Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Elst

Het vinden van een kwalitatieve makelaar in Elst voor het verkopen van je huis kan een uitdaging zijn. Niettemin is het van groot belang om diverse makelaars te vergelijken, om te verzekeren dat jouw huis voor de hoogst mogelijke prijs verkocht wordt. In dit proces kan een goede verkoopmakelaar het verschil maken.

Over makelaars in Elst

Net zoals vingerafdrukken zijn er geen twee verkoopmakelaars die exact hetzelfde zijn. Iedere makelaar heeft namelijk een unieke werkwijze en aanpak voor het verkopen van een huis. Variërend van de manier waarop ze een bezichtiging organiseren, tot aan het bepalen van de verkoopprijs en het voeren van onderhandelingen. De mate van ervaring, de persoonlijke aanpak en de vraagprijs zijn slechts drie factoren die verkoopmakelaars van elkaar onderscheiden.

In Elst doen we er alles aan om iedere makelaar nauwkeurig in kaart te brengen. Door up-to-date informatie bij te houden over hun werkwijze, ervaring en tarieven, bouwen we een gedetailleerd beeld op. Hiermee kunnen we je helpen de beste keuze te maken voor jouw situatie. Op basis van jouw behoeften en wensen kunnen we je precies vertellen welke makelaars in Elst de beste match voor je zouden kunnen zijn.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.807
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.969
Besparing (gem.)
€ 1.267

Actueel

 • De gemiddelde courtage van makelaars in Elst is op dit moment 1,10%. Verkoop je jouw huis via een makelaar, dan is dit het percentage dat meestal over de verkoopprijs berekend wordt.
 • Een ander punt om rekening mee te houden zijn de huizenprijzen. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Elst is momenteel € 3.901. Voor gedetailleerde informatie over de woningprijzen, kun je onze site raadplegen.

Uitgelichte makelaars in Elst

Elst kent talloze makelaars die klaar staan om bij te dragen aan de verkoop van je huis. Belangrijk is dat je niet lukraak een makelaar kiest zonder daar zelf ook gedegen onderzoek naar te hebben gedaan. We moedigen aan om de makelaars in Elst op een objectieve manier te vergelijken, let daarbij vooral op hun ervaring, tarieven en verkoopstrategie.

Logo Bram Heezen & Paul Jansen Makelaardij

Bram Heezen & Paul Jansen Makelaardij

Bram Heezen & Paul Jansen Makelaardij bezit volop ervaring in de woningmarkt van Elst en omgeving. Sinds de oprichting in 2008 speelt het bedrijf een sleutelrol bij zowel de aankoop, verkoop als taxatie van huizen. Klanten waarderen de korte communicatielijnen en betrouwbare aanpak. Woningen in hun portefeuille krijgen een unieke online presentatie. Daarnaast bevindt het makelaarskantoor, aangesloten bij branchevereniging NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT, zich in het centrum van Elst.
Logo Jansen Makelaars

Jansen Makelaars

Jansen Makelaars is een ervaren makelaarskantoor dat sinds 1963 hun expertise biedt in de Overbetuwe, Arnhem, Nijmegen en omliggende gebieden. Met sterke banden met de NVM, biedt het kantoor een scala aan diensten, waaronder verkoop, verhuur, aankoop, taxatie en financieel advies. Ze zijn trots op hun persoonlijke aandacht voor elke klant en hebben een sterke reputatie, met
Logo Nieuwe Buren Makelaars

Nieuwe Buren Makelaars

Nieuwe Buren Makelaars is actief en persoonlijk, met aandacht voor jouw specifieke woonwensen. Ideale ondersteuning in de Betuwe, Nijmegen Noord en Schuytgraaf voor de verkoop, aankoop of taxatie van je woning. Dankzij haar gedegen kennis garandeert zij een transparante werkwijze en de beste opbrengst van je transactie. Als NVM-makelaar met diverse certificaten bieden ze je nog net iets meer, ook in hun tweemaal jaarlijks Wooncafé waar je optimaal profiteert van hun netwerk.
Logo Witjes Makelaars

Witjes Makelaars

Witjes Makelaars is een enthousiast en gedreven kantoor met 35 jaar ervaring in de branche. Met hun team van vier makelaars bieden ze diversiteit en flexibiliteit. Ze zijn lokaal verankerd in Elst, maar bedienen ook naburige steden en regios. Witjes onderscheidt zich met een unieke verkoopstrategie, sterke online presentatie, kortlopende communicatielijnen en aanbod van tijdelijke huurwoningen. Ze zorgen voor deskundige begeleiding, persoonlijke service en zijn lid van NVM. Je vindt Witjes op de Dorpsstraat 3 in Elst.

Van Waarde Vastgoed en Taxaties

Bij Van Waarde Vastgoed en Taxaties krijg je als klant complete service. Of je nu wilt kopen, verkopen, huren of verhuren, het kleine maar deskundige team ontzorgt je volledig. Dankzij de aansluiting bij branchevereniging VBO kun je vertrouwen op kwaliteit, dit wordt bevestigd door de certificaten NWWI en NRVT. Naast Nederlands, helpt dit makelaarskantoor je ook graag verder in het Engels.

Let op: de meest geschikte makelaar voor jouw woning en situatie staat mogelijk niet in de lijst die je net hebt gezien. Er zijn namelijk nog meer verkoopmakelaars actief in Elst. Bij Huis Verkopen nemen we echt alle makelaars in Elst mee in onze vergelijking. Dus ontdek de beste match voor jou door goed te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Elst Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Elst?

Een makelaar in Elst rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 527.905 in Elst komt dit neer op € 5.807 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De kosten die makelaars voorstellen, baseren ze op de waarde van jouw woning. Dit komt omdat de hoeveelheid werk en risico die de makelaars hebben invloed heeft op de kosten. We adviseren je om tarieven op te vragen bij meerdere makelaars.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Elst 0,48% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.267 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het loont dus altijd om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, aangezien dit altijd leidt tot besparingen.

Kosten van makelaars in Elst

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Elst

In de wereld van de woningmarkt spelen makelaars een belangrijke rol, en dat is niet zonder reden. Zo hebben de meeste makelaars in Elst bijvoorbeeld een gangbare praktijk om opstartkosten in rekening te brengen. Deze kosten zijn bedoeld voor de initiële werkzaamheden die de makelaars voor jou doen. Dit kan variëren van het maken van foto's van je woning en het opstellen van verkoopbrochures, tot het plaatsen van je huis op ondermeer Funda en andere woningwebsites.

Maar wat kost dat dan gemiddeld, vraag je je wellicht af? Het antwoord op die vraag ligt bij de makelaars zelf, aangezien zij hun eigen tarieven bepalen. Over het algemeen ligt het bedrag voor de opstartkosten rond de € 515. Als je specifieke informatie wilt over de opstartkosten per makelaar, raden we je aan om de tarieven op te vragen bij de diverse makelaars in Elst. Dit is een gemakkelijke, gratis en geheel vrijblijvende manier om een goed beeld te krijgen van de tarieven, inclusief de opstartkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Elst

Hoewel je van plan zou kunnen zijn om je huis met volledige overtuiging op de markt te brengen, kunnen omstandigheden veranderen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je besluit om je huis niet meer te verkopen. Op dat moment moet je rekening houden met iets dat de meeste makelaars in Elst hanteren: intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je aan de makelaar betaalt als je besluit om de verkoop van jouw woning voortijdig te stoppen.

Intrekkingskosten zijn een soort vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar tot dusver in de verkoop heeft gestoken. Ze kunnen variëren, afhankelijk van voorwaarden die aan het begin van jullie samenwerking zijn afgesproken. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een spannende nieuwe baan krijgt aangeboden in een andere stad, maar besluit uiteindelijk dicht bij huis te willen blijven wonen. Of wellicht veranderen de marktomstandigheden en besluit je dat het beter is om voor nu niet te verkopen. In dergelijke gevallen kunnen intrekkingskosten in rekening worden gebracht.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Elst met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Elst die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet wat je gaat betalen, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Geen verrassingen achteraf dus! De gemiddelde vaste kosten in Elst liggen rondom € 3.250 (update: mei 2024).

Tegelijkertijd kan een vast tarief ook een nadeel zijn. Stel, jouw woning wordt verkocht voor 300.000 euro en de makelaar vraagt een vast tarief van, laten we zeggen, 3.200 euro. Als de makelaar op courtagebasis zou werken en bijvoorbeeld 1,5% van de verkoopprijs zou vragen, dan zou je slechts 4.500 euro betalen.

Tip: De meeste woningverkopers in Elst geven de voorkeur aan een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat zij het behalen van een hogere verkoopprijs belangrijker vinden dan een vast vooraf bepaald bedrag.

4 feitjes over makelaars in Elst

 • Het is gebleken dat woningen in Elst gemiddeld 45% sneller verkocht worden wanneer er hulp wordt ingeschakeld van een makelaar. Zonder hun bijdrage kan het verkoopproces aanzienlijk meer tijd in beslag nemen.
 • Waardeschattingen uitgevoerd door verschillende verkoopmakelaars in Elst kunnen flink uiteenlopen. Zo kan er soms een verrassend verschil van wel € 27.000 in de geschatte waarde van een woning zitten.
 • Veel makelaars in Elst werken met een courtage en woningverkopers geven hier meestal de voorkeur aan. Het zorgt voor voorspelbaarheid en betrokkenheid bij optimale verkoopresultaten.
 • De gemiddelde woningverkoper in Elst nodigt ongeveer drie makelaars uit voor een ontmoeting bij hem of haar thuis voordat uiteindelijk de keuze voor een bepaalde makelaar wordt gemaakt. Aarzel niet om een vergelijkingsformulier in te vullen en makelaars uit te nodigen.

Wat levert de beste makelaar in Elst op?

In Elst zijn er enkele verkoopmakelaars die zich positief onderscheiden van hun collega's. Ze weten niet alleen hogere verkoopprijzen te realiseren, maar doen dit ook in een sneller tempo dan gemiddeld. Het is de combinatie van deze twee factoren die deze makelaars tot de top van Elst brengt.

Dit is hoe je de beste makelaars in Elst herkent:

 • Een duidelijk teken van een topmakelaar in Elst is dat zij woningen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen dan andere makelaars. Om concreet te zijn, zij verkopen woningen gemiddeld voor een bedrag van € 15.689 hoger.

 • Daarnaast wordt uit onze statistieken duidelijk dat de beste makelaars in Elst huizen ongeveer 15 dagen sneller verkopen. Dit verkoopresultaat laat zien dat deze makelaars zich actief inzetten om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

De beste makelaar in Elst vinden

Op onze website houden we alle verkoopstatistieken van de makelaars in Elst en omgeving bij. Zo kunnen we goed bepalen welke makelaar in Elst bovengemiddeld presteert. Deze gegevens geven een betrouwbaar beeld van de prestatieniveaus van verschillende makelaars.

Maar het is niet alleen belangrijk om te weten welke makelaar het beste presteert. Het is ook belangrijk om een makelaar te vinden die goed aansluit bij jouw situatie en wensen. Daarom raden we je aan om de makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier.

Waar moet je op letten bij makelaars in Elst?

Bij het kiezen van een makelaar in Elst voor de verkoop van je huis, zijn er vijf belangrijke punten om rekening mee te houden:

1. Verkoopprestaties

Let op de verkoopprestaties van de makelaar. Hoe snel en voor welke prijzen hebben ze andere huizen in Elst verkocht?

2. Oppervlakkige kennis

Heeft de makelaar kennis van de locale huizenmarkt? Omdat je in Elst woont, is kennis van deze specifieke markt een must.

3. Communicatie

Hoe is de communicatie met de makelaar? Krijg je snel antwoord op je vragen en word je goed op de hoogte gehouden van de voortgang?

4. Kosten

Wat zijn de kosten die de makelaar in rekening brengt? Zijn deze transparant en eerlijk in vergelijking met andere makelaars in Elst?

5. Referenties

Lees de ervaringen van anderen met de makelaar. Zijn voormalige klanten tevreden over de dienstverlening?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Overweeg je om een huis te kopen of te verkopen in Elst, dan kan een NVM-verkoopmakelaar je van dienst zijn. Deze makelaars zijn aangesloten bij brancheverenigingen zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO waardoor ze ook jouw belangen als klant kunnen waarborgen.

Een voorbeeld waarom de keuze voor een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging een goed idee is, is doordat zij zich moeten houden aan bepaalde gedragscodes en regelgeving. Dit beschermt je als consument tegen onrechtmatigheden. Daarnaast hebben ze toegang tot uitgebreide databases met vastgoed gegevens wat de zoektocht naar jouw droomhuis kan versnellen.

Wat doet een makelaar in Elst?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van je woning in Elst. Met hun uitgebreide kennis van de lokale markt, technische inzichten en sterke communicatieve vaardigheden, kunnen ze een proces dat vaak stressvol en ingewikkeld is, een stuk vloeiender laten verlopen.

Makelaars bieden expertise op verschillende gebieden; van het bepalen van de juiste verkoopprijs tot het voeren van prijsonderhandelingen met potentiële kopers. Ze hebben vaak ook een breed netwerk van geïnteresseerde kopers, waardoor je woning snel kan worden verkocht.

 • Marktanalyse uitvoeren om de waarde van jouw huis te bepalen
 • Adviseren over eventuele verbeteringen aan huis voor de verkoop
 • Professionele foto's maken en jouw woning op de juiste manier presenteren
 • Potentiele kopers rondleiden en inlichten over de woning en omgeving
 • De onderhandelingen met kopers begeleiden en afhandelen

Waarom een makelaar in Elst inschakelen?

Als je overweegt jouw woning in Elst te verkopen, stel jezelf dan de volgende vraag: wil je het proces zelf afhandelen of kies je voor het gemak en expertise van een professionele makelaar? Het inschakelen van een makelaar heeft veel voordelen, zoals hun vakkundigheid en uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt. Zij beheersen de complexiteiten van de verkoopproces goed en kunnen daarmee onnodig stress en complicaties voorkomen. Hier onder worden deze voordelen verder toegelicht.

Marktkennis en ervaring

De ervaren makelaars in Elst kennen de lokale vastgoedmarkt door en door. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, trends en de gemiddelde prijzen in de omgeving. Dit inzicht helpt om op het juiste moment en voor de juiste prijs jouw huis te verkopen.

Ontzorging van het verkoopproces

Een andere, maar zeker niet minder belangrijke reden voor het inschakelen van een makelaar, is de ontzorging van het verkoopproces. Van de bezichtigingen, onderhandelingen tot aan de afronding bij de notaris; de makelaar neemt het allemaal uit handen.

Professionele presentatie

Een kwalitatieve presentatie van je woning is essentieel voor een snelle verkoop. Goede foto's, pakkende teksten en misschien zelfs een 3D-tour of video. De makelaar beschikt over de middelen en netwerken om jouw woning optimaal te presenteren.

Afhandeling van juridische zaken

Tot slot nemen makelaars ook de juridische zaken voor hun rekening. Ze beschikken over de benodigde kennis en ervaring om problemen te voorkomen, en je correct en betrouwbaar door de verkoopprocedure te leiden. Geen zorgen meer over de kleine lettertjes.

Informatie over Elst

Elst is een historisch dorp gelegen in de gemeente Overbetuwe, provincie Gelderland. Met zijn centrale ligging tussen Arnhem en Nijmegen, is Elst ideaal voor wonen, werken en recreatie.

Met een gezellig dorpscentrum, vele groenvoorzieningen en zeer diverse bebouwing, is Elst aantrekkelijk voor zowel jong als oud. Het dorp combineert landelijke rust met goede stedelijke voorzieningen binnen handbereik.

Elst kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Deze historie is terug te zien in de monumentale gebouwen en archeologische vondsten in het dorp.

Weetje:

De prijsontwikkeling van huizen in Elst heeft de laatste jaren een opwaartse trend gekend. Voor de meest recente en gedetailleerde informatie over de woningmarktcijfers van Elst, kun je online terecht.

Makelaars in Elst vergelijken

Met Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig verkoopmakelaars in Elst. Met onze uitgebreide databank en vergelijkingsmogelijkheden vind je de makelaar die het beste bij jouw wensen past.

 • Vergelijken op basis van prestaties
 • Bespaar op makelaarskosten
 • Onafhankelijk en objectief
 • Gratis en vrijblijvende service

Het vergelijken van makelaars kan jouw enorm helpen bij het maken van de juiste keuzes in het verkoopproces. Bij Huis Verkopen krijg je inzicht in de prijs/kwaliteit-verhouding van makelaars in Elst. Zo vind je de makelaar die jou kan helpen om je huis snel en voor de maximale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Elst Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Elst

De gemiddelde kosten van een makelaar in Elst zijn € 5.807. Dit is inclusief de opstartkosten van € 515 en de gemiddelde courtage van 1,10%. Je kan deze kosten gemakkelijk opvragen.

Je kan makelaars in Elst vergelijken op basis van hun kosten, services en prestaties. Vergelijk ze hier en bespaar gemiddeld € 1.267 op de makelaarskosten.

Je kiest een goede makelaar in Elst door hun services, kosten en prestaties te vergelijken. Je wilt een makelaar die je huis binnen 46 dagen kan verkopen voor een goede prijs.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Elst is € 527.905. Het is handig om dit te weten zodat je een idee hebt van wat je voor jouw huis kan vragen.

De gemiddelde intrekkingskosten van een makelaar in Elst zijn € 500. Dit zijn de kosten die je moet betalen als je de verkoopopdracht intrekt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen