Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Nootdorp

Als je je woning in Nootdorp wilt verkopen, is het kiezen van een ervaren makelaar, met gedegen kennis van de lokale markt, een slimme zet. Zij kunnen je bijstaan met waardevolle inzichten en effectieve strategieën. Zo wordt de verkoop van je woning een succes!

Over makelaars in Nootdorp

Makelaars in Nootdorp verschillen op meerdere fronten. Zo kan de werkwijze variëren: van de wijze waarop woningfoto's gemaakt worden, tot de openingstijden van het kantoor. Ook de kosten voor begeleiding bij verkoop, aankoop of taxatie lopen uiteen. Bovendien zit er verschil in de verkoopresultaten, dat wil zeggen: hoe lang een woning gemiddeld te koop staat en welke verkoopprijs wordt gerealiseerd. Door de verscheidenheid kan het zinvol zijn meerdere makelaars met elkaar te vergelijken. Zo kun je op de pagina makelaars vergelijken een makelaar vinden die goed aansluit bij jouw woonwensen en –situatie.

Ben je nieuwsgierig naar wat de beste makelaars in Nootdorp je in rekening brengen? Wil je weten hoeveel woningen zij gemiddeld verkopen en welk onderhandelingsresultaat ze behalen? En heb je je al eens afgevraagd hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Goede vragen! Hieronder volgen de actuele cijfers over de best presterende makelaars in Nootdorp:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.517
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.922
Besparing (gem.)
€ 1.615

Actueel

 • Er is momenteel een flinke vraag naar woningen in Nootdorp. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel op € 587.117 en de gemiddelde prijs per vierkante meter is € 4.786. Voor meer details over de huidige stand van zaken, bekijk de woningmarkt van Nootdorp.
 • Elke makelaar hanteert een bepaalde courtage. In Nootdorp varieert dat gemiddeld rond de 1,11% van de verkoopprijs (actuele data: mei 2024). Voor meer inzicht in de kosten van makelaars in Nootdorp, wordt een goede research aangeraden.
 • Je zult opmerken dat de tarieven van makelaars in Nootdorp sterk uiteenlopen. Het is daarom raadzaam om de verschillende makelaarstarieven te vergelijken voordat je de definitieve keuze maakt. Dit kan je gemiddeld een besparing van € 1.615 opleveren.

Uitgelichte makelaars in Nootdorp

In Nootdorp tref je een ruime keuze aan makelaars die je graag terzijde staan bij het in de markt zetten van je woning. Maar laat je niet verleiden door enkel de meest voor de hand liggende keuze, het is aan te raden om wat dieper te graven. Het is namelijk verstandig eerst de Nootdorpse makelaars te vergelijken op basis van vier sleutelaspecten: tarieven, lokale marktkennis, service geboden tijdens het proces en (niet te vergeten) de beoordelingen van voormalige klanten.

Logo Dijksman Makelaars

Dijksman Makelaars

Dijksman Makelaars is een actieve speler in de vastgoedmarkt, gevestigd in een monumentaal pand in Nootdorp. Jouw belang staat voorop, en met persoonlijke service en opgebouwd vertrouwen garanderen zij een succesvolle transactie. Genieten van hun compacte, maar expert team, inclusief bijna perfecte Funda-beoordeling, en je mag ook nog eens gratis hun verhuisbus gebruiken. Zij zijn ervaren in diverse specialismen, en je kunt ook in het Engels geholpen worden. Hun dienstverlening strekt zich uit tot aan- en verkoop, taxatie en financieel advies.
Logo Ruseler & Van Herk Makelaars

Ruseler & Van Herk Makelaars

Ruseler & Van Herk Makelaars is een actieve en bekroonde makelaar met aandacht voor jouw toekomst. Behalve de verkoop en verhuur van huizen, voeren ze ook gecertificeerde taxaties uit. Ze zetten in op effectieve presentatie van woningen en zorgvuldige bezichtigingen. Daarnaast scoren ze goed op Funda en social media. Ze zijn gevestigd op Zilveren Zweep 2, Nootdorp. Kiezen voor deze makelaar betekent kiezen voor kwaliteit en professionaliteit, ook op het gebied van klimaatdoelen.

Habets Makelaardij

Habets Makelaardij, gevestigd aan de Reflectiestraat in Nootdorp, is een betrouwbare makelaar met een deskundig team van zeven medewerkers. Je kan er terecht voor vakkundige dienstverlening bij koop en verkoop van woningen. Dit wordt onderstreept door het bezit van de belangrijke makelaarscertificaten: VastgoedCert, NWWI en NRVT. Bij Habets Makelaardij kies je voor professionaliteit en expertise.

Kooij Makelaardij

Kooij Makelaardij is een betrokken makelaar aangesloten bij de VBO branchevereniging. Ze blinken uit in verschillende diensten en kennen een actieve rol in de markt met onlangs 14 verkochte, 3 te koop staande en 3 aangekochte panden. Kooij Makelaardij, geruggesteund door certificaten, is daarmee een sterke keuze voor al jouw makelaarsbehoeften.

Westmaas Makelaardij BV

Bij Westmaas Makelaardij ben je aan het juiste adres voor een deskundige behandeling van al je vastgoedzaken. Hun specialismen zijn onder meer bedrijfsverplaatsing en -beëindiging, projectontwikkeling en monumentaal of exclusief onroerend goed. Ze blinken uit in persoonlijke benadering, mixen diepgaande kennis met jarenlange ervaring en werken volgens het principe dat kennis dé kracht is. Ze zijn gevestigd aan de Laakweg 4 in Nootdorp.

Let op: We maken het je bij Huis Verkopen graag makkelijker, maar houd rekening met het feit dat Nootdorp nog meer verkoopmakelaars kent. Deze kunnen goed van pas komen bij jouw zoektocht. Daarom nemen wij alle makelaars in Nootdorp mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst en vind je alleen door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Nootdorp Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Nootdorp?

Een makelaar in Nootdorp rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 587.117 in Nootdorp komt dit neer op € 6.517 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Een courtage is eigenlijk een financiële prikkel voor de makelaar om alles op alles te zetten jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de courtage. Dit maakt het voor de makelaar de moeite waard om echt het onderste uit de kan te halen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Nootdorp 0,55% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.615 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Overigens is dit vergelijken helemaal kosteloos en zonder enige verplichting, dus waarom zou je het niet doen?

Kosten van makelaars in Nootdorp

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.400
€ 6.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Nootdorp

Wanneer je besluit om jouw woning in Nootdorp te verkopen, kom je waarschijnlijk in aanraking met de term 'opstartkosten'. Het merendeel van de makelaars rekent deze kosten aan het begin van de verkoopprocedure. Maar wat zijn deze opstartkosten nu precies? Dit zijn kosten die de makelaar maakt om jouw huis verkoopklaar te maken. Denk hierbij aan fotografie, het aanmaken van een verkoopbrochure of het plaatsen van je woning op woningplatforms.

De hoogte van de opstartkosten kan flink variëren. Gemiddeld liggen deze kosten in Nootdorp tussen de € 400 en € 700. Dit kan per makelaar verschillen, afhankelijk van de diensten die zij aanbieden en de prijs die zij hiervoor vragen. Wil je precies weten wat de kosten bij verschillende makelaars zouden zijn? Op deze pagina kun je gemakkelijk en vrijblijvend de tarieven bij verschillende makelaars opvragen. Zo krijg je inzicht in de mogelijke opstartkosten per makelaar en kun je een weloverwogen keuze maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Nootdorp

Aandacht verkopers in Nootdorp! Wanneer je kiest voor een makelaar om je woning in de verkoop te zetten, is het nuttig om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dit zijn kosten die je dient te betalen indien je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Neem dit serieus in overweging bij het maken van je keuzes.

Intrekkingskosten zijn kosten die bijvoorbeeld in rekening worden gebracht als de verkoop van je woning niet verloopt zoals gehoopt en je besluit de verkoop stop te zetten. Ook als je om persoonlijke redenen, zoals een scheiding of financiële problemen, besluit de verkoop van je woning uit te stellen, kunnen deze kosten op je afkomen. Hou dit altijd in gedachten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Nootdorp met een vast tarief

Een aantal makelaars in Nootdorp werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf exact weet welk bedrag je kwijt bent aan de makelaar, zonder verrassingen achteraf. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren, bedraagt € 3.250 (update: mei 2024).

Waarom zou een vast tarief dan niet altijd de beste keuze zijn? Als woningverkoper bestaat er namelijk een kans dat je uiteindelijk meer betaalt dan bij een courtage. Stel dat de verkoopprijs van jouw woning 200.000 euro is en de makelaar een vast tarief hanteert van 3.500 euro. Bij een courtage van 1,5% zou je slechts 3.000 euro betalen aan de makelaar.

Tip: De meeste woningverkopers in Nootdorp kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat een hogere verkoopprijs voor hen het belangrijkste is. Het loont dus zeker de moeite om ook deze optie te bekijken.

4 feitjes over makelaars in Nootdorp

 • Mensen die hun huis in Nootdorp verkopen met de hulp van een makelaar, merken doorgaans dat hun woning ongeveer 10% winstgevender kan verkopen dan wanneer ze het zelf doen.
 • Er bestaan flinke verschillen in hoe verkoopmakelaars in Nootdorp de prijs van een woning inschatten. Deze verschillen kunnen oplopen tot wel 28.000 euro. Een waardebepaling aanvragen kan bijdragen aan het krijgen van een realistische inschatting.
 • In Nootdorp hanteert de duurste makelaar een courtage van 1,50%. De meeste andere makelaars in de omgeving hebben lager geprijsde opties beschikbaar.
 • Voor zij definitief een makelaar kiezen, vragen de meeste woningverkopers in Nootdorp gemiddeld aan 3 verschillende makelaars om verkoopadvies.

Wat levert de beste makelaar in Nootdorp op?

Er zijn een aantal makelaars in Nootdorp die beduidend betere prestaties leveren dan hun concurrenten in dezelfde regio. Het verschil is merkbaar in zowel de gerealiseerde verkoopprijzen van de woningen als de snelheid van de transacties.

Dit is hoe je de beste makelaars in Nootdorp herkent:

 • Vanuit onze objectieve statistieken is gebleken dat de meest succesvolle makelaars in Nootdorp in staat zijn woningen gemiddeld voor een € 19.371 hogere prijs te verkopen dan de oorspronkelijke verwachte verkoopprijs.
 • Uit onze uitgebreide database blijkt vervolgens dat de snelste makelaars in Nootdorp huizen gemiddeld 16 dagen sneller kunnen verkopen dan andere makelaars in dezelfde regio.

De beste makelaar in Nootdorp vinden

Zoeken naar de ideale makelaar in Nootdorp kan een uitdaging zijn. Makelaars schatten de waarde van jouw woning niet altijd hetzelfde in en hanteren uiteenlopende tarieven. Het is belangrijk je hiervan bewust te zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Daarom is het nuttig om makelaars met elkaar te vergelijken. Hiermee kun je niet alleen potentiële kosten besparen, maar ook inzicht krijgen in de verschillende verkoopplannen. De juiste makelaar kiezen wordt zo een stuk eenvoudiger!

Waar moet je op letten bij makelaars in Nootdorp?

Een goede makelaar in Nootdorp vinden voor de verkoop van jouw huis kan uitdagend zijn. Hier zijn vijf punten waar je op moet letten:

Persoonlijke connectie

Het is belangrijk dat je een makelaar kiest met wie je goed kunt communiceren. Je wilt je comfortabel voelen om vragen te stellen en jouw wensen te delen.

Ervaring in jouw omgeving

Elke buurt is uniek, en dus is lokale ervaring van de makelaar van groot belang om de juiste prijs voor jouw huis vast te stellen.

Vergoedingen en tarieven

Verdiep je in de kosten van diverse makelaars, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zorg dat alle kosten transparant en duidelijk zijn.

Kennis van de vastgoedmarkt

De vastgoedmarkt fluctueert voortdurend. Een makelaar met een grondige kennis van de markt kan ervoor zorgen dat jouw huis voor de juiste prijs wordt verkocht. Meer hierover lees je hier.

Gerealiseerde verkoopprijzen

Bekijk de gemiddelde verkoopprijs van huizen die de makelaar heeft verkocht. Dit geeft een goede indicatie van wat je mag verwachten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, ofwel de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs, is een prominente speler in de vastgoedbranche. Opgericht in 1898, heeft het zich ontpopt tot de grootste makelaarsvereniging in ons land, met kwaliteit en betrouwbaarheid als sleutelwoorden.

Met een NVM-makelaar kies je voor zekerheid. Alle NVM-makelaars moeten voldoen aan strenge eisen op gebied van opleiding en ervaring, waarbij continu bijscholing en kennisdeling centraal staan. Zo ook in Nootdorp, waar je bij de verkoop van je woning altijd kunt rekenen op de deskundigheid van de NVM.

Naast de NVM zijn er ook andere spelers, zoals VBO Makelaars en VastgoedPRO. Het zijn net als de NVM brancheorganisaties die staan voor professionaliteit en kwaliteit in de vastgoedsector. Ze bieden hun leden onder andere juridische ondersteuning, opleidingen en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Een keuze voor een NVM, VBO of VastgoedPRO makelaar in Nootdorp betekent kiezen voor deskundigheid, zekerheid en integriteit. Dit is bijvoorbeeld te zien in het feit dat zij toegang hebben tot een uitgebreid netwerk van potentiële kopers en gedegen kennis hebben van de lokale woningmarkt.

Wat doet een makelaar in Nootdorp?

De meeste mensen schakelen een verkoopmakelaar in bij de verkoop van hun woning in Nootdorp. Een makelaar kan je namelijk behoeden voor valkuilen en neemt veel werk uit handen.

Voor een duidelijk beeld van wat een makelaar in Nootdorp precies voor je doet, volgt hier een opsomming van vijf belangrijke taken:

 • Waarde bepaling: De makelaar schat de waarde van je woning in.
 • Marketing strategie ontwikkelen: Je huis wordt via de juiste kanalen gepromoot.
 • Bezichtigingen begeleiden: Je hoeft niet zelf rondleidingen te verzorgen.
 • Onderhandelen over de prijs: Zodat je woning niet onder de marktwaarde wordt verkocht.
 • Verkoopovereenkomst opstellen: Dit vergt juridische kennis, die de makelaar heeft.

Waarom een makelaar in Nootdorp inschakelen?

Stel je voor: Je hebt besloten om je woning in Nootdorp te verkopen en je wilt deze taak toevertrouwen aan een makelaar. Dat is een heel goed idee. Een makelaar heeft immers de benodigde ervaring en kennis om het verkoopproces soepel en winstgevend voor jou te laten verlopen. Dit artikel zal uitleggen welke stappen hij doorloopt om dat doel te bereiken.

Aanloop naar de verkoop

Waardebepaling van je woning is de eerste stap die de makelaar neemt. Hij maakt een vergelijking met recent verkochte huizen in Nootdorp en maakt een inschatting van de huidige marktwaarde van jouw woning. Zo geef je jouw woning een realistische verkoopprijs.

Voorbereidende stappen

De makelaar regelt ook de fotografie en verzorgt de presentatie van je woning voor de verkoop. Mooie foto’s en een uitnodigende beschrijving kunnen potentiële kopers aantrekken, wat kan leiden tot een snellere verkoop en mogelijk een hogere verkoopprijs.

Actieve verkoop

Eenmaal alle voorbereidingen getroffen zijn, gaat de makelaar over tot de actieve verkoop. Hij plaatst je woning op verschillende huizensites, organiseert bezichtigingen en beantwoordt vragen van geïnteresseerde kopers. Zo neemt hij je een hoop werk uit handen.

Afronding verkoop

Bij het ontvangen van een bod op je woning gaat de makelaar over tot de onderhandeling. Hij heeft ervaring met biedingen en zorgt ervoor dat je woning voor de hoogst mogelijke prijs verkocht wordt. Bij akkoord rondt de makelaar alle administratieve zaken af, zodat jij zonder zorgen je woning kunt overdragen.

Informatie over Nootdorp

Nootdorp is een charmante plaats in Zuid-Holland, met een rijke historie. Deze historie komt mede tot uiting in de indrukwekkende monumentale panden die je er vindt.

In Nootdorp vind je een aangenaam evenwicht tussen stad en natuur. Je geniet er van moderne voorzieningen, maar ook van rustige, groene gebieden en waterrijke landschappen.

Met een gunstige ligging ten opzichte van grote steden zoals Den Haag en Delft, is Nootdorp een aantrekkelijke woonlocatie voor veel mensen.

Weetje: Een opmerkelijke trend op de woningmarkt in Nootdorp is de gestage stijging van de gemiddelde huizenprijzen. De huidige gemiddelde prijs is gestegen tot een bedrag van € 587.117 (update:mei 2024). Dit benadrukt de groeiende populariteit van Nootdorp als woonplaats.

Makelaars in Nootdorp vergelijken

In een woningmarkt die constant in beweging is, zorgt Huis Verkopen voor een duidelijk overzicht. Zo kies je zelf snel en gemakkelijk de juiste makelaar in Nootdorp op basis van jouw specifieke situatie.

 • Een gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in verwachte verkoopprijzen
 • Gratis verkoopadvies voor jouw opties
 • Scherpe makelaarstarieven door vergelijking

Door jouw adres, voorkeuren en wensen in te vullen, koppelen we je aan de passende verkoopmakelaars in Nootdorp. Dit zijn altijd de best presterende professionals op basis van hun eerdere verkoopresultaten en beoordelingen van anderen. Je krijgt vervolgens alle informatie die je nodig hebt om een overwogen besluit te nemen over de verkoop van jouw woning. Onze vergelijking is daarmee zeer uitgebreid en stelt je snel in staat om tot een goede keuze te komen.

Vergelijk makelaars in Nootdorp Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Nootdorp

In Nootdorp liggen de gemiddelde opstartkosten voor makelaars rond de € 515. Dit bedrag kan variëren afhankelijk van de specifieke diensten van de makelaar.

Een effectieve manier om makelaars in Nootdorp te vergelijken, is door makelaarstarieven op te vragen. Zo krijg je inzicht in hun tarieven en diensten.

Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Nootdorp ligt rond de 1,11%. Dit percentage kan echter variëren van makelaar tot makelaar.

Om je huis in Nootdorp snel te verkopen, is een goede promotie essentieel. Voor een succesvolle verkoop kun je onze tips om je woning snel te verkopen raadplegen.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Nootdorp is de afgelopen drie maanden ongeveer € 587.117 geweest. Voor de meest recente woningwaarden, kun je hier kijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen