Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Drogeham

De verkoop van je huis in Drogeham vraagt om een gedegen voorbereiding. Het regelen van een correct energielabel en het selecteren van de juiste makelaar zijn essentiële stappen. Slimme oriëntatie vooraf helpt je om deze proces soepel te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Drogeham

Wanneer je in Drogeham jouw huis gaat verkopen is voorbereiding essentieel. Zo wil je een goede prijs voor je woning krijgen en tegelijkertijd niet overbetalen voor een makelaar. Het snel kunnen verkopen van je huis is ook belangrijk om dubbele woonlasten te voorkomen. Daarnaast kun je je afvragen hoe je je woning het best kunt presenteren en hoe je jouw woning aantrekkelijk kunt maken voor potentiële kopers.

Je vraagt je wellicht ook af hoe snel huizen in Drogeham worden verkocht, wat doorgaans de verkoopopbrengst is en of je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Handige informatie hierover en tips voor het aantrekken van een goede makelaar vind je op onze pagina vergelijk makelaars of krijg een gratis verkoopadvies via de verkoopadvies-aanvragen pagina. We geven je hieronder de actuele cijfers over de woningverkoop in Drogeham:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
148 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 255.000
Besparing (gem.)
€ 803

Je huis snel verkopen in Drogeham

Een woning in Drogeham vindt over het algemeen snel een nieuwe eigenaar. Met een gemiddelde van 79 dagen is je huis vaak in minder dan een maand verkocht. Ben je benieuwd hoe je dit proces nog sneller kunt laten verlopen? Hier volgen drie handige tips.

 1. Prijsstelling: Een realistische prijsstelling is essentieel voor een snelle woningverkoop. Laat een waardebepaling door een makelaar uitvoeren om een eerlijke prijs voor je woning te bepalen.
 2. Fotografie: Professionele foto’s maken een groot verschil. Ze tonen je huis op zijn best en trekken meer potentiële kopers. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren, zodat je woning direct opvalt.
 3. Openbare woningverkoop: Een openbare woningverkoop, bijvoorbeeld via Funda en andere huizensites, kan bijdragen aan een snel verkoopproces en een hoger verkoopbedrag. Zorg dat jouw huis zichtbaar is op deze platformen.

Tips in Drogeham

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Drogeham op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Drogeham? Op dit moment ligt die prijs rond de € 255.000 euro. De verkoopsom van een huis is afhankelijk van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de woning, de staat van onderhoud, de omgeving en de vraag in de markt.

De gemiddelde prijs per m2 in Drogeham is momenteel € 3.000 euro. Dit geeft je een indicatie wat je kunt verwachten bij de verkoop van je huis gezien de oppervlakte. Geïnteresseerd in hoe de waarde van jouw woning wordt bepaald? Neem dan vooral een kijkje op onze speciale pagina over woningwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Drogeham

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.700
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Drogeham bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Drogeham.

Tips om je woning te verkopen in Drogeham

De verkoop van je huis in Drogeham kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en strategie kan je het proces beïnvloeden en positief sturen. Het maken van slimme keuzes vanaf het begin heeft een grootte impact op het verkoopresultaat. Hier zijn enkele nuttige tips om je op weg te helpen.

 • Onderhoud je woning goed. Een goed onderhouden huis inspireert vertrouwen bij potentiële kopers. Zorg voor een frisse verflaag, repareer lekkages en maak alles grondig schoon.
 • Maak professionele fotografie van je huis. Kwalitatieve foto's zorgen ervoor dat je huis er aantrekkelijk en uitnodigend uitziet.
 • Zet je woning realistisch te koop. Doe goed onderzoek naar vergelijkbare huizen in de buurt en hun verkoopprijzen. Schat je huis niet te hoog in.
 • Ontwikkelt een doordachte marketingstrategie. Gebruik sociale media, websites en traditionele kanalen zoals huis-aan-huis bladen om een breed publiek te bereiken.

Ontdek jouw stappenplan in Drogeham:

 • Voorkomt overslaan van essentiële verkoopstappen
 • Biedt overzicht en structuur tijdens verkoopproces
 • Handige, interactieve to-do-lijst voor de woningverkoop
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Drogeham?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Drogeham kost je als verkoper gemiddeld € 4.789. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Drogeham In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 255.000) € 3.060
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.789

Kosten van makelaars in Drogeham

Wanneer je besluit om je huis in Drogeham te verkopen, rekent de makelaar gemiddeld 1,20% courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. Naast deze courtage rekenen de meeste makelaars ook opstartkosten en deze komen gemiddeld neer op € 515.

Er is echter variatie in de tarieven van makelaars in Drogeham. Elke makelaar heeft zijn eigen tarieven en pakketten, waardoor het eindbedrag kan verschillen. Om die reden is het verstandig meerdere makelaars met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Drogeham.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Vaak denkt men dat de kosten bij de verkoop van een huis enkel bestaan uit de makelaarskosten, maar naast deze kosten komen er nog een aantal andere kosten kijken. Neem bijvoorbeeld de marketingkosten. Deze kosten maken deel uit van het verkoopproces en hoewel ze vaak onderdeel zijn van de makelaarskosten, kunnen ze ook apart in rekening worden gebracht. Denk hierbij aan een professionele fotograaf die foto's van je huis maakt, het maken van een verkoopbrochure en online adverteren.

Het is daarom verstandig om tarieven te vergelijken om een overzicht te krijgen van wat je kunt verwachten. Vergeet niet dat deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van het marketingpakket dat je kiest en de makelaar die je inhuurt.

Onderhoud en verkoopstyling

Als je je huis wilt verkopen, dan is het zaak om je woning in de best mogelijke staat te presenteren. Dit betekent dat je misschien wat geld moet investeren in verkoopstyling en onderhoud. Soms kan je bijvoorbeeld met een likje verf of een kleine reparatie al een wereld van verschil maken. Deze kosten lijken misschien overbodig, maar kunnen zichzelf makkelijk terugverdienen door een hogere verkoopprijs of een snelle verkoop.

De kosten hiervan kunnen variëren, afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren om je huis klaar te maken voor verkoop. Gemiddeld kosten deze voorbereidingen € 875.

Energielabel

Het hebben van een geldig energielabel is verplicht bij de verkoop van een woning. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en kan invloed hebben op de waarde en de verkoopbaarheid van je huis. Een groen energielabel (A of B) kan bijvoorbeeld de aantrekkelijkheid van je huis verhogen.

Gelukkig is het aanvragen van zo'n label niet moeilijk of duur en kan het gemakkelijk worden gedaan via de Energielabel aanvragen pagina. De gemiddelde prijs van een energielabel is € 315 en de kosten hiervan worden vaak gemakkelijk gecompenseerd door de uiteindelijke verkoopprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Drogeham?

Overweeg je jouw huis in Drogeham te verkopen? Met de huidige dynamische woningmarkt is juli 2024 zeker een interessante periode om je woning te verkopen. Een makelaar kan je inzicht geven in de vraag en aanbod verhoudingen in het dorp en daarmee ook een inschatting maken van de kansen op een succesvolle verkoop.

Vraag je je af wat de invloed van de huidige economische situatie op de woningmarkt in Drogeham is? De exacte invloed verschilt per situatie, maar een ervaren makelaar kan je helpen om de impact hiervan op de waarde en verkoopbaarheid van jouw huis te beoordelen. Met de juiste begeleiding en advies is dit de perfecte tijd om jouw huis op de markt te brengen.

Vergelijk makelaars in Drogeham Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je van plan bent om jouw woning te verkopen, komt daar heel wat bij kijken. Het is een proces met flink wat stappen, waarbij je wellicht niet altijd weet wat er allemaal geregeld moet worden. Gelukkig maakt Huis Verkopen het je gemakkelijk. Met het handige en duidelijke stappenplan van Huis Verkopen weet je precies wat je moet doen. Het brengt structuur, overzicht en zorgt ervoor dat je niks over het hoofd ziet tijdens het verkoopproces. Zo pak je de verkoop van je woning in Drogeham slim aan!

Specialisten vergelijken

Binnen het verkoopproces zijn er meerdere specialisten die je wellicht nodig hebt, zoals een makelaar of een ontruimer. Huis Verkopen helpt je niet enkel met hoe je deze vindt, maar ook met hoe je ze vergelijkt. Zo weet je zeker dat je de juiste specialist kiest in Drogeham die voor jou de beste dienstverlening levert tegen de laagste prijs.

Alle informatie op één plek

Of je nu wilt weten hoe het zit met een energielabel, het vinden van een goede verhuizer of hoe je de verkoop van je woning aanpakt; Huis Verkopen biedt veel informatie over alle aspecten van woningverkoop. Het online platform is een alles-in-één plek waarmee je de juiste beslissingen maakt.

Gratis en vrijblijvend

Natuurlijk wil je bij het verkopen van je woning in Drogeham geen onverwachte kosten. Huis Verkopen begrijpt dat. Het platform is gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken. Daarmee bespaar je kosten en pak je de verkoop van je woning zo slim mogelijk aan.

Maximale winst of snelle verkoop

Huis Verkopen snapt dat je jouw woning in Drogeham snel wilt verkopen of er juist zoveel mogelijk voor wilt krijgen. Met Huis Verkopen maak je de juiste keuzes om jouw doelstelling te bereiken. Voor snelheid of maximale winst, Huis Verkopen helpt jou!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Drogeham

Of dit het juiste moment is hangt af van de huidige huizenmarkt, jouw persoonlijke situatie en hoe gewild jouw type huis op dit moment is in Drogeham. Deze factoren maken het handig om advies te vragen aan een goede makelaar.

Het verkopen van je huis in Drogeham brengt een aantal zaken met zich mee. Denk aan: de woningwaarde bepalen, bezichtigingen organiseren, onderhandelen over de prijs en het officieel overdragen van de woning. Lees in deze gids meer over wat je moet regelen.

Het vinden van de juiste makelaar kan lastig zijn. Een goede optie is om verkoopmakelaars te vergelijken op basis van ervaring, kennis van de lokale markt in Drogeham en de kosten die de makelaar rekent.

De kosten bij het verkopen van jouw huis zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan makelaarskosten, kosten voor het energielabel en eventueel kosten voor het verbeteren van je woning. Een overzicht van deze kosten vind je op onze kostenpagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen