Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Alblasserdam

De huizenmarkt in Alblasserdam kan soms flink fluctueren. Om je huis succesvol te verkopen in deze stad, is het van belang om een goed beeld te hebben van de huidige woningprijzen, vraagprijzen en verkoopprijzen. Op deze pagina vind je relevante statistieken en vastgoedcijfers die je daarbij kunnen helpen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Alblasserdam

De gemiddelde verkoopprijs in Alblasserdam is in de laatste 3 maanden € 520.931 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 432.523 euro. Dit geeft een indicatie van de huidige stand van zaken op de huizenmarkt in Alblasserdam. Deze prijzen blijven actueel door middel van de variabele wijze waarop ze zijn weergegeven. Om een nog duidelijker beeld te krijgen van de situatie, bekijk de grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Alblasserdam

Afgelopen 3 maanden

€ 110.000
€ 340.000
€ 571.000

Een cruciale indicator voor het bepalen van de woningmarkt in Alblasserdam is de prijs per vierkante meter. Dit cijfer geeft je een bruikbaar overzicht van de huidige stand van zaken. Met een gemiddelde verkoopprijs per m2 van € 4.340, vertelt het veel over de waarde van woningen in relatie tot hun grootte. Hieronder vind je een duidelijke grafiek die de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Alblasserdam in de afgelopen 3 maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Alblasserdam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 3.300
€ 4.400

Prijsontwikkeling Alblasserdam laatste 12 maanden

Afgaande op het verloop van de huizenprijzen in Alblasserdam, krijg je een idee van de bewegingen binnen de woningmarkt. Daarbij biedt de doorsnee verkoopprijs van afgelopen maand, € 520.931, een tijdsbeeld van de huidige stand van zaken.

In de navolgende grafiek zie je de prijsontwikkeling van de verkoopprijzen van huizen in Alblasserdam gedurende het afgelopen jaar. Ook dit vormt een afspiegeling van de patronen in de markt:

Wat is mijn woning in Alblasserdam waard?

De waarde van jouw woning in Alblasserdam staat niet vast, maar is continu aan verandering onderhevig. De veranderingen op de huizenmarkt, renovaties aan je woning of wijzigingen in de buurt zijn slechts enkele factoren die voortdurend de waarde beïnvloeden.

Het is wijsheid om regelmatig zicht te krijgen op de actuele waarde van je woning. Met deze informatie kun je betere beslissingen nemen over bijvoorbeeld een mogelijke verkoop of herfinanciering van je woning. Via een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar kan dit worden gerealiseerd.

Een gratis waardebepaling vindt plaats bij je thuis en tast dus niet je dagelijkse routine aan. De verkoopmakelaar komt bij je langs om de situatie en staat van je woning op te nemen, waardoor de bepaling snel en nauwkeurig kan worden uitgevoerd. Deze makkelijk te realiseren stap biedt jou enorm veel waardevolle inzichten.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het blijkt dat de woningmarktcijfers zelfs binnen een regio aanzienlijk uiteen kunnen lopen. Niet elke plaats ervaart dezelfde bewegingen in de huizenmarkt. Vergeleken met naburige plaatsen, heeft Alblasserdam bijvoorbeeld unieke prijstrends.

Door ook de huizenprijzen in omliggende gemeenten onder de loep te nemen, ontstaat er een duidelijker beeld van de huidige situatie op de woningmarkt. Dit stelt je in staat het bredere marktbeeld te begrijpen en jouw positie daarin te plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Alblasserdam

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat er een behoorlijke variatie is in de prestaties van verkoopmakelaars in Alblasserdam. We volgen de markt nauwgezet en houden gedetailleerde statistieken bij van alle makelaars in het gebied. Zo weten we welke makelaar de hoogste verkoopprijzen haalt, wie de huizen het snelst verkoopt en hoeveel huizen elke makelaar heeft verkocht.

Je kunt van een enorme toegevoegde waarde zijn bij het kiezen van een geschikte makelaar. Een makelaar die bij je past en die sterke prestaties levert op de punten die je belangrijk vindt, kan het verschil maken in hoe snel je huis verkoopt en voor welke prijs. Bij het maken van jouw keuze is het van belang dat je je baseert op goede, betrouwbare informatie.

Vergelijk makelaars in Alblasserdam Of lees meer over makelaars in Alblasserdam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Alblasserdam

Het is goedgeplaatst eerst te kijken naar courtages: in Alblasserdam ligt de gemiddelde courtage van een makelaar op 1,13% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningverkoopprijs van € 520.931 betekent dat makelaarskosten van ongeveer € 5.887. Dit kostplaatje is iets om in gedachten te houden, maar het is alle moeite waard als de makelaar jouw woning op de juiste manier in de markt zet.

Maar let op, tarieven zijn niet alles. Een makelaar kan een hoger tarief hebben, maar wellicht ook een hogere verkoopprijs realiseren. Vraag jezelf af wat je precies van een verkoopmakelaar verlangt. Denk na over hoe een makelaar het beste jouw huis kan verkopen en wie hier het beste bij past. Voor meer informatie kun je tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Alblasserdam. Hiermee kun je een goed beeld van de kosten krijgen en de beste keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Alblasserdam

In het pittoreske Alblasserdam vormen koopwoningen het merendeel van de beschikbare woonruimte. Met een belachelijk hoog aantal van 5200 stuks trekken deze eigenaarswoningen veel aandacht. Toch hoef je je niet beperkt te voelen; er is ook een diversiteit aan andere soorten woningen, zoals (sociale) huurwoningen en woningen met een andere bestemming. Zo is er in Alblasserdam een huis te vinden dat zeker aansluit bij jouw woonwensen.

Aantal verkochte woningen in Alblasserdam

In de laatste 12 maanden zijn er in Alblasserdam verschillende woningen op de markt gekomen en verkocht. Deze worden als 'aanmeldingen' en 'transacties' geregistreerd. Het totaal aantal verkochte woningen in deze periode, oftewel het aantal transacties, is verwerkt in een tag: 70. Zie hieronder de verdeling per maand:

Ben je van plan jouw huis in Alblasserdam te verkopen?

Het verkopen van je huis in Alblasserdam kan een pittige onderneming zijn. Hoewel het dorp een prachtige landelijke ligging heeft, kun je als verkoper tegen enkele hindernissen oplopen. Een daarvan is de concurrentie van nieuwbouwprojecten in de regio, die potentiële kopers kunnen verleiden met gloednieuwe woningen en aantrekkelijke voorwaarden. Daarnaast heeft de woningmarkt in en rond Alblasserdam flink te lijden gehad onder de economische fluctuaties van de afgelopen jaren, wat effect heeft op jouw verkoopprijs.

Gelukkig zijn er methoden om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Een goed startpunt is het grondig onderzoeken van de lokale marktomstandigheden en het bepalen van een realistische vraagprijs. Daarnaast kun je met een degelijke voorbereiding en professionele foto's jouw huis aantrekkelijker presenteren aan potentiële kopers. Denk bijvoorbeeld aan een energielabel en het kiezen van een goede makelaar. Om je hierbij te helpen, kun je een kijkje nemen op ons stappenplan, die je door deze processen leidt. Het kiezen van een professionele makelaar kan ook een grote bijdrage leveren aan een succesvolle verkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op onze site blijf je constant op de hoogte van de nieuwste statistieken van de huizenmarkt in Alblasserdam. We verzekeren je van de meest recente gegevens die dagelijks worden geüpdated. Het inzicht in deze actuele cijfers kan je enorm helpen als je overweegt je woning te verkopen. Ze bieden namelijk een goede indicatie van de huidige stand van zaken in de markt en kunnen je helpen bij je beslissingen.

Alles rondom de verkoop van jouw woning op één plek

Bij HuisVerkopen.nl begeleiden we je door het hele proces van het verkopen van je woning. Van inzicht in de kosten en het vergelijken van makelaars, tot het opvragen van tarieven en het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een lokale makelaar. Daar houdt het niet op. Voor het energielabel van je woning hebben we een handige tool. Daarnaast kan je met behulp van ons interactieve stappenplan nagaan welke stappen je zou moeten zetten om de verkoop van je woning te regelen. Tot slot bieden we je tal van tips om je woning op de beste manier te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen