Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Drogeham

In juli 2024 wordt in Drogeham de huizenmarkt grotendeels beïnvloed door balans van vraag en aanbod. Het is jouw gids voor het verkopen van je huis, met nuttige statistieken en cijfers zoals de huidige woning- en verkoopprijzen, en het aantal recente transacties. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt in Drogeham.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Drogeham

Voor een goed beeld van de huizenmarkt in Drogeham, lichten we hier de huidige trends in verkoop- en vraagprijzen uit. De gemiddelde verkoopprijs in Drogeham is in de laatste 3 maanden € 255.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 317.300 euro. Door je tijd te investeren in het begrijpen van deze cijfers, ben je beter in staat om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen of verkopen van een huis in Drogeham. Hier volgt de grafiek met recente prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Drogeham

Afgelopen 3 maanden

€ -7.000
€ 180.000
€ 367.000

Als je overweegt een huis te kopen of verkopen in Drogeham, is het verstandig om niet alleen naar de totale woningprijs te kijken, maar vooral ook naar de prijs per vierkante meter. Dit geeft een realistischer en vergelijkbaar beeld van de waarde van verschillende woningen op de woningmarkt. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Drogeham is € 3.000. Om een duidelijk beeld te krijgen van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in de afgelopen 3 maanden, kun je de onderstaande grafiek bekijken:

Huizenprijzen in Drogeham per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.700
€ 3.100

Prijsontwikkeling Drogeham laatste 12 maanden

Om een slimme speler te zijn in de woningmarkt in Drogeham, is het van belang om een oog te houden op de prijstrends van de afgelopen 12 maanden. Zo kan worden opgemaakt dat de gemiddelde verkoopprijs van de vorige maand € 255.000 bedroeg. Hieronder: een grafiek die de prijsschommelingen van het afgelopen jaar inzichtelijk maakt:

Wat is mijn woning in Drogeham waard?

De waarde van jouw woning in Drogeham wordt bepaald door een mix van factoren. Enkele voorbeelden hiervan zijn de ligging van het huis, het bouwjaar en de staat van onderhoud. Ook de grootte van de woning en eventuele bijzonderheden, zoals een grote tuin of een recent uitgevoerde renovatie, spelen een rol in de woningwaarde.

Als je wilt weten wat de precieze waarde van jouw huis in Drogeham is, kan het raadzaam zijn om een gratis waardebepaling uit te laten voeren door een makelaar. Of je nu zeker weet dat je jouw huis wilt verkopen, of dat je gewoon een beter beeld wilt krijgen van de exacte woningwaarde, een waardebepaling kan een goed startpunt zijn voor je beslissing.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de waarde van jouw woning in Drogeham te bepalen. Dit is niet alleen handig omdat het je niets kost, maar het zorgt er ook voor dat je een accurate schatting krijgt van jouw woningwaarde, op basis van de werkelijke staat en eigenschappen van jouw huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is opmerkelijk hoe huizenprijzen kunnen variëren van plaats tot plaats, zelfs tussen dichtbijgelegen gemeenten. Zo is er een waarneembaar verschil in de woningprijzen rondom Drogeham in vergelijking met Drogeham zelf. Dit laat zien hoe lokaal en specifiek de effecten van de woningmarkt kunnen zijn.

Om een accuraat beeld te krijgen van de huidige woningmarkt, is een aanvullende kijk op de gemiddelde verkoopprijzen in andere gemeentes zeker zinvol. Meenemen van zowel de totale verkoopprijs als de gemiddelde prijs per vierkante meter zorgt voor een volledig marktbeeld. Dit kan helpen bij de oriëntatie op de woningmarkt in en rondom Drogeham.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Drogeham

Heb je er al eens over nagedacht wat de beste keuze is qua makelaar in Drogeham? Vaak lijkt de ene makelaar veel op de andere, maar schijn kan bedriegen. Jouw toekomstige makelaar kan verschillen in kosten, service en klantervaringen.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een groot verschil maken. Een uitstekende verkoopmakelaar kan bijdragen aan een hogere verkoopprijs en een sneller verloop van het verkoopproces. Gun jezelf de tijd om makelaars in Drogeham te vergelijken voordat je een definitieve beslissing maakt.

Vergelijk makelaars in Drogeham Of lees meer over makelaars in Drogeham

Gemiddelde tarieven van makelaars in Drogeham

De courtages van makelaars kunnen sterk uiteenlopen, dus het is zinvol om je hierin te verdiepen. In Drogeham ligt het gemiddelde makelaarstarief op 1,20% van de verkoopprijs van je huis. Bij een gemiddelde woningverkoopprijs van € 255.000 betekent dit ongeveer € 3.060 aan makelaarskosten.

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, let dan op meer dan alleen de courtage. De meeste makelaars rekenen namelijk ook opstartkosten om jouw woning in de verkoop te plaatsen. Zorg dus dat je een volledig beeld hebt van alle kosten voordat je een makelaar inschakelt. Dit geeft je een beter beeld van wat het totaalplaatje je gaat kosten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Drogeham

In het charmante Friese dorpje Drogeham bevinden zich momenteel 519 koopwoningen. Op dit ogenblik zijn er daarvan maar een handjevol op de markt beschikbaar. Dit biedt een unieke gelegenheid voor jou, omdat de lage aanbod van woningen in de verkoop, ervoor zorgt dat jouw woning nu zeker in de belangstelling zal staan van potentiële kopers.

Aantal verkochte woningen in Drogeham

In de laatste 12 maanden heeft de woningmarkt in Drogeham diverse bewegingen zien plaatsvinden. Er was een aardige hoeveelheid aanmeldingen van huizen die te koop werden gezet. Daarnaast is er ook een bepaald aantal woningen daadwerkelijk van eigenaar veranderd. Het precieze aantal verkochte woningen in Drogeham (de transacties), vind je terug in de grafiek hieronder:11

Ben je van plan jouw huis in Drogeham te verkopen?

Wanneer je besluit om je huis in Drogeham te verkopen, nip je niet zomaar even een biertje in de plaatselijke kroeg. Er zijn namelijk ontzettend veel factoren waar je rekening mee moet houden. Zo is het noodzakelijk om je te verdiepen in de huidige woningmarkt, het bepalen van een realistische vraagprijs en het verzorgen van een energielabel. Ook het kiezen van een betrouwbare makelaar, plus eventueel een professioneel verhuisbedrijf, is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

Gezien de veelheid aan zaken die je moet regelen, is het sterk aan te raden om een gestructureerd stappenplan te volgen. Een stappenplan helpt je om de verkoop van je huis in goede banen te leiden en niets over het hoofd te zien. Voor de verkoop van jouw woning in Drogeham is er een handig en gedetailleerd stappenplan beschikbaar. Door het volgen van dit stappenplan verkoop je je huis niet alleen sneller, maar ook met minder stress en onzekerheden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Volatiliteit van de huizenmarkt is een gegeven, vooral als het neerkomt op het dorp Drogeham. De huizenmarktcijfers veranderen voortdurend, maar wees gerust, deze feiten worden consequent up-to-date gehouden hier. Deze fluctuerende feiten en getallen kunnen een waardevolle tool zijn, ze kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het maken van een geïnformeerde beslissing over de beste tijd om je huis te verkopen. Bij het inschatten van de waarde van je huis, of verkooopkansen in de huidige markt, kun je de marktcijfers prima in je voordeel gebruiken.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij het verkopen van je woning

HuisVerkopen.nl is meer dan een platform dat je up-to-date houdt over de vastgoedmarkt in Drogeham. Je kunt het online platform ook gebruiken als handige leidraad bij de voorbereiding of regeling van je woningverkoop. Lees bijvoorbeeld over verkoopkosten en ontdek de beste manier om je vraagprijs te bepalen. Je kunt ook makelaars vergelijken en tarieven opvragen om de beste optie voor jouw situatie te vinden. Biedt HuisVerkopen.nl je niet genoeg hulp bij het verkopen van je woning? Geen probleem! Er zijn ook tips en een handig stappenplan beschikbaar voor een succesvolle woningverkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen