Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sleeuwijk

In maart 2024 is de woningmarkt in Sleeuwijk volop in beweging! Het proces van je huis verkopen bevat veel factoren en variabelen. Op deze pagina vind je allerlei handige informatie, zoals statistieken en vastgoedcijfers, die je hierbij kunnen ondersteunen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sleeuwijk

De gemiddelde verkoopprijs in Sleeuwijk is in de laatste 3 maanden € 396.826 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 442.340 euro. Wanneer de gemiddelde verkoopprijs hoger ligt dan de vraagprijs, houdt dit in dat een huis doorgaans voor meer dan de oorspronkelijke vraag verkocht wordt. Dit kan het gevolg zijn van een competitieve huizenmarkt met veel geïnteresseerde kopers. Hieronder vind je de prijsontwikkeling van de afgelopen maanden:

Huizenprijzen in Sleeuwijk

Afgelopen 3 maanden

€ 174.000
€ 333.000
€ 492.000

Bij het inschatten van de mogelijke opbrengst van de verkoop van jouw woning in Sleeuwijk, is de waarde per m2 een relevante factor om in gedachten te houden. Je kunt een ruwe schatting maken door het aantal m2 van jouw woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Sleeuwijk. Hiermee kun je een gedegen indruk krijgen van hoe jouw huisverkoop kan verlopen. Bekijk hieronder de recente ontwikkelingen voor de prijzen per m2 in Sleeuwijk:

Huizenprijzen in Sleeuwijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.600

Prijsontwikkeling Sleeuwijk laatste 12 maanden

De evolutie van de woningprijzen in Sleeuwijk kan een indicatie geven van de bewegingen op de lokale huizenmarkt. Het geeft een idee van waar de markt naartoe gaat, zonder aannames te doen over de toekomstige koers.

Afgelopen maand lag de gemiddelde verkoopprijs in Sleeuwijk op € 396.826. Dit getal kan echter fluctueren en is afhankelijk van de verdere marktcijfers. Kijk nu naar de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Sleeuwijk waard?

Als je overweegt om je woning in Sleeuwijk te verkopen, dan is het van groot belang om te weten hoeveel je huis in de huidige markt zou kunnen opleveren. Deze mogelijke opbrengst is vaak een doorslaggevende factor bij het maken van de definitieve beslissing om te verkopen. De woningwaarde bepalen kan daarom een handig startpunt zijn in je verkoopproces.

Denk je erover na om jouw woning te verkopen? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een verstandige eerste stap. Deze waardebepaling geeft je duidelijkheid over de mogelijke verkoopprijs van je woning, en helpt je dus bij het maken van een geïnformeerde beslissing over of en wanneer je gaat verkopen.

Bij een gratis waardebepaling krijg je een ruwe schatting van de verkoopwaarde van je huis, uitgevoerd door een makelaar. Deze schatting kan verschillen van makelaar tot makelaar, dus het kan wijs zijn om meerdere professionals te raadplegen voor een nauwkeuriger beeld. Let wel, een waardebepaling is niet hetzelfde als een officiële taxatie, waarbij de precieze waarde van je huis wordt vastgesteld.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de woningmarkt staat geen stad op zichzelf. De huizenprijzen verschillen per plaats, ook tussen Sleeuwijk en omliggende steden. Door over de gemeentegrenzen heen te kijken, krijg je een volledig marktbeeld.

Om dit inzichtelijk te maken, presenteren we twee visualisaties die de relatieve huizenprijzen in Sleeuwijk en vergelijkbare plaatsen weergeven. Bekijk en analyseer de onderstaande grafieken voor een diepgaander begrip van de huidige woningmarktsituatie:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Sleeuwijk

Het zoeken naar de best presterende makelaar voor het verkopen van je huis in Sleeuwijk kan soms aanvoelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Elke makelaar biedt verschillende diensten aan en presteert beter op verschillende punten. Sommigen uitblinken in hun snelheid van verkoop, terwijl anderen specialisten zijn in het onderhandelen voor de hoogste verkoopprijs.

Het kiezen van de juiste makelaar in Sleeuwijk is van groot belang voor het succesvol verkopen van je huis. De juiste makelaar kan namelijk de waarde van jouw woning optimaliseren en je helpen bij het navigeren door het verkoopproces. Neem, extra tijd om makelaars te vergelijken, dit helpt je bij het vinden van een makelaar die aansluit bij jouw specifieke eisen en wensen.

Vergelijk makelaars in Sleeuwijk Of lees meer over makelaars in Sleeuwijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sleeuwijk

Het is interessant te weten dat courtages in Sleeuwijk variëren. Gemiddeld genomen brengt een makelaar in Sleeuwijk een tarief in rekening van 1,09% van de verkoopprijs. Gezien een gemiddelde verkoopprijs van € 396.826, betekent dit dat je gemiddeld € 4.325 aan makelaarskosten betaalt. Deze kosten zijn niet in steen gebeiteld en het vergelijken van makelaarstarieven kan je mogelijk honderden euro's besparen.

Dus, als je een huis wilt verkopen in Sleeuwijk, let dan op de verschillende courtages en kijk verder dan enkel de kosten. Het is belangrijk dat de makelaar professioneel is, een goede marktkennis heeft, en een realistische waardebepaling van je huis maakt. En vergeet niet de makelaarstarieven in Sleeuwijk te vergelijken. Hierdoor kun je weloverwogen de juiste makelaar selecteren voor jouw woning, tegen een prijs die bij jouw budget past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sleeuwijk

In het aantrekkelijke Sleeuwijk vind je vele huizen op de markt. Hoewel er sprake is van sociale huurwoningen, vormen de koopwoningen de meerderheid. Door een blik te werpen op de woningmarkt zie je dat Sleeuwijk echt een koopdorp is, met maar liefst koopwoningen.

Aantal verkochte woningen in Sleeuwijk

In de laatste twaalf maanden is het aantal verkochte woningen in Sleeuwijk gestegen. Het totaal aantal transacties was 51. Ook werd er een golf aan nieuwe aanmeldingen genoteerd, waarbij huiseigenaren besloten hun woning te verkopen. In de onderstaande grafiek vind je een gedetailleerde maand-op-maand en jaar-op-jaar uiteenzetting van deze verkoopcijfers:

Ben je van plan jouw huis in Sleeuwijk te verkopen?

Bij de verkoop van je huis in Sleeuwijk moet je met een aantal zaken rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een energielabel en het bepalen van de waardebepaling door een makelaar. Ook is het belangrijk om te denken aan het in de arm nemen van een geschikte makelaar en eventueel tarieven opvragen bij lokale makelaars. Je wilt immers de beste prijs voor je huis krijgen!

Een gestructureerde aanpak kan je helpen dit proces soepel te laten verlopen. Een handig stappenplan voor de verkoop van je huis kan je hierbij helpen. Zorg ervoor dat je alle stappen één voor één doorloopt, zodat je niets over het hoofd ziet en je jezelf verzekert van een zorgeloze verkoop van je huis in Sleeuwijk.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Binnen Huis Verkopen hebben we met veel aandacht en precisie de meest recente cijfers over de woningmarkt in Sleeuwijk voor je verzameld. Vanuit deze actuele woningcijfers bieden we je een duidelijke weergave van de huidige huizenprijzen en trends binnen deze regio. We streven ernaar om deze informatie altijd up-to-date te houden. Voor jou als potentiële verkoper is het waardevol om deze woningcijfers regelmatig te raadplegen. Hierdoor kun je de juiste beslissingen nemen en het meest geschikte verkoopmoment bepalen in de voortdurend veranderende huizenmarkt.

De magie van efficiëntie voor woningverkopers

Huis Verkopen is ontworpen met het oog op jou als woningeigenaar. Of je nu op het punt staat om je huis te verkopen of al in de beginfase van dit proces bent, we hebben allerlei tools en diensten om jou te helpen. Van het aanvragen van een gratis waardebepaling tot het vergelijken van makelaars, hier vind je alles om eenvoudig de beste makelaar in Sleeuwijk te kiezen. Maar dat is niet alles. Naast dat je via onze website makelaarstarieven op kunt vragen en zo kunt besparen, bieden we ook een praktisch stappenplan om het verkoopproces van je woning gestructureerd aan te pakken. Van een energielabel tot aan verhuisdiensten, alles is binnen handbereik. Met Huis Verkopen vergeet je geen enkele stap en maak jij de verkoop van jouw woning zo eenvoudig mogelijk.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen