Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Opeinde

Wanneer je op het punt staat je huis in Opeinde te verkopen, wil je natuurlijk de hoogst mogelijke verkoopprijs behalen. Het vinden van een goede verkoopmakelaar is daarbij key. Dus neem de tijd, vergelijk verschillende makelaars en kies degene die goed bij jouw verwachtingen aansluit.

Over makelaars in Opeinde

Als je van plan bent jouw huis in Opeinde te verkopen, heb je mogelijk een makelaar nodig. Maar de keuze is enorm en kiezen kan best lastig zijn. Let op een aantal dingen zoals lokale expertise, verkoopervaring, courtage en de aan- of afwezigheid van een goed netwerk. Ook de persoonlijke klik is een belangrijk aspect dat je niet mag negeren. Dit zijn slechts enkele indicatoren van een goede makelaar die de verkoop van je huis soepel kan laten verlopen.

Je zult je vast afvragen welke makelaar gemiddeld het snelst woningen verkoopt en welke de hoogste verkoopprijs behaalt? Misschien ben je benieuwd naar het verkooprecord van makelaars in Opeinde? Om je te helpen bij deze beslissing, is het vergelijken van makelaars een handig middel. Zo kan je op de vergelijkingspagina van huisverkopen.nl, de juiste makelaar vinden die foto’s beste bij jouw wensen en voorkeuren past. Het maakt deze stap in het verkoopproces een stuk makkelijker!

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.138
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.880
Besparing (gem.)
€ 1.521

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen in Opeinde, is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars op dit moment rond de 1,17% liggen.
 • Het kan ook interessant zijn om te weten dat de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Opeinde ligt op € 2.726. Voor meer informatie over de huizenprijzen in Opeinde, kun je een bezoek brengen aan onze woningmarkt pagina.

Makelaars in de omgeving van Opeinde

In Opeinde zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Opeinde gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Opeinde verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Opeinde Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Opeinde?

Een makelaar in Opeinde rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,17% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 524.616 in Opeinde komt dit neer op € 6.138 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars in Opeinde werken op basis van een courtage. Dit betekent dat zij betaald worden een percentage van de verkoopopbrengst van je huis. Sommige makelaars hanteren echter een vaste prijs, ongeacht de verkoopprijs van je woning.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Opeinde 0,58% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.521 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het uitvoeren van een dergelijke vergelijking is een verstandige zet bij het klaarzetten van je huis voor verkoop.

Kosten van makelaars in Opeinde

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Opeinde

Mogelijk heb je van opstartkosten gehoord wanneer je een woning wilt verkopen in Opeinde. Deze kosten worden door de meeste makelaars in rekening gebracht voordat ze echt voor je aan de slag gaan. De opstartkosten zijn vaak voor diensten zoals het opmeten van je huis, het maken van foto's en het adverteren van je huis op online platforms. Denk hierbij aan een gemiddelde van € 515.

Opstartkosten verschillen per makelaar en zijn afhankelijk van wat er precies voor je wordt gedaan. Het is dus slim om een duidelijk beeld te krijgen van de tarieven die makelaars in Opeinde hanteren. Om een realistisch beeld te krijgen van deze kosten, kun je bij ons gemakkelijk, gratis en vrijblijvend de tarieven opvragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent, zonder verrassingen achteraf.

Intrekkingskosten van makelaars in Opeinde

Intrekkingskosten kunnen een relevante factor zijn wanneer je besluit om de verkoop van jouw woning in Opeinde voortijdig te stoppen. Bijna alle makelaars rekenen deze kosten als een compensatie voor de tijd en de moeite die ze hebben geïnvesteerd in de initiatie van de verkoop. Het is een vaste vergoeding die je dient te betalen, ongeacht of je huis wel of niet is verkocht.

Overweeg je om jouw woning uit de verkoop te halen, dan is het belangrijk om rekening te houden met deze kosten. Bijvoorbeeld, als je een beter aanbod krijgt om de woning te verhuren, of als er veranderingen zijn in je persoonlijke situatie waardoor je besluit toch in het huis te blijven wonen. Kosten voor intrekking kunnen variëren, afhankelijk van de afspraken die je hebt gemaakt met je makelaar. Dus houd deze in gedachten bij het maken van jouw beslissingen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Opeinde met een vast tarief

Naast makelaars die werken op basis van courtage, zijn er ook makelaars die een vast tarief hanteren. Terwijl courtagemakelaars een percentage rekenen over de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, rekenen vaste tarief makelaars een afgesproken bedrag, ongeacht de waarde van het huis. In Opeinde ligt dit gemiddelde vast tarief op € 3.250 (update: april 2024).

Een makelaar met een vast tarief brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Het grootste voordeel is de zekerheid: je weet van tevoren precies wat je moet betalen. Dit helpt bij het budgetteren en wegnemen van eventuele financiële verrassingen. Het belangrijkste nadeel is dat de makelaar dezelfde vergoeding krijgt, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs. Hierdoor zou de makelaar mogelijk minder gemotiveerd kunnen zijn om het maximale uit de verkoop van jouw huis te halen.

Tip: Neem je tijd om verschillende makelaars te beoordelen op hun tarieven, reputatie en diensten via een vergelijking. Door dit te doen, kun je de makelaar vinden die het beste bij jouw woning en situatie aansluit. Op deze manier haal je het meeste uit het proces van het kopen of verkopen van een woning.

4 feitjes over makelaars in Opeinde

 • Uit cijfers blijkt dat 93% van de huizenverkopers in Opeinde liever verkiest een makelaar die lid is van een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • In Opeinde heeft een overweldigende 89% van de woningverkopers het vertrouwen in de traditionele makelaars ten opzichte van online makelaars, die enkel je woning online adverteren.
 • Studies hebben aangetoond dat de verkoop van huizen in Opeinde gemiddeld 45% sneller verloopt wanneer men de expertise van een makelaar inschakelt ten opzichte van eigen verkoop.
 • Interessant is dat de meeste woningverkopers in Opeinde bij het vergelijken van makelaars een duidelijke voorkeur hebben voor een makelaar die aantoonbaar betere prestaties levert. Je kan dit zelf ervaren door hier te klikken.

Wat levert de beste makelaar in Opeinde op?

Het is bekend dat de resultaten van makelaars in Opeinde nogal uiteenlopen. Een vakbekwame makelaar kan een merkbaar positieve invloed hebben op jouw verkooptraject. Neem bijvoorbeeld de verkoopsnelheid van je woning, een vaardige makelaar kan deze aanzienlijk versnellen.

De volgende criteria kunnen onderscheid maken tussen de topmakelaars in Opeinde:

 • In de verzamelde data valt op dat de meest doortastende makelaars van Opeinde een huis gemiddeld 14 dagen sneller weten te verkopen dan hun collega's. Dit onderstreept het belang van een doordachte verkoopstrategie als het gaat om het bespoedigen van het verkoopproces.
 • Uit dezelfde data kunnen we ook opmaken dat de topmakelaars in Opeinde huizen voor gemiddeld een hoger bedrag verkopen. Het verschil met andere makelaars in Opeinde is gemiddeld € 10.667. Dit demonstreert dat een goede makelaar meer opbrengst kan genereren en zich daarmee terugverdient.

De beste makelaar in Opeinde vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Opeinde? De ideale makelaar is degene die perfect aansluit bij jouw woning en unieke situatie, en die bovengemiddeld presteert binnen de lokale markt. Het persoonlijk matchen is hierin van grote betekenis.

Weet je niet waar te starten? Geen zorgen! Met ons vergelijkingsformulier kunnen we makelaars uit Opeinde vergelijken op basis van jouw woning, situatie en voorkeuren. Zo vind je altijd de best passende makelaar.

Waar moet je op letten bij makelaars in Opeinde?

Om je huis in Opeinde te verkopen wil je natuurlijk de beste makelaar kiezen. Om je op weg te helpen, bespreken we de vijf essentiële aandachtspunten bij jouw keuze:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar moet de lokale vastgoedmarkt goed kennen. Hij of zij moet op de hoogte zijn van de (verkoop)prijzen, de vraag en hoe lang woningen in Opeinde te koop staan.

Ervaring en reviews

Kijk naar de ervaring van de makelaar. Hoeveel woningen in Opeinde heeft hij al verkocht? Lees ook reviews en aanbevelingen van eerdere klanten.

Kosten en tarieven

Zorg ervoor dat je de kosten en tarieven van verschillende makelaars vergelijkt. Sommige makelaars werken met een vast tarief, anderen rekenen een percentage van de verkoopprijs.

Aanpak van de verkoop

Kies een makelaar die een duidelijk en doordacht verkoopplan heeft. Hoe gaat de makelaar jouw huis presenteren? Welke marketingstrategieën gebruikt hij?

Chemie

Vertrouwen en een goede verstandhouding zijn belangrijk. Je zult veel met de makelaar moeten communiceren, dus zorg ervoor dat je een makelaar kiest waarmee je goed kunt opschieten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Wanneer je overweegt een huis te kopen of te verkopen in Opeinde, kun je bij diverse makelaars terecht. Eén hiervan is de NVM-makelaar. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van vastgoed.

Een NVM-makelaar in Opeinde heeft toegang tot een uitgebreide database van woningen. Met deze informatie kunnen ze je helpen bij bijvoorbeeld de vraagprijsbepaling van jouw woning. Daarnaast onderscheiden ze zich door hun deskundigheid, integriteit en ervaring. Besluit je met een NVM-makelaar in zee te gaan, dan weet je dat je in goede handen bent.

Wat doet een makelaar in Opeinde?

Een makelaar in Opeinde biedt een brede reeks aan diensten om het verkoopproces van jouw huis te vergemakkelijken. Met lokale kennis en jarenlange ervaring in de vastgoedmarkt, kan deze je een nauwkeurige prijsindicatie van jouw huis geven.

Niet alleen het opstellen van een correcte vraagprijs, maar ook het maken van professionele foto's of een moderne 3D-plattegrond en het effectief onderhandelen met potentiële kopers: het behoort allemaal tot het takenpakket van de makelaar in Opeinde.

 • Vaststellen marktconforme vraagprijs
 • Fotograferen en presenteren van de woning
 • Bekendmaken van de woning in diverse kanalen
 • Voeren van onderhandelingen met kopers
 • Afronden van verkoop met juridisch advies

Waarom een makelaar in Opeinde inschakelen?

Bij de verkoop van jouw huis in Opeinde komen heel wat zaken kijken. Daar hoef je niet alleen voor te staan. Een makelaar inschakelen levert diverse voordelen op waarvan veel mensen denken dat ze dat wel even zelf kunnen. In de praktijk blijkt echter dat een professional inschakelen veelal voordeliger, stapsgewijs en minder stressvol is.

Een makelaar kent de lokale markt

De lokale woningmarkt van Opeinde is uniek en een professionele makelaar weet daar alles vanaf. Omdat een makelaar ervaring heeft met het kopen en verkopen van huizen, kan hij een realistische prijs voorstellen. Hij heeft inzicht in de lokale huizenmarkt, waardoor je minder risico's loopt bij de verkoop.

Effectieve marketing

Een huis verkopen is niet alleen een kwestie van een bord in de tuin zetten. Een professionele makelaar weet hoe hij jouw huis op de beste manier kan presenteren. Denk hierbij aan professionele foto's, virtuele huisbezoeken en online zichtbaarheid. Zo bereik je de juiste kopers op het juiste moment.

Ondersteuning bij de administratie

Er komt heel wat administratie kijken bij het verkopen van een huis. Contracten, notariszaken en juridische kwesties, het hoort er allemaal bij. Een makelaar heeft hier ervaring mee en kan je dus heel wat tijd en moeite besparen.

Rust en overzicht

Het verkopen van je huis is een ingrijpend proces. Door een makelaar in te schakelen houd je rust en overzicht, en kun je je focussen op het vinden van je nieuwe droomhuis. Je staat er niet alleen voor, en dat geeft vertrouwen.

Makelaars in Opeinde vergelijken

Bij het verkopen van je woning wil je natuurlijk de best mogelijke deal. Met Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaars in Opeinde vergelijken om zo de perfecte match te vinden.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Kosteloos verkoopadvies
 • Scherpere makelaarstarieven
 • Makelaars met bewezen succes

Het vergelijken werkt heel simpel: je vult je adres en wensen in en we koppelen je aan de makelaars die het beste bij je situatie passen. Bovendien doen deze makelaars een gratis waardebepaling, zodat je een goed idee krijgt voor welk bedrag je huis mogelijk verkocht kan worden. Het is een eenvoudige manier om inzicht te krijgen en bewuste keuzes te maken rond de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Opeinde Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Opeinde

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Opeinde zijn € 515. Deze kosten zijn een indicatie en kunnen variëren per makelaar.

Om een goede makelaar te vinden kun je op onze website makelaars vergelijken. Daarnaast helpt het om ervaringen van anderen te lezen. Successen uit het verleden kunnen namelijk veel zeggen over de kans op een succesvolle verkoop. Link: Makelaars vergelijken

De gemiddelde verkoopsnelheid in Opeinde is 69 dagen. Dit is slechts een gemiddelde; de exacte verkoopsnelheid kan per makelaar verschillen.

Door makelaars te vergelijken via onze website, kun je gemiddeld € 1.521 besparen. Zo haal je het meeste uit jouw huisverkoop.

De gemiddelde makelaarskosten in Opeinde zijn € 6.138. In dit bedrag zijn zowel courtage als opstartkosten inbegrepen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen