Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Buitenpost

Overweeg je jouw woning in het sfeervolle Buitenpost te verkopen? Een slimme zet! Deze Friese parel trekt veel potentiële kopers dankzij zijn rustieke natuur, knusse dorpssfeer en goede bereikbaarheid. Zie jij jezelf al zitten aan de onderhandelingstafel met geïnteresseerde kopers?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Buitenpost

Als je je huis in Buitenpost wilt verkopen, zijn er een aantal zaken waarop je zeker moet letten. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Bovendien wil je je woning snel verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Met de juiste makelaar, een die zichzelf al bewezen heeft in Buitenpost, kun je een goed verkoopresultaat behalen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Buitenpost worden verkocht. Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? De antwoorden hierop zijn belangrijk voor jou als mogelijke woningverkoper. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Buitenpost:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
56 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 327.528
Besparing (gem.)
€ 999

Je huis snel verkopen in Buitenpost

Aan het verkopen van een woning in Buitenpost hangt gemiddeld een tijdslot van 57 dagen. Dit is een snelle doorlooptijd, maar dát je woning snel verkocht wordt, is niet altijd vanzelfsprekend. Met enkele gerichte acties kun je dit proces bevorderen.

 1. Bereid je woning grondig voor op bezichtigingen. Een opgeruimd, schoon en goed onderhouden huis maakt een positieve eerste indruk. Zorg ook voor kleine reparaties en een frisse uitstraling. Kijk op deze pagina voor meer tips ter voorbereiding.
 2. Vraag meerdere makelaars om advies vooraf. Zo krijg je inzicht in welke makelaar het beste plan heeft om jouw huis te verkopen. Je kunt makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars via deze link.
 3. Bepaal de juiste verkoopprijs. Een realistische vraagprijs - gebaseerd op de actuele woningwaarde - trekt serieuze kopers aan. Een waardebepaling door een makelaar aanvragen kan je hierbij helpen, vraag deze aan via deze link.

Tips in Buitenpost

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Buitenpost op?

Als je overweegt jouw huis in Buitenpost te verkopen, is het nuttig te weten wat de gemiddelde verkoopprijs is. Op dit moment in juli 2024 is de gemiddelde verkoopsom van een woning in Buitenpost € 327.528 euro. Hou er rekening mee dat deze prijs kan variëren op basis van meerdere factoren zoals staat van onderhoud, locatie in de wijk en de vraag in de markt.

Bij het bepalen van de waarde van je huis is het ook belangrijk te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per m², die nu in Buitenpost € 2.986 euro is. Om een zo nauwkeurig mogelijk beeld van de waarde van je woning te krijgen, is het raadzaam een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Een waardebepaling kan aangevraagd worden op de pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Buitenpost

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.600
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Buitenpost bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Buitenpost.

Feitjes over Buitenpost

 • Buitenpost ligt in de provincie Friesland in het noorden.
 • De plaats wordt in de volksmond ook wel 'Bûtenpost' genoemd.
 • Het heeft een botanische tuin De Kruidhof met 17 thematuinen.

Tips om je woning te verkopen in Buitenpost

Overweeg je je huis in Buitenpost te verkopen? Zorg dat je goed voorbereid bent voor deze uitdagende stap. Onderstaande tips leren je hoe je de kans op een vlotte en succesvolle verkoop kunt vergroten.

 • Makelaar selecteren: Kies een makelaar met veel ervaring in Buitenpost. Zij kennen de lokale markt en kunnen op basis hiervan de juiste verkoopstrategie adviseren.
 • Prijsstelling: Luister naar het advies van je makelaar bij het bepalen van de vraagprijs. Een realistische prijs trekt meer kijkers en vergroot de kans op een snelle verkoop.
 • Onderhoud: Kleine onderhoudsklussen voer je best uit voordat je huis in de verkoop gaat. Onderschat niet het effect van goed werkende deuren en ramen, een functionerende verwarming en een lekvrij dak.
 • Fotografie: Zorg voor professionele foto's van je woning. Een eerste indruk maak je tenslotte maar één keer. Een goede makelaar beschikt over de juiste connecties hiervoor.
 • Bezichtigingen: Zorg ervoor dat je woning er opgeruimd en netjes uitziet tijdens bezichtigingen. Hoewel je makelaar de rondleiding doet, kun je aan de presentatie bijdragen.

Ontdek jouw stappenplan in Buitenpost:

 • Persoonlijk stappenplan voor iedere woning
 • Interactieve to-do-lijst voor verkoopvoorbereiding
 • Voorkom dat je essentiële stappen mist
 • Regel alles eenvoudig vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Buitenpost?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Buitenpost kost je als verkoper gemiddeld € 5.873. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Buitenpost In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 327.528) € 3.636
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.873

Kosten van makelaars in Buitenpost

Bij het verkopen van je huis in Buitenpost, kun je van verschillende kostenposten uitgaan. Zo rekenen de meeste makelaars hier opstartkosten, deze bedragen gemiddeld € 515. Ook er zullen courtagekosten in rekening gebracht worden. Deze liggen gemiddeld op een 1,11% van de verkoopprijs van de woning.

Hoewel deze kosten een indicatie geven, is het belangrijk om te weten dat makelaars in Buitenpost uiteenlopende tarieven hanteren. Het is daarom raadzaam om meerdere makelaarstarieven te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor jouw specifieke situatie.

Lees meer over makelaars in Buitenpost.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een energielabel aan te vragen voor jouw woning. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig jouw huis is. Hierbij kan een groen label (A of B) de verkoopwaarde van je woning flink opdrijven.

De kosten voor een energielabel kunnen variëren. Het is van belang dat je een erkend energielabel workshop loket raadpleegt om een betrouwbare en geldige indicatie te krijgen. Zorg dat je dit op tijd regelt, want bij de overdracht moet je het energielabel kunnen overhandigen.

Verkoopstyling

Om jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers, kun je overwegen een verkoopstylist in te huren. Professionals weten precies hoe ze een woning het beste kunnen presenteren.

Hoewel dit een kostenpost voor je is, kan nuttige verkoopstyling de kans op een snelle verkoop vergroten. Het bedrag dat je investeert in styling kan je dus terugverdienen met een snellere verkoop of hogere verkoopprijs. Kijk goed rond voor een ervaren styling adviseur.

Notaris

Nadat de verkoop van je huis rond is, zal je nog een bezoek moeten brengen aan de notaris. De notaris stelt de akte van levering op en begeleidt de overdracht. De kosten hiervoor worden over het algemeen betaald door de koper.

Er zijn echter nog andere notariskosten waar je als verkoper rekening mee moet houden. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor het royeren of doorhalen van de hypotheek. Voor een completer overzicht van deze kosten kun je kijken op onze pagina met verkoopkosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Buitenpost?

Zit je te denken aan het verkopen van je woning in Buitenpost? De vraag is natuurlijk, is juli 2024 een goede tijd om te verkopen? Het antwoord is ja, het is zeker een gunstige periode. De woningmarkt is over het algemeen vrij stabiel en er is voldoende vraag naar woningen. Echter, ongeacht de tijd van het jaar, is een grondig verkoopplan essentieel voor een succesvolle verkoop.

Kun je zo'n verkoopplan zelf opstellen of is het beter om hulp in te schakelen? Een geschikte makelaar kan je hier uitstekend bij helpen. Zij beschikken over de nodige ervaring en marktkennis om een effectief verkoopplan op maat op te stellen. Het vinden van de juiste makelaar kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste tools, zoals het vergelijken van makelaars, maak je het jezelf een stuk makkelijker.

Vergelijk makelaars in Buitenpost Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je het maximale uit de verkoop van jouw woning wilt halen, dan is Huis Verkopen je perfecte partner. Wij voorzien je van een eenvoudig te volgen stappenplan. Met dit stappenplan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je aan alles hebt gedacht. Het slim inzetten van dit stappenplan draagt bij aan een succesvolle verkoop van jouw woning, of je deze nu snel of voor een maximale prijs wilt verkopen.

Wonen in Buitenpost

Bij Huis Verkopen zijn we bekend met de markt in onder andere Buitenpost. We weten welke specialisten hier de beste dienstverlening bieden voor de laagste prijs, zodat jij je woning zo gunstig mogelijk kunt verkopen. Laat ons je helpen bij het vinden van de juiste specialisten.

De beste makelaars

Voor de verkoop van jouw woning helpen we je om de beste makelaar te vinden in Buitenpost. Hierbij kijken we naar de prijs/kwaliteit-verhouding, om ervoor te zorgen dat je de meest geschikte keus maakt. Zo kun je jouw woning snel en tegen optimale voorwaarden verkopen.

Gratis en vrijblijvend

Huis Verkopen biedt alle diensten gratis en vrijblijvend aan. Of je nu op zoek bent naar een makelaar, ontruimer of verhuizer, wij staan voor je klaar om je te helpen bij alle aspecten van de verkoop van je woning. Alles gemakkelijk op één plek!

Bespaar kosten

Met Huis Verkopen kun je eenvoudig de services en prijzen van verschillende specialisten vergelijken. Hierdoor bespaar je op kosten en pak je de verkoop van je woning in Buitenpost zo slim mogelijk aan. Zo haal je het maximale uit de verkoop!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Buitenpost

De eerste stap is vaak het laten uitvoeren van een waardebepaling door een makelaar. Deze geeft een indicatie van de mogelijke verkoopprijs van je woning in Buitenpost. Daarna kan je een verkoopstrategie opstellen.

De kosten van het verkopen van een huis in Buitenpost kunnen variëren. Je kan rekening houden met makelaarskosten, kosten voor een energielabel, advertentiekosten en notariskosten. Een overzicht van mogelijke kosten vind je op deze pagina.

De 'beste' makelaar is afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Je kan online makelaars vergelijken om een makelaar te vinden die bij je past in termen van kosten, ervaring en aanpak.

Een goede presentatie van je huis, een realistische prijs en de juiste marketingstrategie kan ervoor zorgen dat je huis snel verkocht wordt. Op onze pagina met tips vind je nog meer adviezen.

De waarde van je huis kan worden bepaald door een professionele taxatie of een online waardebepaling. Je kan hiervoor een waardebepaling aanvragen bij een makelaar; zij hebben uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt in Buitenpost.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen