Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Leerdam

Het vinden van een goede makelaar in Leerdam voor de verkoop van je huis kan uitdagend zijn. Neem de tijd om diverse makelaars te vergelijken, aangezien dit de standaard procedure is. Een juiste keuze kan de verkoop bevorderen en je gemoedsrust geven.

Over makelaars in Leerdam

In de wereld van makelaars in Leerdam vind je veel diversiteit. Zo varieert hun werkwijze van traditioneel tot online, hangen hun tarieven af van vast tot percentage van de verkoopprijs en kunnen hun verkoopresultaten enorm uiteenlopen. Verder verschillen ze tevens in communicatiestijl, kwaliteit van de presentatie en hun netwerk in de lokale markt. Door makelaars te vergelijken krijg je een helder beeld van welk bureau het beste bij jou en je woning past. Dit resulteert niet alleen in een productievere samenwerking, maar vaak ook in een betere verkoopprijs.

Je bent vast nieuwsgierig naar de kosten van de beste makelaars in Leerdam. Of misschien vraag je je af welk onderhandelingsresultaat ze behalen? En hoeveel je zou kunnen besparen door makelaars te vergelijken? Goede vragen, en we hebben de antwoorden! Hieronder vind je de actuele cijfers van de beste makelaars in Leerdam:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.872
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.398
Besparing (gem.)
€ 1.062

Actueel

 • Verwacht in mei 2024 makelaarskosten op basis van een courtage die ligt tussen de 1,03%% en de 1,54%% in Leerdam. Dit zijn de gebruikelijke percentages die makelaars rekenen als je jouw woning bij hen in de verkoop zet.
 • De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 voor een woning in Leerdam is € 4.144. Om een completer beeld te krijgen van de woningprijzen in Leerdam, is het goed om naast deze gemiddelde verkoopprijs per m2 ook te kijken naar onder andere de vraagprijs en de verkoopsnelheid.
 • Dankzij het feit dat de tarieven van makelaars in Leerdam constant in beweging zijn, is het financieel aantrekkelijk om deze nauwlettend te volgen en te vergelijken. In de huidige periode kun je daar een gemiddelde besparing van € 1.062 mee realiseren.

Uitgelichte makelaars in Leerdam

In Leerdam heb je de keuze uit een verscheidenheid aan makelaars, die elk hun eigen specialisatie in verkoop kennen. Direct hieronder zie je een selectie van de verschillende verkoopmakelaars in Leerdam die we voor je hebben samengesteld. Het is wijze raad om een vergelijking te maken tussen deze makelaars, aangezien dit je een helder beeld kan geven van hun afzonderlijke dienstverlening en bijbehorende kosten.

Logo ERA Master Makelaars

ERA Master Makelaars

Bij ERA Master Makelaars krijg je meer dan wat je van een standaard makelaar verwacht. Ze bieden persoonlijke begeleiding bij aan- of verkoop van jouw woning, zelfs in complexe situaties. Ze hebben brede kennis van zaken omtrent makelaardij en hypotheken. Met een vastgoedstylist in huis en diverse exclusieve marketingtools zetten ze jouw huis optimaal op de markt. Gelegen in Leerdam, ze bieden ook taxatiebeoordelingen en zijn bekend om hun specialisatie in commercieel vastgoed.
Logo Van Ekeren Kuiper Woning- en Bedrijfsmakelaars

Van Ekeren Kuiper Woning- en Bedrijfsmakelaars

Bij Van Ekeren Kuiper Woning- en Bedrijfsmakelaars beschouwen ze zichzelf als jouw makelaar Voor 't Leven. Of je nu een eerste woning zoekt, wilt samenwonen, groter wonen of geïnteresseerd bent in nieuwbouw, zij staan voor je klaar met financieel advies. Zij opereren in het gebied rondom Gorinchem en Leerdam. Ze presenteren jouw woning optimaal door hun passie voor styling. Ze bieden diensten aan als verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Ook helpen ze je met hypotheek en verzekeringen.

Mutters Makelaars & Adviseurs

Mutters Makelaars & Adviseurs onderscheidt zich door hun betrokken en enthousiaste aanpak. Ze staan klaar om je te helpen met diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur, taxaties en financieel advies. Met hun specialismen in woningstyling, woningfotografie, herbestemming en monumenten, zijn ze in staat om voor jou de perfecte woning te vinden of te verkopen. Met 48 recent verkochte woningen en 38 te koop staande woningen, toont de makelaar zijn actieve positie op de markt.

Van Zee Vastgoed BV

Van Zee Vastgoed is een actieve makelaar zonder branchevereniging. Ze hebben in de afgelopen 12 maanden 15 panden verkocht en er staan ook nog 15 in de verkoop. Daarnaast hebben ze ook 3 aankopen begeleid. Met deze ervaring en kennis kunnen zij je goed begeleiden bij de verkoop of aankoop van je woning. Hierbij staat klanttevredenheid hoog in het vaandel.

Van Wijnen Makelaardij

Bij Van Wijnen Makelaardij staat maatwerk centraal. Met een projectmatige aanpak en persoonlijke betrokkenheid zorgt dit kantoor voor een succevolle verkoop van je woning en is het kwalitatief sterk bij het begeleiden bij een woningaankoop. Dankzij lidmaatschap bij VBO en certificering bij SCVM, voldoet het aan de hoogste eisen. Werkzaam in Leerdam, Culemborg, Gorinchem en omliggende plaatsen biedt het diensten als verkoop, taxaties en aankoop.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Leerdam dan alleen degenen die je zojuist voorbij hebt zien komen. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Leerdam mee in onze vergelijking. Het kan zijn dat de meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie en woning niet in de bovenstaande lijst voorkomt. Ontdek het door te vergelijken!

Vergelijk makelaars in Leerdam Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Leerdam?

Een makelaar in Leerdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,17% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 416.393 in Leerdam komt dit neer op € 4.872 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Hoe zit het nou met die courtage? Dit is een percentage van de verkoopopbrengst dat de makelaar in rekening brengt voor zijn diensten. De hoogte van de courtage kan per makelaar verschillen en is vaak onderhandelbaar. Het is dus goed om hierover in gesprek te gaan met jouw makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Leerdam 0,51% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.062 besparen door makelaars te vergelijken. Het is dus zeker de moeite waard om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, dit kan je veel kosten besparen.

Kosten van makelaars in Leerdam

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 5.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Leerdam

Als je jouw woning in Leerdam wilt verkopen, kan het zijn dat je te maken krijgt met opstartkosten. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar in rekening brengt om jouw woning verkoopklaar te maken. Dit kan variëren van het maken van professionele foto's, tot het in kaart brengen van de precieze afmetingen van je woning en het online plaatsen van de advertentie. Het verschilt per makelaar of deze kosten afzonderlijk worden berekend, of dat ze zijn inbegrepen in de makelaarsprovisie.

Bij het verkopen van jouw woning is het belangrijk om ook rekening te houden met deze kosten, naast de makelaarsprovisie. Hoewel ze een eenmalige uitgave zijn, kunnen ze toch oplopen. Belangrijk om te weten is dat makelaars in Leerdam ervoor kunnen kiezen om deze kosten bij het starten van de verkoop in rekening te brengen. Dit kan het totaalbedrag dat je aan het einde van de streep betaalt flink beïnvloeden, dus het is zeker de moeite waard om hier vooraf goed over te informeren bij de makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Leerdam

Mogelijk ben je bekend met de term intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de meeste makelaars in Leerdam in rekening brengen als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Om verschillende redenen, zoals een verandering van gedachten, financiële omstandigheden of een plotselinge levensgebeurtenis, kun je ervoor kiezen de verkoop van jouw huis te staken. Maar wees gewaarschuwd, dit komt vaak met extra kosten, namelijk de intrekkingskosten.

Wat betekent dit concreet voor jou? Nou, de gemiddelde intrekkingskosten die door makelaars in Leerdam wordt berekend, ligt op het bedrag van € 500. Dit is uiteraard geen kleine uitgave en daarom is het belangrijk om goed na te denken voor je begint aan het verkoopproces. Houd rekening met mogelijke wijzigingen in je situatie en weet dat, mocht je je huis uit de verkoop willen halen, je mogelijk met deze extra kosten te maken krijgt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Leerdam met een vast tarief

In de makelaardij zijn er twee hoofdwegen die bewandeld kunnen worden als het op vergoeding aankomt: courtage of een vast tarief. Makelaars die werken met courtage, berekenen hun honorarium als een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. Echter, er zijn ook makelaars die werken met een vast tarief. Dit betekent dat je van tevoren weet hoeveel je de makelaar verschuldigd bent, ongeacht het verkoopresultaat. In Leerdam vragen makelaars met een vast tarief gemiddeld € 3.250 (update: mei 2024)

Het voordeel van een makelaar met een vast tarief is dat je vanaf het begin duidelijkheid hebt over de kosten. Je weet wat je kunt verwachten en er zijn geen onaangename verrassingen achteraf. Echter, een nadeel kan zijn dat de makelaar mogelijk geen extra motivatie heeft om de beste verkoopprijs voor jouw woning te realiseren, omdat hun vergoeding toch vaststaat. Overigens is de service en betrokkenheid van de makelaar even belangrijk als het tarief, dus laat dit ook meewegen in je keuze.

Tip: Het kan een goed idee zijn om makelaars met elkaar te vergelijken om de beste keuze te kunnen maken voor jouw situatie. Door verschillende makelaars in Leerdam te bekijken en te vergelijken, vind je uiteindelijk de makelaar die het beste past bij jouw woning en jouw wensen. Elke makelaar heeft unieke services, kenmerken en tarieven. Maak jouw beslissing niet alleen op basis van het tarief, maar kijk vooral ook naar de dienstverlening en persoonlijke ervaringen. Zo komt je woning op de best mogelijke manier in de markt te staan en krijg je waar voor je geld.

4 feitjes over makelaars in Leerdam

 • Tegen de 90% van de huizenverkopers in Leerdam schakelt liever een makelaar in om hun woning sneller van de hand te kunnen doen, dan deze zonder tussenkomst te verkopen.
 • Een flinke meerderheid van 92% van de huiseigenaren in Leerdam geeft voorkeur aan een traditionele makelaar die alles over de verkoop regelt, boven een online makelaar die puur de plaatsing op het internet verzorgt.
 • Ongeveer 95% van de huiseigenaren in Leerdam die hun woning willen verkopen, kiest voor een makelaar die lid is van een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Tijdens het kiezen van een makelaar laten verreweg de meeste woningverkopers in Leerdam weten dat zij een makelaar prefereren die aantoonbaar beter presteert. Vergelijk hier zelf de makelaars in Leerdam: formulier.

Wat levert de beste makelaar in Leerdam op?

De vaardigheden en prestaties van makelaars in Leerdam zijn niet hetzelfde, het verschil kan heel groot zijn. Hierdoor kan het erg voordelig zijn voor de verkopers van woningen om een vergelijking te maken tussen de verschillende makelaars.

Dit is hoe je de beste makelaars in Leerdam herkent:

 • Onafhankelijke onderzoek aan ons verstrekt laat zien dat top makelaars in Leerdam huizen doorgaans verkopen voor een prijs die boven de oorspronkelijke verkoopprijs uitkomt. Dit bijkomende verschil is gemiddeld zo'n € 12.317.
 • Het wordt duidelijk uit onze gegevens dat de meest efficiënte makelaars in Leerdam huizen verkopen in gemiddeld 14 dagen minder tijd in vergelijking met hun collega's.

De beste makelaar in Leerdam vinden

Op zoek naar de beste of snelste makelaar in Leerdam? Houd er rekening mee dat de duurste niet altijd de beste is. Het draait niet alleen om kosten, maar ook om kwaliteit, klanttevredenheid en de juiste match met jouw behoeften.

Start jouw zoektocht met onze vergelijkingstool. Vul het vergelijkingsformulier in en vind makelaars die aansluiten bij jouw woning, situatie en voorkeuren. Maak een weloverwogen keuze op basis van hun tarieven, verkoopstrategieën en marktkennis.

Waar moet je op letten bij makelaars in Leerdam?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Leerdam, zijn er diverse aspecten waar je aandacht aan moet schenken:

Reputatie en ervaring van de makelaar

Een ervaren makelaar met een goede reputatie kan enorm verschil maken bij de verkoop van je woning. Onderzoek online recensies en vraag rond in je omgeving.

Verkoopstrategie en marketing

Een goede makelaar heeft een duidelijke verkoopstrategie en zet gerichte marketing in. Vraag de makelaar om zijn plannen en aanpak voordat je een keuze maakt.

Lokale marktkennis

Een makelaar met gedetailleerde lokale marktkennis kan de maximale verkoopprijs voor je huis realiseren. Wat is het verschil tussen de buurten in Leerdam? Hoe zit het met de vraag en aanbod?

Tarieven en bijkomende kosten

Transparante tarieven en geen verborgen kosten zijn essentieel. Zorg dat je vooraf duidelijkheid krijgt over de tarieven. Op onze website kun je via deze link tarieven opvragen bij verschillende makelaars.

Vergelijk meerdere makelaars

Neem geen overhaaste beslissing, maar vergelijk meerdere makelaars met elkaar. Klik hier om direct een vergelijkingsformulier te openen en ontdek welke makelaar het beste bij je past.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de actieve huizenmarkt van Leerdam kunnen NVM-verkoopmakelaars een cruciale rol spelen bij het begeleiden van het verkoopproces. Met hun uitgebreide netwerk en kennis van de lokale markt zorgen zij voor een soepele transactie.

Natuurlijk zijn er naast de NVM ook andere brancheorganisaties voor makelaars actief, zoals de VBO en VastgoedPRO. Desondanks is de NVM al sinds 1898 een prominente speler op de Nederlandse vastgoedmarkt, die continu werkt aan verbetering van haar dienstverlening en professionaliteit.

Wat doet een makelaar in Leerdam?

Een makelaar in Leerdam orienteert zich eerst grondig op de lokale vastgoedmarkt en maakt vervolgens een doelgerichte plan voor de verkoop van jouw huis. De professionaliteit van de makelaar zorgt er zo voor dat de verkoop optimaal wordt afgestemd op de specifieke woningmarkt in Leerdam.

Vervolgens neemt de makelaar het hele verkoopproces uit handen; van het in de markt zetten van het huis tot het voeren van onderhandelingen met geïnteresseerden. Hierbij streeft de makelaar er altijd naar om het maximale resultaat voor jou te bereiken.

 • Fotografie en styling: De makelaar zorgt voor hoogwaardige fotografie en passende interieurstyling, zodat jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd wordt.
 • Verkoopstrategie: De makelaar ontwikkelt een effectieve verkoopstrategie die is toegespitst op de woningmarkt in Leerdam.
 • Bezichtigingen: De makelaar organiseert en begeleidt bezichtigingen, waardoor je zelf geen tijd en moeite hoeft te steken in het tonen van je woning.
 • Onderhandelingen: De makelaar voert namens jouw de onderhandelingen, zodat je kunt rekenen op een eerlijke prijs voor je woning.
 • Administratie: Het afhandelen van de administratie en juridische zaken rondom de verkoop wordt volledig door de makelaar gedaan.

Waarom een makelaar in Leerdam inschakelen?

Als je jouw huis in Leerdam wilt verkopen, kunnen de stappen best overweldigend zijn. Van de voorbereidingen tot aan de overdracht, het is een proces vol details. Een goede makelaar helpt je hierbij, ze leiden je door elke stap, onderhandelen namens jou en zorgen ervoor dat je huis voor de maximale prijs wordt verkocht. Een goede makelaar maakt dus een groot verschil.

Voorbereiding op de verkoop

Nog voor jouw woning op de markt komt, is een grondige voorbereiding nodig. Een goede makelaar geeft advies over hoe je jouw huis aantrekkelijk maakt voor kopers en helpt je bij het bepalen van een realistische vraagprijs. Of het nu gaat om het opruimen van rommel of om kleine reparaties, het zijn zaken die het verschil kunnen maken.

Marketing van je woning

Het succesvol verkopen van jouw huis hangt sterk af van de marketingstrategie. Een goede makelaar beschikt over de kennis en het netwerk om jouw huis op de best mogelijke manier te presenteren. Ze maken professionele foto's, creëren verbluffende online advertenties en organiseren open dagen voor potentiële kopers.

Onderhandelen over de verkoopprijs

Op het moment dat er interesse is voor jouw huis, start het onderhandelingsproces. Een goede makelaar is een expert in het voeren van onderhandelingen. Ze vertegenwoordigen jouw belangen en streven naar een optimale verkoopprijs, terwijl ze je ook behoeden voor mogelijke valkuilen in het contract.

Overdracht van je woning

Nadat overeenstemming is bereikt over de prijs en voorwaarden, volgt de juridische overdracht. De makelaar zorgt voor de correcte afhandeling bij de notaris, begeleidt de opleveringsinspectie en garandeert dat alle overeenkomsten correct worden nageleefd. Zo eindigt de verkoop met tevredenheid en zonder zorgen.

Makelaars in Leerdam vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Leerdam op het platform van Huis Verkopen helpt jou inzicht te krijgen in de beste dienstverlening voor de beste prijs. Dit levert talloze voordelen op.

 • Een gratis waardebepaling
 • Gratis verkoopadvies
 • Gunstige makelaarstarieven
 • Een makelaar aangepast aan jouw situatie

Vergelijken stelt je in staat om een goed beeld te krijgen van de voorwaarden en prijzen van verschillende makelaars. Door te vergelijken met Huis Verkopen, zorg je ervoor dat je de beste service krijgt, aangepast aan jouw specifieke behoeftes. Met beter aanbod en lagere kosten als resultaat.

Vergelijk makelaars in Leerdam Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Leerdam

Kies een makelaar in Leerdam op basis van track record, expertise en tarieven. Vergelijk verschillende makelaars om de meest geschikte te vinden. Onze vergelijkingspagina kan je hierbij helpen.

De gemiddelde makelaarskosten in Leerdam liggen rond de € 4.872. Dit wordt vaak berekend als een percentage van de verkoopprijs. Voor precieze tarieven kan je gebruik maken van de tarievenpagina.

Ga na hoeveel dagen het gemiddeld duurt om een huis in Leerdam te verkopen. De gemiddelde verkoopsnelheid is 57 dagen. Richt je op makelaars met snellere verkoopsnelheden dan het gemiddelde.

Let bij het vergelijken van makelaars op hun track-record, serviceniveau, netwerk en tarieven. Je kunt ook letten op de gemiddelde verkoopprijs van huizen die ze eerder verkocht hebben. Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Bepaal de vraagprijs van je huis in Leerdam op basis van de huidige marktwaarde. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Leerdam is momenteel € 416.393. Een waardebepaling door een makelaar kan je hierbij helpen. Bekijk onze waardebepalingspagina voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen