Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Berltsum

Als je van plan bent je woning in Berltsum te verkopen, is het vinden van een goede makelaar essentieel. Op deze pagina vind je informatie over verschillende makelaars die actief zijn in de regio. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en een makelaar vinden die past bij jouw verwachtingen en behoeften voor een succesvolle verkoop.

Over makelaars in Berltsum

In de wereld van verkoopmakelaardij is iedere makelaar uniek. Ze verschillen op tal van manieren. Denk bijvoorbeeld aan de werkwijze, communicatiestijl, ervaring en specialisme. Ook op het gebied van tarieven en succesfactor kunnen er grote verschillen zijn tussen makelaars. Eveneens is het belangrijk om te weten of een makelaar over de juiste certificaten en vergunningen beschikt. Zo zie je dat de keuze voor een verkoopmakelaar bepaald wordt door een scala van factoren.

Doordat wij een uitgebreid register bijhouden over makelaars in Berltsum, kunnen we je een accurate aanbeveling geven. We houden rekening met alle relevante elementen die een makelaar tot een goede keuze maken. Dankzij ons diepgaand onderzoek en onze up-to-date bestand hebben we een goed beeld van de makelaars in Berltsum. Op basis hiervan kunnen we je helpen bij de selectie van een makelaar die perfect bij jouw situatie aansluit.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 2.445
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 6.724
Besparing (gem.)
€ 606

Actueel

 • Reken op makelaarskosten in Berltsum die variëren van 1,00% tot 1,58%. Deze kosten worden berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Houd er rekening mee dat dit in de huidige periode, april 2024, nog steeds het geval is.
 • Weet dat de gemiddelde verkoopprijs per m² van huizen in Berltsum momenteel rond de € 2.069 ligt. Dit is gebaseerd op recente verkoopgegevens. Meer informatie over de huizenprijzen in Berltsum kun je vinden op onze website.
 • De tarieven van makelaars in Berltsum zijn altijd in beweging. Door tarieven van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, kun je gemiddeld ongeveer € 606 besparen. Een weloverwogen keuze maken, kan dus veel voordelen opleveren.

Makelaars in de omgeving van Berltsum

In Berltsum zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Berltsum gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Berltsum verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Berltsum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Berltsum?

Een makelaar in Berltsum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,17% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 209.000 in Berltsum komt dit neer op € 2.445 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtages die makelaars hanteren zijn gebaseerd op de waarde van je woning. Dit is zo omdat het verkopen van een duurdere woning vaak meer werk vereist. Het kan dus in je voordeel zijn om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Let op: de courtages van makelaars in Berltsum verschillen gemiddeld 0,58%. Hierdoor kun je gemiddeld € 606 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Berltsum. Het is daarom altijd aan te raden om offertes van meerdere makelaars te vergelijken voor de beste deal.

Kosten van makelaars in Berltsum

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 900
€ 2.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Berltsum

Als je jouw woning in Berltsum wilt verkopen, zul je merken dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die de makelaar maakt voordat je woning daadwerkelijk te koop wordt gezet. Deze kosten dekken meestal de voorbereidingen van de verkoop, zoals het opmaken van de verkoopbrochure, het uitvoeren van de waardebepaling en het laten maken van professionele foto's voor op bijvoorbeeld Funda of andere huizensites.

Gemiddeld bedragen deze opstartkosten voor makelaars in Berltsum € 515. Het is goed om hier rekening mee te houden tijdens het budgetteren van de verkoop van je woning. Het kan per makelaar verschillen welke services precies binnen deze kosten vallen, dus het is verstandig om dit altijd even na te vragen vlak voordat je met een makelaar in zee gaat.

Intrekkingskosten van makelaars in Berltsum

Wanneer je besluit een huis in Berltsum te verkopen, moet je rekening houden met verschillende factoren. Intrekkingskosten zijn hier een goed voorbeeld van. De meeste makelaars in Berltsum hanteren deze kosten wanneer je ervoor kiest jouw woning vroegtijdig uit de verkoop te halen. Dit betekent dat je nog op kosten kan lopen, zelfs als je besluit jouw huis toch niet te verkopen. Deze kosten kunnen echter van makelaar tot makelaar verschillen, dus het is belangrijk om dit goed te checken voordat je een makelaar inschakelt.

Intrekkingskosten worden vaak in rekening gebracht om de makelaar te compenseren voor het werk dat ze hebben verricht, zelfs als de verkoop niet is afgerond. Denk hierbij aan kosten voor het maken van foto’s, het opstellen van verkoopmateriaal of het organiseren van bezichtigingen. Als je bijvoorbeeld besluit je huis niet te verkopen vanwege een plotselinge verandering van baan of als je een beter bod krijgt buiten de makelaar om, kan je dus nog steeds te maken hebben met deze kosten. Het is daarom belangrijk altijd goed op de hoogte te zijn van de voorwaarden bij het aangaan van een overeenkomst met een makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Berltsum met een vast tarief

In Berltsum zijn er diverse makelaars die werken met een vast tarief. Bij deze makelaars krijg je meestal een totaalpakket aan diensten. Wat kun je verwachten? Het begint met de waardebepaling van jouw woning, gevolgd door de promotie van jouw woning en tot slot de onderhandelingen met potentiële kopers. De gemiddelde kosten voor deze service ligt rond de € 3.250 (update: april 2024).

Het klinkt misschien aantrekkelijk om te kiezen voor een makelaar met een vast tarief, maar er zijn ook risico's aan verbonden. Stel, de woningmarkt is erg gunstig en jouw woning verkoopt sneller dan verwacht. In dat geval betaal je mogelijk een hoger bedrag voor de snelle service dan je bij een andere makelaar zou doen die werkt met een tarief gebaseerd op de verkoopprijs van je woning of met een uurtarief.

Tip: Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, kan het verstandig zijn verschillende makelaars te vergelijken. Hierdoor krijg je een helder beeld van de verschillende tarieven en soorten tarieven, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken die bij jouw situatie en budget past.

4 feitjes over makelaars in Berltsum

 • Gemiddeld vragen woningverkopers in Berltsum advies aan drie verschillende makelaars voordat ze een definitieve keuze maken. Voor persoonlijk verkoopadvies kun je hier terecht.
 • Woningen in Berltsum die particulier worden verkocht, brengen in de praktijk vaak minder op dan wanneer een professioneel makelaar de verkoop begeleidt. Het verschil kan oplopen tot wel €28.000.
 • Als je op zoek bent naar een betrouwbare makelaar, zit je in Berltsum goed. Maar liefst 92% van de makelaars hier is aangesloten bij een branchevereniging, zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • In Berltsum geven woningverkopers bij een vergelijking van makelaars vaak de voorkeur aan een makelaar die lokale ervaring heeft. Voor het vergelijken van verkoopmakelaars in Berltsum kun je terecht bij deze website.

Wat levert de beste makelaar in Berltsum op?

Makelaars in Berltsum bieden een verscheidenheid aan diensten en hun prestaties variëren aanzienlijk. Het kan voor jou als huiseigenaar interessant zijn om ze met elkaar te vergelijken. Dit kan helpen om een makelaar te kiezen die niet alleen voldoet aan jouw voorkeuren maar je wellicht ook verrast met resultaten boven verwachting.

Dit is hoe je de beste makelaars in Berltsum herkent:

 • € 10.780 boven de geschatte verkoopprijs - Uit onze data komt naar voren dat de top makelaars in Berltsum woningen verkopen voor een bedrag dat aanzienlijk hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Door een bewuste keuze te maken, kan je dus meer opbrengst genereren bij de verkoop van je huis.
 • 14 dagen sneller verkocht - Dit is een ander belangrijk onderscheidend kenmerk van de beste makelaars in Berltsum: ze zijn in staat om woningen sneller te verkopen dan hun collega's in het vakgebied. Gemiddeld nemen deze topmakelaars minder tijd om je huis te verkopen, waardoor je eerder kunt genieten van je verkoopresultaat.

De beste makelaar in Berltsum vinden

Het vinden van de juiste makelaar in Berltsum kan een uitdaging zijn. De eerste stap is het objectief in kaart brengen van je situatie en voorkeuren. Zo kun je bepalen welke makelaar het beste past bij jouw unieke omstandigheden.

Met behulp van ons vergelijkingsformulier brengen wij de meest geschikte makelaars voor jouw situatie in beeld. Zij zullen informatie geven over hun tarieven, hun verkoopstrategie en de geschatte waarde van jouw woning. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Berltsum?

Ben je van plan je huis in Berltsum te verkopen en zoek je een goede makelaar? Hier zijn vijf punten om op te letten:

Kennis van de markt

Berltsum heeft een unieke woningmarkt. Kies een makelaar die de lokale markt door en door kent en in kan spelen op de huidige trends.

Communicatie

Communicatie is sleutel in het verkoopproces. Ga voor een makelaar die je regelmatig op de hoogte houdt en goed bereikbaar is voor vragen.

Prestaties

Zorg dat je een makelaar kiest die aantoonbaar goed presteert. Bekijk beoordelingen en vraag naar recente verkoopresultaten.

Verkoopstrategie

Elk huis en elke situatie vereist een andere aanpak. De makelaar moet een duidelijke, op jouw situatie afgestemde, verkoopstrategie kunnen presenteren.

Kostenstructuur

Naast de dienstverlening is ook de kostenstructuur belangrijk. Kies een makelaar die duidelijk communiceert over de kosten en de diensten die je daarvoor krijgt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het schilderachtige dorp Berltsum zijn verschillende makelaars actief, onder meer NVM-makelaars. Deze makelaars spelen een prominente rol bij het in de markt zetten van jouw woning. Ze kennen de lokale markt door en door en kunnen op basis daarvan een realistische vraagprijs vaststellen.

Naast NVM-makelaars zijn er ook VBO-makelaars en VastgoedPRO-makelaars actief in Berltsum. Het verschil tussen deze drie zit hem onder andere in de werkwijze en de lidmaatschapseisen. Maar ongeacht welke makelaar je kiest, zij nemen vele taken uit handen zoals het organiseren van bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen.

Wat doet een makelaar in Berltsum?

Een makelaar in Berltsum begeleidt je tijdens het gehele proces van het verkopen van je huis. De makelaar heeft kennis van de lokale huizenmarkt en weet wat een realistische vraagprijs is voor je woning.

Daarnaast arrangeert de makelaar bezichtigingen, voert onderhandelingen met potentiële kopers en helpt bij de juridische afhandeling van de verkoop. Met deze ondersteuning kun jij je focussen op de volgende stap: een nieuw huis.

 • Gemoedsrust: een getrainde makelaar neemt veel stress weg
 • Ruimte voor je dagelijkse leven: je hoeft geen bezichtigingen te plannen
 • Ondersteuning bij onderhandelingen: een makelaar kan je meer opleveren
 • Juridisch advies: de makelaar begeleidt de verkoop van a tot z
 • Lokale marktkennis: de makelaar kent Berltsum en de huizenmarkt daar

Waarom een makelaar in Berltsum inschakelen?

Als bewoner van een huis in Berltsum, overweeg je misschien om je woning te verkopen. Je worstelt wellicht met vragen en onzekerheden; hoewel je het gevoel hebt dat de markt gunstig is, heb je misschien ook twijfels over hoe je ervoor zorgt dat je het beste resultaat krijgt bij de verkoop. Het antwoord? Schakel een lokale makelaar in Berltsum in. Een deskundige makelaar is niet alleen vertrouwd met de lokale marktomstandigheden, maar kan ook zorgen voor een vlotte en succesvolle verkoop door het proces efficiënt te begeleiden.

Kennis van de loacale markt

Elke vastgoedmarkt heeft zijn eigen nuances. Omdat de vastgoedmarkt in Berltsum uniek is, is een lokale makelaar een onmisbare bron van inzage. Gespecialiseerde marktkennis betekent dat de makelaar de juiste prijs kan vaststellen en jouw huis op de juiste manier kan positioneren voor potentiële kopers.

Ervaring en deskundigheid

De complexiteit van het verkopen van een huis betekent dat er veel variabelen zijn om te overwegen. Een ervaren makelaar in Berltsum is in staat om alle invloeden, zoals regelgeving en regelgevingswijzigingen, marktfluctuaties en kopersverwachtingen op waarde te schatten.

Netwerken en promotie

Naast hun kennis en ervaring hebben makelaars toegang tot professionele netwerken en marketingkanalen die jouw woning onder de aandacht brengen van de juiste kopers. Effectieve promotie en netwerken kunnen cruciaal zijn om een snelle en succesvolle verkoop te bereiken.

Geruststellende begeleiding

Tenslotte zorgt het inschakelen van een makelaar voor een geruststellende mate van begeleiding. Doorheen het hele proces van de verkoop van je huis, zal je makelaar nauw met je samenwerken, je bijstaan met advies en helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Zo weet je zeker dat je de beste keuzes maakt voor jouw situatie.

Makelaars in Berltsum vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Berltsum via Huis Verkopen biedt je belangrijke inzichten en kan je heel wat opleveren. Maar, wat houdt dit nu concreet in?

 • Je bespaart op makelaarskosten
 • Vergelijken is gratis en vrijblijvend
 • Je vindt de best presterende makelaar
 • Je krijgt een beter aanbod

De prestaties van makelaars in Berltsum kunnen sterk verschillen. Het loont dus om ze te vergelijken. Je ontdekt zo wie jouw woning het snelst kan verkopen, of wie juist de hoogste prijs kan realiseren. Huis Verkopen maakt dit vergelijk op basis van jouw wensen eenvoudig mogelijk.

Vergelijk makelaars in Berltsum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Makelaars in plaatsen rondom Berltsum

Veelgestelde vragen over makelaars in Berltsum

Er zijn verschillende kosten verbonden aan het inschakelen van een makelaar, zoals opstartkosten die gemiddeld € 515 zijn. Daarnaast kunnen er courtagekosten zijn die gemiddeld 1,17% van de verkoopprijs bedragen. Meer hierover kun je vinden op de 'kostenpagina' van onze site.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Berltsum bedraagt ongeveer € 209.000. Dit is een gemiddelde, de exacte verkoopprijs kan variëren afhankelijk van o.a. de marktschommelingen.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 606 besparen op de makelaarskosten bij de verkoop van je woning. Hier kun je jouw 'makelaars vergelijken'.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Berltsum is 97 dagen. Deze snelheid kan variëren afhankelijk van de marktomstandigheden en jouw specifieke situatie.

Het vinden van de juiste makelaar voor de verkoop van je huis is een persoonlijke keuze, gebaseerd op vertrouwen en kennis van de lokale markt in Berltsum. Op onze website kun je 'makelaars met elkaar vergelijken' om de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen