Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rottevalle

Hoe neem je de sprong om je huis te verkopen in het rustieke Rottevalle? De eerste stap is het vaststellen van je woningwaarde, zodat je weet wat je te bieden hebt. Besef dat een optimale presentatie van je woning bijdraagt aan een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rottevalle

Als je van plan bent om je huis in Rottevalle te gaan verkopen, zijn er aardig wat zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de juiste vraagprijs bepalen, het woningonderhoud, het in kaart brengen van de unieke kenmerken van je huis en de promotie van je woning. Zeker in de huidige huizenmarkt zijn deze punten essentieel om jouw verkoop succesvol te maken.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Rottevalle worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Deze vragen zijn volkomen begrijpelijk en zeer relevant. Goed nieuws, we hebben alle antwoorden op deze vragen. Het vergelijken van makelaars kan zelfs heel eenvoudig via deze pagina. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Rottevalle:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
132 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 595.000
Besparing (gem.)
€ 1.309

Je huis snel verkopen in Rottevalle

In Rottevalle worden woningen gemiddeld verkocht in 113 dagen. Dit tempo hangt samen met diverse factoren zoals de vraag, het aanbod en de strategie die je hanteert bij de verkoop van je woning. We geven je graag enkele tips om jouw woning sneller te verkopen.

 1. Fotografie: Zorg voor hoogstaande kwaliteit foto's van je woning. Potentiële kopers krijgen zo een duidelijk beeld. Overweeg eventueel een professionele fotograaf in te schakelen voor optimale resultaten.
 2. Realistische prijs: Stel een verkoopprijs vast die overeenkomt met de huidige marktwaarde. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs ervoor kan zorgen dat je te weinig winst maakt op het onroerend goed.
 3. Flexibiliteit: Wees flexibel in het plannen van bezichtigingen. Dit maakt het voor geïnteresseerden gemakkelijker om je woning te bekijken, waardoor de kans op een snelle verkoop toeneemt.

Tips in Rottevalle

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rottevalle op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Rottevalle is op het moment € 595.000. Deze prijs hangt af van verschillende factoren, zoals het type woning, de locatie binnen Rottevalle, de grootte van het perceel en het bouwjaar van de woning. De gemiddelde verkoopprijs kan nog variëren en fluctueert met de trend van de huizenmarkt in april 2024.

Om je een nog beter beeld te geven: de gemiddelde prijs per m2 in Rottevalle is momenteel € 3.324. Dit kan je helpen bij het bepalen van de waarde van je eigen huis, of bij het beoordelen van potentiële aankopen. De prijs per vierkante meter kan een nuttige indicator zijn, vooral als je deze vergelijkt met het gemiddelde in andere nabijgelegen gebieden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rottevalle

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.200
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rottevalle bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rottevalle.

Tips om je woning te verkopen in Rottevalle

Het verkopen van je huis in Rottevalle kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips verhoog je de kans op een succesvolle en snelle verkoop. Maak gebruik van het Friese plattelandsleven en de sterke punten van jouw woning om deze op positieve wijze in de markt te zetten. Hier zijn enkele waardevolle aanwijzingen om je hierbij te helpen.

 • Fotografie kan een enorm verschil maken in hoe je huis wordt gepresenteerd. Investeer in een professionele vastgoedfotograaf die de charme en het karakter van je huis kan vastleggen.
 • Logisch, maar toch vaak onderschat; zorg voor een schoon en net huis. Een fris en opgeruimd huis straalt rust en ruimte uit en is aantrekkelijker voor kopers.
 • Besteed aandacht aan het verbeteren van je tuin. In een dorp als Rottevalle speelt buitenleven een belangrijke rol. Een fraaie tuin kan kopers verleiden.
 • Vergeet niet de lokale gemeenschap in te schakelen. Mond-tot-mond reclame kan heel effectief zijn in een klein dorp en kan helpen bij het vinden van serieuze kopers.
 • En tenslotte, kies voor een lokale ervaren makelaar die de woningmarkt in Rottevalle goed kent. Deze kennis kan je een voorsprong geven bij de verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Rottevalle:

 • Het stappenplan is op maat gemaakt voor jouw woning
 • Je kunt met het stappenplan duizenden euro's besparen
 • Alle stappen van de verkoop van je woning op één plek
 • Voorkom het overslaan van relevante stappen bij verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rottevalle?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rottevalle kost je als verkoper gemiddeld € 7.066. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rottevalle In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 595.000) € 6.724
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.066

Kosten van makelaars in Rottevalle

Wanneer je een woning wilt verkopen in Rottevalle, zullen makelaarskosten een deel van de verkoopopbrengst vormen. Een belangrijk deel hiervan is de courtage, ofwel de bemiddelingskosten. De meeste makelaars in Rottevalle rekenen een courtage, dat vaak een percentage van de verkoopprijs is. Dit gemiddelde courtagepercentage in Rottevalle is 1,13%.

Naast de courtage rekenen veel makelaars ook opstartkosten. Deze kosten bevatten in de regel het maken van professionele foto’s, plaatsing op de website Funda en in veel gevallen een bord in de tuin of aan je te verkopen huis. In Rottevalle liggen deze gemiddelde opstartkosten rond de € 515. Het vergelijken van zowel courtages als opstartkosten van verschillende makelaars kan je flink wat geld besparen bij de verkoop van je huis.

Lees meer over makelaars in Rottevalle.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van je huis kun je niet om notariskosten heen. Deze kosten worden gemaakt voor de akte van levering, het laten uitschrijven van de hypotheek en eventuele andere juridische zaken.

De kosten kunnen variëren, afhankelijk van de notaris die je kiest. Vergelijk daarom altijd meerdere notarissen om te voorkomen dat je onnodig veel betaalt.

Onderhoud- en reparatiekosten

Ook de onderhoud- en reparatiekosten voor je woning kunnen aardig oplopen wanneer je je huis verkoopt. Het is belangrijk om je huis in goede staat te houden, ook al ben je van plan om het te verkopen.

Eventuele gebreken zullen aan het licht komen tijdens de bouwtechnische keuring. Zorg er daarom voor dat alles in orde is om te voorkomen dat de waarde van je woning daalt.

Marketingkosten

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning doen dit vaak online. Dit betekent dat je geld zult moeten uitgeven aan online marketing om ervoor te zorgen dat je woning gezien wordt.

De marketingkosten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit de kosten voor professionele foto's, een gelikte woningbrochure of de kosten voor het plaatsen van je woning op populaire woningwebsites.

Wanneer mijn huis verkopen in Rottevalle?

Denk je erover om je huis in Rottevalle te verkopen? Het kan verleidelijk zijn om te willen wachten tot een 'perfect' moment, maar wie weet wat de toekomst brengt? Wat we wel weten, is dat de huidige omstandigheden in de huizenmarkt in april 2024 over het algemeen gunstig zijn voor verkopers.

Zit je wel eens in over hoe lang het kan duren om een koper te vinden? Geen zorgen; in de huidige markt, waar de vraag naar huizen het aanbod vaak overtreft, is de kans groot dat je snel serieuze belangstelling voor jouw woning kunt verwachten. Dus als je voelt dat de tijd rijp is om te verkopen, dan lijkt dit inderdaad een goed moment.

Vergelijk makelaars in Rottevalle Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkopen van je huis kan een uitdaging zijn, maar met een beetje hulp van het juiste platform kan het zo eenvoudig zijn als een paar klikken. Dat is precies waar Huis Verkopen op gericht is. Middels een reeks handige online tools, gedetailleerde informatie en stapsgewijze begeleiding helpen we je bij elke stap van het verkoopproces van je woning. Van het eerste tot het laatste moment staat Huis Verkopen voor je klaar met tips, tricks en de allerbeste deals van lokale specialisten, zodat je kunt besparen en het maximale uit je verkoop kunt halen.

Gratis waardebepaling

Bij waardebepaling is gevoel vaak niet voldoende, zekerheid is wat telt. Huis Verkopen biedt je een gratis en uitgebreide woningwaardebepaling. Zo weet je precies wat je huis waard is en wat je ervoor zou kunnen vragen.

Eenvoudige makelaarsvergelijker

Met onze makelaarsvergelijker vind je binnen no-time de beste makelaar voor jouw situatie. Deze handige tool vergelijkt makelaars op basis van een aantal criteria, zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen. Zo heb je altijd de beste deal in Rottevalle.

Besparen op makelaarskosten

Naast het vinden van de beste makelaar, kan je ook flink besparen op makelaarskosten. Vraag makelaarstarieven op en zie in één oogopslag welke het best bij jouw budget past. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rottevalle

Je kunt de waarde van je huis in Rottevalle laten bepalen door een deskundige makelaar. Het is verstandig om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen om een realistisch idee van de woningwaarde te krijgen.

De kosten voor het verkopen van je huis in Rottevalle kunnen variëren. Deze worden onder meer bepaald door de makelaarstarieven, kosten voor de notaris en eventuele kosten voor het opknappen van je huis. Bekijk alle kosten voor het verkopen van een huis voor meer informatie.

Het vinden van een betrouwbare en professionele makelaar in Rottevalle kan best een uitdaging zijn. Daarom is het raadzaam om gebruik te maken van onze website om een goede makelaar te vinden.

Er zijn verschillende tactieken om jouw huis in Rottevalle snel te verkopen. Goede fotografie, een aantrekkelijke omschrijving en de juiste vraagprijs zijn een paar van de belangrijkste. Je kan ook onze tips volgen om jouw huis snel te verkopen.

Om je huis in Rottevalle voor de hoogste prijs te verkopen, is het belangrijk om een strategische vraagprijs te hanteren en je woning in een optimale staat te presenteren. Bekijk onze tips om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen