Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oppenhuizen

Als je jouw huis wilt verkopen in Oppenhuizen, is het belangrijk een betrouwbare makelaar te vinden die de lokale markt begrijpt. Huis Verkopen biedt een helpende hand; door jarenlang alle woningmarktdata bij te houden, hebben zij inzicht in de beste makelaars van Oppenhuizen. Zo wordt de verkoop van je woning een gegarandeerd succes.

Over makelaars in Oppenhuizen

Als je in Oppenhuizen een makelaar kiest om je huis te verkopen, zijn er enkele aspecten waar je bedachtzaam op moet zijn. Zo is het belangrijk om te kijken naar de ervaring die de makelaar heeft in het gebied, de verkooptijden én de werkwijze. Hopelijk spreekt de communicatiestijl je aan en wordt je woonwens op de juiste manier vertaald naar een succesvolle verkoopstrategie.

Vraag je je wel eens af welke makelaar in Oppenhuizen woningen het snelt verkoopt? Of welke makelaar het beste is in het behalen van de hoogste verkoopprijs? Zulke vragen zijn volkomen normaal en worden vaak over het hoofd gezien. Daarom is het verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Om je hierbij te helpen kun je op deze pagina je voorkeuren en wensen invoeren. Zo vind je een makelaar die past bij jouw specifieke situatie en te verkopen woning.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.825
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.519
Besparing (gem.)
€ 671

Actueel

 • De huidige gemiddelde verkoopprijs in Oppenhuizen ligt op ongeveer € 335.505 en de gemiddelde prijs per m2 bedraagt € 3.044. Kijk voor een gedetailleerd overzicht van de lokale woningmarkt op huizenprijzen.
 • Het makelaarstarief in Oppenhuizen is gemiddeld 1,14% van de verkoopprijs. Bekijk voor meer informatie over huisverkoop in Oppenhuizen onze lokale pagina Oppenhuizen.
 • Er is een grote variatie in kosten tussen verschillende makelaars in Oppenhuizen. Door makelaarstarieven te vergelijken, zie je snel een eventuele besparing. De gemiddelde besparing door tarieven te vergelijken bedraagt maar liefst € 671.

Makelaars in de omgeving van Oppenhuizen

In Oppenhuizen zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Oppenhuizen gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Oppenhuizen verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Oppenhuizen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oppenhuizen?

Een makelaar in Oppenhuizen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 335.505 in Oppenhuizen komt dit neer op € 3.825 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De meeste makelaars rekenen dus een courtage, een percentage van de verkoopprijs van het huis. Er zijn echter ook makelaars die werken met een vast tarief, ongeacht de verkoopprijs. Beide methoden hebben hun eigen voordelen en overwegingen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Oppenhuizen 0,40% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 671 besparen door makelaars te vergelijken. Deze vergelijking is een waardevolle stap in de voorbereiding van de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Oppenhuizen

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.200
€ 3.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oppenhuizen

Om een stap verder te gaan in de verkoop van jouw woning in Oppenhuizen, schakel je wellicht een lokale makelaar in. Zoals het geval is bij de meeste dienstverleners, vragen veel makelaars opstartkosten. Deze kosten omvatten servicetaken die vooraf nodig zijn om de verkoop van je huis te starten. Enkele voorbeelden van deze taken zijn professionele fotografie, inmeten, advertenties maken en plaatsen, aanmelden bij diverse verkoopplatformen en het maken van een gedetailleerde plattegrond van jouw woning.

Het is belangrijk om te weten dat opstartkosten sterk kunnen variëren per makelaar. Deze kosten hangen af van de complexiteit van de opstarttaken en de tarieven van de makelaar. Gemiddeld variëren de opstartkosten in Oppenhuizen tussen de € 400 en € 700. Door helderheid over deze kosten, kun je beter inschatten hoeveel het je gaat kosten om de verkoop van jouw woning te beginnen.

Intrekkingskosten van makelaars in Oppenhuizen

Er is een bepaald aspect bij de verkoop van jouw woning waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt: intrekkingskosten. Deze kosten kunnen door de meeste makelaars in Oppenhuizen in rekening worden gebracht als je ervoor kiest om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Die kosten heten intrekkingskosten en kunnen vooral bij een snelle verandering van plan behoorlijk oplopen. Stel je voor: je woonwensen veranderen onverwacht, of er komt een plotse financiële tegenslag om de hoek kijken. Hiervoor kunnen makelaars deze kosten in rekening brengen.

Wat moeten we verstaan onder intrekkingskosten? Dit betreft de vergoeding die de makelaar ontvangt voor de tot dan toe geleverde diensten en verrichte werkzaamheden. De hoogte van deze kosten kan variëren, maar het gemiddelde bedrag dat makelaars in Oppenhuizen rekenen is € 500. Dit bedrag is bijvoorbeeld bedoeld als dekking voor gemaakte advertentiekosten, tijd besteed aan bezichtigingen, en administratieve werkzaamheden. Door bewust te zijn van deze mogelijke kosten, maak je een goed geïnformeerde keuze over het potentieel voortijdig uit de verkoop halen van je woning.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oppenhuizen met een vast tarief

Er zijn in Oppenhuizen ook makelaars die met een vast tarief werken. Hier hoef je niet te rekenen op een percentage van de verkoopprijs, maar betreed je het verkoopproces met een duidelijk kostenplaatje in gedachten. Een voordeel hiervan is de financiële duidelijkheid vooraf; je weet precies waar je aan toe bent. Het gemiddelde vaste tarief voor makelaars in Oppenhuizen bedraagt € 3.250 (update: juli 2024)

Echter, het hanteren van een vast tarief kan ook nadelen met zich meebrengen. Stel je voor dat je huis relatief snel verkoopt, dan voelt het vast tarief misschien als een zwaardere last dan een courtage. Een courtage is namelijk percentage van de verkoopprijs en kan in die zin voordeliger uitpakken. Dit is vooral het geval als de woningwaarde hoger uitvalt dan je had voorzien.

Tip: Breng je verwachtingen in kaart voordat je voor een makelaar kiest. Een vast tarief kan aantrekkelijk zijn als je houdt van duidelijkheid vooraf, maar laat je daardoor niet verblinden. Kijk ook naar de potentiële waarde van je woning en hoe de kosten zich zouden verhouden als een makelaar een courtage zou hanteren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

4 feitjes over makelaars in Oppenhuizen

 • In Oppenhuizen neemt maar liefst 92% van de huizenverkopers een makelaar in de arm die lid is van een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Een ruime meerderheid van 91% huisverkopers in Oppenhuizen geeft de voorkeur aan een full-service makelaar boven een online makelaar die alleen de online verkoop regelt.
 • Met de hulp van een deskundige makelaar slagen huizenverkopers in Oppenhuizen erin huizen 25% sneller van de hand te doen dan zonder makelaar.
 • De meeste huizenverkopers in Oppenhuizen hebben een voorkeur voor een makelaar die beter presteert dan zijn collega's. Wil je deze makelaars vergelijken? Klik dan hier.

Wat levert de beste makelaar in Oppenhuizen op?

Als je op zoek bent naar de beste makelaar in Oppenhuizen, kom je er niet met alleen het bestuderen van de beoordelingen. De topprestaties van de beste makelaar uiten zich namelijk ook in meetbare resultaten: een meerwaarde bij de verkoopprijs en een snel verkocht huis.

De kenmerken van de beste makelaars in Oppenhuizen zijn:

 • De beste makelaars van Oppenhuizen tonen hun waarde door de huizen die ze te koop zetten, te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de algemene verkoopprijzen uitstijgt. Het gaat hierbij om huizen in diverse prijsklassen. In harde cijfers kunnen we zeggen dat ze je woning verkopen met een meerwaarde van gemiddeld € 26.334 ten opzichte van andere makelaars.
 • Onze data vertonen tevens dat deze toppers in hun vakgebied, huizen gemiddeld 15 dagen eerder verkopen dan de overige makelaars in Oppenhuizen. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat ze de woningen op de juiste waarde schatten en daardoor sneller een match vinden tussen koper en verkoper.

De beste makelaar in Oppenhuizen vinden

Wanneer je jouw woning in Oppenhuizen wilt verkopen, wil je natuurlijk de best mogelijke deal. Jouw eerste stap? Het vinden van een topmakelaar. Met onze vergelijkingstool matchen we je met de best presterende makelaars in Oppenhuizen.

Eens we je match hebben gevonden, informeren deze makelaars je over hun tarieven, verkoopstrategie, en de geschatte waarde van jouw woning. Ook ontvang je handige tips voor de verkoop. Zo kun je een geïnformeerde beslissing maken over wie jouw huis mag verkopen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Oppenhuizen?

Het kiezen van de juiste makelaar in Oppenhuizen voor de verkoop van je huis kan uitdagend zijn. De volgende vijf punten zijn belangrijke aspecten om in overweging te nemen:

Ervaring en kennis van de markt

Je wil een makelaar die veel ervaring heeft en een diepgaande kennis van de lokale markt in Oppenhuizen heeft. Dit kan helpen om je huis voor een goede prijs te verkopen.

Communicatie

Heldere en regelmatige communicatie is essentieel. Een goede makelaar houdt je continu op de hoogte en is makkelijk te bereiken voor vragen of zorgen.

Verkoopstrategie

Elk huis is uniek, dus je wil een makelaar die een specifieke verkoopstrategie voor jouw huis kan bieden. Dit kan variëren van de juiste prijszetting tot effectieve marketing.

Vergoedingen en kosten

Begrijp goed wat de makelaar in rekening brengt. Transparantie over kosten is belangrijk om onaangename verrassingen later in het proces te voorkomen.

Beoordelingen en referenties

Wat zeggen voorgaande klanten over de makelaar? Beoordelingen en referenties kunnen een goed beeld geven van wat je kunt verwachten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Verschillende soorten makelaars kunnen je bijstaan bij de verkoop van jouw woning. De NVM-verkoopmakelaars zijn daar een voorbeeld van. Zij weten precies hoe ze een huis op de markt moeten brengen, rekening houdend met jouw wensen en de huidige woningmarkt.

Naast de NVM zijn er ook VBO-verkoopmakelaars en makelaars van VastgoedPRO actief. Deze drie brancheorganisaties hebben elk hun eigen expertise en dragen bij aan een professionele en transparante vastgoedservice. Het is aan jezelf om te bepalen welke makelaar het beste bij jou past.

Wat doet een makelaar in Oppenhuizen?

Een makelaar in Oppenhuizen speelt een belangrijke rol bij het verkopen van je woning. Deze specialist kent de lokale woningmarkt door en door en helpt bij het bepalen van de juiste verkoopprijs van je huis.

Sterker nog, een full-service makelaar in Oppenhuizen doet meer dan alleen een prijskaartje aan je woning hangen. Ze zorgen voor een volledige verkoopbegeleiding, wat betekent dat ze je assisteren bij elke stap in het verkoopproces.

 • Marktonderzoek: Analyseren van de huidige marktsituatie en woontrends in Oppenhuizen.
 • Fotosessie: Professionele foto's maken om de sterke punten van je huis te accentueren.
 • Bezichtigingen begeleiden: Ontvangen en rondleiden van geïnteresseerde kopers.
 • Negotiatie: Onderhandelen over de verkoopprijs namens jou.
 • Juridische afhandeling: Zorgen voor correcte contracten en juridische documentatie.

Waarom een makelaar in Oppenhuizen inschakelen?

Denk je eraan om je huis in Oppenhuizen te verkopen? Een beslissing die je niet zomaar even neemt. Terwijl je misschien aarzelt over waar je moet beginnen, is de oplossing dichterbij dan je denkt: een makelaar. Een gespecialiseerde makelaar in Oppenhuizen neemt je alle zorgen uit handen, bespaart je tijd en helpt je met de juiste aanpak om het maximale uit jouw woningverkoop te halen. De voordelen van het inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis zijn talrijk.

Verkoopexpertise en kennis van de lokale markt

Een makelaar beschikt over uitgebreide verkoopexpertise en heeft grondige kennis van de lokale woningmarkt. Deze professional weet wat potentiële kopers in Oppenhuizen zoeken en hoe jouw huis aantrekkelijk kan worden gepresenteerd. Daarnaast is de makelaar volledig op de hoogte van de recente verkoopprijzen in jouw buurt.

Papierwerk en juridische zaken

Een ander groot voordeel van het inschakelen van een makelaar is dat deze ook het volledige papierwerk en alle juridische aspecten behandelt. Van de opmaak van de koopovereenkomst tot het beantwoorden van alle juridische vragen die kunnen opkomen tijdens het verkoopproces.

Tijdsbesparing en gemak

Een huisverkoop kan heel stressvol en tijdrovend zijn als je alles zelf zou moeten doen. Maar met een makelaar kun je rekenen op een aanzienlijke tijdsbesparing en een vlotte afhandeling van het verkoopproces, zodat je je kunt blijven focussen op je dagelijkse bezigheden.

Afstemming op jouw wensen en behoeften

Een makelaar is meer dan iemand die huizen verkoopt; het is een partner die luistert naar jouw wensen en daarnaar handelt. De makelaar zal je bijstaan en adviseren tijdens elk stadium van het verkoopproces, steeds rekening houdend met je persoonlijke voorkeuren en verwachtingen.

Makelaars in Oppenhuizen vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Oppenhuizen via Huis Verkopen biedt voordelen. Het helpt je inzicht te krijgen in de prestaties, kosten en dienstverlening van lokale makelaars. Zo vindt je de makelaar die bij jou past.

 • Betere tarieven door concurrentie
 • Vergemakkelijkt keuzeproces
 • Gratis en vrijblijvend advies
 • Vind de meest ervaren & succesvolle makelaars

Via Huis Verkopen krijg je met succes een woning verkocht. Door te vergelijken selecteer je de makelaar die het beste voorstel doet. Met een passende makelaar krijg je wellicht een beter eindresultaat bij de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Oppenhuizen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oppenhuizen

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Oppenhuizen bedragen € 515. Door verschillende lokale makelaars te vergelijken, kun je aanzienlijk op deze kosten besparen.

In Oppenhuizen bedraagt de gemiddelde courtage van een makelaar 1,14%. Dit percentage varieert per makelaar, dus het loont om tarieven op te vragen bij verschillende kantoren.

Woningen in Oppenhuizen staan gemiddeld 67 dagen te koop. Dit is slechts een gemiddelde en kan per woning en makelaar verschillen.

Je kunt gemiddeld € 671 besparen op makelaarskosten door makelaars te vergelijken. Zo vind je de beste prijs voor jouw situatie.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Oppenhuizen is momenteel € 335.505. Let wel, dit is een indicatie en kan variëren afhankelijk van de woning en marktontwikkelingen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen