Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Mantgum

Het vinden van een kundige makelaar in Mantgum voor de verkoop van je huis is van groot belang voor succes. De verkoopstrategieën variëren per makelaar, dus het is verstandig om verkoopmakelaars te vergelijken. Zo kies je de makelaar die het maximale uit de verkoop van je woning weet te halen.

Over makelaars in Mantgum

Als aanstaande woningverkoper in Mantgum kan het best spannend zijn om de juiste makelaar te vinden. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een professional die resultaatgericht is en een neus heeft voor de lokale huizenmarkt. Hij of zij moet betrouwbaar zijn, goede verkoopstrategieën hebben en natuurlijk ook eerlijke tarieven hanteren. Al deze aannames zijn begrijpelijk en volkomen logisch wanneer je een belangrijke stap als de verkoop van jouw woning gaat zetten.

Gelukkig is er hulp beschikbaar bij deze zoektocht. Ons platform kan je assisteren in het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Mantgum. Wij bieden duidelijke informatie, relevante statistieken en de mogelijkheid om verschillende makelaars op een eenvoudige manier te vergelijken. Zo krijg je snel een goed beeld van welke makelaar het best bij jouw wensen past. Binnenkort vind je hier gedetailleerde informatie over de tarieven en prestaties van makelaars in Mantgum:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 2.293
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 6.306
Besparing (gem.)
€ 510

Actueel

 • Als je een idee wilt krijgen van de huidige huizenprijzen in Mantgum, zijn de gemiddelde verkoopprijzen nuttige informatie. Een woning in Mantgum heeft momenteel een gemiddelde verkoopprijs van € 196.000 en per vierkante meter betaal je gemiddeld € 1.661. Meer informatie over de huizenprijzen in Mantgum vind je op deze pagina.
 • Overweeg je jouw huis te verkopen, dan komt daar ook de courtage van een makelaar bij kijken. Deze courtage varieert, maar het gemiddelde in Mantgum ligt op dit moment op 1,17%. Op onze website kun je meer informatie hierover vinden, maar ook alles over het verkopen van jouw huis in Mantgum (stand van zaken per april 2024).
 • Het is goed om te weten dat de makelaarstarieven in Mantgum erg kunnen verschillen. Daarom is het verstandig om deze tarieven goed te vergelijken voor je een keuze maakt. Dit kan je gemiddeld € 510 besparen. Zo maak je zeker een weloverwogen beslissing.

Makelaars in de omgeving van Mantgum

In Mantgum zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Mantgum gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Mantgum verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Mantgum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Mantgum?

Een makelaar in Mantgum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,17% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 196.000 in Mantgum komt dit neer op € 2.293 aan makelaarskosten (update april 2024).

Deze courtage kan in eerste instantie hoog lijken, maar het dient als stimulans voor de makelaar. Hij wordt namelijk aangemoedigd om jouw huis voor de beste prijs te verkopen. Een hogere verkoopprijs betekent immers een hogere courtage voor de makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Mantgum 0,52% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 510 besparen door makelaars te vergelijken. Daarom is het zeker de moeite waard om makelaars te vergelijken als voorbereiding op de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Mantgum

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 800
€ 2.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Mantgum

In Mantgum rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar maakt voordat jouw huis daadwerkelijk te koop wordt gezet. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's, plattegronden en het opstellen van een pakkende verkoopadvertentie. Het is handig om je hier bewust van te zijn, als je van plan bent om jouw huis te gaan verkopen.

De opstartkosten kunnen per makelaar sterk variëren. Gemiddeld genomen liggen de opstartkosten voor het verkopen van jouw huis in Mantgum tussen de € 400 en € 700. Deze kosten komen bovenop de courtage die je betaalt aan de makelaar voor het verkopen van je huis. Neem deze kosten mee in je overweging bij het kiezen van een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Mantgum

In Mantgum rekenen makelaars vaak intrekkingskosten als je besluit de verkoop van je woning te stoppen. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht voor het werk dat de makelaar heeft verricht, ongeacht of de woning uiteindelijk is verkocht. Voorbeelden van situaties waarin je zou kunnen besluiten om je woning van de markt te halen, zijn bijvoorbeeld als je van gedachten verandert over verhuizen, of als persoonlijke omstandigheden jouw plannen veranderen.

De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Mantgum in rekening brengen, bedragen € 500. Houd er rekening mee dat deze kosten per makelaar kunnen variëren, afhankelijk van hun eigen tarieven en beleid. Het is altijd raadzaam om duidelijk te zijn over eventuele kosten voordat je met een makelaar aan de slag gaat om onaangename verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Mantgum met een vast tarief

Niet alle makelaars werken op dezelfde manier. Je hebt makelaars die werken met een courtage: dit betekent dat hun beloning een percentage is van de verkoopprijs van jouw woning. Er zijn echter ook makelaars die werken met een vast tarief, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs. Voor makelaars in Mantgum die met een vast tarief werken, is het gemiddelde tarief € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief heeft zowel voor- als nadelen. Een voordeel is dat je vooraf exact weet waar je aan toe bent. Geen verrassingen achteraf, je weet wat je betaalt. Een nadeel kan zijn dat jouw makelaar minder gemotiveerd is om een hogere prijs voor jouw woning te bedingen. Immers, een hogere verkoopprijs levert hen geen extra beloning op.

Tip: Het is aan te raden om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Zo vind je de makelaar die het best aansluit bij jouw specifieke woning en situatie. Niet elke makelaar is immers hetzelfde en door te vergelijken zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt.

4 feitjes over makelaars in Mantgum

 • In Mantgum kan er een aanzienlijk verschil zijn in de opstartkosten en voorwaarden van verschillende makelaars. Door deze factoren zorgvuldig te vergelijken bij het opvragen van tarieven, kan je een beter geïnformeerde keuze maken.
 • Er is geen eenduidige verkoopsnelheid onder makelaars in Mantgum. Woningen kunnen gedurende verschillende periodes op de markt blijven. Gemiddeld kan dit aantal oplopen tot 169 dagen.
 • Een aanzienlijk deel van de inwoners van Mantgum - namelijk 86% - geeft de voorkeur aan een traditionele makelaar die het volledige verkoopproces beheert, in plaats van een online makelaar die slechts je woning online plaatst.
 • Makelaars in Mantgum kunnen een substantiële bijdrage leveren aan de winstgevendheid van de verkoop van je woning. Dit voordeel kan variëren, maar is gemiddeld gezien zo'n 10% hoger dan bij het zelf verkopen van je woning.

Wat levert de beste makelaar in Mantgum op?

Het kiezen van een makelaar in Mantgum draait niet zozeer om wat de makelaar kost, maar eerder om wat de makelaar je oplevert. Gezien de expertise en lokale marktkennis die een makelaar inbrengt, draagt deze bij aan de realisatie van een meerwaarde voor jouw woning.

Dit is hoe je de beste makelaars in Mantgum herkent:

 • Uit onze onafhankelijke statistieken blijkt dat de beste makelaars in Mantgum in staat zijn om woningen te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de verwachte verkoopprijs ligt. Concreet betekent dit dat een topmakelaar in Mantgum je zo'n € 11.506 meer kan opleveren.
 • Ook hebben we in onze database kunnen vaststellen dat de snelste makelaars in Mantgum woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere lokale makelaars. Dit verschil in doorlooptijd kan een significante impact hebben op je verkoopervaring.

De beste makelaar in Mantgum vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Mantgum? Het eerste wat je moet onthouden is dat 'de beste' een relatief begrip is. Het draait allemaal om de perfecte match tussen jouw specifieke situatie, jouw woning en de makelaar.

Om deze perfecte match te vinden, bieden wij een handig vergelijkingsformulier aan. Vul jouw gegevens en voorkeuren in en ontdek welke makelaar naadloos aansluit bij jouw wensen, woning en situatie. Zo vind je de makelaar die écht bij je past!

Waar moet je op letten bij makelaars in Mantgum?

Denk je aan het verkopen van je huis in Mantgum? Kies dan bewust je makelaar. Hier zijn vijf punten waar je op kan letten:

Kennis van de lokale markt

Je makelaar moet kennis hebben van de huizenmarkt in Mantgum. Ze moeten weten hoe de markt zich beweegt en wat kopers zoeken in deze regio.

Ervaring en deskundigheid

Een ervaren makelaar heeft veel transacties voltooid en kan daardoor valkuilen voorkomen. Vraag naar hun track record en expertises.

Persoonlijke klik

De makelaar begeleidt je in een belangrijke fase. Daarom is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in de makelaar en dat er een goede klik is.

Prijs

De kosten van makelaars in Mantgum variëren. Dit is vaak een percentage van de verkoopprijs. Het gemiddelde courtagepercentage is 1,17%.

Bereikbaarheid en communicatie

Een goede makelaar is bereikbaar en communiceert helder en regelmatig over de voortgang. Vraag bijvoorbeeld hoe en wanneer je de makelaar kunt bereiken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Verkopen met de hulp van een NVM-verkoopmakelaar in Mantgum zorgt zonder twijfel voor een gestructureerd en zorgeloos verkoopproces. Zij kennen de lokale huizenmarkt op hun duimpje en gebruiken die kennis om de beste prijs voor jouw huis te realiseren.

Niet alleen de NVM, maar ook de VBO en VastgoedPRO zijn bekende brancheorganisaties voor makelaars. Allemaal verzekeren zij kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze bieden alle gelicentieerde makelaars continu bijgewerkte opleidingen om ervoor te zorgen dat hun vaardigheden up-to-date blijven en aan alle noviteiten kunnen voldoen.

Wat doet een makelaar in Mantgum?

Een makelaar in Mantgum biedt een brede verscheidenheid aan diensten die erg waardevol kunnen zijn als je je huis wilt verkopen. Zij besparen je tijd en moeite en maximaliseren de verkoopwaarde van jouw woning.

Makelaars bieden ook de ervaring en lokale marktkennis die je nodig hebt om het verkoopproces vlot en succesvol te laten verlopen. Ze hebben een grondig inzicht in de vastgoedmarkt en kunnen je begeleiden met objectief en gefundeerd advies.

 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Verzorgen van professionele woningfotografie
 • Opstellen van een optimale woningbeschrijving
 • Regelen van bezichtigingen met potentiële kopers
 • Zorgen voor de administratieve afhandeling

Waarom een makelaar in Mantgum inschakelen?

De verkoop van je huis in Mantgum kan complex en spannend zijn, maar met een goede makelaar aan je zijde gaat het zeker lukken. Een goede makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale huizenmarkt wat je kansen op een succesvolle verkoop vergroot. Zij zullen je begeleiden tijdens het gehele proces en ervoor zorgen dat je alle stappen correct doorloopt. Hieronder zullen we de stappen die bij de verkoop komen kijken toelichten en hoe een goede makelaar je in iedere stap kan ondersteunen.

Waardering van je woning

Het eerste waar je makelaar je mee kan helpen, is het bepalen van de waarde van je woning. Elk dorp of stad heeft een andere woningmarkt en jouw makelaar kent die van Mantgum als geen ander. Dit stelt hem of haar in staat om een realistische prijs voor je huis te bepalen.

Het huis klaarmaken voor de verkoop

Vervolgens helpt je makelaar je graag bij het voorbereiden van je woning voor de verkoop. Zij kunnen je adviseren over eventuele verbeteringen en hoe je het huis het best kan presenteren. Ook kunnen zij professionele foto's verzorgen waardoor je woning opvalt tussen het andere aanbod.

Promotie van de woning

Als de woning klaar is voor de verkoop, zal je makelaar zorgen voor de promotie van de woning. Ze zullen de woning op diverse websites plaatsen, sociale media kanalen inzetten en mogelijk ook een 'open huis' organiseren om zo een breed mogelijk publiek te bereiken.

Het sluiten van de deal

Als laatste stap, na de bezichtigingen en eventuele onderhandelingen, helpt je makelaar je met de administratieve afhandeling. Ze zorgen dat alle papieren correct zijn ingevuld en leggen je uit wat de kleine lettertjes betekenen. Zo sluit je met een gerust hart de verkoop van je huis in Mantgum af.

Makelaars in Mantgum vergelijken

De zoektocht naar de juiste verkoopmakelaar begint bij een gedegen vergelijking. Huis Verkopen biedt het platform om deze vergelijking laagdrempelig en grondig te maken, toegespitst op jouw unieke situatie en wensen.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Ontvang een gratis waardebepaling
 • Krijg inzicht in mogelijke verkoopprijzen
 • Verlaag je makelaarskosten

Met Huis Verkopen ontdek je welke makelaar in Mantgum de beste match is voor jouw woning en situatie. Of je nu snel wilt verkopen of streeft naar de hoogst mogelijke opbrengst, je krijgt een helder overzicht van de beste opties. Vergelijken leidt tot goede beslissingen.

Vergelijk makelaars in Mantgum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Mantgum

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Mantgum liggen rond de € 515. Maar let op, deze kosten kunnen per makelaar verschillen. Het is dus verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

De gemiddelde courtagekosten van makelaars in Mantgum zijn ongeveer 1,17%. Daarbij geldt meestal: hoe duurder je huis, hoe lager het percentage. Check bij verschillende makelaars wat zij rekenen.

Er zijn verschillende factoren die je kunt vergelijken, zoals opstartkosten, courtagekosten en de gemiddelde verkoopsnelheid. Door te vergelijken kun je gemiddeld € 510 besparen.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Mantgum is 169 dagen. Dit geeft een indicatie, maar vraag ook altijd naar recente verkoopresultaten van de makelaar zelf.

De gemiddelde kosten om een huis in Mantgum te verkopen liggen rond de € 2.293. Bekijk de uitgebreide informatie over alle kosten op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen