Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hardinxveld-Giessendam

Overweeg je je woning in Hardinxveld-Giessendam te verkopen? Dan is het raadzaam een helder inzicht te krijgen in de huidige vastgoedcijfers. Denk aan de gemiddelde verkoopprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties in jouw regio.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hardinxveld-Giessendam

De gemiddelde verkoopprijs in Hardinxveld-Giessendam is in de laatste 3 maanden € 513.125 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 445.374 euro. De woningmarkt in Hardinxveld-Giessendam is altijd in beweging, het is daarom verstandig om de huidige waardes goed in de gaten te houden. Voor een visueel overzicht van deze prijsontwikkelingen, zie de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Hardinxveld-Giessendam

Afgelopen 3 maanden

€ 171.000
€ 367.000
€ 563.000

In de dynamische wereld van de woningmarkt is de waarde per vierkante meter een waardevol nummer om in acht te nemen. Met name in Hardinxveld-Giessendam, is dit een factor die niet te onderschatten is. HuisVerkopen.nl presenteert jou een up-to-date gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter van € 3.530 euro's. Ontdek hieronder de recente trends in verkoop- en vraagprijzen in Hardinxveld-Giessendam door middel van onze interactieve grafiek:

Huizenprijzen in Hardinxveld-Giessendam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.400
€ 3.800

Prijsontwikkeling Hardinxveld-Giessendam laatste 12 maanden

Je overweegt een huis te verkopen in Hardinxveld-Giessendam? Dan is het zinvol om oog te hebben voor de recente ontwikkelingen in de lokale huizenmarkt. Vooral de prijsbewegingen in de afgelopen 12 maanden kunnen nuttige indicaties bieden. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was bijvoorbeeld € 513.125. Bekijk hieronder de grafiek om meer te zien over de prijstrends van de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Hardinxveld-Giessendam waard?

Als je overweegt om je huis in Hardinxveld-Giessendam te verkopen, speelt de mogelijke opbrengst een grote rol in je beslissing. Het bedrag dat je voor je huis kunt krijgen wordt sterk beïnvloed door de huidige stand van de woningmarkt. Houd dus in gedachten dat de potentiële verkoopwaarde van je huis een belangrijke indicator is bij het maken van deze belangrijke beslissing.

Denk je serieus aan verkoop? Dan is het verstandig om een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Dit geeft je een realistisch beeld van de mogelijke opbrengst. Het aanvragen van een waardebepaling is gratis en helpt je om een beter begrip van je financiële situatie te krijgen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft je een professionele schatting van de waarde van je woning. Het is handig om te weten dat de uitkomst kan variëren per makelaar. Om een zo accuraat mogelijk idee te krijgen, is het dan ook aan te raden meerdere waardebepalingen aan te vragen. Je kunt bij de aanvraag aangeven dat je graag de waarde van je woning door meerdere makelaars laat vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers zijn niet gelijk verdeeld in iedere streek. Tussen Hardinxveld-Giessendam en zijn omliggende gebieden bestaan er verschillen in huizenprijzen. Maar om een volledig beeld te krijgen van de actuele marktsituatie, zijn de prijzen van andere gemeenten ook belangrijk:

Voor een gedetailleerd beeld van het huidige marktbeeld, stellen we de onderstaande grafieken voor. Deze geven een beeld van de gemiddelde verkoopprijzen in Hardinxveld-Giessendam én vergelijkbare locaties. Hierdoor kun je een helder beeld vormen van de onderlinge verhoudingen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Hardinxveld-Giessendam

In Hardinxveld-Giessendam zijn er diverse verkoopmakelaars actief met elk hun eigen aanpak en resultaten. Op ons platform houden we een grondige statistiek bij van deze makelaars. We houden rekening met de tijd die ze nodig hebben om een woning te verkopen, de gemiddelde verkoopprijs die ze behalen en het aantal woningen dat ze verkopen. Op basis van deze data kunnen we je helpen om de makelaar te vinden die het best bij jouw situatie past.

Het kiezen van de juiste makelaar is van grote invloed op de verkoop van je woning. Een ervaren makelaar kan niet alleen sneller je woning verkopen, maar kan er ook voor zorgen dat je een hogere verkoopprijs krijgt. Dankzij ons platform kun je makelaars vergelijken en de makelaar kiezen die het beste bij jouw wensen aansluit.

Vergelijk makelaars in Hardinxveld-Giessendam Of lees meer over makelaars in Hardinxveld-Giessendam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hardinxveld-Giessendam

Courtages kunnen een flinke duit uit de verkoopzak betekenen. In Hardinxveld-Giessendam ligt het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar op 1,12%. Als we dit percentage zetten tegen de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hardinxveld-Giessendam, € 513.125, dan zou dat betekenen dat je € 5.747 kwijt bent aan courtage. Dat is een flink geldbedrag dat je niet kunt besteden aan andere zaken, zoals je nieuwe woning.

Het is dus handig om vooraf goed te informeren naar het tarief dat een makelaar vraagt. Wees hierbij niet bang om te onderhandelen, want de tarieven zijn niet vastgesteld en kunnen best variëren. Ook kan het interessant zijn om de tarieven van verschillende makelaars in Hardinxveld-Giessendam en omgeving met elkaar te vergelijken. Door goed te vergelijken en scherp te onderhandelen kun je misschien wel op het makelaarstarief besparen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hardinxveld-Giessendam

In Hardinxveld-Giessendam is het merendeel van de woningen in bezit van particulieren. Deze woningen worden voornamelijk gebruikt als eigen woonplek, maar ook wel voor verhuurdoeleinden. Toch blijft een groot deel van deze woningen - bijna alle 4884 koopwoningen in de gemeente - buiten het bereik als je op zoek bent naar extra ruimte of een nieuwe thuisbasis. Dit komt omdat slechts een klein deel van de totale voorraad koopwoningen daadwerkelijk op de markt beschikbaar is om te kopen of te huren.

Aantal verkochte woningen in Hardinxveld-Giessendam

In Hardinxveld-Giessendam zijn er de afgelopen 12 maanden vele transacties geweest in de huizenmarkt. Aanmeldingen en verkopen wisselden elkaar goed af. Het precieze aantal verkochte woningen bedraagt 70. Bekijk hieronder de gedetailleerde grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Hardinxveld-Giessendam te verkopen?

Je huis verkopen in Hardinxveld-Giessendam brengt een aantal belangrijke aandachtspunten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de wettelijke verplichting om een energielabel te hebben voor jouw woning. Ook is het raadzaam om een deskundige en betrouwbare makelaar in de arm te nemen, die je ondersteunt bij de verkoop. Het kan zelfs noodzakelijk zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen om jouw spullen veilig naar je nieuwe thuis te brengen.

Om je te helpen bij al deze stappen, kan een overzichtelijk stappenplan erg waardevol zijn. Om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten lopen, zou je kunnen overwegen ons stappenplan eens door te nemen. Met een helder actieplan heb je altijd een duidelijk beeld van wat er moet gebeuren en houd je makkelijk de controle over het volledige verkoopproces van jouw huis in Hardinxveld-Giessendam.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Je bent beland op Huis Verkopen, het online ontmoetingspunt voor woningeigenaren die hun huis willen verkopen. We verzekeren je dat de woningcijfers voor Hardinxveld-Giessendam die je hier op deze pagina tegenkomt, door onze experts nauwkeurig verzameld en geactualiseerd worden. Deze weerspiegelen de huidige stand van de vastgoedmarkt. Dus voor de laatste inzichten in de huizenprijzen in Hardinxveld-Giessendam, zit je bij Huis Verkopen absoluut goed.

Zorgeloos je woning verkopen

Met Huis Verkopen wordt het regelen van de verkoop van je woning een eitje. Niet alleen bieden we bijvoorbeeld een gratis waardebepaling, maar ook een handige tool om makelaars te vergelijken en zo de beste lokale makelaar in Hardinxveld-Giessendam te vinden. Daarnaast kun je makkelijk makelaarstarieven opvragen om zo te besparen op de mogelijke kosten. Met onze heldere en uitgebreide stappenplan voor de verkoop van jouw woning, hoef je geen enkele essentiële stap te missen. Kortom, het platform Huis Verkopen maakt woningverkoop makkelijk, beheersbaar en voordelig.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen