Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Leerdam

Overweeg je je woning in Leerdam te verkopen? Dan ben je op de juiste plek. Deze pagina biedt een diepgaand overzicht van actuele vastgoedcijfers, variërend van gemiddelde vraag- en verkoopprijzen tot het aantal transacties in Leerdam, bijgewerkt tot en met juni 2024. Hiermee kun je de huizenmarkt beter begrijpen en een succesvolle verkoop realiseren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Leerdam

De gemiddelde verkoopprijs in Leerdam is in de laatste 3 maanden € 416.393 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 394.407 euro. Wanneer de verkoopprijs hoger ligt dan de vraagprijs, dan is er sprake van een verkopersmarkt: er is dan meer vraag naar woningen dan aanbod. Hier is de aankomende grafiek voor een duidelijk beeld:

Huizenprijzen in Leerdam

Afgelopen 3 maanden

€ 226.000
€ 346.000
€ 466.000

In de complexe wereld van de woningmarkt spelen veel factoren een rol. De vierkante meterprijs in een regio zoals Leerdam is echter een handige indicator om snel een indicatie te krijgen van de verkoopwaarde van je huis. Door de grootte van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Leerdam, krijg je een aardig beeld van de te verwachten opbrengsten. Onderstaand zie je een overzicht van de recente prijsontwikkelingen per vierkante meter in Leerdam:

Huizenprijzen in Leerdam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.300

Prijsontwikkeling Leerdam laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Leerdam volop in beweging geweest. Deze veranderingen laten zien hoe de markt in Leerdam voortdurend evolueert en zich aanpast aan verschillende omstandigheden.

Afgelopen maand lag de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Leerdam op € 416.393. In onderstaande grafiek krijg je een duidelijk beeld van deze en andere marktbewegingen in de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Leerdam waard?

De waarde van jouw woning in Leerdam wordt bepaald door diverse factoren. Deze variëren van de locatie en grootte van de woning, tot de staat waarin deze verkeert en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in dezelfde omgeving. Ook de huidige marktomstandigheden hebben een grote invloed op de woningwaarde.

Als je de exacte waarde van jouw woning wilt weten, is de meest betrouwbare optie een gratis waardebepaling door een makelaar. Een dergelijke waardebepaling kan een nuttig startpunt zijn, of je nu al zeker weet dat je wilt verkopen of enkel een duidelijk beeld van de waarde van je huis wilt krijgen. Je kan zo'n waardebepaling eenvoudig aanvragen op de website via deze link.

Bij een gratis waardebepaling komt er in feite een makelaar bij je thuis om de waarde vast te stellen. Dit is geheel kosteloos en bovendien zeer betrouwbaar, omdat de makelaar de lokale markt en de eigenschappen van vergelijkbare woningen kent. Dit geeft je een nauwkeurig beeld van de mogelijke opbrengst bij verkoop van je huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Er bestaan sterke variaties in de woningmarkt en in huizenprijzen als je de gehele Nederlandse markt bekijkt. Je merkt bijvoorbeeld een duidelijk verschil tussen Leerdam en de omliggende plaatsen.

Door een breder perspectief te nemen en de prijzen in andere gemeenten te vergelijken, krijg je een volledig en preciezer beeld van de huidige markt. Vergelijken biedt zo waardevolle inzichten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Leerdam

Op HuisVerkopen.nl hebben wij een uniek inzicht in de prestaties van makelaars in Leerdam en omgeving. Wij houden namelijk alle cijfers en statistieken bij die te maken hebben met de woningmarkt in dit gebied. Hierdoor weten wij precies welke makelaars het snelst een woning kunnen verkopen, welke makelaars een hogere verkoopprijs weten te realiseren en hoeveel woningen iedere makelaar verkoopt. Met deze waardevolle informatie helpen we je handige vergelijkingen te maken.

Het kiezen van een goede makelaar is meer dan een luxe, het is een strategische beslissing. Want een juiste keuze kan een groot verschil maken in zowel de snelheid van de verkoop als de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Wij geven je inzicht in wie je het beste kan helpen, gebaseerd op prestaties en verkoopervaring in Leerdam. Zo zorgen we er samen voor dat je optimale verkoopresultaten bereikt.

Vergelijk makelaars in Leerdam Of lees meer over makelaars in Leerdam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Leerdam

Met de verkoop van jouw huis in Leerdam komt er iets interessants kijken, namelijk de courtage die de makelaar rekent. In Leerdam bedraagt de gemiddelde courtage van een makelaar ongeveer 1,17% van de verkoopprijs. Dit is belangrijk om te weten, omdat dit een behoorlijk bedrag kan zijn dat je moet inleveren na de verkoop.

Ook zijn er natuurlijk andere kosten om rekening mee te houden, zoals fotografie, advertenties en notariskosten. Op de kostenpagina kan je een handig overzicht hiervan bekijken. Daarom is mijn advies: selecteer zorgvuldig een makelaar die bij je past, die je vertrouwt, die een realistische vraagprijs vaststelt en die een courtage hanteert waar je je comfortabel bij voelt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Leerdam

Leerdam herbergt een totaal van 4449 koopwoningen. Elk van deze woningen kan een uiteenlopende bestemming hebben, die natuurlijk afhangt van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Zo kan je woning dienen als jouw droomwoonplek, een investeringspand voor verhuur, of misschien dient het voor jou als een tijdelijke oplossing voordat je doorschakelt naar een nieuw thuis. Bedenk daarom goed welke bestemming je eraan wilt geven voordat je de vastgoedmarkt betreedt.

Aantal verkochte woningen in Leerdam

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Leerdam een merkbare activiteit ervaren. Er is een actieve verkoop geweest en de cijfers laten zien hoeveel woningen in de verkoop zijn gekomen (aanmeldingen) en hoeveel er daadwerkelijk zijn verkocht (transacties). Kijk naar de onthullende verkoopcijfers in de onderstaande grafiek, waarbij het aantal verkochte woningen weergegeven wordt met de tag 147:

Ben je van plan jouw huis in Leerdam te verkopen?

Als je van plan bent om jouw huis in Leerdam te verkopen, is het belangrijk om met meerdere aspecten rekening te houden. Ten eerste moet je een waardebepaling door een makelaar aanvragen om een inschatting van de verkoopprijs te krijgen. Daarnaast is het raadzaam om verkoopadvies bij een makelaar aanvragen zodat je op de hoogte bent van wat kopers in de markt zoeken. Tot slot is het belangrijk om met het energielabel van jouw woning rekening te houden, aangezien dit van invloed kan zijn op de verkoopprijs en snelheid van verkoop.

Een stappenplan voor de verkoop van je huis is een zeer hulpmiddel om de verkoop van je woning in Leerdam goed te organiseren. Door het volgen van een stappenplan vergeet je geen belangrijke stappen, zoals het zoeken naar een goede makelaar. Bovendien helpt het je om een overzicht te houden van alle genomen stappen en acties die je nog moet ondernemen, zoals de makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars. Met een goed stappenplan ben je verzekerd van een gedegen en gestructureerd verkoopproces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt in Leerdam is net als een rivier, constant in beweging. Het is daarom van belang om goed op de hoogte te blijven van de laatste marktcijfers. Hier helpen wij jou graag bij. Op onze site houden we de cijfers van de Leerdamse huizenmarkt steeds up-to-date. Zo kun je zien wat voor trends er zijn en hoe de huizenprijzen zich ontwikkelen. Actuele marktcijfers kunnen je namelijk een goed beeld geven van het juiste moment om een huis te verkopen of te kopen.

Alles wat je moet weten voor een succesvolle verkoop

HuisVerkopen.nl is het startpunt voor iedereen die zijn of haar woning wil gaan verkopen. Op ons platform kun je niet alleen de huizenmarkt in Leerdam volgen, maar vind je ook veel andere informatie en tools die helpen bij de verkoop van je huis. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om een waardebepaling te laten uitvoeren door een lokale makelaar of misschien wil je wel makelaars vergelijken om te zien welke het beste bij jou past. Informatie over het aanvragen van een energielabel, hoe je de beste verkoopstrategie kiest, en zelfs handige verkooptips vind je op ons platform. Kortom, bij HuisVerkopen.nl vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen