Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Werkendam

Ben je van plan je woning in Werkendam te verkopen? Dan ben je hier bij de juiste plek om inzicht te krijgen in de actuele huizenmarkt. Verrijkt met handige statistieken en data zoals gemiddelde verkoopprijzen en het aantal transacties, is deze pagina een steunpilaar voor je aanstaande verkoopklus.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Werkendam

De gemiddelde verkoopprijs in Werkendam is in de laatste 3 maanden € 380.309 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 422.433 euro. Het vergelijken van deze prijzen kan interessant zijn. Als de verkoopprijs gemiddeld hoger is dan de vraagprijs, dan is dit een indicatie dat de huizen in Werkendam gewild zijn. Jouw kans om te verkopen zou dan groter kunnen zijn. Hier beneden wordt dit visueel gemaakt:

Huizenprijzen in Werkendam

Afgelopen 3 maanden

€ 165.000
€ 319.000
€ 472.000

In de aankomende grafiek krijg je een helder zicht op de woningmarkt in Werkendam. Preciezer gezegd, biedt deze visualisatie inzicht in de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 over de laatste drie maanden. Hiermee heb je snel een goede indruk van de prijzen die momenteel gehanteerd worden in Werkendam. Zie hieronder de grafiek voor een duidelijk overzicht:

Huizenprijzen in Werkendam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.600
€ 4.200

Prijsontwikkeling Werkendam laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Werkendam verschillende bewegingen gemaakt. Uiteraard blijven specifieke details en patronen beperkt, maar om een algemeen beeld te geven: de gemiddelde verkoopprijs vorige maand bedroeg € 380.309. Voor meer gedetailleerde vastgoedcijfers, zie onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Werkendam waard?

De woningwaarde in Werkendam wordt door verschillende factoren beïnvloed. Deze zijn onder andere de locatie van jouw woning, de staat van onderhoud, en de marktsituatie op het moment van taxeren. Daarnaast speelt de continue verandering in huizenprijzen in Werkendam ook een belangrijke rol.

Als het jouw wens is om een nauwkeurige schatting van de waarde van jouw huis te krijgen, dan kan je een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Of je nu op het punt staat om te verkopen of enkel een beter inzicht in de huidige woningwaarde wilt krijgen, een waardebepaling is een uitstekend startpunt.

Deze waardebepaling houdt in dat de makelaar bij jou thuis komt om een kundige inschatting te maken. Dit is geheel kosteloos. Nuttig aan het laten uitvoeren van waardebepaling door een ervaren makelaar, is dat deze over de nodige kennis en inzichten beschikt om een accurate inschatting te maken.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult merken dat de huizenprijzen niet uniform zijn over heel ons land, maar variëren per locatie. Zo is er een specifiek verschil tussen de woningprijzen in Werkendam en die in nabijgelegen gemeentes. De woningmarktcijfers tonen aan dat deze verschillen niet onoverkomelijk zijn, maar wel opvallend genoeg om te erkennen en in jouw overwegingen mee te nemen als je overweegt een woning te kopen of te verkopen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Werkendam

In de zoektocht naar de ideale makelaar voor de verkoop van jouw huis in Werkendam, word je geconfronteerd met een scala aan opties. Je zult zien dat bepaalde makelaars betere verkoopresultaten hebben, terwijl anderen zich meer richten op klantenservice of een snellere verkoop. Dit maakt de keuze best complex.

Het is van belang dat je kiest voor een makelaar die nauw aansluit bij jouw specifieke behoeften en ambities. De impact van jouw keuze kan namelijk groot zijn op de uiteindelijke verkoopresultaten. Wij adviseren je daarom om de prestaties van verschillende makelaars in Werkendam goed te vergelijken alvorens je een besluit neemt.

Vergelijk makelaars in Werkendam Of lees meer over makelaars in Werkendam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Werkendam

Verkoop je je huis in Werkendam, dan ga je te maken krijgen met courtages. Dit zijn kosten die de makelaar rekent voor zijn dienstverlening en worden berekend als een bepaald percentage van de verkoopsom van je huis. Makelaarstarieven kunnen sterk uiteenlopen, maar gemiddeld kun je in Werkendam uitgaan van een courtage van 1,09% procent.

Voor je een verkoopmakelaar kiest, doe je er verstandig aan de verschillende tarieven te vergelijken. Niet alleen de courtage is belangrijk, maar kijk ook naar eventuele bijkomende kosten. Hierbij kun je denken aan kosten voor promotiemateriaal of het opstellen van een verkoopbrochure. Weten wat de gemiddelde makelaarskosten in Werkendam en omgeving zijn? Je kunt via hier de tarieven opvragen bij verschillende makelaars, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Werkendam

Als je overweegt om je huis in Werkendam te verkopen, is het zinvol om te weten dat er koopwoningen in deze gemeente zijn. De woning die je bezit, kan verschillende bestemmingen hebben. Mogelijk is het een vrijstaande woning, een appartement, een rijtjeshuis, twee onder één kapwoning of zelfs een woonboerderij. Iedere woningsoort heeft specifieke voordelen waarmee de waarde en aantrekkelijkheid ervan bepaald kunnen worden, bij zowel de huidige als toekomstige bewoners. Door een goed inzicht in deze zaken kun je de potentie van je woning in de verkoopmarkt optimaal benutten.

Aantal verkochte woningen in Werkendam

In de afgelopen 12 maanden hebben in Werkendam een aantal woningen te koop gestaan, ofwel 'aanmeldingen'. Naast deze aanmeldingen waren er ook vele 'transacties', wat inhoudt dat ze daadwerkelijk verkocht zijn. Het precieze aantal transacties in deze periode is 75. Hieronder zie je een grafiek die beide aspecten duidelijk weergeeft:

Ben je van plan jouw huis in Werkendam te verkopen?

Als je jouw huis in Werkendam wil verkopen, zijn er nogal wat zaken om op te letten. Allereerst de voorbereiding, die mogelijk veel meer tijd in beslag neemt dan verwacht. Goede foto's zijn onmisbaar voor een aantrekkelijke presentatie van jouw woning. Daarnaast moet je onder andere ook rekening houden met de prijsbepaling, die beïnvloed wordt door een veelheid aan factoren, waaronder de staat van het pand, de locatie en de marktomstandigheden.

Om het verkoopproces soepel te laten verlopen, is het ontzettend nuttig om met een duidelijk stappenplan te werken. Dit houdt in: overzichtelijk en stapsgewijs te werk gaan, zodat je niets over het hoofd ziet en optimaal voorbereid bent. Gelukkig kan je op onze website een handige stappenplan vinden speciaal voor de verkoop van jouw woning in Werkendam. Het stappenplan bevat onder andere informatie over het regelen van een energielabel en tips voor het kiezen van een efficiënte makelaar en mogelijk een verhuisbedrijf.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op HuisVerkopen.nl houden we real-time data bij over alles wat te maken heeft met de huizenmarkt in Werkendam. Of je nu geïnteresseerd bent in de vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties of het aantal nieuwe aanmeldingen, je vindt het hier allemaal. Het loont echt om de prijsontwikkeling in de gaten te houden, zodat je optimaal profiteert van de actuele situatie op de vastgoedmarkt, zeker als je overweegt om binnenkort jouw huis te verkopen.

Het voordeel van voorbereiding met Huis Verkopen

Wanneer je besluit om jouw huis te verkopen kan HuisVerkopen.nl je op diverse manieren ondersteunen. Zo kun je via ons platform gratis een accurate waardebepaling aanvragen en gebruik maken van de tool om makelaars te vergelijken in Werkendam. Bovendien stelt HuisVerkopen.nl je in staat om makelaarstarieven op te vragen om zo op deze kosten te besparen. Zo bereidt je je optimaal voor op de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen