Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Sleen

Zoek je naar een geschikte verkoopmakelaar in Sleen? Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van ervaren makelaars in en rondom Sleen. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken voor een makelaar die jouw belangen optimaal kan vertegenwoordigen bij de verkoop van je woning.

Over makelaars in Sleen

Wanneer je kiest voor het verkopen van jouw woning, speelt de keuze voor een makelaar een aanzienlijke rol. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel hoe soepel en succesvol het verkoopproces gaat verlopen. Een vaardige makelaar in Sleen kan het verschil maken in de uiteindelijke verkoopprijs, hoe snel je woning verkocht wordt en de algemene tevredenheid over het verkooptraject.

Met onze uitgebreide kennis en data over makelaars in Sleen, hebben we een goed beeld van de prestaties van verschillende makelaars in de regio. We volgen en analyseren talloze aspecten, zoals hun verkooptijden, klantreviews en eerdere resultaten. Hierdoor kunnen we je een overzicht bieden van de beste makelaars in Sleen. Ga je verder met lezen, dan vind je hieronder alle gedetailleerde informatie over deze makelaars.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.153
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.171
Besparing (gem.)
€ 1.117

Actueel

 • Ondanks dat de kosten per makelaar variëren, zien we in de huidige periode april 2024 in Sleen een courtagebereik tussen de 1,00% en 1,49% van de verkoopprijs.
 • De gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt op dit moment in Sleen € 3.169. Deze prijs kan fluctueren, dus voor de meest actuele informatie verwijs ik je graag door naar de pagina met huizenprijzen.
 • Tarieven van makelaars in Sleen zijn aan verandering onderhevig. Het vergelijken van makelaarstarieven kan daarom in je voordeel werken en bespaart je gemiddeld € 1.117.

Uitgelichte makelaars in Sleen

In Sleen tref je een overvloed aan makelaars aan die je kunnen bijstaan in het verkoopproces van je huis. Het is raadzaam om niet zomaar de eerste de beste makelaar in de arm te nemen. Het is verstandig om eerst tijd te investeren in het vergelijken van de makelaars in Sleen op basis van vier kernpunten: hun tariefstructuur, hun verkoopsucces, hun ervaring en hun klanttevredenheid.

Logo De Flinten Makelaardij

De Flinten Makelaardij

De Flinten Makelaardij is een makelaar die zich focust op wat jouw woning uniek maakt. Ze zijn innovatief en creatief in het presenteren van woningen en streven naar het beste verkoopresultaat door een passende verkoopstrategie en optimale inzet van middelen. Ze hebben ervaring en deskundigheid in aankopen en werken met enthousiasme om je gedurende het proces te begeleiden. Met hun specialisme in verschillende soorten vastgoed zijn ze een goede keuze wanneer je bijvoorbeeld een nieuw kantoor wilt kopen.

Passies Bouwadvies & Makelaardij

Passies Bouwadvies & Makelaardij biedt deskundig advies en begeleiding in de wereld van vastgoed. Zonder verbonden te zijn aan een branchevereniging, staat deze makelaar voor eigen principes en visie. Je kunt genieten van de expertise waar je op kan rekenen voor al jouw vastgoedbehoeften. Hoewel dit kantoor geen andere talen specifiek vermeldt, kun je ervan uitgaan dat ze je van dienst zullen zijn in jouw vastgoedbehoeften.

Zwanenburg Makelaardij

Kies voor Zwanenburg Makelaardij als je op zoek bent naar een professionele en betrokken onderneming waar klantgerichtheid hoog in het vaandel staat. Ze bieden diverse diensten aan, zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Met hun open communicatie, positieve instelling en uitstekende bereikbaarheid onderscheiden ze zich van andere makelaardijen. Hun betrouwbaarheid en aandacht voor de klant symboliseren ze via de zwaan in hun logo. Je vindt ze in Sleen aan De Goornhoek 8.

Let op: er zijn mogelijk meer verkoopmakelaars in en rondom Sleen dan in de bovenstaande lijst zijn opgenomen. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Sleen mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar kan dus nog ontdekt worden als je verschillende opties naast elkaar legt.

Vergelijk makelaars in Sleen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Sleen?

Een makelaar in Sleen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 456.000 in Sleen komt dit neer op € 5.153 aan makelaarskosten (update april 2024).

Wanneer huizen sneller worden verkocht, zijn courtages van makelaars doorgaans lager. Dit komt omdat makelaars minder tijd en middelen hoeven te investeren in de verkoop van de woning. Een goede verkoopsnelheid werkt dus in jouw voordeel.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Sleen 0,49% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.117 besparen door makelaars te vergelijken. Het is altijd voordelig om makelaars te vergelijken; dit zorgt vrijwel altijd voor een besparing.

Kosten van makelaars in Sleen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Sleen

Bij het verkopen van je woning in Sleen krijg je te maken met diverse kosten. Een belangrijke kostenpost om rekening mee te houden zijn de opstartkosten. Je zult merken dat veel makelaars in Sleen deze kosten rekenen. Maar wat zijn nu precies opstartkosten? Dit zijn de kosten die makelaars rekenen voordat ze daadwerkelijk beginnen met het verkoopproces van je woning. Voorbeelden hiervan zijn het maken van foto’s van je woning, het schrijven van een verkoopadvertentie of het plaatsen van je woning op huizensites en Funda.

De hoogte van de opstartkosten kunnen flink variëren per makelaar. Om je een indicatie te geven van de gemiddelde opstartkosten die je kunt verwachten: deze liggen doorgaans ergens tussen de € 400 en € 700. Deze kosten worden eenmalig in rekening gebracht bij de start van de verkoop. Let op: deze opstartkosten zijn exclusief de makelaarscourtage (de provisie voor de makelaar als de woningverkoop is geslaagd). Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij de keuze voor een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Sleen

Als je jouw woning te koop zet bij een makelaar in Sleen, is het belangrijk om te weten dat er intrekkingskosten in rekening gebracht kunnen worden. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit om de verkoop van je woning voortijdig stop te zetten. Dit kan het geval zijn als je bijvoorbeeld vanwege een verandering in je persoonlijke situatie besluit om niet meer te verhuizen. Of wanneer je besluit om het verkoopproces via een andere makelaar of op eigen houtje te vervolgen.

Intrekkingskosten worden in het leven geroepen als compensatie voor de tijd en moeite die de makelaar reeds in de verkoop van jouw woning heeft gestoken. Het opstellen van een verkoopplan, het inplannen en uitvoeren van bezichtigingen, en het voeren van onderhandelingen over de verkoopprijs zijn voorbeelden van werkzaamheden waarvoor deze kosten worden gerekend. Deze kosten kunnen dus flink oplopen als je besluit om voortijdig uit het verkoopproces te stappen. Het is daarom verstandig om hier van tevoren goede afspraken over te maken met de makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Sleen met een vast tarief

In Sleen werken er makelaars met een vast tarief. Dit vaste tarief betekent dat je vooraf precies weet wat de kosten zullen zijn van de makelaar. Er komt geen verrassing na de verkoop doordat de kosten hoger zijn dan je had gedacht. Ook is het interessant om te weten dat het gemiddelde vaste tarief van de makelaars in Sleen € 3.250 is (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook nadelen met zich meebrengen. Stel, je hebt een huis dat te koop staat voor 300.000 euro en je betaalt een vast tarief van 3500 euro aan de makelaar. Komt er echter een koper die 310.000 euro voor je huis wilt betalen, dan blijft het tarief van je makelaar gelijk. Terwijl bij een courtage, waarbij je bijvoorbeeld 1,5% aan je makelaar moet afdragen, je meer fee moet betalen als je woning voor een hoger bedrag wordt verkocht.

Tip: Denk als woningverkoper goed na over wat voor jou het beste is. Een makelaar met een vast tarief kan zekerheid bieden, je weet vooraf wat de kosten zullen zijn. Maar het kan ook betekenen dat je niet maximaal profiteert van een hogere verkoopprijs. Wees je ervan bewust dat er in Sleen verschillende opties zijn, waaronder makelaars met vaste tarieven en courtage.

4 feitjes over makelaars in Sleen

 • Interessant is dat 93% van de huiseigenaren in Sleen de voorkeur geeft aan een full-service makelaar in plaats van een online alternatief.
 • Het blijkt dat woningen in Sleen met professionele makelaarsassistentie gemiddeld 60% sneller worden verkocht dan zonder makelaar.
 • Een relevant feit is dat de meerderheid van de verkopers in Sleen liever investeert in een makelaar met bewezen verkoopsucces dan dat ze voor de goedkoopste optie kiezen. Dit is omdat ze vinden dat het behalen van een hogere verkoopprijs belangrijker is dan het besparen op makelaarskosten.
 • Hetzelfde onderzoek toont aan dat het met behulp van een makelaar verkopen van een huis in Sleen gemiddeld 12% meer winst oplevert, vergeleken met het alleen verkopen.

Wat levert de beste makelaar in Sleen op?

Het kan verrassend zijn, maar de service en resultaten van makelaars in Sleen variëren sterk. Een kundige makelaar heeft echter een directe positieve impact op je verkoopervaring. Ze kunnen bijvoorbeeld in korte tijd meerdere potentiële kopers aantrekken, wat resulteert in hogere biedingen.

Wat onderscheidt de beste makelaars in Sleen van de rest?:

 • Uit onze data blijkt dat top makelaars in Sleen woningen verkopen tegen een prijs die gemiddeld boven de verwachte verkoopprijs ligt. Concreet betekent dit dat jouw huis kan worden verkocht voor gemiddeld een extra € 22.575.
 • Onze cijfers laten tevens zien dat de meest vaardige makelaars in Sleen huizen in gemiddeld 14 dagen sneller kunnen verkopen dan hun medemakelaars. Dat betekent dat je huis met een top makelaar sneller van de markt kan zijn.

De beste makelaar in Sleen vinden

De beste makelaar in Sleen is de makelaar die het beste bij jouw unieke situatie, wensen en verwachtingen past. Ieder huis, iedere verkoper en iedere situatie is anders, daarom is de beste makelaar de makelaar die de specifieke eigenschappen van jouw situatie begrijpt.

Vind de beste makelaar in Sleen door te vergelijken. Het vergelijken is geheel gratis en vrijblijvend. Vul jouw adres, situatie en voorkeuren in en krijg een op maat gemaakt overzicht van de meest geschikte makelaars voor jou.

Waar moet je op letten bij makelaars in Sleen?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Sleen voor de verkoop van jouw woning komen verschillende aandachtspunten kijken:

Ervaring in de regio Sleen

Het eerste punt van aandacht is de regionale ervaring van de makelaar. Heeft de makelaar verstand van de lokale markt in Sleen?

Kennis van het type woning

Daarnaast is de kennis van jouw type woning belangrijk. Heeft de makelaar eerdere ervaring met vergelijkbare huizen?

Communicatieve vaardigheden

Goede communicatie is net zo belangrijk. Is de makelaar bereikbaar, reageert hij of zij snel en krijg je duidelijke informatie?

Gemiddelde kosten van de makelaar

Je moet ook de tarieven in de gaten houden. De gemiddelde courtage voor een makelaar in Sleen is momenteel 1,13% van de verkoopprijs.

Positieve recensies

Controleer tenslotte de reviews en referenties van de makelaar. Zijn voorgaande klanten tevreden over de dienstverlening?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Sleen zijn diverse NVM-makelaars actief. De keuze voor een NVM-makelaar biedt je zekerheid en betrouwbaarheid. Ze zijn verplicht om voortdurend hun kennis op peil te houden en volgen strikte gedragsregels. Dit bevordert hun deskundigheid en integriteit.

Naast de NVM zijn ook VBO en VastgoedPRO bekende makelaarsverenigingen in Sleen. Deze makelaars hebben ook hun eigen kwaliteitseisen en gedragscodes. Het kiezen van een makelaar aangesloten bij één van deze verenigingen, zorgt voor een stukje extra zekerheid bij de aan- of verkoop van jouw woning.

Wat doet een makelaar in Sleen?

In het rustige Drentse dorp Sleen kan het verkopen van je woning ingewikkeld zijn. Een makelaar uit Sleen kan je hierbij helpen.

Dankzij lokale kennis en ervaring in de vastgoedmarkt, kan een makelaar in Sleen een gunstige verkoopprijs voor je woning vaststellen.

 • Beoordeling van de woning: De makelaar beoordeelt jouw woning om een reële waarde te kunnen bepalen.
 • Promotie van de woning: De makelaar zorgt voor de juiste publiciteit via verschillende kanalen.
 • Bezichtigingen organiseren: Potentiële kopers worden rondgeleid en op een professionele manier te woord gestaan.
 • Onderhandelen: De makelaar neemt het voortouw in de onderhandelingen over de verkoopprijs.
 • Contractuele afhandeling: De verkoopovereenkomst wordt opgesteld en de overdracht bij de notaris geregeld.

Waarom een makelaar in Sleen inschakelen?

De verkoop van een huis in Sleen begint met het vinden van de juiste makelaar om je te begeleiden. Een goede makelaar heeft een sterke kennis van de lokale markt en kan je helpen met alles van waardebepaling tot de uiteindelijke verkoopovereenkomst. Hij of zij zal jouw grote bondgenoot zijn in dit proces, door de beste manieren te tonen om je huis te presenteren en te adverteren op populaire huizensites. Het is belangrijk om een makelaar te kiezen waarmee je goed kunt communiceren en vertrouwen in hebt.

Stap 1: Waardebepaling

Een goede makelaar helpt je om de waardebepaling van je huis te bepalen. Dit is een cruciale factor in hoe snel en tegen welke prijs je huis zal verkopen. De makelaar gebruikt hiervoor zijn of haar uitgebreide kennis over de lokale woningmarkt en vergelijkt jouw huis met soortgelijke woningen die recent verkocht zijn in Sleen.

Stap 2: Huispresentatie

Het presenteren van je huis is een kunst op zich. Je makelaar zal je begeleiden in het voorbereiden van je huis om het in de best mogelijke licht te plaatsen voor mogelijke kopers. Hierbij kun je denken aan algemeen onderhoud, opruimen en verfraaien van het huis en het tuinieren.

Stap 3: Huisadvertentie plaatsen

Je makelaar zal vervolgens een sterke online aanwezigheid voor je huis creëren door het plaatsen van een aantrekkelijke advertentie op populaire huizensites. Ze zullen professionele foto's en een uitgebreide beschrijving van jouw woning gebruiken om het onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Stap 4: Afwikkeling van de verkoop

Het afronden van de verkoop is de laatste stap. De makelaar zal ook hier een leidende rol spelen. Van het ontvangen van potentiële kopers tot het onderhandelen over de verkoopprijs, tot aan het sluiten van de overeenkomst, de begeleiding van de makelaar maakt het verschil.

Makelaars in Sleen vergelijken

Het vinden van de perfecte makelaar voor jouw woning en situatie begint bij een goede vergelijking. Met de tools die Huis Verkopen aanbiedt, wordt die vergelijking een stuk eenvoudiger.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in mogelijke verkoopprijs
 • Gratis verkoopadvies van makelaars
 • Betere makelaarstarieven door vergelijking

Door jouw adres, voorkeuren en wensen in te vullen, worden je gekoppeld aan de juiste verkoopmakelaars in Sleen. Deze makelaars zullen jou informeren over precies datgene wat je wilt weten, zodat je goed kunt bepalen welke makelaar het beste voorstel voor verkoop heeft.

Vergelijk makelaars in Sleen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Sleen

Het vinden van een goede makelaar in Sleen start bij het vergelijken van verschillende makelaars. Kijk daarbij naar hun ervaring, specialisatie en hun courtage. Op onze vergelijkingspagina kun je makelaars in Sleen met elkaar vergelijken.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Sleen zijn € 515. Deze kosten kunnen variëren per makelaar, dus het is belangrijk om ze goed te vergelijken.

Je bespaart op makelaarskosten door verschillende makelaars te vergelijken. Gemiddeld kun je in Sleen € 1.117 besparen door verschillende makelaars te vergelijken.

De verkoopsnelheid van je huis in Sleen kan verhoogd worden door een goede presentatie van je woning en een realistische vraagprijs. Ook een ervaring makelaar kan helpen om je huis sneller te verkopen.

Ja, dat is mogelijk. Er zijn verschillende online tools die je kunt gebruiken om een indicatie te krijgen van de waarde van je huis. Bij Huis Verkopen kun je een waardebepaling aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen