Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Zwijndrecht

Het selecteren van een goede makelaar voor de verkoop van je woning in Zwijndrecht is geen kleine taak. Je wilt er zeker van zijn dat je een ervaren, betrouwbare en kundige makelaar kiest die jouw belangen optimaal behartigt. De juiste keuze draagt bij aan een succesvolle en zorgeloze verkoop van je huis.

Over makelaars in Zwijndrecht

Verkoopmakelaars kunnen op talloze manieren van elkaar verschillen. Denk hierbij aan de werkwijze, de ervaring, het bereik en natuurlijk de kosten. Zo focust de ene makelaar zich volledig op online verkoop, terwijl de andere sterker is in persoonlijke begeleiding. Daarnaast kan er ook een flink verschil zijn in welke doelgroepen ze bereiken, en welke marketingkanalen ze gebruiken om jouw huis te promoten. Bovendien is de tariefstructuur niet altijd hetzelfde, met als gevolg dat de kosten behoorlijk kunnen variëren.

We doen onze uiterste best om alles scherp bij te houden over de makelaars in Zwijndrecht. Dit geeft ons inzicht in de prestaties, specialisaties en ervaringen van alle verkoopmakelaars in deze stad. We vergelijken de verschillende eigenschappen op basis van objectieve gegevens en feedback van klanten. Zo hebben we de kennis om je te helpen met het vinden van de meest passende makelaar voor jou in Zwijndrecht.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.060
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.165
Besparing (gem.)
€ 1.304

Actueel

 • Wanneer je jouw woning in Zwijndrecht wilt verkopen, speelt de courtage van de makelaar een belangrijke rol. De kosten die een makelaar rekent, zijn op dit moment gemiddeld 1,09%. Let op, dit cijfer kan verschillen per makelaar.
 • De huidige verkoopprijs voor een woning in Zwijndrecht ligt gemiddeld rond de € 372.508. Dit bedrag is gebaseerd op de verkoopprijs per vierkante meter, wat neerkomt op gemiddeld € 3.545. Voor meer informatie hierover, zie onze pagina over de woningprijzen in Zwijndrecht.
 • De tarieven van makelaars in Zwijndrecht veranderen voortdurend. Het kan daarom verstandig zijn om deze tarieven te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Zo kun je bijvoorbeeld gemiddeld een bedrag van € 1.304 besparen.

Uitgelichte makelaars in Zwijndrecht

In Zwijndrecht tref je een ruim aanbod van makelaars aan die jou met plezier bijstaan bij het ontknopen van de intrigerende verkoopknoop van je woning. Het is echter van primordiaal belang dat je niet zonder meer kiest voor de eerste de beste makelaar die je tegenkomt. Voordat je een weloverwogen keuze maakt, is het verstandig om de makelaars in Zwijndrecht eerst eens tegen het licht te houden door ze te vergelijken op basis van hun ervaring, kennis van de lokale markt, aangeboden diensten en prijzen.

Logo De Mooij makelaardij b.v.

De Mooij makelaardij bv

De Mooij Makelaardij is een vakkundig en betrouwbaar makelaarskantoor in Zwijndrecht. Sinds 1985 bieden ze oprechte persoonlijke aandacht en kundig advies bij de verkoop, aankoop, taxatie, verhuur en aanhuur van woningen. Met gemiddeld een 9,6 op Funda en meerdere branche gerelateerde certificaten, bewijzen ze hun hoge expertiseniveau in de lokale woningmarkt. Jouw verhuisplannen krijgen bij De Mooij Makelaardij de meest vertrouwde behandeling.
Logo Nolten Makelaardij bv

Nolten Makelaardij bv

Nolten Makelaardij is een makelaar die zichzelf erop prijst om een uitstekende service te leveren. Volgens klantfeedback biedt de makelaar prettige dienstverlening, persoonlijke aandacht en heldere uitleg. Op de Burgemeester de Bruïnelaan in Zwijndrecht hecht dit kantoor waarde aan het 'behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden', wat hen onderscheidt in de makelaarswereld. Diensten omvatten verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Lid van NVM en bezit diverse certificeringen.
Logo Waltmann Makelaars Zwijndrecht

Waltmann Makelaars Zwijndrecht

Bij Waltmann Makelaars Zwijndrecht zit je goed als je op zoek bent naar ervaren makelaars met passie voor huizen. Met ruim 120 jaar ervaring en een deskundig team ben je verzekerd van succes, of je nu wil kopen, verkopen, huren of je woning wil laten taxeren. Ze zijn gespecialiseerd in de lokale markt en nieuwgebouwprojecten. Bovendien kun je bij hen terecht voor stylingadvies om alles uit jouw verkoop te halen. Hij begeleidt je graag in het gehele proces.

Bremmer Makelaars

Bremmer Makelaars is een toegankelijk en klantvriendelijk makelaarskantoor gelegen in het centrum van Zwijndrecht. Je kunt hier terecht voor het kopen, verkopen, huren of taxeren van een woning of bedrijfspand in diverse omliggende plaatsen. Mede dankzij de specialismen in onder andere woningfotografie en woningstyling weet het kantoor zich scherp te onderscheiden. Met drie medewerkers en een lidmaatschap van branchevereniging VBO, leveren ze kwaliteit en persoonlijke aandacht.

De Huizenbemiddelaar Zwijndrechtse Waard

Bij De Huizenbemiddelaar Zwijndrechtse Waard kun je rekenen op rationele, alerte begeleiding bij de verkoop of aankoop van je woning. Dit makelaarskantoor richt zich met name op bedrijfsruimtes, bijzonder beheer, winkels en nieuwbouw. De huizenbemiddelaar kent de lokale markt goed en weet precies hoe je woning op positieve wijze moet worden belicht. Met het lidmaatschap bij de VBO en kennis van taxaties, bieden ze een complete service. Jouw woonwensen staan hier centraal.

Makelaarskantoor Bremavo

Makelaarskantoor Bremavo is een compact en professioneel team die je bijstaat bij verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Zij bezitten certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT en zijn gespecialiseerd in bedrijfsruimte. Als lid van de NVM-branchevereniging waarborgen zij kwaliteit en betrouwbaarheid. Je kunt hier terecht voor diensten in het Nederlands.

Q Makelaars

Q Makelaars, gevestigd op de Stationsweg in Zwijndrecht, is een betrouwbaar makelaarskantoor met een uitmuntende beoordeling van 9,4 op Funda. Als lid van branchevereniging Vastgoedpro biedt het kantoor diensten aan met een hoge standaard. Het harde werk van het team resulteert in tevreden klanten en certificaten. Q Makelaars kan je helpen bij het soepel en succesvol afronden van jouw vastgoedtransacties.

Let op: Er zijn in en rondom Zwijndrecht meer verkoopmakelaars actief dan je wellicht denkt. Daarom telt bij Huis Verkopen elke makelaar in Zwijndrecht mee in onze vergelijking. Wie weet zit jouw ideale makelaar niet in de eerder genoemde lijst - je ontdekt het slechts door goed te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Zwijndrecht Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Zwijndrecht?

Een makelaar in Zwijndrecht rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 372.508 in Zwijndrecht komt dit neer op € 4.060 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Naast de courtage, worden er ook vaak opstartkosten in rekening gebracht. Deze betreffen de voorbereidende werkzaamheden van de makelaar, zoals het opstellen van een verkoopstrategie, het maken van foto's en het plaatsen van advertenties. Deze kosten variëren per makelaar en kunnen een significante verhoging betekenen van je totale makelaarskosten.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Zwijndrecht 0,70% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.304 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Dus als je overweegt je huis te verkopen, is het een goede eerste stap om meerdere makelaarstarieven te vergelijken en zo de meest voordelige keuze te maken.

Kosten van makelaars in Zwijndrecht

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Zwijndrecht

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn dat de meeste makelaars in Zwijndrecht opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die je betaalt aan het begin van het verkoopproces van jouw woning. Deze kosten worden gemaakt om jouw huis zo goed mogelijk op de markt te zetten. Denk hierbij aan het laten maken van professionele foto's, het publiceren van de woning op huizensites zoals Funda en het opvragen van relevante documenten.

De hoogte van de opstartkosten kan per makelaar verschillen. Gemiddeld bedragen deze kosten in Zwijndrecht € 515. Dit is een aanzienlijk bedrag dat je voorafgaand aan de verkoop van je huis dient te betalen. Daarom is het cruciaal om na te gaan, in het kader van kostenbewustzijn, wat de exacte kosten zijn die een makelaar in rekening brengt. Let op: naast deze opstartkosten brengen makelaars vaak ook nog courtagekosten in rekening.

Intrekkingskosten van makelaars in Zwijndrecht

Wanneer je besluit om jouw huis in Zwijndrecht via een makelaar te verkopen, is het verstandig om rekening te houden met mogelijke extra kosten. Een kostenpost die wellicht nieuw voor je is, zijn de zogenaamde intrekkingskosten. Dit zijn kosten die een makelaar aan je doorberekent als jij de verkoop van jouw woning vroegtijdig stopt. Dit is een compensatie voor de tijd en moeite die de makelaar tot dat moment in de verkoop heeft gestoken.

De kans op deze kosten bestaat zodra jij beslist om je huis toch niet te verkopen, bijvoorbeeld omdat je een baan in een andere stad toch niet accepteert of je financiële situatie plotseling positief verandert. Het kan ook een scenario zijn dat er onverwacht een privésituatie verandert, die je motiveert het huis toch te behouden. Houd er rekening mee dat deze intrekkingskosten per makelaar kunnen variëren. Het is dus van belang dat je hier vooraf over informeert.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Zwijndrecht met een vast tarief

In Zwijndrecht zijn er makelaars die een vast tarief hanteren. Dit type makelaar biedt een volledig pakket aan services aan. Zo adviseert hij je met betrekking tot de marktwaarde, begeleidt hij de bezichtigingen en onderhandelt hij met potentiële kopers tot aan de uiteindelijke deal. Het gemiddelde tarief voor deze alles-in-één service is € 3.250 (update: mei 2024).

Let echter wel op: een vast tarief lijkt aantrekkelijk, maar het heeft ook een paar nadelen. Zo kan een makelaar met een vast tarief minder gemotiveerd zijn om jouw huis voor een hogere prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer werk hij immers moet verrichten, terwijl zijn tarief hetzelfde blijft. Het kan dus zijn dat je met een vast tarief uiteindelijk minder voor je huis krijgt dan je had gehoopt.

Tip: Als woningverkoper kan het zeer nuttig zijn om makelaarstarieven te vergelijken. Door dit te doen, krijg je inzicht in de verschillende tarieven en de bijbehorende diensten die makelaars aanbieden. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je een geïnformeerde beslissing nemen over welke makelaar het beste bij jouw wensen en budget past.

4 feitjes over makelaars in Zwijndrecht

 • Het is gebleken dat wanneer je met een makelaar verkoopt, je huis in Zwijndrecht gemiddeld 10% meer oplevert dan wanneer je het zelf verkoopt.
 • De waardeschattingen van verschillende verkoopmakelaars in Zwijndrecht kunnen sterk variëren, soms tot wel 30.000 euro! Het loont om een gedegen waardebepaling aan te vragen.
 • Het percentage van de courtage kan sterk verschillen tussen makelaars in Zwijndrecht. De duurste makelaar rekent een courtage van 1,55%, terwijl de meerderheid van de makelaars dit percentage niet haalt.
 • Het is gebruikelijk voor woningverkopers in Zwijndrecht om bij gemiddeld 3 makelaars verkoopadvies aan te vragen voordat ze een definitieve keuze maken.

Wat levert de beste makelaar in Zwijndrecht op?

Het kan verleidelijk zijn om bij de keuze van een makelaar enkel te kijken naar wat deze kost. Echter, even belangrijk is wat een makelaar je oplevert. Zeker in een omgeving zoals Zwijndrecht, waar de woningmarkt volop in beweging is, kan een goede makelaar een groot verschil maken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Zwijndrecht herkent:

 • De cijfers spreken voor zich: de beste makelaars in Zwijndrecht slagen erin huizen te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de verwachte verkoopprijs ligt. Uit onze onafhankelijke statistieken blijkt dat dit bedrag oploopt tot € 10.442.
 • Snelheid is ook een bepalende factor. Uit onze gegevens blijkt dat de topmakelaars in Zwijndrecht woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in de duur van de verkoopproces.

De beste makelaar in Zwijndrecht vinden

In de regio Zwijndrecht varieert de kwaliteit en prestatie van makelaars aanzienlijk. Hoewel er vele zijn met uitstekende vakmanschap, zijn er ook anderen die mogelijk niet voldoen aan je verwachtingen of behoeften. Dit onderstreept het belang van een zorgvuldige selectie.

Om de meest geschikte makelaar voor jouw situatie te vinden, bieden wij een vergelijkingsplatform aan. Door jouw voorkeuren en specifieke situatie via ons vergelijkingsformulier te delen, kunnen wij je koppelen aan de meest passende makelaars. Vergelijken helpt je, de beste keuze te maken en stelt je in staat om maximaal te profiteren van de verkoop van je woning.

Waar moet je op letten bij makelaars in Zwijndrecht?

Wanneer je jouw huis in Zwijndrecht wilt verkopen, zijn er enkele punten waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar:

Prestaties van de makelaar

Vergelijk de prestaties van verschillende makelaars. Kijk naar eerder verkochte woningen en de snelheid waarin deze verkocht zijn.

Persoonlijke klik

Je werkt nauw samen met de makelaar. Het is daarom belangrijk dat je een goede persoonlijke klik en vertrouwensband hebt.

Verkoopstrategie

Onderzoek de verkoopstrategieën van de makelaar. Zorg voor een makelaar die een strategie hanteert die jou aanspreekt en past bij jouw woning.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel. Je moet snel informatie krijgen over bezichtigingen, biedingen en andere relevante zaken rondom de verkoop.

Kosten

De kosten voor de dienstverlening kunnen flink verschillen per makelaar. Wees je bewust van deze kosten en weeg deze mee in je beslissing.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de wereld van onroerend goed spelen NVM-verkoopmakelaars een belangrijke rol in Zwijndrecht. Door hun grondige kennis van de markt, zorgen zij ervoor dat eigendommen correct worden geprijsd en tijdig worden verkocht.

Ook verkoopmakelaars van de VBO en VastgoedPRO zijn actief in deze regio. Ze onderscheiden zich door hun gedegen vakkennis en toewijding aan cliënten. Door een verkoopmakelaar in de arm te nemen, ben je ervan verzekerd dat je belangen optimaal worden behartigd.

Wat doet een makelaar in Zwijndrecht?

Een makelaar in Zwijndrecht begeleidt je bij het volledige proces van het verkopen van jouw huis. Vanaf het bepalen van de vraagprijs, tot aan het tekenen van de koopovereenkomst bij de notaris.

Met hun kennis van de lokale woningmarkt kunnen zij op efficiënte wijze potentiële kopers vinden en selecteren. Een effectieve marktbewerking en onderhandelingstactieken kunnen veel waarde toevoegen aan jouw verkoopproces.

 • De makelaar bepaalt de juiste vraagprijs.
 • Ze melden jouw woning aan bij alle relevante huizenplatforms.
 • Een makelaar verzorgt de bezichtigingen en onderhandelingen.
 • Ze begeleiden je bij het juridische proces.
 • Ze geven je rust en nemen stress weg in het verkooptraject.

Waarom een makelaar in Zwijndrecht inschakelen?

Als je van plan bent om je woning in Zwijndrecht te verkopen, is het kiezen van een goede verkoopmakelaar een belangrijke stap. Deze professional kan je helpen om je woning op de markt te brengen en een maximale verkoopprijs te realiseren. Hieronder volgen de stappen die een makelaar zal nemen om de verkoop van je woning te regelen.

Vaststelling van de marktwaarde

De marktwaarde van je woning bepalen is de eerste stap in het verkoopproces. De makelaar zal je woning grondig onderzoeken en vergelijken met soortgelijke woningen in Zwijndrecht. Hierna zal hij een eerlijke en realistische verkoopprijs vaststellen. Het juist inschatten van de waarde kan helpen bij het realiseren van een hoger verkoopbedrag.

Verkoopstrategie ontwikkelen

Zodra de verkoopprijs is vastgesteld, zal de makelaar een verkoopstrategie ontwikkelen. Deze strategie omvat hoe en wanneer de woning het beste in de markt gezet kan worden. De makelaar zal ook advies geven over eventuele verbeteringen die je kunt doen om de verkoopwaarde van je woning te verhogen.

Marketing van de woning

Marketing speelt ook een belangrijke rol in de verkoop van een woning. De makelaar zal professionele foto's laten maken en een aantrekkelijke beschrijving opstellen om potentiële kopers aan te trekken. Door je woning op de juiste manier te promoten, kan een hoger verkoopbedrag worden bereikt.

Begeleiding tijdens het verkoopproces

Je makelaar begeleidt je gedurende het gehele verkoopproces. Hij zal alle communicatie met potentiële kopers en andere makelaars op zich nemen, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Bovendien kan een goede makelaar in Zwijndrecht helpen bij het sluiten van een deal tegen de gunstigste verkoopvoorwaarden.

Informatie over Zwijndrecht

Zwijndrecht is een stad in de provincie Zuid-Holland. Deze bruisende plek kenmerkt zich door zijn schilderachtig uitzicht op de rivier de Oude Maas. Verschillende parken en culturele bezienswaardigheden zijn te vinden in Zwijndrecht.

De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Architectonische parels zoals de Oude Kerk en het Raadhuis van Heerjansdam zijn getuigen van het historische erfgoed van Zwijndrecht.

Wat betreft de bevolking telt Zwijndrecht daar meer dan 44.000 bewoners. Met een gemengde leeftijdsverdeling biedt de stad zowel faciliteiten voor jongeren als voor senioren.

Weetje: De prijsontwikkeling van huizen in Zwijndrecht heeft in de afgelopen jaren een opwaartse trend laten zien. Prijsstijgingen worden voornamelijk gedreven door de sterke vraag en het beperkte aanbod. Voor meer details over dit onderwerp kun je terecht op de woningmarktcijfers pagina.

Makelaars in Zwijndrecht vergelijken

Op zoek naar een makelaar in Zwijndrecht die jouw woning snel en voor de maximale prijs kan verkopen? Met Huis Verkopen wordt het vinden en vergelijken van lokale makelaars een fluitje van een cent.

 • Direct vergelijken op prestaties
 • Bespaar op makelaarskosten
 • Vind de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Ontvang gratis verkoopadvies

Aan de hand van de door ons bijgehouden statistieken, kun je makelaars vergelijken op basis van hun verkoopopbrengst en snelheid van verkopen. Huis Verkopen helpt je zo de makelaar te vinden die het beste aansluit bij jouw situatie en voorkeuren. Het online vergelijken is volledig gratis en biedt een duidelijk beeld van de mogelijkheden én besparingen. Zo neem je een weloverwogen beslissing en begint de verkoop van jouw woning met een sterke start.

Vergelijk makelaars in Zwijndrecht Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Zwijndrecht

In Zwijndrecht zijn de gemiddelde opstartkosten van een makelaar € 515. Deze kosten zijn voorafgaand aan het verkoopproces en kunnen flink variëren.

De gemiddelde courtage van makelaars in Zwijndrecht is 1,09%. Courtage is het percentage dat de makelaar ontvangt na de verkoop van je huis.

Door het vergelijken van makelaars kun je gemiddeld € 1.304 besparen. Binnen een paar minuten vergelijk je hier de makelaars in jouw buurt.

In Zwijndrecht is de gemiddelde verkoopprijs van een woning momenteel € 372.508. Deze waarde varieert afhankelijk van de marktomstandigheden.

De gemiddelde tijd voor het verkopen van een woning in Zwijndrecht is 47 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de vraag en aanbod.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen