Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Opeinde

In april 2024 is de huizenmarkt in Opeinde zeer actief. Er is een duidelijke stijging te zien in de verkoopprijzen en het aantal transacties. Overweeg je jouw huis in Opeinde te verkopen, dan bieden deze statistieken en vastgoedcijfers een waardevol inzicht.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Opeinde

"De gemiddelde verkoopprijs in Opeinde is in de laatste 3 maanden € 524.616 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 703.500 euro." Door dit in ogenschouw te nemen, kun je bepalen of dit het juiste moment is om je huis in Opeinde te verkopen. Het wordt duidelijk of de vraagprijs in lijn is met de gemiddelde marktprijzen. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer inzicht in de marktbewegingen van de afgelopen periode:

Huizenprijzen in Opeinde

Afgelopen 3 maanden

€ -9.000
€ 372.000
€ 754.000

Bij het bepalen van de waarde van je woning in Opeinde, is het belangrijk niet alleen naar het algemene prijskaartje te kijken, maar vooral naar de prijs per vierkante meter. Een snelle rekensom biedt inzicht: vermenigvuldig het aantal vierkante meters van je huis met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Opeinde voor een indicatie van de verkoopwaarde. Evenzo geeft de gemiddelde vraagprijs per m2 weer hoe ambitieus je kunt zijn bij het bepalen van de vraagprijs. Laat je inspireren door de onderstaande grafiek die deze gemiddelde prijzen over de laatste drie maanden visualiseert:

Huizenprijzen in Opeinde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.600
€ 3.000

Prijsontwikkeling Opeinde laatste 12 maanden

In de woningmarkt van Opeinde is er de afgelopen 12 maanden beweging waarneembaar. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 524.616 euro. Bekijk de prijsontwikkeling van afgelopen jaar in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Opeinde waard?

Wanneer je speelt met het idee om jouw huis in Opeinde te verkopen, hangt deze beslissing veelal af van de verwachte opbrengst. In de huidige woningmarkt kan dit behoorlijk fluctueren. Het is daarom van belang te weten wat jouw woning op dit moment waard is.

Ben jij momenteel de verkoop van jouw woning in overweging? Dan kan het verrichten van een gratis waardebepaling door een professionele makelaar een slim idee zijn. Deze biedt namelijk inzicht in de huidige waarde van jouw woning, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Een waardebepaling door een makelaar is laagdrempelig en vrijblijvend. Ze kijken bijvoorbeeld naar de staat van onderhoud, de ligging en de grootte van de woning. Het kan echter verstandig zijn meerdere makelaars te raadplegen voor een waardebepaling. Hiermee voorkom je dat je vast zit aan één schatting en krijg je een beter beeld van de verwachte verkoopprijs van jouw woning in Opeinde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wist je dat woningmarktcijfers aanzienlijk kunnen variëren van plaats tot plaats? Zelfs in de omgeving van Opeinde kunnen huizenprijzen aanzienlijk verschillen. Het is dan ook raadzaam om niet alleen naar lokale prijzen te kijken.

Marktinzicht krijg je door ook aandacht te hebben voor woningwaarden in andere gemeenten. Hierdoor krijg je een beter begrip van de huidige trends, en inzicht in hoe Opeinde zich verhoudt tot vergelijkbare plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Opeinde

In Opeinde zijn er verschillende makelaars die elk hun unieke aanpak en strategie hanteren. Wij, als platform, hebben deze verscheidenheid in makelaars in kaart gebracht door middel van cijfers en statistieken. Dit maakt het mogelijk om een grondige, zo objectief mogelijke vergelijking te maken. Interessant is dat niet alleen de verkoopsnelheid en de uiteindelijke verkoopprijs per makelaar verschillen, maar ook de makelaarstarieven.

Het kiezen van de juiste makelaar kan veel verschil maken. Je wilt natuurlijk dat jouw huis zo snel mogelijk wordt verkocht en tegen een zo hoog mogelijke prijs. Dankzij onze statistieken krijg je inzicht in welke makelaars de beste resultaten behalen in Opeinde. Door gebruik te maken van onze vergelijkingsmogelijkheden word je beter in staat gesteld de meest passende makelaar te selecteren.

Vergelijk makelaars in Opeinde Of lees meer over makelaars in Opeinde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Opeinde

Als je overweegt je woning in Opeinde te verkopen, is de courtage van de makelaar een belangrijk aandachtspunt. Gemiddeld hanteren makelaars in Opeinde een courtage van 1,17% van de verkoopprijs van jouw woning. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 524.616 betekent dat gemiddeld € 6.138 aan makelaarskosten. Omdat het courtagepercentage kan variëren, is het goed om je breed te oriënteren en diverse makelaars te overwegen.

Het is verstandig om de courtage van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken voor je een definitieve keuze maakt. Dat kan op makelaars vergelijken, waar je een selectie ziet van makelaars die bij jouw voorkeuren aansluiten. Let daarnaast ook op hoe de courtage wordt verrekend. Doorgaans wordt deze ingehouden op de opbrengst bij de verkoop van de woning. Met deze informatie ben je in staat een passende makelaar voor jouw situatie te kiezen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Opeinde

In het schilderachtige Opeinde is slechts een bescheiden aantal woningen in de verkoop, afgezet tegen het totale aanbod van 537 koopwoningen. Een gouden kans valt hiermee in je schoot, want dit betekent dat jouw woning op dit moment extra aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Er is immers beperkte concurrentie, waardoor de kans groter is dat je woning in de smaak valt en snel verkocht wordt.

Aantal verkochte woningen in Opeinde

In Opeinde is de woningmarkt het afgelopen jaar actief geweest met zowel aanmeldingen van te verkopen woningen als transacties. Over de laatste 12 maanden waren er 21 transacties. Hieronder zie je de gedetailleerde maandelijkse en jaarlijkse ontwikkelingen:

Ben je van plan jouw huis in Opeinde te verkopen?

Er komt heel wat kijken bij de verkoop van jouw woning in Opeinde. Er zijn talloze aspecten waar je aandacht aan moet besteden. Zo moet je jouw huis in goede staat brengen, het juiste energielabel regelen en een aantrekkelijke prijs vaststellen. Het selecteren van een deskundige verkoopmakelaar is daarbij een van de meest bepalende onderdelen, omdat het enorme impact heeft op het proces en eindresultaat van de verkoop.

Het regelen van al deze zaken kan behoorlijk overweldigend zijn. Daarom is het enorm handig om een duidelijk stappenplan te hebben dat je door het gehele traject heen kan begeleiden. Als je stap voor stap weet wat je moet regelen, voelt het gehele proces een stuk beheersbaarder. Voor deze handige leidraad kun je het stappenplan gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor de verkoop van jouw woning in Opeinde.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij het op de markt brengen van jouw woning wil je uiteraard zijn voorzien van de laatste, meest accurate gegevens omtrent de woningmarkt. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. De vastgoedcijfers die je hierboven vindt over de woningmarkt in Opeinde worden met constante zorg onderhouden en geüpdatet. Dankzij deze up-to-date info heb je steeds een glashelder inzicht in de huidige huizenprijzen in Opeinde. Hiermee kan je op een efficiënte wijze een ideaal verkoopmoment kiezen.

Hoe Huis Verkopen je helpt tijdens de verkoop

Voorbereiden op de verkoop van een woning kan een flinke klus zijn, vooral met alle wet- en regelgeving omtrent vastgoedverkoop. Gelukkig stroomlijnt Huis Verkopen dit proces voor je. Of je nu wil beginnen met het bepalen van de waarde van jouw woning met een gratis waardebepaling, verschillende makelaarstarieven wil vergelijken of gewoonweg de meest geschikte makelaar in Opeinde wil vinden, Huis Verkopen ondersteunt je. Ook zaken zoals het opvragen van een energielabel en het plannen van woningstyling zijn via ons platform eenvoudig te regelen. Het resultaat? Een soepele en grondig voorbereide woningverkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen