Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Harkema

In Harkema is de lokale woningmarkt in volle beweging; het perfecte moment om jouw huis te verkopen. Een sterke presentatie en de juiste prijsstelling zijn essentieel. Vertrouw op professionele hulp en ervaar hoe eenvoudig jouw huis verkopen kan zijn.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Harkema

Als je jouw huis in Harkema gaat verkopen, zijn er enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je huis krijgen, maar zonder overdreven kosten voor een makelaar. Bovendien wil je jouw woning snel verkopen om dubbele woonlasten te vermijden. Maar wat te denken van zaken zoals een eerlijke en transparante communicatie met mogelijke kopers? Dit bevordert het verkoopproces en kan zelfs bijdragen aan een snellere verkoop. Ook de presentatie van jouw woning, zowel online als tijdens bezichtigingen, is van groot belang om potentiële kopers aan te trekken. Ten slotte wil je een goed verkoopresultaat behalen door een geschikte makelaar te kiezen, die zichzelf reeds heeft bewezen in Harkema.

Je bent ongetwijfeld benieuwd naar zaken zoals hoe snel huizen in Harkema worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Wat is de gemiddelde tijd dat een huis te koop staat in Harkema? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Je vindt de antwoorden op deze vragen en meer op de pagina over makelaars vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Harkema:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
31 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 323.056
Besparing (gem.)
€ 824

Je huis snel verkopen in Harkema

Woningen in Harkema vinden meestal binnen 45 dagen een nieuwe eigenaar. Hoewel dit een indrukwekkende snelheid is, zijn er toch manieren om het verkoopproces nog meer te versnellen. Bekijk deze drie tips om jouw woning nog sneller van de hand te doen.

 1. Zorgvuldige voorbereiding is de sleutel tot een vlotte verkoop. Start met het opruimen van ruimtes, het uitvoeren van kleine reparaties en het depersonaliseren van de woning. Een potentiele koper moet zich meteen thuis kunnen voelen.
 2. Professionele fotografie kan de aantrekkelijkheid van je woning enorm verhogen. Goede foto's trekken meer kijkers aan op online vastgoedplatforms en geven een betrouwbaar en positief beeld van je huis.
 3. Kies voor een prijsstrategie die past bij de huidige woningmarkt. Zet je woning niet te hoog in de markt, maar ook niet te laag. Een correcte prijs verhoogt de kans op een snelle verkoop.

Tips in Harkema

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Harkema op?

Op de huizenmarkt in Harkema is het momenteel zo dat de gemiddelde verkoopprijs neerkomt op € 323.056. Dit is een gemiddelde waarde, het betekent dus dat er huizen voor minder en voor meer zijn verkocht. De precieze verkoopsom hangt af van diverse factoren zoals de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de ligging van de woning.

Bij het kopen of verkopen van een huis in Harkema is het nuttig om je te realiseren dat de gemiddelde prijs per m2 momenteel € 2.985 bedraagt. Deze informatie kan je helpen om een beter inzicht te krijgen in wat een redelijke vraagprijs of een redelijk bod is. Het geeft je ook een idee van de waarde van jouw woning in vergelijking met andere huizen in Harkema die recent zijn verkocht.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Harkema

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.900
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Harkema bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Harkema.

Tips om je woning te verkopen in Harkema

Wil je je huis in Harkema verkopen? Een goede voorbereiding kan je helpen om de verkoop sneller te laten verlopen en wellicht een betere prijs te krijgen. Hier zijn enkele tips om te volgen.

 • Repareer kleine gebreken: Los alle kleine mankementen op; een lekkende kraan, loszittende tegels of een haperende deurknop kunnen potentiële kopers afschrikken.
 • Schoonmaak: Zorg ervoor dat je huis er netjes en schoon uitziet. Een fris en schoon huis nodigt uit en geeft kopers een goed gevoel.
 • Verfwerk: Overweeg om de muren een neutrale kleur te geven. Felle kleuren kunnen afleidend zijn en het kopers moeilijker maken om zichzelf in het huis te zien.
 • Verlichting: Een goed verlicht huis komt uitnodigend over. Zorg voor voldoende lichtbronnen en doe de gordijnen open tijdens bezichtigingen.
 • Tuinonderhoud: Potentiële kopers kijken ook naar buiten. Besteed aandacht aan de tuin; maak het onkruidvrij, snoei de struiken en planten en zorg dat het gras gemaaid is.

Ontdek jouw stappenplan in Harkema:

 • Persoonlijk stappenplan afgestemd op jouw woning
 • Interactief en overzichtelijk: voorkomt dat je stappen overslaat
 • Keuzevrijheid in optionele stappen voor waardeverhoging van je woning
 • Bespaar duizenden euro's met het gratis en vrijblijvende stappenplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Harkema?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Harkema kost je als verkoper gemiddeld € 5.292. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Harkema In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 323.056) € 3.747
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.292

Kosten van makelaars in Harkema

Als je overweegt je huis in Harkema te verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, zijn doorgaans een bepaald percentage van de verkoopprijs van je woning. Gemiddeld liggen deze kosten in Harkema rond 1,16% van de verkoopprijs.

Het is belangrijk om deze tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, omdat deze sterk kunnen variëren. Vergelijken kan je dus flink wat geld besparen. Bovendien kunnen makelaars ook verschillen in de diensten die ze aanbieden, dus het loont de moeite om goed te kijken wat je precies krijgt voor de courtage die je betaalt.

Lees meer over makelaars in Harkema.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Harkema wilt verkopen, ben je waarschijnlijk al op de hoogte van de kosten van een makelaar. De gemiddelde courtage van een makelaar in Harkema is 1,16%, wat uitkomt op gemiddeld € 3.747 aan makelaarskosten (gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs van € 323.056). Maar naast deze makelaarskosten, zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van je woning. We gaan drie van deze extra kostenposten bespreken.

Notariskosten

Als je jouw huis verkoopt, zul je een notaris nodig hebben. Een belangrijk deel van deze notariskosten is het doorhalen van de hypotheek. Dit houdt in dat de notaris bij het Kadaster registreert dat de hypotheek op jouw huis is afgelost. Dit onderdeel kost gemiddeld € 350.

Daarnaast zijn er ook nog de kosten voor de notariële akten, zoals de leveringsakte en de hypotheekakte, die je moet betalen. De prijzen hiervoor kunnen flink variëren tussen verschillende notariskantoren, dus het is goed om je hier van tevoren in te verdiepen zodat je rekening kunt houden met deze extra kosten.

Verhuis- en opslagkosten

Een andere kostenpost waar je wellicht niet direct aan denkt, zijn de verhuis- en opslagkosten. Ja, het verplaatsen van al je meubels en spullen naar je nieuwe woning kost ook geld. Hiervoor kun je natuurlijk vrienden en familie vragen om te helpen, maar soms kan het handiger zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Zeker als er een periode zit tussen het verkopen van je oude woning en het betrekken van je nieuwe woning, kan het nodig zijn om je meubels tijdelijk op te slaan. Dit neemt natuurlijk ook extra kosten met zich mee, dus ook deze kostenpost mag niet vergeten worden bij de verkoop van je woning.

Energiekosten

Wanneer je je woning verkoopt, zal er altijd een overdrachtsperiode zijn waarin de woning wellicht leegstaat. Het is dan belangrijk om te berekenen welke energiekosten je nog kunt verwachten. Zo weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet.

Denk ook aan de kosten van het opzeggen van je energiecontract. In sommige gevallen kan dit leiden tot een opzegboete. Deze kostenpost kan dus onverwacht oplopen en verdient het om meegenomen te worden in je budgetplanning voor de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Harkema?

Is het nu, in juli 2024, een goed moment om je huis in Harkema te verkopen? Jazeker! De woningmarkt is dynamisch en verandert voortdurend, maar over het algemeen is het een gunstige tijd voor het verkopen van je huis. Bedenk echter goed dat het verkopen van je huis een omvangrijke transactie is, dus neem hierbij geen overhaaste beslissingen.

Je vraagt je vast af: "Waarom zou nu zo’n goed moment zijn?" Simpelweg omdat de vraag naar woningen momenteel groter is dan het aanbod. Deze marktdynamica kan leiden tot een snelle verkoop. Maar onthoud, ga nooit over één nacht ijs. Neem de tijd om alles goed uit te zoeken en te overwegen voordat je de knoop doorhakt.

Vergelijk makelaars in Harkema Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Om het maximale uit de verkoop van jouw woning te halen, biedt de website Huis Verkopen je een allesomvattend stappenplan. Met dit eenvoudig te volgen plan weet je precies wat je te doen staat, hoe je het aanpakt en wanneer je het moet regelen. Zo profiteer je niet alleen van gemak, maar vergroot je ook de kans op een succesvolle en winstgevende verkoop.

Lokale makelaars vergelijken

Door statistieken bij te houden van alle makelaars in Harkema, maakt Huis Verkopen het je makkelijk om de beste makelaar te vinden. Je kunt kiezen uit de meest effectieve verkoopstrategieën, afgestemd op jouw specifieke situatie en voorkeuren.

Kosten besparen

Het stappenplan van Huis Verkopen helpt je om kosten te besparen. Door dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid, kun je op een slimme manier geld besparen.

100% onafhankelijk platform

Met Huis Verkopen ben je ervan verzekerd dat je objectief advies krijgt. Als grootste platform voor woningverkoop zijn ze 100% onafhankelijk, en staan ze volledig achter het belang van de verkopers.

Overzichtelijk en duidelijk

Dankzij het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je altijd het overzicht tijdens het hele verkoopproces. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je iedere voltooide stap eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Harkema

De vraagprijs voor je huis in Harkema hangt af van een aantal factoren zoals de huidige marktcondities, de staat van je huis en de prijzen van vergelijkbare woningen in je buurt. Het maken van een realistische schatting is essentieel. Bezoek onze pagina Hoe bepaal je de vraagprijs voor een huis voor meer informatie en advies.

Bij het verkopen van je huis heb je diverse documenten nodig, waaronder het eigendomsbewijs, de kadastrale kaart, energielabel, WOZ-waarde en stukken over eventuele verbouwingen. Kijk op onze informatiepagina over benodigde documenten om hier meer over te leren.

Het vinden van een geschikte makelaar is belangrijk. Je kunt op onze website verschillende makelaars vergelijken die gespecialiseerd zijn in de markt van Harkema en zo de beste keuze maken.

De kosten van het verkopen van je huis in Harkema hangen af van verschillende factoren, zoals de makelaarskosten, notariskosten en kosten voor de verkooppresentatie. Voor een gedetailleerde lijst van mogelijke kosten, bezoek je onze kostenpagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen