Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Gorinchem

Bij het kiezen van een makelaar voor de verkoop van je woning in Gorinchem is veel waar je op moet letten. De informatie op deze pagina geeft je een zo volledig mogelijk beeld hiervan. Belangrijk zijn zaken als ervaring, lokale marktkennis en communicatievaardigheid.

Over makelaars in Gorinchem

Als je in Gorinchem een makelaar gaat kiezen voor de verkoop van je huis, zijn er diverse punten waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de lokale kennis van de markt. Is de makelaar bijvoorbeeld goed op de hoogte van de lokale vraag- en aanbodverhoudingen? Ook het track-record van de makelaar kan van belang zijn, oftewel hóe snel en voor hoéveel geld zij eerder woningen hebben verkocht.

Waarschijnlijk vraag je je af: wie is de snelste makelaar van Gorinchem? Of welke makelaar haalt gemiddeld de hoogste verkoopprijs? Antwoorden op dit soort vragen kun je vinden door makelaars te vergelijken. Hierbij is het raadzaam om je niet alleen te richten op de verkoopprijs, maar ook op andere factoren zoals communicatie en betrouwbaarheid. Voor een gerichte vergelijking van makelaars die goed presteren in Gorinchem, kun je terecht op deze speciale pagina. Door jouw persoonlijke voorkeuren en wensen in te voeren, vind je een makelaar die aansluit bij jouw situatie.

Juni 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.960
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.640
Besparing (gem.)
€ 1.110

Actueel

 • De huidige gemiddelde verkoopprijs in Gorinchem ligt op € 435.121 en per vierkante meter bedraagt de gemiddelde verkoopprijs € 4.217. Wil je meer informatie over de actuele huizenprijzen? Bekijk dan de woningmarkt in Gorinchem voor meer inzicht.
 • Wat je misschien nog niet weet, is dat de gemiddelde courtage van makelaars in Gorinchem momenteel 1,14% is en zelfs daalt. Schakel je een makelaar in om jouw huis te verkopen? Dan kan deze informatie zeer relevant voor je zijn. Meer leren over het verkopen van een huis in Gorinchem? Bezoek dan onze website.
 • Onthoud dat de tarieven van makelaars in Gorinchem sterk kunnen variëren. Daarom is het vergelijken van deze makelaarstarieven een slimme stap. Het kan je zelfs gemiddeld een besparing opleveren van € 1.110.

Uitgelichte makelaars in Gorinchem

In Gorinchem tref je een groot aantal makelaars aan die klaar staan om je te assisteren bij de verkoop van jouw woning. Het is echter niet verstandig om zomaar voor de dichtstbijzijnde makelaar te kiezen. Het is slim om eerst de makelaars in Gorinchem te vergelijken op basis van vier aspecten: hun ervaring, de service, de kosten en de verkoopsnelheid.

Logo Hofstede Makelaardij Gorinchem Leerdam

Hofstede Makelaardij Gorinchem Leerdam

Kies voor Hofstede Makelaardij Gorinchem Leerdam: een makelaar met 30 jaar ervaring en sterke regionale binding dankzij 6 vestigingen in het rivierengebied. Ze onderscheiden zich door inlevingsvermogen en betrokkenheid waardoor ze jouw woonwensen begrijpen. Ze zetten hun marktkennis in voor verkoop, verhuur, aankoop en taxaties. Hun gratis zoekservice houdt je op de hoogte van nieuw aanbod. Deze NVM-makelaar is een goede keuze als je persoonlijke aandacht en gedegen kennis zoekt.
Logo Koster Makelaardij

Koster Makelaardij

Met al meer dan 55 jaar ervaring staat Koster Makelaardij voor persoonlijke aandacht en kwaliteit. Dit NVM-makelaarskantoor, met een team van 5 medewerkers, biedt diensten aan zoals de verkoop, aankoop, taxaties en verhuur van woningen. Daarnaast zijn ze specialisten in monumenten en woningen aan water. Jouw huis verkopen of een nieuw huis kopen? Bij Koster Makelaardij staat je goed gevoel centraal. Hier word je begrepen, ook in het Engels.
Logo leuk! makelaars

leuk! makelaars

Bij leuk! makelaars sta jij centraal, met aandacht voor jouw wensen in de actieve woningmarkt. Ze bieden de rust om adequaat en zonder druk te bieden, en zorgen voor een stressloze ervaring bij zowel kopen als verkopen. Met hun deskundige team van 23 medewerkers, variërend in diensten als verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies, zorgen ze voor resultaten - vaak met verkoopprijzen boven de vraagprijs. Open tot 20:00 op weekdagen, vind je ze op Krijtstraat 8 in Gorinchem.

Groeneveld Makelaars

Groeneveld Makelaars is een compact team dat je ondersteunt bij de verkoop, aankoop en verhuur van je woning. Met een specialisatie in monumenten voegen ze unieke expertise toe aan de ervaring. Ze communiceren vloeiend in het Nederlands en Engels, en hoewel ze geen deel uitmaken van een branchevereniging, staat klanttevredenheid bij hen hoog in het vaandel.

Meerhuis voor uw makelaardij

Meerhuis voor jouw makelaardij is een actieve makelaar met recente transacties in zowel verkoop als aankoop. Ondanks dat ze niet bij een branchevereniging zijn aangesloten, zorgen ze voor betrouwbare en effectieve diensten. Maak de keuze voor Meerhuis als de deskundige begeleider bij alle aspecten van jouw vastgoedtransacties.

Van der Brugge Makelaardij

Van der Brugge Makelaardij is een veelzijdige speler op de vastgoedmarkt. Met 17 medewerkers leveren ze diensten zoals verkoop, verhuur, aankoop en taxatie, en bieden ze financieel advies. Ze zijn gespecialiseerd in onder andere nieuwbouw, monumenten en woningstyling. Daarnaast kunnen ze je begeleiden bij investeringen en expat gerelateerde zaken. Het is een goede keuze als je zoekt naar een professioneel makelaarskantoor met veel diensten en specialismen.

van Geffen Makelaardij

Van Geffen Makelaardij is een vertrouwd makelaarskantoor en lid van branchevereniging NVM. In de afgelopen 12 maanden hebben zij 11 woningen succesvol verkocht en staan momenteel 5 woningen te koop. Dit fungeert als een indicator voor hun efficiënte dienstverlening. Kies voor Van Geffen Makelaardij als je zeker wilt zijn van vakkundigheid bij het verkopen van je huis.

Waterpoort Makelaars BV

Waterpoort Makelaars, gevestigd in Gorinchem, is al ruim 40 jaar een betrouwbare speler op de woningmarkt. Ze pakken de verkoop persoonlijk en vakkundig aan, zonder onnodige extra's. Hierdoor blijven hun diensten betaalbaar. Leden van VBO, bieden ze diensten als verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Ze zijn jouw ideale partner voor woningbeheer en advisering bij huur of pacht en werken ook voor woningcorporaties. Bij hen betaal je altijd 1% van de verkoopprijs.

Let op: er zijn nog veel meer verkoopmakelaars actief in en rondom Gorinchem dan alleen degenen die al in de lijst zijn opgenomen. Misschien is jouw ideale makelaar er één van. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Gorinchem mee in onze vergelijking. Ontdek het zelf.

Vergelijk makelaars in Gorinchem Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Gorinchem?

Een makelaar in Gorinchem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 435.121 in Gorinchem komt dit neer op € 4.960 aan makelaarskosten (update juni 2024).

De courtage geeft jouw makelaar een stimulans om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs van jouw woning, hoe hoger de courtage voor de makelaar. Zo wordt jouw succes ook het succes van de makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Gorinchem 0,51% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.110 besparen door makelaars te vergelijken. Een vergelijking maken tussen makelaars is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee.

Kosten van makelaars in Gorinchem

Juni 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Gorinchem

Ben je van plan jouw huis in Gorinchem te verkopen? Dan is het goed om rekening te houden met eventuele opstartkosten. De meeste makelaars in Gorinchem brengen deze opstartkosten in rekening. Deze kosten dekken de initiële uitgaven die de makelaar doet om jouw woning op de markt te brengen. Ze kunnen bestaan uit kosten voor professionele fotografie, het maken van een plattegrond, het opstellen van de verkoopbrochure en de aanmelding op funda.

Het is echter lastig te zeggen wat deze kosten precies zullen zijn. Dit varieert namelijk per makelaar. Gemiddeld genomen zijn de opstartkosten bij makelaars in Gorinchem € 515. Wil je voor jouw specifieke situatie weten wat de opstartkosten zijn? Dan kun je op onze website gemakkelijk en vrijblijvend de tarieven opvragen bij verschillende makelaars in jouw regio. Zo krijg je een goed beeld van de totale kosten voor het verkopen van jouw huis in Gorinchem.

Intrekkingskosten van makelaars in Gorinchem

Bij de verkoop van jouw huis komen verschillende kosten kijken. Wanneer je je huis in de verkoop zet bij een makelaar in Gorinchem, kan het gebeuren dat je nog met een extra kostenpost te maken krijgt: de intrekkingskosten. Deze worden door de meeste makelaars in rekening gebracht wanneer je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen.

Intrekkingskosten zijn kosten die ontstaan als je de verkoop van je huis vroegtijdig stopzet. Stel, je woonsituatie verandert onverwacht - je krijgt een nieuwe baan in een andere stad of er komt onverwacht gezinsuitbreiding - en je besluit je huis niet meer te verkopen. Of misschien ben je niet tevreden over de dienstverlening van je makelaar en wil je overstappen naar een andere. In zulke gevallen kunnen makelaars intrekkingskosten in rekening brengen als vergoeding voor de tijd en moeite die ze tot dan toe in de verkoop hebben gestoken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Gorinchem met een vast tarief

Wist je dat er ook makelaars in Gorinchem zijn die werken met een vast tarief? Dit betekent dat je vooraf precies weet wat jouw kosten zullen zijn, wat verrassingen achteraf voorkomt. Gemiddeld rekenen deze makelaars € 3.250 als tarief (update: juni 2024).

Hoewel een vast tarief transparantie biedt, heeft het soms ook nadelen. Stel je voor dat je woning volgens de verwachtingen verkoopt, dan lijkt een vast tarief voordelig. Maar als je woning boven verwachting presteert en voor veel meer verkoopt, dan zou je bij een makelaar die op courtagebasis werkt, relatief minder betalen.

Tip: Overweeg zowel makelaars met een vast tarief als makelaars die op basis van courtage werken. Weeg de voor- en nadelen af tegen jouw persoonlijke situatie en de verwachte verkoopprijs van je woning. Op deze manier maak je een weloverwogen keuze en kun je flink op kosten besparen.

4 feitjes over makelaars in Gorinchem

 • Uit recente cijfers blijkt dat 94% van de huizenverkopers in Gorinchem de keuze maakt voor een makelaar die lid is van erkende brancheverenigingen zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Wanneer we naar de voorkeuren van verkopers in Gorinchem kijken, zien we dat 92% een traditionele makelaar verkiest. Zij hebben liever dat een makelaar de gehele verkoop van het huis regelt dan dat het alleen online wordt geplaatst.
 • Met behulp van een makelaar kunnen huizen in Gorinchem 70% sneller verkocht worden dan zonder makelaar. Met een makelaar wordt je woning effectiever op de markt gebracht en bereik je sneller potentiële kopers.
 • De meerderheid van de woningverkopers in Gorinchem geven in een vergelijking van makelaars aan, dat ze de voorkeur geven aan een makelaar met aantoonbaar betere prestaties. Benieuwd welke makelaar het best past bij jouw situatie? Vergelijk ze hier: Vergelijk makelaars in Gorinchem.

Wat levert de beste makelaar in Gorinchem op?

Als je denkt aan het verkopen van je huis in Gorinchem, zul je al snel een keuze moeten maken voor een makelaar. Het ligt voor de hand om eerst te kijken naar de kosten van de makelaar, maar het is nog belangrijker om te weten wat een makelaar je kan opleveren. Een kwalitatieve makelaar kan namelijk de verkoopprijs van jouw woning dusdanig verhogen dat dit de kosten voor de makelaar ruimschoots compenseert.

Maar hoe herken je nou de beste makelaars in Gorinchem?:

 • Uit onze analyses blijkt dat de toppers onder de Gorinchemse makelaars woningen vaak weten te verkopen voor een bedrag dat € 13.417 hoger ligt dan de gemiddelde verkoopprijs van andere makelaars - rekening houdend uiteraard met de prijsklasse van de woning.

 • Daarnaast blijkt uit onze database dat de beste makelaars in Gorinchem huizen gemiddeld binnen 16 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Deze snellere verkoop wordt vaak gerealiseerd door makelaars die de wonenmarkt goed aanvoelen en de woningen correct weten te waarderen.

De beste makelaar in Gorinchem vinden

Vele mensen denken dat de beste of snelste makelaar in Gorinchem ook de duurste is. Deze aanname is echter onjuist. De meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie kan ook een van de voordelige keuzes zijn.

Om de juiste makelaar te vinden, kun je gebruik maken van ons vergelijkingsformulier. Hiermee vergelijk je makelaars op relevantie voor jouw woning, situatie en voorkeuren. De resultaten tonen je de best presterende makelaars in Gorinchem die jou goed kunnen bijstaan.

Waar moet je op letten bij makelaars in Gorinchem?

Het verkopen van je huis is een grote stap. Het kiezen van de juiste makelaar in Gorinchem kan deze ervaring soepeler en succesvoller maken. Hier zijn vijf punten om bij stil te staan:

Ervaring van de makelaar

Kijk naar de ervaring van de makelaar. Hoe lang zijn ze al actief in Gorinchem? Kennen ze de lokale markt goed? Een ervaren makelaar kan je helpen de juiste prijs voor je huis te bepalen.

Courtagekosten

Heb je gekeken naar de courtagekosten van de makelaars? Dit is wat je betaalt voor de diensten van de makelaar. Het is belangrijk rekening te houden met deze kosten bij het maken van je keuze.

Marketingstrategie

Begrijp je de marketingstrategie van de makelaar? Een goede makelaar zal een helder plan hebben om jouw huis te verkopen en kopers aan te trekken.

Nakijken van de kleine lettertjes

Lees altijd de kleine lettertjes in de overeenkomst met de makelaar. Staan er verborgen kosten in? Wat zijn de annuleringsvoorwaarden? Dit kan je een hoop hoofdpijn besparen.

Referenties

Vergeet ten slotte niet te vragen om referenties. Een goede makelaar zal blij zijn om je in contact te brengen met tevreden klanten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is een vooraanstaande organisatie die in 1898 werd opgericht. Als grootste brancheorganisatie voor makelaars in Nederland waarborgt de NVM de integriteit en professionaliteit van haar leden, waaronder ook de NVM-makelaars in Gorinchem. Naast de NVM bestaan ook de VBO en VastgoedPRO als bekende brancheorganisaties in de vastgoedsector.

Een keuze voor een NVM-makelaar in Gorinchem leidt tot zekerheid voor eenieder die zijn huis wil verkopen. Zo voldoen NVM-makelaars bijvoorbeeld aan strenge kwaliteitseisen en moeten ze regelmatig bijscholing volgen. Dit garandeert dat je met iedere NVM-makelaar een deskundige aan je zijde hebt die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in de complexe woningmarkt.

Wat doet een makelaar in Gorinchem?

Een makelaar in Gorinchem is iemand die je helpt bij de verkoop van je huis. Het is een professional die bekend is met de lokale woningmarkt, en daardoor goed weet wat de beste prijs voor je huis zou zijn.

De makelaar is ook een belangrijke schakel in het proces van onderhandelen en het afronden van het verkoopcontract. Als full-service makelaar neemt hij of zij vrijwel alle taken rondom de verkoop op zich. Zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

 • Waardeert je huis en stelt een vraagprijs voor.
 • Zorgt voor professionele foto's en een aantrekkelijke beschrijving.
 • Zet het huis op de markt en promoot het.
 • Leidt bezichtigingen en handelt de onderhandelingen af.
 • Helpt bij de juridische afwikkeling van de verkoop.

Waarom een makelaar in Gorinchem inschakelen?

Als je het besluit hebt genomen om je huis in Gorinchem te verkopen, breekt er een spannende tijd aan. Het verkopen van een woning is een uitgebreid en soms complex proces. Een goede makelaar kan je hierbij uitstekend helpen. Hij is zeer goed op de hoogte van de lokale markt, en helpt je met alle stappen in het verkoopproces, van het waarderen van je woning tot aan de uiteindelijke overdracht.

Waardebepaling

De eerste stap in het verkoopproces is de waardebepaling van je huis. De makelaar zal hiervoor de woning inspecteren, de huidige marktomstandigheden en vergelijkbare woningen in de buurt in overweging nemen om tot een realistische verkoopprijs te komen.

Onderhoud en presentatie

De tweede stap die de makelaar neemt, is het adviseren over hoe je de woning het beste kan presenteren. Eventuele onderhoudswerkzaamheden die bijdragen aan de verkoopwaarde van het huis worden besproken en eventuele stylingsadviezen worden gegeven.

Bezichtigingen

Vervolgens worden er bezichtigingen georganiseerd waarbij de makelaar potentiele kopers rondleidt. Hij kent jouw huis van binnen en buiten en kan dus alle vragen van de kopers effectief en positief beantwoorden.

Afronding verkoop

Tot slot voert de makelaar namens jou de gesprekken over de verkoopprijs en voorwaarden. Een goede makelaar zorgt ervoor dat beide partijen tevreden zijn over de transactie en regelt vervolgens de contracten en de afwikkeling bij de notaris.

Informatie over Gorinchem

Gorinchem, ook wel Gorkum genoemd, ligt in de provincie Zuid-Holland. Deze historische vestingstad heeft een rijk verleden dat terug te voelen is in de straten met oude panden.

De stad Gorinchem bevindt zich aan de rivieren de Linge en de Boven-Merwede. Het heeft een vriendelijk, klein stadscentrum dat omgeven is door oude stadsmuren en bastions.

Gorinchem is een stad waar je kunt genieten van een mix tussen natuur en stedelijkheid. Hier kan je ontspannen in het natuurgebied de Groesplaat of je onderdompelen in cultuur bij één van de musea in de stad.

Weetje:

In de afgelopen jaren zijn de gemiddelde huizenprijzen in Gorinchem gestegen tot een bedrag van € 435.121 (update: juni 2024). Wil je meer weten over de woningmarkt in Gorinchem? Klik dan op de link.

Makelaars in Gorinchem vergelijken

Bij de verkoop van je huis in Gorinchem is het kiezen van de juiste makelaar cruciaal. Deze keuze kan sterk variëren op basis van factoren zoals prijs, kwaliteit en snelheid van de dienstverlening. Via Huis Verkopen kun je deze makelaars eenvoudig vergelijken.

 • Vergelijken is geheel gratis
 • Krijg een gedetailleerd beeld van jouw mogelijkheden
 • Beste prijs/kwaliteit-verhouding vinden
 • Maximaliseert de kans om je huis te verkopen

Vergelijken levert vaak betere tarieven op en geeft je de mogelijkheid om de makelaar te vinden die het best aansluit bij jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Middels het vergelijken van makelaars in Gorinchem, vergroot je de kans om je huis voor de maximale prijs te verkopen. Dankzij ons zeer uitgebreide en onafhankelijke platform, kun je makelaars eenvoudig en efficiënt vergelijken.

Vergelijk makelaars in Gorinchem Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Gorinchem

Het is aan te raden een aantal makelaars in Gorinchem te vergelijken. Je kijkt dan naar zaken als kosten, ervaring en verkoopresultaten. Op Huis Verkopen kun je gemakkelijk diverse makelaars vergelijken.

Let op zowel de opstartkosten als de courtage. De opstartkosten zijn gemiddeld € 515 en de gemiddelde courtage in Gorinchem is 1,14%. Voor de actuele makelaarskosten kun je terecht op deze pagina.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Gorinchem is 50 dagen. Je kunt dit gebruiken als benchmark bij het vergelijken van verschillende makelaars. Een makelaar met een snellere verkoopsnelheid kan voordelig zijn.

Het vergelijken van makelaars helpt je om de beste beslissing te nemen. Je kunt door vergelijking gemiddeld € 1.110 besparen op makelaarskosten. Tarieven opvragen bij makelaars doe je hier.

Niet alle makelaars bieden dezelfde diensten. Sommige makelaars bieden bijvoorbeeld een rondleiding, professionele foto's of 360° foto's. Het is belangrijk om te kijken welke diensten bij je passen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen