Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Alteveer

Wil je jouw huis verkopen in Alteveer? Op deze pagina vind je actuele data over de woningmarkt van Alteveer. Met informatie over ontwikkelingen van huizenprijzen, vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen. Wij zorgen dat deze pagina altijd actueel blijft.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Alteveer

De gemiddelde verkoopprijs in Alteveer is in de laatste 3 maanden € 572.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 533.000 euro. Dit geeft een duidelijk beeld van de huidige trends op de woningmarkt in Alteveer. Om je een nog beter beeld te geven van de prijsontwikkeling, presenteren we onderstaand de grafiek met recente verkoop- en vraagprijzen in de regio:

Je hebt vast al gehoord dat locatie bij de huizenverkoop flinke impact heeft, maar wist je dat het ook intrigerend is om naar de waarde per vierkante meter te kijken? Dit niet enkel voor de Alteveerse markt, maar voor elke markt. Waarom, vraag je je af? Wel, door de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter te bekijken, krijg je een accuraat beeld van de huidige woningmarkt in Alteveer. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter € 2.906 euro. Dus, bekijk de onderstaande grafiek en laat je verder informeren. De actuele prijzen per m2 vormen een handig oriëntatiepunt in je verkoopproces:

Prijsontwikkeling Alteveer laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Alteveer zich voortdurend bewogen. Dit is terug te zien wanneer we inzoomen op de cijfers: over de afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs € 572.500 euro.

Deze verschuivingen in de woningprijzen in Alteveer zijn veelzeggend binnen hun eigen context, en zijn bovendien vergelijkbaar met de landelijke trends. Bekijk hieronder de grafiek voor een gedetailleerd overzicht:

Wat is mijn woning in Alteveer waard?

De waarde van jouw woning in Alteveer wordt bepaald door diverse factoren. Aspecten zoals de staat van de woning, de locatie en de grootte van het perceel kunnen van grote invloed zijn op de prijs. Bedenk dus goed dat het bij de woningwaarde gaat om een samenspel van verschillende elementen.

Als je precies wilt weten wat je huis waard is, is een gratis waardebepaling door een makelaar een uitstekende optie. Deze dienst geeft je een duidelijk startpunt, of je nu denkt aan verkoop of enkel benieuwd bent naar de actuele waarde van je huis. Je kunt zo'n waardebepaling aanvragen via de volgende link.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat de makelaar een bezoek aan jouw woning brengt. Hiermee krijg je een nauwkeurig en realistisch beeld van wat jouw woning waard is in de huidige markt. Omdat deze service kosteloos is, kun je zonder financieel risico een goed inzicht krijgen in de potentiële opbrengst bij verkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de huidige woningmarkt is het belangrijk om te beseffen dat de situatie per locatie sterk kan variëren. Zelfs in een kleine regio zoals rondom Alteveer kunnen de huizenprijzen sterk uiteenlopen. Dit kan te maken hebben met het verschil in vraag en aanbod, de staat van de woningen of lokale economische factoren.

Vergelijken van woningmarktcijfers tussen verschillende plaatsen kan je een uitgebreider perspectief bieden. Het geeft een beeld van hoe de prijzen zich ontwikkelen in jouw regio en maakt het mogelijk om trends te identificeren. Zo krijg je een helder beeld van de huidige marktsituatie en de positie van Alteveer hierin.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Alteveer

Op basis van onze uitgebreide statistieken van de woningmarkt in Alteveer en omgeving zorgen wij ervoor dat je een eenvoudig maar gedetailleerd inzicht krijgt in de prestaties van lokale makelaars. We nemen factoren in beschouwing zoals hoe snel een woning wordt verkocht, welke makelaar een hogere verkoopprijs weet te behalen dan anderen, het aantal verkochte woningen en de gemiddelde verkooptijd per makelaar. Zo helpen we je om de makelaar te vinden die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan een groot verschil maken. We hebben gezien dat de keuze van de juiste makelaar resulteert in snellere verkoop, hogere verkoopprijzen en een efficiëntere verkoopservice. Daarom geven we je een ongeëvenaard inzicht in makelaars in Alteveer, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken en het optimale resultaat uit jouw woningverkoop kunt halen.

Vergelijk makelaars in Alteveer Of lees meer over makelaars in Alteveer

Gemiddelde tarieven van makelaars in Alteveer

In Alteveer is het gemiddelde courtage van een verkoopmakelaar 1,17% van de verkoopprijs van je huis. Omgerekend naar de gemiddelde verkoopprijs van € 572.500 in Alteveer, is dat een flink bedrag; namelijk € 6.698. Het lijkt misschien veel, je zult merken dat de expertise van een goede makelaar het proces soepeler en mogelijk winstgevender kan maken.

Bij het kiezen van een makelaar is het verstandig om rekening te houden met meer dan alleen de courtage. Belangrijk is om een makelaar te vinden die past bij jouw situatie en woning. Voor een indicatie van de regionale tarieven kun je gratis en vrijblijvend tarieven opvragen bij verkoopmakelaars in Alteveer. Dit helpt je om de kosten én diensten van verschillende makelaars te vergelijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Alteveer

Alteveer telt een totaal van 420 koopwoningen. Het is opvallend dat op dit moment maar een klein percentage hiervan te koop staat. Dit betekent dat wanneer je besluit jouw woning in Alteveer nu in de verkoop te zetten, het door deze beperkte beschikbaarheid van koopwoningen, waarschijnlijk al snel de aandacht van potentiële kopers trekt.

Aantal verkochte woningen in Alteveer

In Alteveer is er het afgelopen jaar een specifiek aantal aan woningverkopen gerealiseerd. Dit wordt weergegeven met de tag 7. Daarnaast zijn er diverse woningen in de verkoop gezet, ook wel 'aanmeldingen' genoemd. Voor een gedetailleerd beeld van deze aantallen en hun maandelijkse differentiatie, zie de grafiek hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Alteveer te verkopen?

Er komt het een en ander kijken bij het verkopen van je huis in Alteveer. Zo zijn er diverse factoren die de waarde van je woning kunnen beïnvloeden, zoals de staat van onderhoud, de woonoppervlakte en de ligging. Verder is het bijvoorbeeld nodig om een energielabel te regelen, zodat potentiële kopers inzicht krijgen in de energieprestatie van jouw woning. Daarnaast is het kiezen van een deskundige makelaar geen overbodige luxe om een goede verkoopprijs te behalen.

Om niet te verdwalen in alles wat geregeld moet worden, kan een stappenplan uitkomst bieden. In dit plan worden alle stappen die je moet doorlopen bij het verkopen van je woning in Alteveer simpel en helder uitgelegd. Denk hierbij aan het in de arm nemen van een verhuisbedrijf, het maken van fantastische verkoopfoto's of het aanvragen van een taxatierapport. Door het volgen van dit stappenplan zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en neem je een gestructureerde aanpak voor jouw huisverkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op het platform van Huis Verkopen tref je een uiterst zorgvuldig samengestelde weergave van de laatste woningcijfers in Alteveer. Middels deze actuele woningcijfers kun je jezelf een helder beeld vormen van de huidige stand van zaken op de huizenmarkt in Alteveer. Regelmatige updates zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Zo heb je met Huis Verkopen altijd de meest relevante informatie voorhanden, wat het kiezen van het ideale verkoopmoment voor jouw huis eenvoudiger maakt.

Wat Huis Verkopen voor je doet

Met Huis Verkopen maak je de voorbereiding en organisatie voor de verkoop van je huis eenvoudig en overzichtelijk. Dit uitgebreide platform biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een gratis waardebepaling aan te vragen, of lokale makelaars te vergelijken. Ook kunnen we je helpen met het aanvragen van een energielabel en bieden we een grondig stappenplan aan. En dat allemaal gratis en onafhankelijk! Zo heb je alle tools die je nodig hebt voor een succesvolle verkoop van je woning binnen handbereik, terwijl je tijd en kosten bespaart.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen