Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rottevalle

De huizenmarkt in Rottevalle is continu in beweging. In april 2024 ervaar je hoe deze markt zich ontvouwt en waarom het volgen van de huidige vraagprijzen belangrijk is voor het succesvol verkopen van je woning. Op deze pagina vind je duidelijke vastgoedcijfers zoals gemiddelde woningprijzen, aantal transacties en recente verkoopprijzen in Rottevalle.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rottevalle

De gemiddelde verkoopprijs in Rottevalle is in de laatste 3 maanden € 595.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 975.000 euro. Het valt op dat de verkoopprijs en vraagprijs dicht bij elkaar liggen wat kan duiden op een stabiele markt. Daarnaast geven deze cijfers je een indicatie voor de waarde van je eigen woning als je overweegt om je huis te verkopen. Dit zijn de marktcijfers van de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Rottevalle

Afgelopen 3 maanden

€ -408.000
€ 308.000
€ 1.025.000

In de aankomende grafiek tonen we de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Rottevalle, gebaseerd op de afgelopen 3 maanden. Hiermee krijg je een heldere indicatie van de huidige stand van zaken op de huizenmarkt in dit gebied. Zie hieronder de weerspiegeling van de verkoopprijzen en vraagprijzen in Rottevalle:

Huizenprijzen in Rottevalle per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.200
€ 3.400

Prijsontwikkeling Rottevalle laatste 12 maanden

Als je geïnteresseerd bent in het kopen of verkopen van een huis in Rottevalle, is het raadzaam om de woningprijzen van het afgelopen jaar in de gaten te houden. Zo was de gemiddelde verkoopprijs vorige maand € 595.000. Net zoals de rest van Nederland, fluctueert de markt in Rottevalle mee met de algemene tendens van de Nederlandse woningmarkt. In de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Rottevalle waard?

Wat jouw woning in Rottevalle waard is, hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, de grootte van de woning, de recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt, en de woonomgeving zelf. Heb je een idee van de gemiddelde verkoopprijs in Rottevalle? Dan is dat een begin, maar voor een precieze waardering is meer informatie nodig.

Als je echt nauwkeurig de waarde van jouw huis wilt berekenen, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar de beste optie. Het geeft je niet alleen inzicht in de huidige verkoopwaarde van jouw woning, maar het vormt ook een nuttig startpunt als je overweegt je huis te verkopen of juist wilt bepalen of dit het juiste moment daarvoor is. Een gratis waardebepaling aanvragen kan je hierbij helpen.

Een gratis waardebepaling houdt in dat een makelaar bij jou thuis komt voor een grondige inspectie van de woning. De makelaar neemt alle relevante factoren mee in zijn beoordeling, van de staat van de woning tot aan de marktontwikkelingen in Rottevalle. Deze service is geheel kosteloos en geeft je een duidelijke indicatie van de waarde van jouw huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De dynamiek van de huizenmarkt is sterk locatiegebonden. Je zult merken dat huizenprijzen in plaatsen nabij Rottevalle flink kunnen variëren ten opzichte van de prijzen in Rottevalle zelf. Door dit vergelijk te maken, krijg je een vollediger beeld van de regionale marktsituatie:

Komende figuren geven een overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen, zowel totaal als per vierkante meter, in Rottevalle en vergelijkbare plaatsen. Hierdoor krijg je inzicht in hoe de prijzen in Rottevalle zich verhouden tot deze plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Rottevalle

In Rottevalle presteren makelaars heel verschillend. Wij houden de cijfers van de woningmarkt, de statistieken van makelaars, en andere relevante prestatie-indicatoren nauw in het oog. Dat omvat verkooptijden, verkoopprijzen en het totaal aantal verkochte woningen, investeringen die je maken voor je woning zo optimaal mogelijk te verkopen. Het is belangrijk dat je weet dat elke woning en situatie anders is. Het vinden van een makelaar die goed aansluit op jouw specifieke behoeften kan dus een wereld van verschil maken.

Veel hangt immers af van de keuze voor de juiste makelaar. Een geschikte makelaar kan je bijvoorbeeld helpen om de hoogst mogelijke verkoopprijs te behalen, of garanderen dat je woning in de kortst mogelijke tijd wordt verkocht. Bij ons kun je makelaars vergelijken op basis van hun prestaties, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken en dat is uiteindelijk ongetwijfeld in je voordeel.

Vergelijk makelaars in Rottevalle Of lees meer over makelaars in Rottevalle

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rottevalle

Een belangrijk onderdeel van het verkoopproces van je huis, zijn de courtages van de betrokken makelaars. In Rottevalle ligt dit gemiddelde percentuele tarief op 1,13%. Echter, makelaars verschillen niet alleen in hun tarieven, maar ook in hun service, expertise en persoonlijke aanpak. Het is daarom ikke om meerdere offertes op te vragen bij verschillende makelaars, zodat je een weloverwogen en juiste keuze kunt maken.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het verstandig om goed te kijken naar wat er precies in deze offertes is opgenomen. Bijvoorbeeld de diensten die de makelaar aanbiedt en of er al dan niet bijkomende kosten zijn voor bijvoorbeeld de fotografie of plaatsing van je woning op een woningwebsite. Het is daarnaast aan te raden om meer te lezen over alle Kosten voor het Verkopen van je huis. Deze informatie zal bijdragen tot een beter inzicht in de kosten die je kunt verwachten als je besluit om je huis te verkopen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rottevalle

In het pittoreske dorpje Rottevalle is een assortiment aan koopwoningen beschikbaar. Deze worden grotendeels bewoond door de huidige eigenaren, of leveren huurinkomsten op voor degenen die hun eigendom verhuren. Ondanks het feit dat Rottevalle een fors aantal koopwoningen heeft, namelijk 424, is maar een klein deel van deze woningen momenteel beschikbaar voor aankoop of huur. Dus, als je op zoek bent naar een woning in Rottevalle, is het belangrijk om actief de markt in de gaten te houden en kansen niet aan je voorbij te laten gaan.

Aantal verkochte woningen in Rottevalle

In de afgelopen 12 maanden heeft zich een actieve woningmarkt afgespeeld in Rottevalle. Het aantal aangemelde huizen voor verkoop was aanzienlijk, net als het aantal daadwerkelijke verkopen of transacties. De exacte cijfers? Kijk hieronder naar de grafiek voor een gedetailleerd overzicht van aanmeldingen en transacties gedurende het laatste jaar, met daarbij het specifieke aantal verkochte woningen in beeld gebracht als 6:

Ben je van plan jouw huis in Rottevalle te verkopen?

Als jij je huis in Rottevalle wilt verkopen, kunnen er diverse uitdagingen op je pad komen. Met name het markeren van de juiste vraagprijs kan complex zijn. Dit komt door de specifieke woningmarkt in het dorp, de waardevastheid van jouw woning en eventuele grondprijzen die kunnen verschillen. Ook kan het lastig zijn om de juiste koper te vinden, gezien het relatief kleine aantal inwoners in Rottevalle.

Een goede manier om het verkopen van jouw huis eenvoudiger te maken is door het opstellen van een gedetailleerd stappenplan, zodat je niets over het hoofd ziet. Wil jij meer weten over de optimale verkoopstrategie voor jouw huis in Rottevalle, of ben je op zoek naar nuttige tips en adviezen? Dan kun je jouw woning sneller verkopen met ons handige stappenplan. Het is ook van belang dat je je laat ondersteunen door een lokale makelaar, die de uitdagingen in de markt van Rottevalle kent en helpt om een hoogst mogelijke verkoopprijs te behalen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen streven we ernaar je zo goed mogelijk van dienst te zijn als je overweegt je woning te verkopen. Een essentieel onderdeel van onze dienstverlening betreft de gedetailleerde woningcijfers voor specifieke gebieden, in dit geval Rottevalle. We begrijpen hoe belangrijk actuele informatie is bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie. Daarom zorgen we ervoor dat onze gegevens up-to-date en grondig onderzocht zijn, en geven we je een duidelijk beeld van de huidige stand van de vastgoedmarkt in Rottevalle.

Hoe Huis Verkopen je helpt

Om je de beslommeringen van de verkoop van een huis zoveel mogelijk uit handen te nemen, hebben we op Huis Verkopen diverse handige hulpmiddelen voor je beschikbaar. Wil je een beter inzicht krijgen in de mogelijke verkoopprijs van je huis? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Tevens kun je makelaars vergelijken om de beste makelaar in Rottevalle te vinden. Ook kun je kosten besparen door makelaarstarieven op te vragen. Met behulp van ons handige stappenplan kun je niets over het hoofd zien bij het voorbereiden van de verkoop van je woning. Het regelen van aanvullende diensten, zoals een energielabel of een verhuizer, is eenvoudig dankzij onze uitgebreide netwerk van lokale specialisten in Rottevalle.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen