Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Onstwedde

Om een goede makelaar in Onstwedde te vinden voor de verkoop van jouw huis, heb je een gedegen aanpak nodig. In dit artikel geven we je nuttige adviezen die je helpen om een geschikte makelaar te selecteren. De volgende tips gaan je ongetwijfeld helpen in je zoektocht.

Over makelaars in Onstwedde

Je bent op zoek naar de perfecte makelaar in Onstwedde om je te helpen bij het verkopen van je huis. Natuurlijk is het doel om het huis tegen de beste prijs en zo snel mogelijk te verkopen, maar je hebt ook andere verwachtingen. Je wilt iemand die betrouwbaar is, die je door het ingewikkelde verkoopproces leidt en die sterke onderhandelingsvaardigheden heeft. Daarnaast, lijkt het je prettig als de makelaar lokale kennis van de Onstwedder vastgoedmarkt heeft. Dat zijn tenminste de voorwaarden die we vaak horen en daarom aannemen dat ze voor jou ook gelden.

Om je te helpen bij deze zoektocht, hebben we een platform gecreëerd dat je kunt gebruiken om de verschillende makelaars in Onstwedde te vergelijken. Op basis van feiten, cijfers en relevante informatie zorgen we ervoor dat je een weloverwogen keuze kunt maken. Hier krijg je inzicht in de ervaring van de makelaar, hoeveel huizen ze eerder hebben verkocht en welke tarieven ze hanteren. Dus als je meer te weten wilt komen over de tarieven en prestaties van de diverse makelaars in Onstwedde:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.678
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.865
Besparing (gem.)
€ 1.199

Actueel

 • Als je van plan bent om je huis te verkopen in Onstwedde, is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars daar rond de 1,19% liggen. Door op de hoogte te blijven van deze tarieven, kun je een weloverwogen beslissing maken.
 • Rond kijken naar de huidige prijs per m2 in Onstwedde kan ook nuttig zijn bij de verkoop van je huis. Met een gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter van € 2.640 kan je een inschatting maken van je toekomstige woningverkoopwaarde. Bekijk voor meer inzicht de woningprijzen in Onstwedde.

Uitgelichte makelaars in Onstwedde

Als je jouw woning in Onstwedde wilt verkopen, heb je keuze uit verschillende verkoopmakelaars in de omgeving. Hier presenteren we een overzicht van gerenommeerde makelaars in Onstwedde om je hierin te begeleiden. Het is een verstandige stap om verschillende makelaars te vergelijken, omdat dit kan leiden tot een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Logo Oosterveld Makelaardij en Verzekeringen

Oosterveld Makelaardij en Verzekeringen

Oosterveld Makelaardij en Verzekeringen is jouw betrouwbare NVM makelaar in Westerwolde en de Kanaalstreek. Met een deskundig team en lokale kennis verzorgt Oosterveld Makelaardij de koop, verkoop en taxatie van onroerend goed tot in de puntjes. Zowel voor de verzekering, belastingen, hypothecair onderpand alsook koop en verkoop zijn zij thuis in taxaties. Hun aankoopbegeleiding zorgt ervoor dat jouw aankoop een succes wordt. Met een Funda beoordeling van 9,3 en vier gecertificeerde medewerkers zijn zij jouw ervaren partner.

Rillow Makelaardij

Rillow Makelaardij is een betrouwbaar en deskundig makelaarskantoor. Hoewel niet aangesloten bij een branchevereniging, verstaat het team hun vak goed. Ze bieden diverse diensten om jouw huisverkoop soepel te laten verlopen. Rillow Makelaardij is de ideale partner als je op zoek bent naar professionaliteit en expertise bij de verkoop van jouw huis.

Let op: er zijn diverse verkoopmakelaars actief in en rondom Onstwedde. Misschien staat de ideale makelaar voor jou niet in de bovenstaande lijst. Door de verkoopmakelaars te vergelijken krijg je een compleet beeld. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Onstwedde mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Onstwedde Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Onstwedde?

Een makelaar in Onstwedde rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,19% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 393.129 in Onstwedde komt dit neer op € 4.678 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Naast de courtage kunnen er ook opstartkosten zijn die je de makelaar moet betalen. Deze kosten omvatten bijvoorbeeld de kosten voor het maken van foto's, plattegronden, promotie en het opstellen van een verkoopbrochure. Ze worden soms apart gerekend van de courtage.

Let op: de courtages van makelaars in Onstwedde verschillen gemiddeld 0,61%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.199 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Onstwedde. Het zorgvuldig kiezen van een makelaar en het vergelijken van hun tarieven is een verstandige stap bij het voorbereiden van je woningverkoop.

Kosten van makelaars in Onstwedde

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Onstwedde

Opstartkosten zijn een aspect van het verkooptraject waar je misschien minder bekend mee bent. In Onstwedde rekenen de meeste makelaars deze kosten wanneer je jouw woning bij hen in de verkoop zet. Deze kosten zijn bedoeld om de werkzaamheden te dekken die worden uitgevoerd voordat jouw woning daadwerkelijk te koop staat. Voorbeelden hiervan zijn het opmaken van het verkoopdossier en het verzorgen van een fotoreportage om jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze kosten variëren per makelaar en dat ze voorafgaand aan het te koop zetten van de woning in rekening worden gebracht. De opstartkosten kunnen onder meer het uitvoeren van een waardebepaling, het plaatsen van jouw woning op verschillende huizensites en Funda en het ontwerpen van promotiemateriaal zoals flyers en brochures omvatten. Wanneer je jouw woning wilt verkopen, neem deze kosten dan zeker mee in je overweging bij het kiezen van een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Onstwedde

Wanneer je overweegt om jouw woning te verkopen via een makelaar in Onstwedde, is het goed om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten kunnen rekenen. Deze kosten worden in rekening gebracht als je besluit de verkoop van jouw woning voortijdig stop te zetten. Misschien verandert je situatie en wil je toch in jouw huis blijven wonen of misschien heb je een hoger bod ontvangen van iemand anders. In dit soort situaties, zou je mogelijk opdraaien voor deze extra kosten.

Intrekkingskosten dekken het werk dat de makelaar heeft verricht om jouw huis te verkopen. Denk hierbij aan de tijd en middelen die zijn geïnvesteerd in de marketing van jouw woning of de bezichtigingen die zijn gepland. Het gemiddelde bedrag van deze kosten varieert, maar voor makelaars in Onstwedde bedragen ze gemiddeld € 500. Het is dus belangrijk om je ervan bewust te zijn dat het stoppen van de verkoop van jouw woning financiële gevolgen kan hebben.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Onstwedde met een vast tarief

In Onstwedde vind je diverse makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet welke kosten je kunt verwachten. De gemiddelde kosten voor makelaars in Onstwedde die werken met een vast tarief liggen rond de € 3.250 (update: juli 2024). Dit verzekert je van transparantie en voorkomt onverwachte kosten achteraf.

Echter, een vast tarief is niet altijd in jouw voordeel. Stel, je verkoopt jouw woning voor een bedrag dat veel hoger ligt dan de vraagprijs. Bij een courtage, een percentage van de verkoopprijs, zou de makelaar meer verdienen en zou je kunnen stellen dat deze meer gemotiveerd is om een hogere verkoopprijs te realiseren. Bij een vast tarief blijft de vergoeding voor de makelaar gelijk, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs.

Tip: Overweeg zowel makelaars die werken met vaste tarieven als makelaars die werken op basis van courtage. Bespreek de voor- en nadelen van beide opties en maak een weloverwogen keuze die het beste aansluit bij jouw specifieke situatie en doelstellingen. Zo zorg je ervoor dat je de beste makelaar vind voor jouw woningverkoop.

4 feitjes over makelaars in Onstwedde

 • Een hoog percentage van maar liefst 92% van de huizenverkopers in Onstwedde kiest voor een makelaar die lid is van een bekende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Opmerkelijk is dat woningen in Onstwedde aanzienlijk sneller verkocht worden met de hulp van een makelaar. De verkoopsnelheid ligt gemiddeld 40% hoger dan bij zelfverkoop.
 • Over het algemeen heeft een overweldigend percentage van 88% van de verkopers in Onstwedde een voorkeur voor een traditionele makelaar die het gehele verkoopproces op zich neemt, boven een online makelaar die in feite alleen voor online plaatsing zorgt.
 • Verkopers in Onstwedde prefereren een makelaar die aantoonbaar betere prestaties levert. Klik hier om makelaars in Onstwedde te vergelijken en te kijken wie het beste bij jouw wensen past.

Wat levert de beste makelaar in Onstwedde op?

Het is begrijpelijk dat je je afvraagt wat een makelaar in Onstwedde kost. Toch is het belangrijker om te kijken naar wat een makelaar je kan opleveren. Daarmee bedoelen we niet alleen de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, maar ook de tijd, moeite en stress die je kunt besparen door de verkoop aan een makelaar over te laten.

Dit is hoe je de beste makelaars in Onstwedde herkent:

 • Uit onze database blijkt dat de meest effectieve makelaars in Onstwedde hun woningen gemiddeld 15 dagen eerder verkopen. Dit is geen kwestie van lukraak te werk gaan, maar van een goede verkoopstrategie. Met hun grondige kennis van wat kopers belangrijk vinden, weten ze precies hoe ze jouw woning aantrekkelijk kunnen maken.

 • Het tweede kenmerk van een goede makelaar in Onstwedde is dat ze woningen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen dan andere makelaars in de regio. Het verschil is gemiddeld € 9.895 euro. Dit illustreert mooi dat een makelaar met de nodige expertise je meer kan opleveren dan hij je kost.

De beste makelaar in Onstwedde vinden

In Onstwedde kan de beste of snelste makelaar vinden verrassend gemakkelijk zijn én hoeft niet per se de duurste keuze te vormen. Het gaat erom je woning te koppelen aan de makelaar die daar het best bij past en de meest effectieve verkoopstrategie kan bieden.

Met behulp van ons vergelijkingsformulier kun je diverse makelaars vergelijken. Je geeft jouw adres, situatie en voorkeuren in. Op basis hiervan worden de best passende makelaars geselecteerd, die jou grondig informeren over hun aanpak en tarieven. Zo vind je je perfecte match!

Waar moet je op letten bij makelaars in Onstwedde?

Bij de verkoop van je huis in Onstwedde wil je de beste makelaar aan je zijde. Hieronder volgen vijf punten waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar:

Vakkennis over de omgeving

Een makelaar die kennis heeft over Onstwedde en de omliggende regio kan je woning beter promoten. Ze zijn bekend met de lokale woningmarkt en kennen de sterke punten van de omgeving.

Onderhandelingsvaardigheden

Jouw makelaar moet sterk zijn in onderhandelen. Dit kan je veel voordeel opleveren bij de uiteindelijke verkoopprijs en kan je zelfs duizenden euro's schelen.

Statistieken van de verkoop

De beste makelaars in Onstwedde verkopen woningen gemiddeld voor een hogere prijs dan andere makelaars. Het verschil kan oplopen tot € 9.895 euro meer in jouw voordeel.

Persoonlijk contact

Een goede makelaar houdt je altijd op de hoogte van de vorderingen. Je wilt een makelaar die jouw belangen vooropstelt en gemakkelijk te bereiken is voor vragen.

Marketingstrategie

Tenslotte is de marketingstrategie belangrijk. Is de makelaar creatief en proactief in het aantrekken van potentiële kopers? Een goede online aanwezigheid en sterke presentatie van je huis zijn essentieel.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Aan de hand van een NVM-makelaar uit Onstwedde worden de kansen op de woningmarkt geoptimaliseerd. Deze gespecialiseerde profs zijn in staat om je te ondersteunen in het verkoopproces van jouw huis.

Naast NVM-makelaars zijn er in Onstwedde ook VBO en VastgoedPRO makelaars actief. Zij bieden gedegen kennis over de lokale woningmarkt en leggen uiteindelijk de focus op jouw belangen. Samen met jou streven zij naar een effectieve verkoop van jouw huis met service en kwaliteit voorop.

Wat doet een makelaar in Onstwedde?

Een verkoopmakelaar in Onstwedde kan je veel ondersteuning bieden bij de verkoop van je woning. Veel mensen kiezen ervoor om de expertise van een ervaren makelaar in te zetten. Het verkopen van een woning kan namelijk een complex proces zijn.

Wat doet een makelaar in Onstwedde precies bij de verkoop van je huis? We hebben hieronder de vijf belangrijkste taken kort voor je op een rijtje gezet:

 • Waardebepaling van je woning
 • Adviseren over de verkoopstrategie
 • Professionele presentatie van je huis
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Verzorgen van het koopcontract en de afhandeling

Waarom een makelaar in Onstwedde inschakelen?

Je huis in Onstwedde verkopen? Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is een proces dat in de meeste gevallen veel tijd en energie kost, tenzij je een makelaar inschakelt natuurlijk. Een makelaar kan je namelijk bij elke stap ondersteunen. Van het bepalen van de juiste verkoopprijs tot het regelen van bezichtigingen en de uiteindelijke verkoop. In deze tekst geven we je inzicht in de voordelen van het inschakelen van een makelaar in Onstwedde bij de verkoop van je huis.

De juiste prijs bepalen

Verkoopprijs vaststellen is een van de belangrijkste stappen in het hele verkoopproces. Een makelaar in Onstwedde heeft kennis van de lokale markt en ervaring met het taxeren van huizen in jouw dorp. Hierdoor kan de makelaar een realistische verkoopprijs voor je huis bepalen.

Bezichtigingen inplannen en begeleiden

Het organiseren van bezichtigingen is een tijdrovende klus. Een makelaar neemt deze taak volledig van je over. Daarnaast zorgt de makelaar voor een professionele presentatie en promotie van je huis, zodat het opvalt tussen de andere huizen op de markt.

Onderhandelen over de verkoopprijs

Het kan lastig zijn om emotioneel afstand te nemen van je huis. Daarnaast is het onderhandelen over de verkoopprijs een vak apart. Een makelaar kan namens jou onderhandelen, zodat je het beste resultaat behaalt zonder te veel stress.

De verkoop afronden

Eenmaal een akkoord bereikt over de prijs, is de kans groot dat je even niet meer weet welke stappen er nog moeten worden genomen. De makelaar weet precies welke papieren er nodig zijn, zodat de verkoop soepel verloopt. Met het inschakelen van een makelaar in Onstwedde ben je verzekerd van een zorgeloze verkoop van je huis.

Makelaars in Onstwedde vergelijken

Vergelijken van makelaars in Onstwedde via Huis Verkopen is een slimme zet. Het biedt je als verkoper talloze voordelen en helpt je om de best mogelijke resultaten te behalen.

 • Helden bij het besparen op makelaarskosten
 • Vind de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Ontvang gratis en onafhankelijk advies
 • Resultaten op basis van jouw unieke wensen

Door te vergelijken krijg je een beter beeld van wat elke makelaar kan leveren en welke makelaars je kunnen helpen om je huis voor een maximale prijs te verkopen. De keuze van een ervaren makelaar speelt daarbij een sleutelrol voor het succes van de verkoop.

Vergelijk makelaars in Onstwedde Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Onstwedde

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Onstwedde zijn € 515. Deze kosten kunnen variëren tussen makelaars, dus vergelijking is belangrijk.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Onstwedde is 55 dagen. Voor een snellere verkoop, kijk op onze tips pagina.

Door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.199 besparen op makelaarskosten. Je kunt makelaars vergelijken bij Huis Verkopen.

De gemiddelde courtage van makelaars is 1,19%. Dit percentage kan afhankelijk zijn van de diensten die de makelaar aanbiedt.

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Onstwedde is € 393.129. Dit is een goede indicatie van wat je kunt verwachten voor je eigen woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen