Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dedemsvaart

Trek je je overweegt je huis te verkopen in Dedemsvaart? De woningmarkt in deze regio kan soms onvoorspelbaar zijn. Hier krijg je actuele gegevens over huizenprijzen, vraagprijzen per m2, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen in Dedemsvaart, die je kunnen helpen bij het maken van je beslissing.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dedemsvaart

De gemiddelde verkoopprijs in Dedemsvaart is in de laatste 3 maanden € 422.946 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 478.355 euro. Deze waarden fluctueren afhankelijk van tal van factoren zoals het type woning en de staat van de vastgoedmarkt. Om een duidelijker beeld te krijgen van de situatie, raadpleeg je best de onderstaande grafiek, die de trends in huisverkoop in Dedemsvaart voor de afgelopen 3 maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Dedemsvaart

Afgelopen 3 maanden

€ 177.000
€ 353.000
€ 528.000

De volgende grafiek geeft een helder beeld van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Dedemsvaart over de afgelopen 3 maanden. Hierdoor krijg je een duidelijk inzicht in de prijsontwikkelingen van de huizenmarkt in deze regio. Let specifiek op de fluctuaties en trends die te zien zijn in deze grafiek:

Huizenprijzen in Dedemsvaart per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.900
€ 3.300

Prijsontwikkeling Dedemsvaart laatste 12 maanden

In de woningmarkt van Dedemsvaart zijn bewegingen waar te nemen over de afgelopen 12 maanden. De woningprijzen zijn in deze periode continu in beweging geweest. Afgelopen maand bedroeg de gemiddelde verkoopprijs € 422.946 euro. Hieronder zie je de prijsontwikkeling in een grafiek weergegeven:

Wat is mijn woning in Dedemsvaart waard?

De waarde van jouw woning in Dedemsvaart is continu in beweging, gedreven door een scala aan factoren. Van veranderingen in de economie en ontwikkelingen in de capricieuze vastgoedmarkt tot lokale zaken zoals de wijk waarin jouw huis gevestigd is. Dit maakt de waardeschatting van een woning tot een complex en doorlopend proces.

Precieze kennis over de waarde van je huis kan helpen om slimme, gefundeerde keuzes te maken. Wil je bijvoorbeeld je huis verkopen, dan biedt een juiste waardeschatting het inzicht om een goede vraagprijs te stellen. Daarom kan een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar je de benodigde helderheid bieden.

Dankzij een gratis waardebepaling hoef je niet zelf aan het rekenen en gissen te slaan. De makelaar bezoekt je thuis, analyseert je woning grondig en stelt op basis daarvan de waarde vast. Dit maakt de waardebepaling tot een effectieve, tijdsbesparende methode om een precieze schatting te krijgen van de woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Iedere gemeente heeft een uniek woningmarkt karakter. Hierin is Dedemsvaart geen uitzondering. De huizenprijzen fluctueren per plaats en zelfs binnen dezelfde provincie, valt op dat de verschillen aanzienlijk kunnen zijn.

Een volledig beeld van de woningmarkt krijg je door ook omliggende plaatsen in beschouwing te nemen. Let op, onderstaande grafieken illustreren de huidige prijssituatie in Dedemsvaart en nabije gemeenten:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Dedemsvaart

Als je op het punt staat jouw huis in Dedemsvaart te verkopen, wil je vast de makelaar kiezen die het beste presteert. Wij hebben gezien dat er in Dedemsvaart diverse makelaars zijn die op verschillende vlakken sterker zijn dan anderen. Zo zijn er makelaars die uitblinken in hun onderhandelingsvaardigheden, een hogere verkoopprijs realiseren of een kortere verkooptijd hebben.

De keuze voor een uitstekende makelaar in Dedemsvaart is belangrijk. Het kan namelijk een aanzienlijk verschil maken in bijvoorbeeld de uiteindelijke verkoopprijs of de snelheid van de verkoop. Wij adviseren je daarom om verschillende makelaars in je zoektocht mee te nemen. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Dedemsvaart Of lees meer over makelaars in Dedemsvaart

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dedemsvaart

Let op, want courtages kunnen flink van elkaar verschillen. Een gemiddelde makelaar in Dedemsvaart rekent doorgaans een courtage van 1,09% over de verkoopwaarde van een woning. Ga je jouw huis verkopen? Informeer dan naar de courtages van verschillende makelaars in Dedemsvaart. Via het opvragen van de tarieven krijg je hier meer inzicht in.

Als je een woning wilt verkopen in Dedemsvaart, is het verstandig om niet alleen te kijken naar de kosten maar ook naar de kwaliteit van de makelaar. De goedkoopste makelaar is namelijk niet per se de beste. Bij de gemiddelde verkoopprijs in Dedemsvaart van € 422.946, betekent het gemiddelde courtage van 1,09% een makelaarsvergoeding van € 4.610. Bedenk goed of de gevraagde courtage in verhouding staat tot de diensten en kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dedemsvaart

In de sfeervolle gemeente Dedemsvaart zijn er momenteel 3797 koopwoningen beschikbaar. Als je overweegt om je woning te verkopen, is het goed om te weten dat deze woningen kunnen dienen als een hoofdverblijf, maar ook als een tweede huis of mogelijk een investeringsobject voor verhuur. Het bepalen van de juiste bestemming voor je woning kan van grote invloed zijn op de waarde en de verkoopmogelijkheden, dus wees je bewust van het totaalplaatje voordat je een beslissing neemt.

Aantal verkochte woningen in Dedemsvaart

In de afgelopen 12 maanden is er een bepaald aantal woningen verkocht in Dedemsvaart. Dit aantal, betekent het aantal woningen die succesvol van eigenaar zijn veranderd, oftewel, het aantal transacties. Het specifieke aantal transacties in Dedemsvaart is 128. Daarnaast zijn er ook woningen aangemeld, wat betekent dat ze te koop werden gezet. De verkoopaantallen, oftewel de aanmeldingen en het aantal transacties, worden in de onderstaande grafiek weergegeven:

Ben je van plan jouw huis in Dedemsvaart te verkopen?

Ben je er klaar voor om afscheid te nemen van je woning in Dedemsvaart? Het lijkt misschien een overweldigende opgave, maar met het juiste plan van aanpak verloopt het verkoopproces soepeler dan je misschien denkt. Op onze website vind je een gedetailleerd stappenplan dat je door dit proces zal begeleiden.

Begin bij het kiezen van een ervaren makelaar die je kunt vertrouwen. Die persoon kan je adviseren en bijstaan tijdens elke stap, van het bepalen van de vraagprijs tot de definitieve verkoop. Het zorgvuldig volgen van elke stap in het proces zorgt ervoor dat je met een gerust hart jouw sleutel aan de nieuwe eigenaar overhandigt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is een gegeven dat de woningmarktcijfers in Dedemsvaart altijd fluctueren. Wij zorgen ervoor dat de statistieken op HuisVerkopen.nl nauwkeurig bijgewerkt worden, zodat jij altijd toegang hebt tot de meest recente gegevens. Deze actuele marktinformatie kan bijzonder nuttig zijn bij het vormen van jouw verkoopstrategie.

Toolkit voor de moderne woningverkoper

Met HuisVerkopen.nl krijg je toegang tot diverse handige tools die je helpen bij de verkoop van je huis. Om te beginnen kun je een gratis waardebepaling aanvragen en makelaars vergelijken. Ook bieden we ondersteuning bij het opvragen van makelaarstarieven, zodat je zeker weet dat je een goede deal krijgt. Daarnaast begeleiden we je middels een duidelijk stappenplan bij het regelen van de verkoop, waaronder het aanvragen van een energielabel en meer. Kortom, met HuisVerkopen.nl heb je een volledig toolbox voor een efficiënte verkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen