Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Kollum

Overweeg je jouw huis in Kollum te verkopen? Start dan met een goede oriëntatie. Zorg voor een actueel energielabel, dit is aantrekkelijk voor potentiële kopers. Ook de keuze voor een ervaren makelaar is cruciaal voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Kollum

Je staat op het punt om je huis in Kollum te verkopen. Dat is een flinke stap! Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning krijgen. Daarnaast wil je niet te veel betalen voor een makelaar, maar wel zeker weten dat je met een professional in zee gaat. Je wilt de woning zo snel mogelijk van de hand doen om dubbele woonlasten te voorkomen. En, als laatste, is het belangrijk dat alle juridische zaken goed zijn geregeld voordat de koopovereenkomst wordt getekend.

Als potentiële woningverkoper heb je waarschijnlijk allerlei vragen. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huis in Kollum verkocht is? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Deze en meer vragen passeren de revue als je je in dit proces begeeft. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Kollum:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
37 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 270.400
Besparing (gem.)
€ 919

Je huis snel verkopen in Kollum

Als je overweegt om een huis in Kollum te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde snelheid waarmee woningen hier verkocht worden. Op dit moment is dat gemiddeld 37 dagen. Maar met de juiste strategie kan je dit mogelijk versnellen.

 1. Een realistische vraagprijs vaststellen is de sleutel tot een snelle verkoop. Vertrouw op professionals en vraag een gratis waardebepaling aan. Dit resultaat wordt nauwkeurig berekend op basis van de huidige marktomstandigheden en geeft je een betrouwbaar startpunt om je woningprijs te bepalen. Voor meer informatie, bezoek gratis waardebepaling aanvragen.
 2. De presentatie van de woning is van groot belang. Een goede eerste indruk is essentieel en je kan het verschil maken door je huis aantrekkelijk en uitnodigend te laten ogen. Denk aan zaken als een opgeruimd en schoon huis, een frisse lik verf waar nodig en een goed onderhouden tuin.
 3. Maak gebruik van professionele verkoopkanalen. Een goede makelaar heeft toegang tot een breed netwerk van potentiële kopers en kan jouw woning effectief op de markt brengen. Vergelijk de prijzen en diensten van verschillende makelaars om de beste voor jouw behoeften te kiezen. Kijk voor meer informatie op makelaars vergelijken.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Kollum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Kollum op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Kollum is nu ongeveer € 270.400. Dit tarief kan beïnvloed worden door verschillende factoren. Zo hangt de verkoopsom bijvoorbeeld af van de locatie van de woning binnen Kollum, de grootte en de staat van de woning, en de dynamiek op de huidige woningmarkt van februari 2024.

Op dit moment ligt de gemiddelde prijs per m2 in Kollum rond de € 2.356. Echter, deze gemiddelde prijs per m2 geeft je geen volledig beeld van de waarde van een huis in Kollum. Bijvoorbeeld, de grootte en de inrichting van de tuin worden hierbij niet meegerekend. Ook architectonische details of specifieke historische waarde van een huis verhogen wel de verkoopwaarde, maar vallen buiten de m2 berekening.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Kollum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.300
€ 2.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Kollum bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Kollum.

Feitjes over Kollum

 • Kollum is de hoofdplaats van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • In Kollum bevindt zich het oude Regthuis, daterend uit 1755.
 • Elk jaar vindt de avondvierdaagse van Kollum plaats.

Tips om je woning te verkopen in Kollum

Als je overweegt om je huis in Kollum te verkopen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het proces soepel te laten verlopen en om je woning visueel aantrekkelijker te maken. Het zijn veelal kleine investeringen die een significant verschil kunnen maken voor de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 • Goede foto's zijn belangrijk voor de eerste indruk. Huur een professionele fotograaf in of zorg, indien je deze zelf maakt, dat de ruimtes goed belicht en opgeruimd zijn.
 • Besteed aandacht aan de entree. Een nette voortuin en een fris geschilderde voordeur zijn essentieel voor de eerste indruk van je woning.
 • Houd een schoonmaakbeurt. Zorg dat je huis er onberispelijk uitziet, een schoon huis verkoopt sneller dan een rommelige woning.
 • Investeer in kleine reparaties. Losse klinken, kraanlekkages of een klemmende deur kunnen kijkers afschrikken.
 • Zorg voor een goed energielabel. Duurzaam wonen is in, en een beter energielabel kan de verkoopkansen van de woning vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Kollum:

 • Specifiek stappenplan gericht op jouw woning
 • Voorkomt dat je essentiële stappen overslaat
 • Alles eenvoudig regelen vanaf één locatie
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Kollum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Kollum kost je als verkoper gemiddeld € 5.096. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Kollum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 270.400) € 3.110
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.096

Kosten van makelaars in Kollum

Als je een huis in Kollum wilt verkopen, zal je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten die hierbij komen kijken. Makelaars rekenen meestal opstartkosten om je woning in de markt te zetten. Deze kosten komen ongeveer neer op € 515. Daarnaast betaal je een courtage; een percentage van de verkoopprijs van je huis.

Het courtagepercentage wordt bepaald door de makelaar zelf en is dus meestal een voorstel. De courtage is gemiddeld 1,15% van de uiteindelijke verkoopprijs. Let op, dit is nog onderhandelbaar. Hierdoor kan het lonen om makelaarstarieven te vergelijken. Zo vind je niet alleen de makelaar die het beste bij je past, maar kun je ook nog eens besparen op de kosten.

Lees meer over makelaars in Kollum.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

Bij het verkopen van jouw huis in Kollum zijn de verhuiskosten een factor om rekening mee te houden. Het organiseren van een verhuizing brengt vaak kosten met zich mee zoals het inhuren van een verhuisbedrijf of het huren van een verhuiswagen. Daarnaast is er de aanschaf van verhuisdozen en inpakmateriaal.

Verhuizen kan veel stress met zich meebrengen. Denk aan het regelen van de energieleverancie en het mogelijk oversluiten van abonnementen of contracten naar jouw nieuwe adres. Het is daarom aan te raden om ook tijd en geld te investeren in een goede verhuisplanning.

Kosten voor het doorhalen van de hypotheek

Wanneer je jouw huis in Kollum verkoopt, heb je te maken met kosten voor het doorhalen van de hypotheek. Dit is een handeling die wordt uitgevoerd door een notaris. De hypotheek moet worden afgemeld bij het Kadaster en dit brengt kosten met zich mee.

Het is belangrijk om te beseffen dat de kosten hiervoor per notaris kunnen verschillen. De gemiddelde kosten van dit proces bedragen € 350. Deze kosten zijn belangrijk om mee te nemen, naast de kosten van de makelaar, als je overweegt jouw huis te verkopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Kollum?

Is februari 2024 een goede tijd om je huis in Kollum te verkopen? Laten we eerst eens kijken naar de huidige huizenmarkt; die is namelijk zeer gunstig voor verkopers. Er is in veel plaatsen in Nederland, waaronder Kollum, sprake van een verkopersmarkt, wat betekent dat de vraag naar woningen het aanbod overstijgt. Dit vergroot de kans op een snelle en succesvolle verkoop.

Maar wat betekent dit concreet voor jou en het verkopen van jouw huis in Kollum? Een lokale makelaar kan je hierbij uitstekend vooruit helpen. Ze kennen de lokale markt als geen ander en kunnen dus goed inschatten wat de verkoopkansen van jouw woning op dit moment zijn. Dus is het een goed moment om je huis te verkopen? De huidige markt lijkt zeker kansen te bieden.

Vergelijk makelaars in Kollum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw huis wilt verkopen, ben je op zoek naar een betrouwbare en efficiënte manier om dit te doen. Gelukkig is Huis Verkopen hier om het proces te vergemakkelijken. We bieden een speciaal op jouw huis afgestemd stappenplan waarmee je eenvoudig en overzichtelijk elke fase van de verkoop doorloopt. Van het plannen van bezichtigingen tot het regelen van de daadwerkelijke overdracht, ons stappenplan begeleidt je door elk detail van het proces. Hiermee weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en alles op de beste manier regelt.

Gratis waardebepaling

Bij Huis Verkopen, krijg je de mogelijkheid om de waarde van jouw woning gratis vast te stellen. Dit is essentieel voor een succesvolle verkoop en zorgt ervoor dat je een eerlijke prijs voor je woning krijgt.

Makelaars vergelijken

Een ander sterk punt van onze dienstverlening is dat je makelaars kunt vergelijken. Op deze manier vind je gemakkelijk de beste makelaar in Kollum voor de verkoop van jouw woning.

Onafhankelijk en gratis

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk en gratis platform. Je bespaart niet alleen op makelaarskosten, maar weet ook zeker dat je zonder belangenverstrengeling wordt geholpen.

Handige tools

We bieden allerlei handige tools, zoals een energielabel en woningstyling. Daardoor presenteer je jouw woning optimaal en regel je alles voor de verkoop op één plaats.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Kollum

Je kunt online een globale inschatting maken, maar voor de meest betrouwbare waardebepaling kun je een lokale makelaar inschakelen. Die kent de markt in Kollum en kan jouw situatie beter inschatten. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar.

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de verkoop. Vraag verkoopadvies aan bij een makelaar, zorg dat je huis er netjes uitziet en maak goede foto's. HuisVerkopen.nl heeft een handige stappenplan om je hierbij te helpen.

De kosten kunnen variëren en hangen af van verschillende factoren. Over het algemeen moet je rekening houden met makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor het opknappen van je huis. Je vindt meer informatie over de kosten op onze kostenpagina.

Een goede makelaar kent de lokale markt, heeft ervaring met het type woning dat je wilt verkopen en heeft goede recensies. Op onze website hebben we een handige tool om makelaars te vergelijken.

Momenteel lijkt verkoop een betere keuze, gezien de hoge vraag naar woningen en de stijgende huizenprijzen. Echter, een makelaar in Kollum kan jou het beste adviseren over jouw specifieke situatie en de huidige markt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen