Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Harkema

Als je overweegt je huis te verkopen, wil je graag weten hoe de huizenmarkt zich gedraagt. In Harkema zijn de prijzen en verkoopsnelheden de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Houd deze pagina in de gaten voor actuele gegevens en inzichten om de best mogelijke beslissing te maken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Harkema

"De gemiddelde verkoopprijs in Harkema is in de laatste 3 maanden € 323.056 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 507.500 euro." Dit betekent dat als de verkoopprijs hoger ligt dan de vraagprijs, kopers bereid zijn meer te betalen dan wat de verkopers initiële vraagprijs is. Nu volgt een grafiek voor een visuele representatie van deze prijzen:

Huizenprijzen in Harkema

Afgelopen 3 maanden

€ -224.000
€ 167.000
€ 558.000

Wil je een indicatie krijgen van de mogelijke verkoopprijs van je woning in Harkema? Dan is het handig om te kijken naar de gemiddelde woningprijs per vierkante meter. Houd er rekening mee dat de vraagprijs en verkoopprijs per m2 niet altijd gelijk zijn. Vermenigvuldig het aantal vierkante meters van je woning met de gemiddelde verkoopwaarde per m2 in Harkema, en je krijgt een ruwe inschatting. Voor de recente ontwikkeling van deze prijzen, zie onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Harkema per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.900
€ 3.100

Prijsontwikkeling Harkema laatste 12 maanden

Inzicht in de vastgoedcijfers is van belang voor het huis verkopen. Een nuttig aspect om te volgen is de prijsontwikkeling van woningen in Harkema over de afgelopen 12 maanden. Vorige maand was de gemiddelde verkoopprijs € 323.056. Hieronder staat de grafiek die deze ontwikkeling duidelijk in beeld brengt:

Wat is mijn woning in Harkema waard?

Het besluit om je woning in Harkema op de markt te zetten hangt vaak af van het mogelijke rendement. Met andere woorden, gaat de verkoop jou financieel voordeel opleveren? Daarvoor is inzicht in de huidige waarde van je huis in de woningmarkt van Harkema belangrijk.

Als je de verkoop van je woning in Harkema overweegt, is het slim om eerst te kijken naar de mogelijke opbrengst. Een gratis waardebepaling door een makelaar kan hierbij helpen. Dit geeft je een beter beeld van je woningwaarde en helpt bij het bepalen van je vraagprijs.

Een gratis waardebepaling door een makelaar biedt vaak een globaal idee van de verkoopwaarde van je huis. Toch kan het van waarde zijn om aan te geven dat je door meerdere makelaars de woningwaarde wilt laten vaststellen. Dat komt omdat de ingeschatte waarde per makelaar kan variëren, hierdoor krijg je een breder perspectief van de mogelijke opbrengst bij verkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is geen statisch gegeven, maar juist zeer lokaal georiënteerd. Plaatsen die geografisch dicht bij Harkema liggen, kunnen compleet andere huizenprijzen vertonen. Wanneer je dus een beeld wilt vormen van de huidige woningmarkt, is het raadzaam niet enkel naar Harkema te kijken.

Met de volgende grafieken willen we je een duidelijk overzicht geven van de huizenprijzen in Harkema en omliggende plaatsen, zowel het totaalgemiddelde als de gemiddelde prijs per vierkante meter. De informatie kan je gebruiken om de lokale markt beter te begrijpen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Harkema

Wanneer je kijkt naar de talrijke makelaars in Harkema (**sleutelwoord voor paragraaf 1), zou je kunnen opmerken dat er aanzienlijke verschillen zijn in hun prestaties. Wij houden de statistieken van alle makelaars die actief zijn in de regio zorgvuldig bij, zoals de gemiddelde verkoopprijs, verkooptijd, en hoeveel huizen ze hebben verkocht. Daarmee ondersteunen we jou bij het vinden van de makelaar die perfect bij je past door middel van vergelijking.

Door het kiezen van de juiste makelaar kan je woningverkoop een stuk gemakkelijker en lucratiever worden. De geschikte makelaar (**sleutelwoord voor paragraaf 2) kan de verkoopprijs optimaliseren, de verkoop versnellen en de gehele ervaring stroomlijnen. Bedenk wel, de "beste" makelaar is de makelaar die het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften en situatie.

Vergelijk makelaars in Harkema Of lees meer over makelaars in Harkema

Gemiddelde tarieven van makelaars in Harkema

Let goed op courtages bij het kiezen van een makelaar in Harkema. Op het eerste gezicht lijken veel makelaars vergelijkbare diensten aan te bieden, maar er kan een groot verschil zitten in de gemiddelde courtage die ze vragen. Zo werken sommige makelaars met een vast tarief, terwijl anderen een percentage van de verkoopprijs rekenen. Het gemiddelde tarief in Harkema is 1,16%.

Als je jouw huis wilt verkopen, is zorgvuldige selectie van een makelaar een slimme stap. Buiten de courtage om zijn er nog andere kosten waar je op moet letten. Het is handig om te vragen welke diensten de makelaar precies levert voor het tarief dat je betaalt. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Houd ook de beste manier van adverteren in gedachten en vergelijk deze met wat verschillende makelaars aanbieden.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Harkema

In Harkema zijn er in totaal 1182 koopwoningen, waarvan er telkens maar een klein deel in de verkoop staat. Voor jou als mogelijke woningverkoper betekent dit dat er sprake is van schaarste op de woningmarkt. De beperkte beschikbaarheid van koopwoningen kan in je voordeel werken, aangezien dit de vraag naar en de waarde van jouw woning mogelijk vergroot.

Aantal verkochte woningen in Harkema

In de afgelopen 12 maanden heb je in Harkema veel activiteit kunnen zien als het gaat om de woningmarkt. Met zowel een flink aantal aanmeldingen als transacties, is de bedrijvigheid in deze regio goed te zien. Verderop vind je een grafiek die het precieze aantal verkochte woningen weergeeft, dit getal is opgenomen als 34:

Ben je van plan jouw huis in Harkema te verkopen?

Als je van plan bent je huis in Harkema te verkopen, zijn er heel wat zaken die op je pad komen. Niet alleen is het juist vaststellen van de verkoopprijs een belangrijk onderdeel, je moet ook een energielabel aanvragen, een geschikte makelaar selecteren en mogelijk ook een verhuisbedrijf regelen. Het kan voelen als een complex proces met allerlei losse stukjes die een onoverzichtelijk geheel vormen.

Een helder stappenplan kan voor rust en duidelijkheid zorgen in dit proces. Dit stappenplan zet alle belangrijke stappen op een rij, specifiek voor jouw situatie in Harkema. Hierdoor houd je overzicht en weet je precies wat je moet doen en wanneer. Het maakt de verkoop van je huis tot een gestructureerde onderneming, waardoor je met vertrouwen deze nieuwe fase ingaat.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op HuisVerkopen.nl ben je op het juiste adres om de ontwikkeling van de huizenprijzen in Harkema in de gaten te houden. Met name als je overweegt om jouw eigen huis te verkopen, is het handig om te weten hoe de prijzen zich ontwikkelen. Of het nou gaat om de vraagprijzen, de verkoopprijzen, transacties, aanmeldingen of andere relevante zaken, we houden alles actueel voor je bij.

Hoe HuisVerkopen.nl jou helpt bij het verkopen

HuisVerkopen.nl is niet alleen een bron van informatie, maar helpt je ook actief om jouw woningverkoop in Harkema efficiënt te regelen. Van een gratis waardebepaling tot het vergelijken van makelaarstarieven, alles kan eenvoudig via ons platform. Met ons handige stappenplan verlies je geen enkele stap uit het oog, waardoor je zeker weet dat je alles goed regelt. Je vindt bovendien snel en gemakkelijk de beste lokale specialisten, zodat je niets over het hoofd ziet en de beste deal krijgt voor de verkoop van jouw woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van een energielabel of ondersteuning bij woningstyling.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen