Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Kollum

Als je overweegt je huis in Kollum te verkopen, zul je merken dat de huizenprijzen beïnvloed worden door verschillende factoren. De hypotheekrente is bijvoorbeeld een belangrijke factor die meespeelt bij prijsontwikkelingen. Ontdek hier gedetailleerde statistieken en vastgoeddata over de woningmarkt in Kollum.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Kollum

De gemiddelde verkoopprijs in Kollum is in de laatste 3 maanden € 273.125 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 271.857 euro. Het kennen van deze prijzen is van groot belang als je overweegt je huis te verkopen. Het biedt je inzicht in de huidige woningmarkt en stelt je in staat om realistische verwachtingen te hebben voor de verkoop van je huis. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek voor helder zicht:

Huizenprijzen in Kollum

Afgelopen 3 maanden

€ 152.000
€ 238.000
€ 323.000

Bij het overwegen van de verkoop van je woning in Kollum, is het altijd een goed idee om de waarde per vierkante meter in het achterhoofd te houden. Door simpelweg het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Kollum, krijg je een gedegen indicatie van de te verwachten opbrengst. Zo krijg je meer inzicht in de huidige vastgoedmarkt en kan je strategischer te werk gaan bij de verkoop van je huis. Krijg direct een duidelijker beeld door te kijken naar de onderstaande grafiek met de nieuwste marktcijfers uit Kollum:

Huizenprijzen in Kollum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.300
€ 2.500

Prijsontwikkeling Kollum laatste 12 maanden

De woningmarkt in Kollum heeft de afgelopen 12 maanden zeker niet stilgestaan. Zonder specifieke details te noemen, kunnen we erkennen dat de woningprijzen in dit gebied in beweging zijn.

Gemiddelde verkoopprijzen geven een indicatie van de activiteit op de woningmarkt. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was € 273.125 euro. Nu nodigen we je uit om de onderstaande grafiek te bekijken, waarin de marktcijfers verder worden uitgelicht:

Wat is mijn woning in Kollum waard?

De woningwaarde in Kollum is in een voortdurende staat van verandering. Factoren zoals markttrends, economische ontwikkelingen en de staat van jouw huis kunnen invloed hebben op de waarde. Het is een dynamische proces dat voortdurend aanpassing en nauwkeurigheid vereist.

Om geen onverwachte verrassingen tegen te komen, is het handig om inzicht te hebben in de actuele waarde van je woning. Een gratis waardebepaling door een makelaar kan hierbij een uitstekende oplossing zijn. Het geeft je een helder beeld van de economische stand van zaken van jouw huis.

Een waardebepaling gebeurt meestal aan huis en kan zonder veel moeite worden geregeld. Het is een laagdrempelige manier om de werkelijke waarde van jouw woning te achterhalen, zonder dat het je tijd of geld kost. Let wel, een waardebepaling is geen volwaardige taxatie, maar geeft wel een goed beeld van de potentiële verkoopwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je geïnteresseerd bent in de vastgoedcijfers, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat de huizenprijzen niet overal hetzelfde zijn. Verschillen in prijs hangen vaak samen met de plaats, regio of stad waarin een huis zich bevindt. Kollum is in dit opzicht geen uitzondering. Er bestaat een zekere variatie tussen de huizenprijzen in Kollum en die in nabijgelegen plaatsen. Het is dus interessant om deze verschillen nader te onderzoeken bij het overwegen van een woningaankoop.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Kollum

Als je jouw huis wilt verkopen in Kollum, dan zul je merken dat de prestaties van makelaars er veel van elkaar verschillen. De variaties liggen o.a. in verkoopsnelheid, de ervaring en de omvang van hun netwerk. Het is belangrijk dat je een makelaar selecteert die past bij jouw verkoopdoelstellingen.

Het selecteren van de juiste makelaar is geen eenvoudige taak, maar het loont zich in de kwaliteit van de service en in de uiteindelijke verkoopprijs. Het is slim om verschillende makelaars te vergelijken om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken die het beste resultaat zal opleveren voor de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Kollum Of lees meer over makelaars in Kollum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Kollum

Courtages kunnen flink variëren tussen makelaars, en in Kollum is dat niet anders. De gemiddelde courtage voor het verkopen van een huis in deze regio is 1,15%, wat bij de gemiddelde verkoopprijs van € 273.125 in Kollum betekent dat je ongeveer € 3.141 aan makelaarskosten zou moeten betalen. Maar let op, dit is een gemiddelde. Er zijn ook makelaars die meer of minder vragen.

Bij het kiezen van een makelaar is het dus slim om niet alleen naar de courtage te kijken. Belangrijker nog, je moet goed checken welke diensten worden aangeboden in ruil voor het tarief. Denk bijvoorbeeld aan zaken als promotiemateriaal, bezichtigingen en onderhandelingen. Een goede prijs/kwaliteit-verhouding is het waar je als huizenverkoper echt naar moet zoeken. In Kollum zijn genoeg capabele makelaars die je tegen een eerlijk tarief kunnen helpen met het verkopen van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Kollum

In Kollum zijn er in totaal koopwoningen. Dit grote aantal woningen kan verschillende bestemmingen hebben. Zo kan je huis dienen als een fijne verblijfplaats voor jou en je gezin, maar je hebt ook de optie om het te verhuren of te gebruiken voor zakelijke doeleinden zoals een B&B. Het is essentieel om van tevoren duidelijk te hebben wat je wensen zijn voordat je besluit jouw woning te verkopen.

Ben je van plan jouw huis in Kollum te verkopen?

Bij het in de verkoop zetten van jouw woning in Kollum komen veel zaken kijken. De belangrijkste aspecten zijn het bepalen van een marktconforme vraagprijs, verkrijgen van een energielabel, voorbereiden van bezichtigingen en het succesvol onderhandelen met potentiële kopers. Bovendien kan de keuze voor een betrouwbare makelaar en mogelijk een verhuisbedrijf een groot verschil maken in jouw verkoopervaring.

Om het proces van huis verkopen in Kollum overzichtelijk te houden kan een stappenplan ontzettend handig zijn. Ze omschrijven per stap wat je te wachten staat en helpen om de verkoop soepel te laten verlopen. Kijk eens naar het stappenplan op onze website, speciaal ingericht voor het verkopen van huis in Kollum. Het biedt waardevolle inzichten en helpt je om niets over het hoofd te zien tijdens dit vaak hectische proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Kollum veranderen continu en deze veranderingen worden steeds bijgehouden op deze site. Dit houdt in dat de meest recente gegevens en trends op de woningmarkt altijd binnen handbereik zijn. Deze actuele informatie is nuttig, omdat het je helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen op het gebied van woningverkoop. Je hebt altijd een vinger aan de pols van de Kollumse woningmarkt, wat je in staat stelt om het perfecte moment voor de verkoop van je woning te bepalen.

Voordelen van het voorbereiden van jouw woningverkoop met Huis Verkopen

Huis Verkopen biedt diverse hulpmiddelen die bijdragen aan de optimale voorbereiding van de woningverkoop. Wil je weten wat jouw woning waard is voor je deze op de markt brengt? Vraag dan via onze website een gratis waardebepaling aan. Via onze vergelijkingstool kun je makelaars in Kollum vergelijken en zo de beste keuze maken. En om te zorgen dat je niets over het hoofd ziet, bieden wij ook een handig stappenplan voor de verkoop van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen