Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Gorinchem

Als potentiële woningverkoper in Gorinchem sta je voor een spannende uitdaging. De woningmarkt is veerkrachtig en onvoorspelbaar, met prijzen die stijgen en dalen. Het aantal woningverkopen, vraagprijzen per vierkante meter en verkoopprijzen zijn slechts enkele van de statistieken die je moet kennen om je huis succesvol te kunnen verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Gorinchem

De gemiddelde verkoopprijs in Gorinchem is in de laatste 3 maanden € 435.121 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 413.737 euro. Je zult merken dat het verschil tussen deze twee niet gigantisch is. Dit toont aan dat de vraag- en verkoopprijs in Gorinchem dicht bij elkaar liggen. Bekijk de onderstaande grafiek voor een helder beeld:

Huizenprijzen in Gorinchem

Afgelopen 3 maanden

€ 247.000
€ 366.000
€ 485.000

Wat bepaalt de prijs van een woning? Een veelgebruikte graadmeter is de prijs per vierkante meter. In Gorinchem kan je door het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde prijs per vierkante meter, een indicatie krijgen van de potentiële verkoopwaarde van je huis. De onderstaande grafiek laat zien hoe de prijs per vierkante meter zich de afgelopen drie maanden heeft ontwikkeld:

Huizenprijzen in Gorinchem per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.800
€ 4.300

Prijsontwikkeling Gorinchem laatste 12 maanden

Als je op de hoogte wilt blijven van de bewegingen op de woningmarkt in Gorinchem, is het zinvol om de ontwikkelingen van de laatste 12 maanden onder de loep te nemen. Vorige maand bedroeg de gemiddelde verkoopprijs bijvoorbeeld € 435.121 euro. Dit weerspiegelt niet alleen de situatie in Gorinchem, maar is ook representatief voor de landelijke trend. Hieronder vind je een grafiek die de prijsontwikkelingen laat zien:

Wat is mijn woning in Gorinchem waard?

Als je nadenkt over het verkopen van jouw huis in Gorinchem, is een belangrijk element de potentiële opbrengst. Wat zou jouw huis in de huidige huizenmarkt kunnen opleveren? Deze vraag is vaak het omslagpunt in het besluit om je huis wel of niet te verkopen.

Overweeg je om te starten met dit proces? Dan is een van de eerste stappen wellicht het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar. Het geeft je een reëel beeld van de huidige waarde van jouw woning en kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze over de verkoop.

Een gratis waardebepaling wordt over het algemeen uitgevoerd door een professionele makelaar. Dit proces omvat het bestuderen van vergelijkbare woningen, het inspecteren van de conditie van jouw eigendom en het beoordelen van de locatie. Omdat geschatte waarden kunnen variëren, kan het aanvragen van een waardebepaling bij verschillende makelaars een verstandige strategie zijn.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de huizenmarkt kunnen de cijfers per regio sterk variëren. In de omgeving van Gorinchem merken we bijvoorbeeld dat de marktprijzen van woningen niet altijd overeenstemmen met die van de stad zelf.

Door ook de woningprijzen buiten Gorinchem in de gaten te houden, creëer je een accurater marktbeeld. Zo merk je op hoe de situatie in Gorinchem zich verhoudt tot andere, gelijksoortige gemeenten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Gorinchem

Hier bij huisverkopen.nl zijn we constant bezig met het analyseren van verkoopcijfers en statistieken van verkoopmakelaars in Gorinchem. Ons doel is om jou te helpen de makelaars te begrijpen die het snelst een woning verkopen, welke makelaars gemiddeld een hogere verkoopprijs behalen en hoeveel woningen iedere makelaar verkoopt. Door deze data krijg je een helder beeld van de makelaarsmarkt in Gorinchem en ben je in staat om ze te vergelijken.

Het hebben van de juiste informatie kan echt het verschil maken bij het kopen of verkopen van een woning. Met onze kennis en statistieken helpen we je om een makelaar te kiezen die bij jou past. Dit heeft niet het grootste voordeel, maar zorgt ook dat je zelfverzekerd de onderhandelingen in kunt gaan en de beste deal kunt maken voor jouw woning.

Vergelijk makelaars in Gorinchem Of lees meer over makelaars in Gorinchem

Gemiddelde tarieven van makelaars in Gorinchem

Ongetwijfeld heb je gehoord van courtages, het bedrag dat een makelaar vraagt voor zijn diensten. De gemiddelde courtage in Gorinchem is 1,14% van de verkoopprijs van jouw huis. Houd er rekening mee dat een gemiddelde verkoopprijs van € 435.121 betekent dat de courtage op kan lopen tot € 4.960. Makelaarskosten kunnen dus behoorlijk oplopen, dus het is belangrijk om deze vooraf helder te hebben.

In de zoektocht naar een betaalbare en betrouwbare makelaar is het handig om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Gorinchem kan je helpen een completer beeld te krijgen van de kosten die je kunt verwachten. Maar onthoud, de makelaar moet ook wat opleveren, dus let niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van de makelaar!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Gorinchem

Met een totaalaantal van 8395 koopwoningen in Gorinchem, wordt de markt zowel gedomineerd door huiseigenaren die er zelf in wonen als door degenen die ervoor kiezen hun woning te verhuren. Het merendeel van deze woningen is permanent bewoond, waardoor er slechts een beperkt aantal beschikbaar is voor zowel aankoop als huur. Dit impliceert dat je in jouw zoektocht naar een woning in Gorinchem geduld nodig hebt, omdat het aanbod beperkt is, ondanks het aanzienlijke aantal koopwoningen.

Aantal verkochte woningen in Gorinchem

In het afgelopen jaar hebben 320 woningen in Gorinchem een nieuwe eigenaar gevonden. Dit proces, van aanmelding tot transactie, zijn de stappen die behoren tot de verandering van eigenaarschap van een woning. Woningen worden in eerste instantie te koop aangeboden, ook wel aanmeldingen genoemd, waarna er uiteindelijk een verkoop plaatsvindt, oftewel een transactie. Kijk voor nader inzicht in deze cijfers naar de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Gorinchem te verkopen?

Als je overweegt je huis in Gorinchem te verkopen, zijn er talrijke zaken waar je goed op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een accurate waardebepaling uit te laten voeren en om een vakkundige makelaar te vinden die bekend is met de lokale markt. Daarnaast is het essentieel om de juiste promotiestrategie te kiezen en na te denken over juridische aspecten, zoals het opstellen van de koopakte.

Het regelen van al deze zaken kan best complex zijn. Daarom is een duidelijk stappenplan een waardevolle tool bij de verkoop van jouw woning in Gorinchem. Dit helpt je om het proces overzichtelijk te houden en niets over het hoofd te zien. Van het aanvragen van een energielabel tot het selecteren van een eventueel verhuisbedrijf, alles wordt stap voor stap uitgelegd.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina waar je alles te weten komt over de huizenprijzen in Gorinchem. Houd er rekening mee dat de prijzen constant fluctueren, afhankelijk van de markt, maar maak je geen zorgen. We blijven op de hoogte en up-to-date over alles - van vraagprijzen en verkoopprijzen tot transacties en nieuwe aanmeldingen. Zo kun je altijd de huidige waarde van jouw woning inschatten.

Maak slim gebruik van HuisVerkopen.nl

Bij het voorbereiden van de verkoop van jouw woning, is HuisVerkopen.nl jouw betrouwbare online gids. Of je nu een gratis waardebepaling nodig hebt, hulp zoekt bij het vergelijken van makelaars, of advies wilt over hoe je je huis snel kunt verkopen, wij hebben de tools en informatie om het proces te vereenvoudigen. Verder kun je bij ons terecht voor praktische zaken zoals het aanvragen van een energielabel, het vinden van een verhuizer, en nog veel meer. Met alle lokale specialisten in Gorinchem onder één digitaal dak, zorgen wij ervoor dat je niets over het hoofd ziet en altijd de beste deal krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen