Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hardenberg

In de woningmarkt van Hardenberg zie je interessante trends en fluctuaties. De hypotheekrente speelt onmiskenbaar een rol in de ontwikkeling van de huizenprijzen. Hier vind je relevante statistieken en vastgoedcijfers over het verkopen van je huis in Hardenberg.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hardenberg

De gemiddelde verkoopprijs in Hardenberg is in de laatste 3 maanden € 340.153 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 390.117 euro. Net als in veel andere Nederlandse steden, zien we ook hier dat de vraagprijzen hoger liggen dan de uiteindelijke verkoopprijzen. Dit geeft inzicht in de onderhandelingsruimte bij een huis verkopen. Hieronder een weergave van de ontwikkeling van deze prijzen in de afgelopen periode:

Huizenprijzen in Hardenberg

Afgelopen 3 maanden

€ 107.000
€ 274.000
€ 440.000

In de onderstaande grafiek nemen we een kijkje naar de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Hardenberg gedurende de laatste 3 maanden. Deze getallen zijn belangrijk om inzicht te krijgen in de huidige situatie op de lokale woningmarkt. Let bij het bestuderen van de grafiek vooral op het verschil tussen beiden per m2:

Huizenprijzen in Hardenberg per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 2.900
€ 3.200

Prijsontwikkeling Hardenberg laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Hardenberg flink in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs van de vorige maand staat weergegeven als € 340.153. Deze ontwikkelingen in Hardenberg lopen in lijn met de landelijke gemiddelden. Voor een gedetailleerd overzicht van deze bewegingen, zie de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Hardenberg waard?

De waarde van jouw woning in Hardenberg hangt af van diverse factoren. Het soort huis, de omvang, de conditie en de huidige huizenmarkt vormen samen de waarde van je huis. Alle kenmerken van jouw huis dragen dus bij aan de waarde.

Ben je nieuwsgierig naar de waarde van je huis in Hardenberg? De meest efficiënte manier om dit te ontdekken, is door een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Met een waardebepaling kom je tot de juiste informatie en maak je een beter geïnformeerde keuze om jouw eigendom te verkopen.

Een waardebepaling is een professionele inschatting van de waarde van jouw huis, uitgevoerd door een makelaar. De makelaar kijkt niet alleen naar de kenmerken van jouw woning, maar ook naar recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt. Hiermee krijg je het meest reële beeld van wat jouw huis in Hardenberg waard is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt zie je vaak grote verschillen, die sterk afhankelijk zijn van de specifieke regio. Als we kijken naar de regio rondom Hardenberg, zien we dat de huizenprijzen hier aanzienlijk kunnen variëren ten opzichte van Hardenberg zelf.

Dit toont aan dat een breed perspectief op de woningmarkt inzichtelijk is. Door het onderzoeken van de prijsontwikkelingen in diverse omliggende gemeenten, wordt een duidelijk beeld gecreëerd van de huidige situatie op de huizenmarkt. Een blik op de onderstaande grafieken zal dit verder verduidelijken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Hardenberg

Als je in de regio Hardenberg jouw huis wilt verkopen, zul je ontdekken dat makelaarsprestaties flink kunnen variëren. Dit verschil wordt zichtbaar in een aantal aspecten, zoals het succespercentage van de verkoop, de snelheid waarmee ze huizen verkopen en hun vermogen om een gunstige prijs voor je woning te bedingen.

De keuze van een geschikte makelaar kan een groot verschil maken in jouw huisverkoopervaring. Het kan je niet alleen helpen om jouw huis voor een betere prijs te verkopen, maar ook de stress van het verkoopproces verlagen. Bekijk makelaars in Hardenberg om te zien welke het beste bij jouw behoeften en verwachtingen past.

Vergelijk makelaars in Hardenberg Of lees meer over makelaars in Hardenberg

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hardenberg

Het is wellicht interessant om te weten dat de courtages, oftewel de kosten voor de diensten van een makelaar, variabel kunnen zijn. In Hardenberg bedraagt het gemiddelde makelaarstarief 1,16% van de verkoopprijs. Dit betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van een woning van € 340.153, je ongeveer € 3.946 kwijt bent aan makelaarskosten.

Als je van plan bent je huis te verkopen, is het verstandig te starten met het vergelijken van makelaars in Hardenberg. Dit helpt je om een geschikte makelaar te kiezen die past bij jouw wensen en budget. Daarnaast is het belangrijk om helder te krijgen welke diensten worden aangeboden voor de courtage en of er bijkomende kosten zijn. Wees alert op de kleine lettertjes en laat je niet verrassen!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hardenberg

In Hardenberg vind je een aanzienlijk aantal koopwoningen. Dit zijn huizen die je voor jezelf kunt kopen om in te wonen, of om als verhuurder de woning te verhuren aan anderen. Maar let wel, ondanks het flinke totaal van 5556 koopwoningen in deze regio, is slechts een klein deel daarvan daadwerkelijk vrij om te kopen of te huren.

Aantal verkochte woningen in Hardenberg

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Hardenberg veel activiteit gezien. Het aantal aanmeldingen van woningen die te koop zijn gezet en het aantal gerealiseerde transacties blijven constant. Kijkend naar het aantal verkochte woningen, het aantal transacties, zien we dat er 133 woningen zijn verkocht in Hardenberg in de laatste 12 maanden. Voor een gedetailleerd overzicht per maand en per jaar, zie de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Hardenberg te verkopen?

Als je jouw huis in Hardenberg wilt verkopen, zijn er tal van aandachtspunten waarbij je zal moeten stilstaan. Het hele proces, beginnend bij de beslissing om te verkopen tot aan de overdracht bij de notaris, kent meerdere vereisten die je niet wilt missen. Het verkrijgen van een geldig energielabel, het uitkiezen van een betrouwbare en deskundige makelaar, en eventueel het in de arm nemen van een professioneel verhuisbedrijf zijn maar enkele van de vele stappen die je moet doorlopen.

Een duidelijk stappenplan kan je lendendoek durven om al deze zaken soepel te regelen. Het helpt je overzicht te houden en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning. Bij iedere fase van het verkoopproces komt er wel een nieuwe taak bij kijken. Daarom is het aan te raden om tijdig te starten met het inplannen van je stappen en de voorbereiding van jouw woningverkoop in Hardenberg.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Je bevindt je nu op het online platform Huis Verkopen, een bron van waardevolle informatie specifiek ontworpen voor woningeigenaren die hun woning overwegen te verkopen. De woningcijfers die we op deze pagina presenteren rondom de huizenmarkt van Hardenberg zijn met de grootste precisie samengesteld en worden voortdurend bijgewerkt. Door deze vastgoedinzichten nauwgezet te volgen wordt het een stuk makkelijker om een optimaal verkoopmoment te bepalen.

De voordelen van het platform

Wat kan Huis Verkopen precies voor je doen? Ons platform heeft verschillende handige functies tot jouw beschikking. Zo kun je eenvoudig makelaars in Hardenberg vergelijken op basis van hun tarieven door gebruik te maken van onze tool makelaars vergelijken. Daarnaast bieden we een gratis waardebepaling aan om de huidige marktwaarde van jouw woning in Hardenberg in te schatten. Bovendien helpen we je met een gedetailleerd stappenplan om ervoor te zorgen dat je tijdens het verkoopproces niets over het hoofd ziet. Ons platform biedt op deze manier de perfecte ondersteuning om de verkoop van je woning zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen