Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Gramsbergen

In Gramsbergen zie je een interessante huizenmarkt. Met zijn karakteristieke dorpskern trekt het stadje zowel gezinnen als huizenbeleggers. Overweeg je je huis te verkopen in Gramsbergen? Hier vind je relevante statistieken en vastgoedcijfers om een weloverwogen beslissing te nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Gramsbergen

De gemiddelde verkoopprijs in Gramsbergen is in de laatste 3 maanden € 215.090 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 283.368 euro. Deze cijfers geven helder weer hoe de huizenmarkt in Gramsbergen er momenteel voor staat. Let wel, dit zijn gemiddelden en de prijzen van individuele huizen kunnen hier natuurlijk van afwijken. Bekijk hieronder de grafiek voor een uitgebreider overzicht van de verkoopprijzen:

Huizenprijzen in Gramsbergen

Afgelopen 3 maanden

€ -61.000
€ 136.000
€ 333.000

In de nabije grafiek zullen we je een duidelijk beeld geven van de gemiddelde verkoop- en vraagprijs per m² in Gramsbergen, genomen uit de gegevens van de afgelopen drie maanden. Het zal een uitvoerige weergave zijn van hoe deze prijzen hebben gefluctueerd, wat jouw perspectief op de lokale markt kan versterken. Let goed op het verschil tussen de verkoop- en vraagprijs per m²:

Huizenprijzen in Gramsbergen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600
€ 1.500
€ 2.400

Prijsontwikkeling Gramsbergen laatste 12 maanden

In Gramsbergen is er het afgelopen jaar beweging opgemerkt in de prijzen van woningen. De fluctuatie geeft aan dat de lokale markt net zo levendig is als de landelijke.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning vorige maand was € 215.090 euro. Om een helder beeld te krijgen van het verloop van de woningprijzen in de laatste 12 maanden, zie:

Wat is mijn woning in Gramsbergen waard?

Wat jouw huis in Gramsbergen waard is, hangt af van een aantal factoren. Er wordt niet alleen gekeken naar het type woning en de grootte ervan, maar ook naar de staat waarin het huis verkeert en de omstandigheid op de vastgoedmarkt. Het type woning wordt daarbij vaak als één van de belangrijkste factoren gezien.

Ben je nieuwsgierig naar de precieze waarde van je woning in Gramsbergen? Dan is het inschakelen van een makelaar voor een gratis waardebepaling een verstandige zet. Zo'n waardebepaling kan je de duidelijkheid bieden die je nodig hebt om te bepalen of je jouw huis wilt verkopen. Je kunt een waardebepaling aanvragen op de betreffende pagina.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een eenvoudig proces. De makelaar komt bij je thuis, waar hij of zij het huis en de omgeving inspecteert. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Na deze inspectie kan de makelaar een accurate schatting geven van de waarde van jouw huis. Hieruit blijkt weer dat de waardebepaling een bruikbaar hulpmiddel is in je beslissingsproces.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers zijn niet uniform, ze variëren sterk per locatie. Merk bijvoorbeeld op hoe de prijzen van huizen in Gramsbergen afwijken van die in naburige gemeenten:

Dit contrast illustreert het belang van het breed onderzoeken van de huizenmarkt. Door vergelijkingen te trekken tussen verschillende gemeenten, kun je distilleren hoe de markt zich vormt en waar Gramsbergen zich daarin bevindt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Gramsbergen

Voor het verkopen van jouw huis in Gramsbergen wil je natuurlijk de beste makelaar in de arm nemen. Wij hebben gemerkt dat sommige makelaars duidelijk beter presteren dan anderen. Kijk bijvoorbeeld naar aspecten als de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen, het aantal woningen dat ze in hun portfolio hebben, en de gemiddelde waardering van klanten.

Het vinden van een goede makelaar kan een wereld van verschil maken. Het kan invloed hebben op zowel de verkoopprijs, als op de duur van het hele verkooptraject. We raden je daarom aan om makelaars in Gramsbergen goed te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Gramsbergen Of lees meer over makelaars in Gramsbergen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Gramsbergen

Ooit stilgestaan bij courtages bij de verkoop van jouw huis? Makelaars in Gramsbergen rekenen gemiddeld een courtage van 1,32% over de verkoopsom van jouw woning. Maar let op, dit is een gemiddelde en de tarieven kunnen per makelaar sterk variëren. Het is daarom verstandig om bij meerdere makelaars offertes op te vragen. Dit geeft je inzicht in de verschillende tarieven, maar ook in wat de makelaar voor dat tarief doet. Jij wilt immers de beste deal, toch?

Bij het verkopen van je huis krijg je met meer kosten te maken dan alleen de courtage van de makelaar. Bijvoorbeeld met notariskosten, advertentiekosten en kosten voor een energielabel. Het is raadzaam om je goed te verdiepen in deze kosten bij huis verkoop, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Staar je niet blind op alleen de courtage, maar kijk naar het totaalplaatje. En weet: goedkoop kan soms duurkoop zijn. Kies een makelaar die past bij jouw wensen en die je vertrouwt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Gramsbergen

Gramsbergen kent op het moment 994 koopwoningen. Je zou denken dat er daardoor altijd een hoop te koop zouden staan, maar niets is minder waar. In werkelijkheid is er maar een fractioneel deel van deze woningen op dit moment beschikbaar. Dat maakt dat jouw eigen woning in Gramsbergen nu absoluut de aandacht zou kunnen trekken van potentiële kopers. Het is een aantrekkelijk moment om jouw woning in de verkoop te zetten!

Aantal verkochte woningen in Gramsbergen

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Gramsbergen diverse activiteiten ondervonden. Een deel daarvan betreft woningen die te koop zijn gezet, oftewel 'aanmeldingen'. Het andere deel omvat de uiteindelijke transacties, de daadwerkelijk verkochte woningen. Het precieze aantal verkochte woningen in dit tijdsbestek, uitgedrukt als 24, is direct hieronder in de grafiek te zien:

Ben je van plan jouw huis in Gramsbergen te verkopen?

Bij het verkopen van een woning in Gramsbergen komt veel kijken. Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden; van het vaststellen van een goede vraagprijs en het inrichten van jouw woning voor bezichtigingen, tot het regelen van juridische zaken zoals het opvragen van een energielabel. Omdat elk van deze stappen zijn eigen uitdagingen en complexiteiten met zich meebrengt, kan het soms overweldigend zijn.

Daarom is het van grote waarde om een gedetailleerd stappenplan bij de hand te hebben bij het regelen van de verkoop. Je wilt natuurlijk een goede indruk maken op potentiële kopers en alle stappen goed in kaart brengen. Heb je even geen idee meer waar je mee bezig moet? Geen zorgen, je kunt een uitgebreid en gestructureerd stappenplan raadplegen. Met dit handige overzicht weet je precies wat je te wachten staat bij de verkoop van jouw woning in Gramsbergen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als jouw woning zich in Gramsbergen bevindt, weet je waarschijnlijk al dat de lokale huizenmarkt constant in beweging is. Misschien overweeg je zelfs om te profiteren van deze situatie door je huis te verkopen. Hier, op Huisverkopen.nl, doen we ons best om deze verschuivingen nauwkeurig te volgen, zodat je altijd de meest recente en relevante informatie voorhanden hebt. Van de recente vraagprijzen tot de verkoopprijzen, van de recente transacties tot nieuwe aanmeldingen - we houden alles hier actueel.

Voordelen van het gebruik van HuisVerkopen.nl

In een concurrerende markt als Gramsbergen, kunnen de tools van HuisVerkopen.nl je competitieve voordelen bieden bij de verkoop van je huis. Met features zoals gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, kun je de sterkste mogelijke startpositie in het verkoopproces creëren. Het onafhankelijke platform stelt je ook in staat om makelaarstarieven op te vragen, zodat je altijd zeker weet dat je een goede deal krijgt. Ook biedt HuisVerkopen.nl een handig stappenplan en andere hulpmiddelen aan om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen