Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Rijsbergen

Zoek je een makelaar in Rijsbergen om je huis te verkopen? Het is heel normaal om eerst verschillende makelaars te vergelijken. Kijk naar hun diensten, kosten, ervaring en recensies om zo de juiste keuze te maken voor je eigen unieke situatie.

Over makelaars in Rijsbergen

Aan de vooravond van het verkopen van je huis in Rijsbergen, sta je voor een belangrijke beslissing: de keuze van een makelaar. Dit proces vraagt om aandacht, gezien een competente makelaar de verkoop soepel kan laten verlopen. Het bijzondere karakter van Rijsbergen vraagt om een makelaar die de lokale markt goed kent. Daarnaast is het nuttig om te letten op zaken zoals de courtage die de makelaar hanteert, hoe actief deze is in de regio en wat de ervaringen van anderen zijn.

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar zaken als: welke makelaar genereert de hoogste verkoopprijs? Of juist: welke makelaar kan mijn huis het snelste verkopen? Misschien wil je wel weten hoe een makelaar communiceert en de verkoop van jouw huis organiseert. In al deze gevallen is het zinvol om makelaars met elkaar te vergelijken. Door jouw voorkeuren en wensen in te voeren op de pagina makelaars vergelijken kan je makelaars vinden die aansluiten bij jouw situatie in Rijsbergen.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.235
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.146
Besparing (gem.)
€ 1.757

Actueel

 • Gemiddeld liggen de courtages van makelaars in Rijsbergen rond de 1,10% van de verkoopprijs. Dit kan variëren per makelaar en is afhankelijk van de diensten die je afneemt.
 • De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Rijsbergen is momenteel € 566.800 per woning en € 3.770 per vierkante meter. Voor actuele informatie over de woningprijzen kun je de meest recente cijfers bekijken.
 • De tarieven van makelaars in Rijsbergen variëren, maar liggen gemiddeld op € 6.235. Omdat tarieven kunnen verschillen, is het verstandig om deze te vergelijken. Zorg dat je een weloverwogen keuze maakt.

Uitgelichte makelaars in Rijsbergen

In Rijsbergen vind je verscheidene verkoopmakelaars waaruit je een selectie kunt maken. We hebben een aantal van deze makelaars voor je op een rijtje gezet. Het selecteren van de meest geschikte makelaar voor jouw huis, situatie en voorkeuren is erg belangrijk, dus een grondige vergelijking is zeker aan te raden.

Logo Schalk Makelaardij

Schalk Makelaardij

Bij Schalk Makelaardij ben je aan het juiste adres voor het kopen of verkopen van landelijk onroerend goed. Met ruim 20 jaar ervaring en acht vakkundige medewerkers, bieden ze jouw uitgebreide kennis over de Brabantse omgeving. Deze NVM-makelaar is expert in verkoop, aankoop, taxaties en verhuur van unieke woningen en bedrijfspanden in het buitengebied. Of je nu een agrarisch bedrijf wil laten taxeren of een landelijke woning zoekt, Schalk Makelaardij levert altijd maatwerk.

Vermeeren Makelaardij BV

Vermeeren Makelaardij, aangesloten bij branchevereniging NVM, is gespecialiseerd in de verkoop en aankoop van bedrijfsruimtes en heeft expertise in onteigening. Dit kantoor, met drie gecertificeerde medewerkers, is ook beschikbaar voor taxaties. Bij deze makelaar ben je gegarandeerd van vakkundigheid voor een rechtvaardige prijs; een goede keuze bij complexe vastgoedtransacties.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Rijsbergen dan de makelaars die je in het bovenstaande overzicht ziet. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Rijsbergen mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie staat dus mogelijk niet in de lijst. Om de ideale makelaar te vinden, raden we je aan om een vergelijking te maken.

Vergelijk makelaars in Rijsbergen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Rijsbergen?

De meeste makelaars werken met een courtage, wat een percentage van de verkoopopbrengst is. Maar er zijn ook makelaars die werken met een vaste prijs, ongeacht de opbrengst. Dit biedt een garantie van vaste kosten, maar kan duurder uitvallen bij een lagere verkoopprijs.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Rijsbergen 0,62% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.757 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het loont dus echt om je goed te oriënteren en verschillende makelaars met elkaar te vergelijken voordat je de verkoop van je woning in gang zet.

Kosten van makelaars in Rijsbergen

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.500
€ 6.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Rijsbergen

In de wereld van huisverkoop is het gebruikelijk dat makelaars in Rijsbergen opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die je betaalt om het proces van de verkoop van jouw woning op te starten. Deze kosten ondersteunen de makelaar bij het uitvoeren van de noodzakelijke taken om jouw woning op de markt te zetten. Denk hierbij aan de kosten voor het maken van professionele foto's, de opmaak van een aantrekkelijke verkoopbrochure en ook de plaatsing van jouw woning op verschilende verkoopsites. Gemiddeld schommelen deze opstartkosten tussen de € 400 en € 700.

Opstartkosten kunnen variëren en het is daarom aan te raden om deze vooraf duidelijk in kaart te brengen. Dit geeft je financiële zekerheid en helpt je om de juiste keuze te maken in het selecteren van de meest geschikte makelaar. Op onze website kun je gemakkelijk en vrijblijvend de tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Rijsbergen. Zo krijg je een helder beeld van de tarieven, inclusief de mogelijke opstartkosten. Dit neemt onzekerheid weg en helpt je bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Intrekkingskosten van makelaars in Rijsbergen

Als je besluit je woning in Rijsbergen te verkopen, kan het zijn dat je tijdens het proces van gedachten verandert en besluit de woning van de markt te halen. Het is belangrijk erop bedacht te zijn dat in zo'n situatie veel makelaars intrekkingskosten in rekening brengen. Intrekkingskosten zijn bedragen die een makelaar vraagt voor de tijd en moeite die zijn geïnvesteerd in het voorbereidingsproces, ondanks dat er geen uiteindelijke verkoop heeft plaatsgevonden. Denk aan situaties waarin je besluit de woning aan familie te geven, je jouw verhuisplannen wijzigt of je ontevreden bent met de prestaties van de makelaar.

Het is belangrijk inzicht te hebben in deze kosten, omdat ze aanzienlijk kunnen zijn en invloed kunnen hebben op je budget. Het exacte bedrag kan variëren, maar de gemiddelde intrekkingskosten die een makelaar in Rijsbergen rekent, bedragen € 500. Door je bewust te zijn van deze mogelijke kosten, kun je beter geïnformeerd besluiten nemen over het verkoopproces van je woning en eventuele veranderingen tijdens dit proces.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Rijsbergen met een vast tarief

Ook in Rijsbergen zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is de duidelijkheid die het je biedt. Je weet vooraf precies wat de kosten zijn, ongeacht hoe de verkoop uiteindelijk verloopt. Deze makelaars in Rijsbergen hanteren gemiddeld een vast tarief van € 3.250 (update: mei 2024).

Een vast tarief kan echter ook een nadeel zijn. Stel, de makelaar brengt voor het verkopen van je woning een vast tarief in rekening en je huis wordt verkocht voor een bedrag dat lager ligt dan je had verwacht. Dan blijft de makelaarsvergoeding hetzelfde en zou je in verhouding meer betalen dan met een courtage. Bijvoorbeeld, als de woning voor €200.000 wordt verkocht en het vaste tarief is €3.500, betaal je 1,75% courtage. Maar wanneer de woning voor €150.000 wordt verkocht, betaal je proportioneel gezien meer: 2,33%.

Tip: Maak altijd de afweging tussen een vast tarief en een courtage. Ondanks dat een vast tarief meer zekerheid biedt, kan het afhankelijk van de verkoopprijs van je huis voordeliger zijn om een makelaar met een courtage in te huren. Laat je hierbij goed adviseren door verschillende makelaars en kijk wat het beste past bij jouw situatie en verwachtingen.

4 feitjes over makelaars in Rijsbergen

 • Het is duidelijk dat verkopers in Rijsbergen het niet per se om de laagste kosten gaat. Ze stellen de balans tussen de kostprijs en de kwaliteit van dienstverlening hoger in het vaandel. Deze instelling leidt ertoe dat niet de goedkoopste, maar de makelaar met de beste prijs-kwaliteitsverhouding de voorkeur krijgt bij de verkoop van een huis.
 • Opmerkelijk is dat 92% van de huiseigenaren in Rijsbergen de voorkeur geeft aan het inschakelen van een lokale full-service makelaar, in tegenstelling tot het werken met een internetmakelaar. De bekendheid met de lokale markt en de persoonlijke service geven hier de doorslag.
 • In Rijsbergen blijken de verkoopcijfers met de hulp van een makelaar positief te variëren. Huizen worden hier gemiddeld 40% sneller verkocht wanneer een ervaren makelaar het verkoopproces begeleidt, dan wanneer verkopers zelf verantwoordelijk zijn voor de verkoop.
 • Tot slot, het inschakelen van een makelaar in Rijsbergen heeft nog een bijkomend voordeel. Het helpt de verkoopwaarde van het huis aanzienlijk te verhogen, gemiddeld met zo'n 15%, vergeleken met het zelfstandig verkopen van een woning. Dit voordeel geeft duidelijk aan hoe waardevol de rol van een makelaar kan zijn in het verkoopproces.

Wat levert de beste makelaar in Rijsbergen op?

De resultaten van makelaars in Rijsbergen variëren behoorlijk. Een ervaren en toegewijde makelaar kan het verschil maken in de gehele verkoopervaring. Dit is niet alleen puur theoretisch; kijk bijvoorbeeld naar de snelheid van de verkoop en de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

Hoe herken je de uitblinkers onder de makelaars in Rijsbergen? Hier zijn een aantal punten die opvallen:

 • € 12.515 euro. Dat is de extra opbrengst die de beste makelaars in Rijsbergen gemiddeld bovenop de normale verkoopprijs van een woning weten te genereren. Deze cijfers hebben we afgeleid uit een analyse van verkoopresultaten, waarbij rekening is gehouden met de verschillende prijsklassen van woningen.
 • Vaststelling van de juiste prijs kan ook met zich meebrengen dat je huis sneller verkocht wordt. Onze data laat zien dat de meest effectieve makelaars huizen in Rijsbergen gemiddeld 15 dagen eerder verkopen dan hun concurrenten. Deze makelaars hebben vaak een uitstekend gevoel voor de lokale woningmarkt en zetten een realistische vraagprijs vast.

De beste makelaar in Rijsbergen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Rijsbergen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij houden gedetailleerde verkoopstatistieken bij van alle makelaars in Rijsbergen en omgeving. Hierdoor kunnen we jou precies vertellen welke makelaar het beste presteert.

Het is belangrijk dat een makelaar aansluit bij jouw situatie en voorkeuren. Daarom is het slim om makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier. Zo vind je een makelaar die perfect bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Rijsbergen?

Er zijn meerdere aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een goede makelaar in Rijsbergen:

Kies een ervaren makelaar

Het is belangrijk dat je kiest voor een makelaar met aantoonbare ervaring in Rijsbergen. Kijk naar hoeveel panden zij recentelijk verkocht hebben.

Wees bewust van de kosten

De tarieven tussen makelaars kunnen sterk verschillen. Vergelijk daarom altijd de tarieven tussen verschillende makelaars. Via deze link kan je eenvoudig tarieven opvragen.

Ga voor een hogere verkoopprijs

De beste makelaars in Rijsbergen verkopen woningen gemiddeld voor een hogere prijs dan andere makelaars. Dit scheelt tot € 12.515 in opbrengst.

Onderzoek de communicatie

Het is van belang dat de makelaar goed communiceert en gemakkelijk te bereiken is. Zo blijf je goed op de hoogte van het verkoopproces van jouw woning.

Lees ervaringen van anderen

Tenslotte, win informatie in over eerdere ervaringen met de betreffende makelaar. Zo krijg je een goed beeld van de klanttevredenheid.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Rijsbergen zijn diverse makelaars actief die zijn aangesloten bij gerenommeerde brancheverenigingen zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO. Een NVM-makelaar biedt je voordelen zoals gedegen kennis van de markt, wettelijke regelgeving en bouwkundige aspecten.

Een NVM-makelaar in Rijsbergen kan je begeleiden bij het maken van de beste keuzes in jouw persoonlijke huizensituatie. Deze expertise zorgt voor rust en vertrouwen in dit proces. Daarnaast kunnen zij je ook ondersteunen bij onderhandelingen, waarbij jouw belangen altijd voorop staan.

Wat doet een makelaar in Rijsbergen?

Een makelaar in Rijsbergen is een expert die je bijstaat in de verkoop van je huis. Deze specialist adviseert over de verkoopprijs, doet bezichtigingen en onderhandelt namens jou. Alles voor een soepel en succesvol verkoopproces van je huis.

Als jouw belangenbehartiger zorgt de makelaar ervoor dat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Hij of zij heeft veel kennis van de lokale markt, en die kennis is in jouw voordeel. Het gaat dus verder dan alleen het plaatsen van een 'Te Koop'-bord.

 • Advies over de juiste vraagprijs
 • Uitvoering van de woningtaxatie
 • Organisatie en begeleiding van bezichtigingen
 • Onderhandeling met potentiële kopers
 • Vlotte afhandeling van de verkoopovereenkomst

Waarom een makelaar in Rijsbergen inschakelen?

Als je van plan bent jouw huis in Rijsbergen te verkopen, kan een makelaar het verkoopproces aanzienlijk vereenvoudigen. Het aanbod van huizen is immers groot en de concurrentie fel. Je wilt natuurlijk dat jouw huis positief opvalt en tegen de best mogelijke prijs wordt verkocht. Dat is precies waar een goede makelaar je bij kan helpen. De professionele begeleiding en adviezen van een makelaar kunnen bijdragen aan een vlotte, zorgeloze verkoop.

Professionele presentatie van je woning

Een makelaar zorgt voor een professionele presentatie van jouw woning. Foto's worden gemaakt door vakfotografen en de verkoopadvertentie wordt opgesteld door een deskundige. Zo wordt jouw woning op de beste manier gepresenteerd aan potentiële kopers.

Correcte prijsbepaling van je woning

Het bepalen van de juiste vraagprijs voor je woning kan een uitdaging zijn. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl je bij een te lage prijs mogelijk inkomsten misloopt. Een makelaar heeft veel ervaring in het bepalen van de juiste prijs.

Juridische en administratieve ondersteuning

De verkoop van een woning brengt veel juridische en administratieve zaken met zich mee. Een makelaar heeft de kennis en expertise om je bij deze zaken te begeleiden. Zo kun je er zeker van zijn dat de verkoop correct verloopt.

Gemoedsrust en tijdbesparing

Door een makelaar in te schakelen krijg je gemoedsrust en bespaar je tijd. Je hoeft je geen zorgen te maken over verschillende aspecten van het verkoopproces, want je makelaar neemt deze taken op zich. Je kunt je tijd besteden aan andere dingen terwijl je rustig wacht op het behalen van een succesvolle verkoop.

Makelaars in Rijsbergen vergelijken

Voor het succesvol verkopen van een woning in Rijsbergen is het kiezen van de juiste makelaar van belang. Bij Huis Verkopen maken we dat eenvoudig door alle lokale makelaars met elkaar te vergelijken op basis van hun prestaties.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Besparen op makelaarskosten
 • Snel de beste makelaar kiezen
 • Inclusief gratis waardebepaling

De prestaties van makelaars in Rijsbergen kunnen sterk variëren. Daarom biedt ons platform inzicht in zaken zoals verkoopsnelheid en opbrengst, maar ook ervaring en de kans op maximale verkoopprijs. Dit helpt je om op eenvoudige wijze de beste keuze te maken voor jouw situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Rijsbergen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Rijsbergen

De gemiddelde makelaarskosten in Rijsbergen zijn € 6.235. Deze kosten kunnen echter verschillen per makelaar. Het is daarom belangrijk om makelaars goed te vergelijken.

Het is belangrijk om de tarieven, recensies en verkoopsnelheid van verschillende makelaars te vergelijken. Zo kun je bepalen welke makelaar het beste bij je past. Kijk bijvoorbeeld eens op de vergelijkingspagina van makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Rijsbergen is 94 dagen. Vergeet niet dat dit varieert op basis van factoren zoals de staat van het huis en de marktcondities.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.757 besparen op makelaarskosten. Het kan dus financieel zeer voordelig zijn om een goede vergelijking te maken.

Het is goed mogelijk om een verkoopadvies aan te vragen voor jouw woning in Rijsbergen. Je kunt dit doen door een verzoek in te dienen op deze pagina. Dit geeft je een duidelijk beeld van het verkoopproces.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen