Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Echt

Op zoek naar een verkoopmakelaar in Echt? Deze pagina biedt alle informatie die je nodig hebt bij het kiezen van de juiste makelaar. Je vindt hier onder andere waar je op moet letten, tips om te vergelijken en de belangrijkste eigenschappen van een goede makelaar.

Over makelaars in Echt

De keuze die je maakt voor een makelaar in Echt kan een grote impact hebben op de verkoop van jouw woning. De professionaliteit en ervaring van de makelaar spelen hierin een essentiële rol. Een bekwaam makelaar zal beter zijn in het aantrekken van potentiële kopers, waardoor de kans op een snelle verkoop én op een hoge verkoopprijs stijgt. Erg belangrijk dus, om zorgvuldig je makelaar te kiezen!

We houden constant een oogje in het zeil als het gaat om makelaars in Echt. Door deze voortdurende monitoring, weten we precies welke makelaars de beste resultaten boeken. Van welke makelaar de kansen op een hoge verkoopprijs het hoogst zijn, dat weten we. En goede nieuws is, deze kennis delen we graag met je. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de makelaars in Echt!

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.920
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.780
Besparing (gem.)
€ 801

Actueel

 • Overweeg je om je huis in Echt te verkopen? Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige courtages van makelaars in Echt. Doorgaans betaal je een courtage van ongeveer 1,15% aan je makelaar.
 • Voordat je je huis op de markt brengt, is het waardevol om de lokale huizenprijzen te checken. De gemiddelde verkoopprijs in Echt is momenteel zo’n € 340.907 en de prijs per m2 bedraagt € 2.987.
 • Tenslotte, het vergelijken van tarieven van makelaars in Echt kan waardevol zijn. De gemiddelde kosten voor een makelaar in Echt bedragen momenteel ongeveer € 3.920. Het loont om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Uitgelichte makelaars in Echt

In Echt heb je de keuze uit een breed aanbod van verkoopmakelaars. We zetten er graag een aantal voor je op een rijtje. Het is slim om niet over één nacht ijs te gaan; de beste makelaar voor jou is degene die het best past bij jouw huis, jouw situatie en je persoonlijke voorkeuren. Cijfers en tarieven zeggen niet alles; de persoonlijke klik is minstens zo belangrijk. Om die reden is het verstandig om de tijd te nemen voor een grondige vergelijking van makelaars.

Logo Michel NVM Makelaars en Taxateurs

Michel NVM Makelaars en Taxateurs

Bij Michel NVM Makelaars en Taxateurs vind je al meer dan 10 jaar professionaliteit, enthousiasme en integriteit. Met een breed aanbod diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties, hebben zij hun kracht bewezen in Echt en omstreken. Ze spreken naast Nederlands ook Engels en Duits. Door hun betrokkenheid en deskundigheid zijn zij een toonaangevende partij op de woningmarkt. Een makelaar met hart voor wonen.
Logo Marc Merry Makelaardij

Marc Merry Makelaardij

Bij Marc Merry Makelaardij ben je aan het juiste adres voor een persoonlijke en betrokken aanpak bij de koop of verkoop van jouw woning. Met 21 jaar ervaring en een passie voor wonen, staat dit makelaarskantoor bekend om hun drive en gedreven deskundigheid. Ze bieden niet alleen hulp bij taxaties en hypotheekaanvragen, maar ook bij verbouwingsadviezen en juridische zaken. Jouw woonwens vervullen in een prettige omgeving is hun missie!

Maasstreek Makelaardij BV

Maasstreek Makelaardij is een middelgroot kantoor in Echt, Limburg. Dit deskundige team bestaat uit vier professionals, gespecialiseerd in bedrijfsruimtes, kantoren, winkels, maatschappelijk vastgoed en nieuwbouw. Ze zijn lid van VBO en hebben de certificaten NWWI, NRVT, en SCVM. Bij Maasstreek Makelaardij is de drempel laag en kun je rekenen op persoonlijk contact en gedegen begeleiding van begin tot eind.

Peters & Jacobs Makelaars Taxateurs

Peters & Jacobs Makelaars Taxateurs zet zich in voor heldere en persoonlijke begeleiding in de woning- en bedrijfsmakelaardij. Met een focus op jouw wensen, bieden ze zonder omwegen resultaatgerichte diensten, zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxatie. Ze zijn specialist in diverse segmenten, waaronder nieuwbouw, recreatiewoningen, bedrijfsruimten en wonen aan water. Ook na openingstijden staan ze graag voor je klaar op afspraak. Ze maken deel uit van branchevereniging VBO.

Let op: De meest geschikte verkoopmakelaar voor jouw woning in Echt staat wellicht niet in de zojuist getoonde lijst. Er zijn nog vele andere verkoopmakelaars actief in Echt. Bij Huis Verkopen nemen we elke makelaar mee in onze vergelijking. Alleen zo vind je de makelaar die het beste bij jouw behoeften en situatie past.

Vergelijk makelaars in Echt Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Echt?

Een verkoopmakelaar in Echt rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 340.907 in Echt komt dit neer op € 3.920 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars werken op courtage basis. Dat betekent dat hun verdiensten een percentage van de verkoopprijs zijn. Maar er zijn ook makelaars die met een vaste prijs werken, ongeacht de waarde van je huis.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Echt 0,47% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 801 door eerst tarieven op te vragen. Het vergelijken van verschillende makelaars kan dan ook gouden zet zijn bij de voorbereiding van de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Echt

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.300
€ 4.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Echt

In Echt hanteren de meeste makelaarskantoren het gebruik van opstartkosten. Dit zijn voorafgaande kosten die verband houden met het in verkoop zetten van jouw woning. Niet te verwarren met de makelaarscourtage, wat een percentage is van de uiteindelijke verkoopprijs. De opstartkosten dekken dus de initiële diensten van de makelaar en zijn doorgaans een vast bedrag.

Wat zit er doorgaans in deze opstartkosten? Het omvat kosten voor verschillende activiteiten die nodig zijn om jouw woning verkoopklaar te maken. Denk aan het maken van professionele foto’s, het maken van een plattegrond, adverteren op diverse woningwebsites, en het opstellen van de verkoopbrochure. Deze kosten variëren per makelaar en het is een goed idee om dit na te vragen voor je ergens aan begint.

Intrekkingskosten van makelaars in Echt

Ben je van plan om jouw woning te verkopen via een makelaar in Echt? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van mogelijk bijkomende kosten. In veel gevallen brengen makelaars zogenaamde intrekkingskosten in rekening als je besluit om jouw woning voortijdig van de markt te halen. Oftewel, je betaalt een bepaald bedrag als je de verkoop van je huis plotseling stopzet.

Intrekkingskosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van de makelaar die je kiest. De kosten zijn meestal een percentage van de afgesproken courtage en dekken de tijd en het werk die de makelaar al in de verkoop van jouw woning heeft gestopt. Stel dat je besluit om de verkoop te stoppen omdat je een onverwachte erfenis ontvangt en daarom niet langer hoeft te verhuizen, dan zijn de intrekkingskosten een compensatie voor de makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Echt met een vast tarief

Er zijn twee types makelaars wanneer het op betaling aankomt; degenen die met een courtage werken en degenen die een vast tarief rekenen. Bij een courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs van je woning aan de makelaar, wat handig kan zijn bij een lagere verkoopprijs. Voor makelaars met een vast tarief betaal je een vooraf vastgesteld bedrag, wat vaak voordeliger is bij een hogere verkoopprijs. In Echt hanteren makelaars met vaste tarieven gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief heeft zowel voordelen als nadelen. Het grootste voordeel is zekerheid; je weet van tevoren exact wat de kosten zijn, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Daarnaast kunnen deze makelaars vaak meer tijd en middelen besteden om je woning te verkopen. Echter, het nadeel is dat als de verkoop uiteindelijk tegenvalt, je soms meer betaalt dan bij een courtage.

Tip: Het is belangrijk om verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan je helpen om de makelaar te vinden die het best aansluit bij jouw woning en situatie. Verschillende makelaars hebben immers verschillende expertises, netwerken en tarieven. Door te vergelijken en informatie in te winnen, maak je een goed geïnformeerde keuze en vind je de makelaar die perfect bij jouw behoeftes past.

4 feitjes over makelaars in Echt

 • Heb je een huis te koop in Echt? Volgens diverse statistieken, haal je met een makelaar gemiddeld 17% meer winst op de verkoopprijs dan zonder makelaar.
 • Het lijkt dat het merendeel van de woningverkopers in Echt de traditionele aanpak prefereert. Ongeveer 93% kiest voor een full-service makelaar boven een online vastgoedplatform.
 • In Echt wordt je huis sneller verkocht met de inzet van een makelaar. Gemiddeld verkopen woningen hier 40% rapper dan zonder makelaarsbemiddeling.
 • Voor de verkoop van hun woning, hebben de meeste mensen in Echt de neiging om te kiezen voor een makelaar die bewezen beter presteert dan anderen. Bekijk hier de verschillende opties voor een geschikte makelaar in jouw regio. Makelaars vergelijken.

Wat levert de beste makelaar in Echt op?

Er is een selecte groep verkoopmakelaars in Echt die voortreffelijker presteren dan het gemiddelde. Wat deze makelaars onderscheidt, is hun vermogen om hogere verkoopprijzen te behalen en de vlotte wijze waarop zij de verkoop weten te realiseren.

Dit is hoe je de beste makelaars in Echt herkent:

 • Volgens onze gegevens gaan de topmakelaars in Echt gemiddeld over de verkoop van huizen die € 14.058 boven de gemiddelde verkoopprijzen van hun collega-makelaars liggen. Hierbij houden we rekening met de verschillende prijsklassen.
 • Onze statistieken tonen aan dat de vlotste makelaars in Echt gemiddeld 14 dagen sneller huizen verkopen dan andere makelaars. Dit is vaak te danken aan hun bekwaamheid in het juist inschatten van de waarde, wat doorgaans tot een snelle verkoop leidt.

De beste makelaar in Echt vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Is het de prijs, ervaring of hun verkoopstrategie? Makelaars verschillen enorm qua werkwijze, tarieven en specialismen. Daarom is het essentieel om meerdere makelaars te vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken.

De keuze voor een makelaar is een cruciale stap in het proces van de verkoop van jouw woning. Met onze handige vergelijkingstool vind je eenvoudig en snel de makelaar die het best bij jouw situatie past. Vergelijk hier de makelaars in Echt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Echt?

Wanneer je jouw huis in Echt wilt verkopen, zijn er belangrijke aandachtspunten bij het selecteren van de juiste makelaar. Hieronder tref je vijf zaken aan waar je op kunt letten:

Ervaring in Echt

Het is een goed idee om te kijken naar de ervaring van de makelaar in Echt. Een makelaar met lokale kennis kan een sterke partner zijn voor de verkoop van je huis.

Kijk naar recensies

Recensies geven een goed beeld van de prestaties van de makelaar. Ze helpen je te bepalen of de dienstverlening van de makelaar past bij je verwachtingen.

Vergelijk tarieven

De kosten voor een makelaar kunnen variëren. Het is belangrijk om deze te vergelijken en op te vragen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kosten die je kunt verwachten.

Communicatie-stijl

De communicatie tussen jou en de makelaar is essentieel voor een goede verkoop. Zorg ervoor dat de communicatiestijl van de makelaar aansluit bij je persoonlijke voorkeur.

Verkoopstrategie

Een duidelijke en effectieve verkoopstrategie is belangrijk. Bespreek met de makelaar hoe hij of zij denkt het verkoopproces te kunnen optimaliseren.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Echt tref je diverse kwaliteitsmakelaars aan die je kunnen bijstaan in het verkoopproces van je woning. Of het nou een NVM-, VBO- of VastgoedPRO-makelaar betreft, allen zijn ze goed uitgerust om je te begeleiden.

Makelaars hebben veel kennis over de lokale markt en regelgeving. Ze zorgen voor een deskundige woningtaxatie, onderhandelen namens jou met potentiële kopers en regelen de juridische en administratieve afhandeling van de verkoop.

Weetje: De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in ons land en heeft de meeste leden. De afkorting staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen.

Wat doet een makelaar in Echt?

Wil je jouw huis in Echt verkopen? Een goede makelaar kan hierbij een groot verschil maken. Een makelaar die bekend is met de lokale woningmarkt kan je helpen bij alle aspecten van het verkoopproces, van waardebepaling tot de uiteindelijke verkoop.

Een makelaar in Echt adviseert bijvoorbeeld over de juiste vraagprijs, onderhandelt over de prijs, stelt verkoopovereenkomsten op en begeleidt bezichtigingen door potentiële kopers. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van taken die een makelaar voor je kan uitvoeren.

 • Waardebepaling van jouw woning.
 • Adviseren over de vraagprijs.
 • Begeleiden van bezichtigingen.
 • Onderhandelen over de verkoopprijs.
 • Opstellen van de verkoopovereenkomst.

Waarom een makelaar in Echt inschakelen?

Als je van plan bent jouw huis in Echt te verkopen, kun je het beste een verkoopmakelaar inschakelen. Deze professional neemt je veel werk uit handen en helpt je om het verkoopproces vlot en succesvol te laten verlopen. Om je een beter beeld te geven van hoe dit proces eruit ziet, heb ik de belangrijkste stappen op een rijtje gezet, met daarbij een voorbeeld van hoe een goede verkoopmakelaar je bij elke stap kan ondersteunen.

Stap 1: Waardevaststelling van de woning

Een belangrijke eerste stap is het laten vaststellen van de waarde van jouw huis. Een deskundige verkoopmakelaar kan ter plaatse komen, jouw woning inspecteren en op basis van zijn ervaring en kennis een realistische verkoopprijs adviseren.

Stap 2: Opstellen van een marketingplan

Als de vraagprijs vaststaat, zal de verkoopmakelaar een marketingplan op punt stellen. Dit omvat het maken van professionele foto's, het opstellen van een aantrekkelijke woningomschrijving en het publiceren van jouw huis op relevante platforms.

Stap 3: Bezichtigingen coördineren

Eenmaal jouw huis op de markt staat, zorgt de verkoopmakelaar voor het inplannen van bezichtigingen. Hij begeleidt potentiële kopers, beantwoordt hun vragen en zorgt voor een professionele presentatie van de woning.

Stap 4: Onderhandelingen en afronding

Wanneer er een bod wordt uitgebracht, zal de verkoopmakelaar de onderhandelingen voeren op jouw voorwaarden. Na overeenstemming controleert hij de koopovereenkomst en begeleidt je naar de uiteindelijke verkoop bij de notaris.

Makelaars in Echt vergelijken

Huis Verkopen maakt het vergelijken van makelaars in Echt een fluitje van een cent. Met een paar klikken krijg je een helder overzicht van makelaars die passen bij jouw specifieke woonwens.

 • Gratis waardebepaling door de makelaars
 • Een duidelijk beeld van de mogelijke verkoopprijs
 • Gratis verkoopadvies voor een compleet beeld van je mogelijkheden
 • Een scherper makelaarstarief dan normaal

Het enige wat je hoeft te doen is je adres, voorkeuren en wensen in te vullen. Daarna word je gekoppeld aan de verkoopmakelaars in Echt die het beste aansluiten bij jouw situatie. Deze makelaars zullen je precies informeren over wat jij wilt weten, zodat je een goed beeld krijgt en kunt kiezen voor de makelaar met het beste verkoopvoorstel, wat makelaarskosten bespaart.

Vergelijk makelaars in Echt Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Echt

De gemiddelde makelaarskosten in Echt zijn € 3.920. Deze kosten kunnen variëren per makelaar en situatie, dus het loont om verschillende makelaars te vergelijken.

Een goede makelaar in Echt vinden kan een uitdaging zijn. Het is belangrijk om verschillende makelaars te vergelijken. Voor hulp hierbij kun je de pagina 'een goede makelaar vinden' bezoeken.

De gemiddelde tijd om een huis te verkopen in Echt is 56 dagen. Dit varieert natuurlijk afhankelijk van de vraag en het aanbod op de lokale woningmarkt.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Echt zijn € 515. Het wordt altijd aangeraden om de tarieven van meerdere makelaars te vergelijken voor het beste aanbod.

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om je voor te bereiden op de verkoop van je huis in Echt. Een handig stappenplan voor de verkoop van je huis kan hierbij helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen