is het doen van een waardebepaling. Zo bepaal je de huidige waarde van je huis in Surhuisterveen, wat uiteraard essentieel is voor een succesvolle verkoop.

De kosten van het verkopen van je huis in Surhuisterveen kunnen variëren. Het ligt eraan of je kiest voor een traditionele makelaar, internetmakelaar of zelf je huis verkoopt. Bekijk onze pagina over kosten voor meer informatie.

Een goede voorbereiding kan je helpen je huis in Surhuisterveen sneller en tegen een betere prijs te verkopen. We hebben een handig stappenplan gemaakt om jou te helpen voorbereiden op de verkoop.

Het kiezen van een goede makelaar kan een uitdaging zijn. Wij hebben een handige tool om makelaars te vergelijken en zo de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Surhuisterveen te vinden.

Een energielabel laat zien hoe zuinig je woning is. Het is verplicht om dit te verstrekken bij de verkoop van je huis. Je kunt het energielabel voor je woning in Surhuisterveen hier aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen