Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Alblasserdam

Bij de verkoop van je woning in Alblasserdam wil je een betrouwbare makelaar aan je zijde. Iemand die de lokale markt kent en met een frisse blik kijkt naar de mogelijkheden. In de volgende alinea's verschaffen we je nuttige inzichten voor het selecteren van een geschikte makelaar.

Over makelaars in Alblasserdam

Wij houden alles bij wat je wil weten over de makelaars in Alblasserdam. Van gemiddelde verkoopprijzen tot hoe lang een huis gemiddeld op de markt staat, tot adviezen en recensies van eerdere klanten. Een makelaar kiezen is niet zomaar een beslissing. Door makelaars goed met elkaar te vergelijken, kan je geld besparen, de verkoop versnellen en stress verminderen. Met het juiste onderzoek vind jij de ideale makelaar voor de verkoop van jouw huis.

Ben je benieuwd naar de verschillende tarieven van makelaars in Alblasserdam? Vraag je je af welk kantoor de meeste vergelijkbare woningen heeft verkocht? Of misschien hoe ze omgaan met onderhandelingen? Allemaal belangrijke vragen om te stellen voordat je een keuze maakt. Laten we je helpen om tot een gedegen besluit te komen. Op de volgende pagina’s krijg je alle informatie die je nodig hebt om de beste makelaar in Alblasserdam te kiezen.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.887
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.189
Besparing (gem.)
€ 1.511

Actueel

 • Als je overweegt om jouw huis te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Alblasserdam op dit moment op 1,13% ligt. Dit is een percentage van de verkoopprijs dat de makelaar als vergoeding krijgt.
 • De huizenmarkt is continu in beweging, zo ook in Alblasserdam. Hier ligt de gemiddelde verkoopprijs op € 520.931 euro en de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt € 4.340 euro. Meer details over de woningprijzen in Alblasserdam kun je op onze website vinden.
 • Ten slotte is het goed te weten dat de tarieven van de makelaars in Alblasserdam continu veranderen. Het vergelijken van deze tarieven kan jou een besparing opleveren tot wel € 1.511 euro. Blijf dus alert en vergelijk regelmatig!

Uitgelichte makelaars in Alblasserdam

In Alblasserdam zijn er diverse makelaars te vinden die assistentie kunnen bieden bij het verkopen van jouw woning. Het is echter niet verstandig om zonder meer met de dichtstbijzijnde of het eerstgenoemde kantoor in zee te gaan. Alvorens een keuze te maken, is het aan te raden om de potentiële makelaars in Alblasserdam eerst grondig te vergelijken op aspecten zoals ervaring, tarieven, aanpak en klantbeoordelingen.

Logo Veldhoen & Romeijn NVM-makelaars

Veldhoen & Romeijn NVM-makelaars

Bij Veldhoen & Romeijn NVM-makelaars krijg je de perfecte mix van ervaring en innovatie. Als betrouwbare partij in de makelaardij sinds 1936, weten zij als geen ander wat er speelt in de West-Alblasserwaard. Ze bedienen je vanuit hun centraal gelegen kantoor in Alblasserdam. Met focus op kwantitatief woningaanbod en kwalitatieve presentatie, spelen zij moeiteloos in op jouw wensen als klant. Hun drie gecertificeerde medewerkers staan klaar om je van dienst te zijn.

Makelaar André

Makelaar André gaat graag samen met je aan de slag om jouw woningdromen waar te maken. Met jaren ervaring, een lidmaatschap van de VBO en certificaten zoals NWWI, NRVT en SCVM ondersteunt hij je bij verkoop, aankoop en taxaties. De specialiteit van dit kantoor ligt in woningfotografie, wat bijdraagt aan een succesvolle verkoop. Zijn toewijding en vakmanschap zijn erkend met een indrukwekkende gemiddelde beoordeling van 9,1 op Funda.

Kooyman Eigen Huis BV

Kooyman Eigen Huis is een betrouwbare makelaar, met jarenlange ervaring in de regio Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Of je nu een huis zoekt of het wilt verkopen, hypotheekadvies nodig hebt of je beter wilt verzekeren, Kooyman biedt persoonlijke service en expertise. Bovendien spreken ze naast Nederlands ook Engels. Met een team van 20 professionals zijn ze specialiseert in o.a. de verkoop, aankoop, verhuur en taxaties van woningen, met speciale focus op nieuwbouw.

Molenaar Cové Makelaars

Molenaar Cové Makelaars: eigentijds, flexibel en toegewijd. Met jarenlange ervaring op zak kennen ze alle ins en outs van de vastgoedsector. Ze zijn er voor je, of je nu wilt kopen, verkopen, huren of juist verhuren. Ze maken zelfs taxaties. Ze werken op basis van 'no cure, no pay', waardoor ze net dat stapje extra zetten om je van dienst te zijn. Ze zijn lid van de branchevereniging VBO, dus de kwaliteit van hun dienstverlening is gegarandeerd.

Steef! Makelaars

Steef! Makelaars, lid van de VBO, is een dienstverlenend makelaarskantoor dat je graag helpt bij al jouw woonwensen. Of jij nu graag een huis wilt kopen of verkopen, dit team van zes professionals biedt hierbij de juiste begeleiding. Bij het verkopen ligt de focus op slimme marketing en timing. Voor de aankoop bieden ze professionele nuchterheid en bij taxaties staan ze je bij. Kies voor Steef! Makelaars voor een zorgeloze woningverkoop- of aankoop.

Let op: In Alblasserdam en omgeving zijn meer verkoopmakelaars actief dan je misschien denkt. Niet alle makelaars staan in de lijst hierboven. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Alblasserdam mee in onze vergelijking. Zo vind je wellicht de ideale makelaar die nog niet op jouw radar stond.

Vergelijk makelaars in Alblasserdam Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Alblasserdam?

Een makelaar in Alblasserdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 520.931 in Alblasserdam komt dit neer op € 5.887 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Veel makelaars stemmen hun courtage af op het huis en de waarde ervan. Dit betekent dat de uiteindelijke kosten afhangen van het type woning dat je verkoopt en de geschatte woningwaarde. Het kan dus zijn dat je meer of minder betaalt dan het gemiddelde.

Let op: de courtages van makelaars in Alblasserdam verschillen gemiddeld 0,58%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.511 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Alblasserdam. Het mooie hiervan is dat je niets te verliezen hebt, aangezien dit vergelijkingsproces volledig kosteloos en zonder enige verplichting is.

Kosten van makelaars in Alblasserdam

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Alblasserdam

In Alblasserdam is het gebruikelijk dat makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten dekken alle voorbereidende werkzaamheden die de makelaar uitvoert voordat jouw woning officieel te koop wordt aangeboden. Denk aan het maken van professionele foto's, het schrijven van een aantrekkelijke advertentietekst en het plaatsen van de woning op diverse online platforms.

Kosten kunnen variëren tussen makelaars en hangen af van de reeks diensten die ze aanbieden voor deze initiële fase. Gemiddeld variëren de opstartkosten in Alblasserdam tussen € 400 en € 700. Het is belangrijk deze kosten mee te nemen wanneer je voor het eerst contact opneemt met makelaars, zodat je beter kunt inschatten wat de totale kosten zullen zijn voor de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Alblasserdam

Als woningverkoper in Alblasserdam krijg je mogelijk te maken met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening kunnen brengen wanneer je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Zo'n situatie kan ontstaan als je bijvoorbeeld een gunstig aanbod krijgt van een geïnteresseerde koper buiten de makelaar om, of als je van gedachten verandert en besluit om toch in je huidige woning te blijven wonen.

Intrekkingskosten worden door makelaars gebruikt om de gedane inspanningen en gemaakte kosten te dekken. Ze hebben vaak veel investeringen gedaan, zoals het maken van foto's, het plaatsen van de woning op diverse platforms en het regelen van bezichtigingen. Omdat deze initiatieven tijd en middelen kosten, vragen ze een vergoeding wanneer je besluit de verkoop voortijdig te staken. De hoogte van deze kosten kan variëren, afhankelijk van de makelaar en de door hen opgestelde contractvoorwaarden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Alblasserdam met een vast tarief

Bij de verkoop van een woning, heb je naast makelaars die werken op basis van courtage, ook makelaars die werken met een vast tarief. Het onderscheid is dat courtagemakelaars een percentage van de verkoopopbrengst vragen, terwijl vast-tarief makelaars een vastgestelde kostenpost hanteren voor hun diensten. In Alblasserdam bijvoorbeeld, hanteren makelaars een gemiddeld vast tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Vaste tarieven hebben zowel voor- als nadelen. Het grote voordeel is dat je vooraf precies weet welk bedrag je kwijt bent aan je makelaar. Dit maakt budgetteren gemakkelijker. Aan de andere kant kan het nadeel zijn dat een vast tarief niet altijd evenredig is met de geleverde inspanningen. Zo betaal je bijvoorbeeld bij een makkelijke, snelle verkoop relatief veel makelaarskosten.

Tip: Het is raadzaam om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Dit geeft je een goed beeld van de markt en helpt je bij het vinden van de makelaar die het beste aansluit bij jouw specifieke woning en persoonlijke situatie. Informeer jezelf goed en kijk verder dan alleen naar de kosten. Kwaliteit en service zijn net zo belangrijk voor een succesvolle verkoop.

4 feitjes over makelaars in Alblasserdam

 • Het is gebleken dat woningen in Alblasserdam met de hulp van een makelaar gemiddeld 10% winstgevender worden verkocht dan zonder tussenkomst van een professional.
 • Er kan een aanzienlijk verschil zitten in de geschatte waardes van huizen door verschillende verkoopmakelaars in Alblasserdam. Dit kan oplopen tot een verschil tot wel €35.000. Bekijk de mogelijkheden voor een gratis waardebepaling zelf.
 • Het is belangrijk om te weten dat het tarief van makelaars in Alblasserdam varieert. De duurste makelaar vraagt een courtage van 1,53%. Gelukkig ligt de gemiddelde courtage aanzienlijk lager.
 • De meerderheid van de woningverkopers in Alblasserdam raadpleegt gemiddeld 3 makelaars voor verkoopadvies voordat ze hun definitieve keuze maken. Overweeg zelf ook om verkoopadvies te vragen aan verschillende makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Alblasserdam op?

Als je van plan bent om je huis te verkopen in Alblasserdam, moet je weten dat de kwaliteit en prestaties van makelaars aanzienlijk kunnen variëren. De makelaar die je kiest, kan een enorme impact hebben op jouw verkoopervaring. Hier is een illustratief voorbeeld: het kiezen van een ervaren en toegewijde makelaar kan het verschil betekenen tussen een vlotte verkoop tegen een hoge prijs en een traag verkoopproces waarbij je mogelijk concessies moet doen aan de verkoopprijs.

Maar hoe identificeer je de beste makelaar in Alblasserdam voor de verkoop van je woning? Let op de volgende indicatoren:

 • Uit onze meest recente gegevens blijkt dat toprealizers in Alblasserdam huizen gemiddeld verkopen voor een prijs die boven het gemiddelde van € 12.163 meer ligt dan de gemiddelde verkoopprijs van de huizen van hun collega-makelaars, terwijl ze rekening houden met de prijsklasse van de woningen.
 • Daarbij komt nog dat de meest doortastende makelaars in Alblasserdam de woningen sneller verkopen dan hun collega's. Volgens onze statistieken, verkopen ze de woningen gemiddeld 14 dagen sneller. De sleutel tot deze versnelde verkoop ligt vaak in de nauwkeurige waardebepaling van de woning door de makelaar.

De beste makelaar in Alblasserdam vinden

De beste makelaar in Alblasserdam is diegene die jouw woning, leefsituatie en verkoopwensen begrijpt. Een makelaar die proactief is, transparante tarieven aanbiedt en passende verkoopstrategie heeft. De perfecte match houdt jouw belangen in gedachten en biedt waardevol advies gedurende het volledige verkoopproces.

Om de juiste makelaar te vinden, hebben we een vergelijkingstool opgezet. Door jouw informatie in te vullen, wordt je gekoppeld aan bovengemiddeld presterende makelaars in Alblasserdam. Dit proces is geheel gratis en vrijblijvend. Hiermee wordt het vinden van de ideale makelaar nog makkelijker.

Waar moet je op letten bij makelaars in Alblasserdam?

Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het selecteren van een passende makelaar in Alblasserdam voor de verkoop van je huis:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met kennis van de markt in Alblasserdam kan je huis sneller en voor een gunstige prijs verkopen. Deze kennis geeft hen een voorsprong bij het bepalen van de juiste vraagprijs.

Aansluiting bij beroepsverenigingen

Controleer of de makelaar lid is van brancheorganisaties zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit biedt zekerheid over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening.

Prestaties en ervaring

Let op de eerdere verkoopsuccessen en ervaring van de makelaar. Dit kan je een inzicht geven in hoe goed ze hun werk doen en kan helpen bij het maken van een keuze.

Tarieven

Zorg ervoor dat je bekend bent met de tarieven die de makelaar rekent. Transparantie hierin is belangrijk. Overweeg verschillende makelaarstarieven door een vergelijking te maken. Dit kan bijvoorbeeld op huisverkopen.nl.

Persoonlijke klik

Het is belangrijk dat je een goede persoonlijke klik hebt met de makelaar. Je moet ze immers vertrouwen met de verkoop van je huis, dus een prettige samenwerking is cruciaal.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Alblasserdam is een vastgoedspecialist aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Deze professionaliteit garandeert de kwaliteit van de dienstverlening en zorgt ervoor dat je woning in goede handen is.

De diensten van een NVM-makelaar in Alblasserdam brengen verschillende voordelen. Of je nu wilt kopen, verkopen of huren, een NVM-makelaar kan je bijstaan in deze complex processen. Daarnaast werken ze nauw samen met andere instanties zoals VBO en VastgoedPRO voor een bredere expertise.

Wat doet een makelaar in Alblasserdam?

Heb je plannen om je huis in Alblasserdam te verkopen? Een makelaar kan je daarbij van dienst zijn. Een makelaar neemt niet alleen de praktische zaken uit handen, maar adviseert je ook over de juiste verkoopstrategie.

Ook is de makelaar degene die ingaat op onderhandelingen met geïnteresseerde partijen. Dit proces kan soms complex zijn, maar de makelaar beschikt over de juiste kennis en ervaring om je te helpen bij het behalen van het beste resultaat.

 • Realistische... waardering: Een makelaar zorgt voor een realistische waardering van je woning op basis van de actuele markt.
 • Papierwerk: Een makelaar zorgt voor het nodige papierwerk, van koopovereenkomst tot eigendomsoverdracht.
 • Bezichtigingen: Ze ontlasten je van de organisationele aspecten door alle bezichtigingen te plannen en uit te voeren.
 • Marketing: Ze maken gebruik van de nieuwste verkooptechnieken en marketingkanalen om jouw woning bij potentiële kopers onder de aandacht te brengen.
 • Onderhandelingen: Zij voeren namens jou de onderhandelingen met potentiële kopers, waardoor je kans op een goede deal aanzienlijk stijgt.

Waarom een makelaar in Alblasserdam inschakelen?

Als je van plan bent jouw huis in Alblasserdam te verkopen, heb je mogelijk al wel overwogen om een makelaar in te schakelen. Een makelaar heeft allereerst toegang tot een uitgebreid netwerk van potentiële kopers. Naast het feit dat zij gespecialiseerde kennis en ervaring hebben in het helpen van huiseigenaren bij de verkoop van hun woning, kunnen ze ook helpen bij het opstellen en nakijken van de nodige papierwerken. Kortom, een makelaar kan je veel tijd en moeite besparen.

Kennis van de lokale markt

Een Alblasserdamse makelaar heeft waardevolle lokale marktkennis dat heel voordelig kan zijn. Deze kennis kan zeer nuttig zijn bij de prijsstelling van de woning, wat een grote invloed kan hebben op hoe snel uw huis wordt verkocht.

Ervaring in onderhandelen

Ook bij de onderhandelingen over de verkoopprijs kan een makelaar een belangrijke rol spelen. Met de ervaring die een makelaar heeft, weet je zeker dat je de best mogelijke prijs voor jouw huis krijgt.

Uitgebreid netwerk

Omdat makelaars over een groot netwerk beschikken, kunnen ze potentiële kopers bereiken die je zelf nooit zou kunnen vinden. Dit kan leiden tot een snellere verkoop van jouw woning.

Verkoop zonder hoofdbrekens

Als je met een makelaar werkt, kun je rekenen op een verkoopproces zonder stress. Zonder de juiste kennis en netwerk kan het verkopen van een huis een tijdrovend en ingewikkeld proces zijn. Een makelaar kan je helpen om dit proces soepeler te laten verlopen.

Informatie over Alblasserdam

In Zuid-Holland vind je het plaatsje Alblasserdam. Dit idyllische dorp is bekend om zijn rijke maritieme geschiedenis, waar nog steeds kenmerken van te zien zijn.

Het symbolische hart van deze gemeenschap is Kinderdijk. Deze historische plek draagt enorm bij tot de charme van Alblasserdam, dat zichzelf als een trots polderdorp presenteert.

Door de jaren heen heeft Alblasserdam zich ontwikkeld tot een sfeervolle, levendige plek. Bewoners genieten er van een mooie mix tussen modern leven en respect voor tradities.

Weetje: De gemiddelde huizenprijzen in Alblasserdam zijn in de loop der tijd aardig gestegen. Momenteel ligt deze prijs rond de € 520.931 (update: juli 2024). Benieuwd naar meer data van de lokale woningmarkt? Check dan de woningmarktcijfers van Alblasserdam.

Makelaars in Alblasserdam vergelijken

Als je overweegt je huis te verkopen, wil je natuurlijk de beste makelaar hiervoor inschakelen. Maar hoe weet je welke makelaar uit Alblasserdam het beste bij jouw situatie en wensen past?

 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling
 • Makelaarstarieven vergelijken
 • Beoordeling van succesvolle verkoopresultaten
 • Afstemming op jouw persoonlijke voorkeuren

Op het platform van Huis Verkopen kun je deze aspecten eenvoudig met elkaar vergelijken. Je vult je adres, voorkeuren en wensen in en wordt vervolgens gekoppeld aan de verkoopmakelaars die het beste passen bij jouw unieke situatie. Of je nu je huis snel wilt verkopen, of streeft naar de maximale verkoopopbrengst: bij Huis Verkopen staat jouw wens centraal. Start vandaag nog met vergelijken en vind de makelaar in Alblasserdam die perfect aansluit bij jouw behoeften.

Vergelijk makelaars in Alblasserdam Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Alblasserdam

De gemiddelde kosten van makelaars in Alblasserdam liggen rond de € 5.887. Kijk op onze pagina om de tarieven op te vragen bij lokale makelaars voor een nauwkeurige prijs.

Het kiezen van een goede makelaar kan door de verschillende makelaars te vergelijken en het aanvragen van verkoopadvies. Je keuze kan afhangen van kosten, verkoopsnelheid en ervaring van de makelaar in Alblasserdam.

In Alblasserdam verloopt de verkoop van huizen gemiddeld binnen 60 dagen. Voor tips om je woning snel te verkopen, kun je onze pagina bezoeken.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Alblasserdam is € 520.931. Bezoek onze pagina te weten hoe je je eigen woningwaarde kunt bepalen.

Door makelaars in Alblasserdam te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.511 op je makelaarskosten besparen. Een vergelijking kan je maken op onze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen