Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sliedrecht

In Sliedrecht is de woningmarkt volop in beweging. De actuele statistieken en cijfers, zoals gemiddelde verkoopprijzen en het aantal transacties, geven jou als woningverkoper een helder beeld van wat je kunt verwachten. Deze pagina is jouw gids vol nuttige data en inzichten over de huizenmarkt in Sliedrecht, bijgewerkt tot mei 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sliedrecht

De gemiddelde verkoopprijs in Sliedrecht is in de laatste 3 maanden € 401.110 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 380.841 euro. Deze gegevens geven je een actueel beeld van de woningmarkt ter plaatse. Kijkend naar de cijfers kan je je plaatsen in de huidige marktcontext. Zie hieronder de inzichtelijke grafiek die deze marktcijfers van de afgelopen 3 maanden visualiseert:

Huizenprijzen in Sliedrecht

Afgelopen 3 maanden

€ 217.000
€ 334.000
€ 451.000

Bij het bepalen van woningprijzen is de waarde per vierkante meter een belangrijke graadmeter. Dit geldt zeker voor Sliedrecht, waar de woningmarkt volop in beweging is. Centraal hierin staat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Deze bedraagt momenteel € 3.932. Door niet alleen naar de totale prijs, maar ook naar de prijs per vierkante meter te kijken, krijg je een beter beeld van de waarde van een huis. Let ook op het verschil tussen de verkoopprijs en de vraagprijs per vierkante meter in de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Sliedrecht per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.700
€ 4.000

Prijsontwikkeling Sliedrecht laatste 12 maanden

In Sliedrecht hebben de woningprijzen in de afgelopen 12 maanden niet stilgestaan. De ontwikkelingen op de woningmarkt zijn continu in beweging, met een gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen maand van € 401.110 euro.

De daadwerkelijke bewegingen in de woningprijzen kun je zien in de onderstaande grafiek, waarin deze verschillende prijzen over de afgelopen 12 maanden in Sliedrecht zijn uitgezet:

Wat is mijn woning in Sliedrecht waard?

De waarde van jouw woning in Sliedrecht is geen statisch gegeven, maar hangt af van een complexe mix aan factoren. Denk daarbij aan de staat van onderhoud, de grootte en indeling van het huis, de locatie, de marktsituatie en ontwikkelingen in de omgeving. Daarnaast speelt ook de vraag naar dit type woning in Sliedrecht een rol.

Ben je benieuwd naar de precieze waarde van jouw huis, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een uitstekend idee. Of je nu overweegt om je woning te verkopen of juist een helder beeld wilt hebben van je woningwaarde om te bepalen of verkopen nu gunstig is, een gratis waardebepaling is een goed startpunt.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je langs om jouw woning te bekijken. Dit is volledig kosteloos. Een waardebepaling kan je inzichten geven in hoe de markt jouw woning waardeert, en kan je helpen bepalen wat een gunstig moment kan zijn om je woning op de markt te brengen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers zijn voor elke gemeente uniek en kunnen zelfs in de directe omgeving aanzienlijk verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de gemiddelde huizenprijzen in gebieden nabij Sliedrecht variëren ten opzichte van de prijzen in Sliedrecht zelf.

Vergelijkingen tussen verschillende lokale markten kunnen helpen een completer beeld te krijgen van de huidige trends en ontwikkelingen op de woningmarkt. Dit wordt goed geïllustreerd in de onderstaande grafieken die de woningverkoopprijzen van Sliedrecht en omringende plaatsen tonen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Sliedrecht

Wanneer je je huis in Sliedrecht wilt verkopen, zul je merken dat er een breed scala aan makelaars is om uit te kiezen. Iedere makelaar biedt een eigen aanpak en service, waardoor hun uitkomsten en daarmee de statistieken variëren. Dit gaat van de snelheid van verkoop tot aan de eindprijs van je woning.

Een geschikte keuze maken uit deze veelheid van makelaars kan een grote impact hebben op het verkoopproces van je huis. Door de juiste expertise en ervaring kan een makelaar zorgen voor een soepel en succesvol verkooptraject. In je zoektocht kun je gebruik maken van de mogelijkheid om makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Sliedrecht Of lees meer over makelaars in Sliedrecht

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sliedrecht

Denk je aan het verkopen van jouw huis in Sliedrecht, dan loert de vraag naar courtages om de hoek. Het gemiddelde tarief van een makelaar, ook wel courtage genoemd, bedraagt in Sliedrecht 1,13% van de verkoopprijs. Als we kijken naar de doorsnee verkoopprijs van een huis in Sliedrecht, € 401.110, betekent dat gemiddeld € 4.533 aan makelaarskosten.

Maar kostprijs is niet alles; het gaat vooral om wat de makelaar oplevert. Betrouwbare en crafted service kan jou veel tijd, stress en onderhandelingsverlies besparen. Als tip raad ik je aan om tarieven op te vragen bij diverse makelaars in Sliedrecht. Dit geeft je een goed inzicht in wat verschillende makelaars voor jou kunnen betekenen en wat dit kost. Zo maak je een weloverwogen keuze.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sliedrecht

In Sliedrecht zijn er in totaal 6432 koopwoningen. Dit aantal omvat alle huizen die op dit moment in jouw bezit kunnen zijn met diverse bestemmingen. Denk hierbij aan een koopwoning die je bewoont, die je verhuurt aan derden of waar je een bedrijf aan huis hebt. Tegelijkertijd kunnen deze woningen ook op de markt worden gebracht, wanneer je besluit om jouw woning te verkopen en een nieuwe stap zet in je vastgoedreis.

Aantal verkochte woningen in Sliedrecht

In de afgelopen 12 maanden is de woningmarkt in Sliedrecht druk aan het werk geweest. Met een stroom van nieuwe aanmeldingen, werden woningen op de markt gebracht om potentiële kopers aan te trekken. In diezelfde periode werd er ook actief onderhandeld en werden woningen verkocht. Het totale aantal verkochte woningen in Sliedrecht kun je terugvinden in de onderstaande grafiek met de tag 88:

Ben je van plan jouw huis in Sliedrecht te verkopen?

Het verkopen van je woning in Sliedrecht is geen eenvoudig proces en er komt veel bij kijken. Zo is het bepalen van de juiste prijs van je woning een complexe taak die je mogelijk wilt overlaten aan een professional. De website HuisVerkopen.nl biedt je de mogelijkheid om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Evenzo moet je ook rekening houden met het verkrijgen van een energielabel. Hierover kan je meer informatie vinden op de pagina energielabel aanvragen.

Voor een soepel verkoopproces is een duidelijke strategie waardevol. Een stappenplan voor de verkoop van je huis biedt overzicht en structuur tijdens dit proces. Dit geeft je inzicht in het hele verkooptraject, waardoor je meer grip op de situatie krijgt. Voorbereiding is het halve werk, dus zorg dat je je stappenplan goed in kaart brengt voordat je begint met de verkoop van je woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is welbekend dat de woningmarktcijfers in Sliedrecht continu veel veranderingen doorgaan. Dat hangt samen met diverse factoren zoals vraag en aanbod, rentestanden en economische omstandigheden. Het is daarom belangrijk altijd op de hoogte te blijven van de recentste cijfers. Op deze plek worden de statistieken steeds up-to-date gehouden, zodat jij altijd kunt beschikken over de meest relevante gegevens. Deze informatie kan assistentie bieden bij het maken van geïnformeerde beslissingen over jouw woningverkoop.

Voordelen van verkopen via HuisVerkopen.nl

Voordat je jouw huis in Sliedrecht op de markt zet, kun je met Huis Verkopen alvast een hoop zaken regelen. Met informatieve tools zoals een gratis waardebepaling en de optie om makelaars te vergelijken, vind je gemakkelijk de beste makelaar voor jouw situatie. We maken de beste lokale makelaars inzichtelijk voor een vergelijking op basis van onze data. Dit, samen met de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, bespaart je aanzienlijk op makelaarskosten. Op die manier ben je verzekerd van de beste deal bij alle lokale specialisten in Sliedrecht.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen