Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Stevensweert

Wil je je huis verkopen in Stevensweert en zoek je hiervoor nog een betrouwbare makelaar? Via deze pagina heb je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, tarieven op te vragen en zelfs een waardebepaling aan te vragen. Zo vind je snel en efficiënt de makelaar die bij je past.

Over makelaars in Stevensweert

Makelaars in Stevensweert verschillen op diverse manieren. Zo kunnen ze onderling verschillen in expertise, tarieven, servicegraad en ervaring. Ook kan de manier van communiceren per makelaar sterk uiteenlopen. Sommigen onderhouden intensief contact, terwijl anderen je vooral veel zelf laten doen. Hierbij is geen aanpak per se beter, het hangt vooral af van jouw voorkeuren en behoeftes. Door makelaars te vergelijken, kun je erachter komen welke makelaar het beste bij jou tempouw situatie en woning past. Dit kan eenvoudig en snel via de juiste pagina.

Sta je op het punt je huis in Stevensweert te verkopen, dan vraag je je wellicht een aantal dingen af. Welke makelaar kent de lokale markt het best? Welke makelaar heeft de meeste ervaring met huizen zoals dat van jou? Hoe zit het met de tarieven en service van verschillende makelaars? Geen zorgen, met alle vragen die je hebt zit je hier goed. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie voor het vinden van dé ideale makelaar in Stevensweert.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.275
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.756
Besparing (gem.)
€ 938

Actueel

 • Het is handig te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in Stevensweert op dit moment liggen op 1,14%. Dat betekent dat voor je woning een verkoopkostenpercentage geldt van deze courtage.
 • Daarnaast zul je ook geïnteresseerd zijn in de huidige huizenprijzen in Stevensweert. De gemiddelde verkoopprijs per m2 is op dit moment € 2.143. Kijk voor meer details over huizenprijzen in Stevensweert.

Makelaars in de omgeving van Stevensweert

In Stevensweert zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Stevensweert gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Stevensweert verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Stevensweert Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Stevensweert?

Een makelaar in Stevensweert rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 375.000 in Stevensweert komt dit neer op € 4.275 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het tarief dat makelaars voor hun diensten vragen, is gebaseerd op de waarde van je huis. Dat komt omdat elk huis uniek is en een andere prijs heeft. Daarom is het verstandig om altijd tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Stevensweert 0,50% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 938 besparen door makelaars te vergelijken. Door deze vergelijking te maken, kun je er vaak voor zorgen dat je minder betaalt voor de verkoop van je woning.

Kosten van makelaars in Stevensweert

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 4.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Stevensweert

Je bent van plan je woning in Stevensweert te verkopen en bent op zoek naar een makelaar. Wellicht is het belangrijk om je bewust te zijn dat de meeste makelaars hier opstartkosten rekenen. Deze opstartkosten zijn de kosten die gemaakt worden om je woning verkoopklaar te maken. Je kunt denken aan het professioneel fotograferen van de woning, het maken van plattegronden, het online plaatsen van de woning op huizensites en/of Funda, en de kosten van een verkoopbord.

Opstartkosten zijn een apart onderdeel van de kosten voor de verkoop van je woning en worden vaak vóór aanvang van de daadwerkelijke verkoop in rekening gebracht. Ze vormen in feite de kickstart van de verkoopsprocedure. De opstartkosten van makelaars in Stevensweert variëren gemiddeld tussen € 400 en € 700. Het is goed om hier rekening mee te houden in je budgetplanning voor de verkoop van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Stevensweert

Ben je van plan jouw woning in Stevensweert te verkopen via een makelaar? Hou er dan rekening mee dat er intrekkingskosten in rekening kunnen worden gebracht wanneer je de woning voortijdig uit de verkoop haalt. Intrekkingskosten zijn fees die makelaars in rekening brengen bij het beëindigen van een verkoopopdracht, voordat een woning daadwerkelijk verkocht is.

Diverse situaties kunnen leiden tot het voortijdig intrekken van een verkoopopdracht. Misschien heb je een beter aanbod gekregen, verandert jouw financiële situatie of wil je de woningverkoop simpelweg heroverwegen. In zulke gevallen kunnen makelaars in Stevensweert op hun beurt intrekkingskosten rekenen om de tijd en moeite die ze in de verkoop hebben geïnvesteerd te compenseren.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Stevensweert met een vast tarief

Wist je dat een aantal makelaars in Stevensweert werken met een vaste tarief. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren weet waar je aan toe bent qua kosten. Diensten die in zo'n vaste tarief pakket meestal zitten zijn o.a. de waardebepaling, het maken van foto's en de onderhandelingen. De gemiddelde intrekkingskosten voor makelaar diensten in Stevensweert liggen momenteel op € 3.250 (update: april 2024).

Echter, er zijn ook risico's verbonden aan een vaste tarief. Een vast tarief kan bijvoorbeeld averechts werken als het huis snel verkocht wordt. In dat scenario heb je relatief veel betaald voor een makelaar die maar een korte periode voor jou aan het werk is geweest. Of stel je voor dat jouw huis een lange tijd niet verkocht wordt, dan heb je de kosten al vooruit betaald zonder resultaat.

Tip: Het kan dus zeer nuttig zijn om makelaars te vergelijken. Op deze manier krijg je meer duidelijkheid over de verschillende tarieven en soorten tarieven die door makelaars worden gehanteerd. Dit biedt jou als woningverkoper een beter inzicht in wat dit voor jou zou kunnen betekenen en helpt om een weloverwogen keuze te maken.

4 feitjes over makelaars in Stevensweert

 • In Stevensweert blijkt dat een flinke meerderheid van de verkopers, namelijk 91%, kiest voor de uitgebreide diensten van een full-service makelaar, in plaats van een internetmakelaar.
 • Vergeleken met zelfstandige verkopen, is het gebleken dat huizen in Stevensweert met de hulp van een makelaar gemiddeld 55% sneller verkocht worden.
 • Het blijkt dat woningen in Stevensweert, als ze worden verkocht met ondersteuning van een makelaar, gemiddeld een 10% hogere verkoopprijs realiseren in vergelijking tot directe verkoop.
 • Verkopers in Stevensweert zijn meer gericht op de verkoopresultaten van de makelaar dan op de kosten. Ze kiezen vaak niet voor de goedkoopste makelaar, maar voor de makelaar die de hoogste verkoopprijs kan realiseren.

Wat levert de beste makelaar in Stevensweert op?

Het kiezen van de juiste makelaar in Stevensweert kan een waardevolle investering zijn. Een makelaar die opvalt qua prestaties kan je van onschatbare diensten zijn bij de verkoop van je huis, met een opbrengst die hoger kan zijn dan bij andere makelaars.

Maar hoe onderscheid je de beste makelaars in Stevensweert van de rest? Let op de volgende factoren:

 • Het is gebleken dat de beste makelaars in Stevensweert huizen verkopen voor een prijs die gemiddeld € 13.989 boven de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars ligt. Uiteraard is dit bedrag afgestemd op de prijsklasse van de woning, waardoor het extra voordeel oplevert zonder dat het onrealistisch wordt.
 • Verder tonen onze statistieken aan dat de meest efficiënte makelaars in Stevensweert huizen verkopen die gemiddeld 15 dagen sneller verkocht worden dan die van andere makelaars. Het is vaak de expertise in het juist inschatten van de waarde van de woning die basis vormt voor deze verkopsnelheid.

De beste makelaar in Stevensweert vinden

Aan de slag met de verkoop van je huis in Stevensweert? Een makelaar kan de waarde van jouw woning op verschillende manieren inschatten, terwijl ze ook diverse tarieven hanteren. Het is belangrijk om te weten dat elke makelaar verschilt.

Gelukkig, kan je profiteren van onze vergelijkingstool om de beste makelaar te vinden. Vergelijken loont: het helpt je om een duidelijk beeld te vormen van wie bovengemiddeld presteert in Stevensweert, hun tarieven, verkoopstrategieën en hun inschatting van de waarde van jouw huis.

Waar moet je op letten bij makelaars in Stevensweert?

Het selecteren van de juiste makelaar in Stevensweert voor de verkoop van je huis kan een uitdagende taak zijn. Hier zijn vijf aandachtspunten om je te helpen:

Betrouwbaarheid

Serieuze makelaars hebben een goede reputatie. Zoek online naar beoordelingen of vraag aan mensen in je netwerk of ze bepaalde makelaars kunnen aanbevelen.

Ervaring in de regio Stevensweert

Kies een makelaar die bekend is met de woningmarkt in Stevensweert. Deze lokale kennis kan je een voordeel geven als het gaat om de verkoop van je huis.

Communicatie

Een goede makelaar communiceert helder en regelmatig. Zorg ervoor dat je een makelaar kiest die bereid is om je regelmatig op de hoogte te houden van het proces.

Vergoedingen

Het is belangrijk om vooraf een duidelijk beeld te hebben van de kosten. Vraag de makelaar om een gedetailleerd overzicht van hun vergoedingen, zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Marketingstrategie

Elk huis en elke markt is anders. Kijk naar de marketingstrategie van de makelaar en zorg dat deze overeenkomt met jouw specifieke behoeften en doelen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, voluit de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, is de grootste vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen in Nederland. De NVM werd opgericht in 1898 en heeft sindsdien als doel het bevorderen van de professionaliteit en betrouwbaarheid van haar leden.

Kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar in Stevensweert betekent kiezen voor zekerheid. Een NVM-makelaar is namelijk gebonden aan strikte regels en een erecode. Zo moet de makelaar bijvoorbeeld altijd in het belang van de klant handelen en eerlijk en transparant zijn in de communicatie. Hierdoor weet je dat je jouw vastgoedzaken met vertrouwen kunt overdragen.

Naast de NVM zijn ook VBO en VastgoedPRO bekende brancheorganisaties binnen de Nederlandse vastgoedmarkt. Net als bij de NVM, zijn makelaars aangesloten bij deze organisaties gebonden aan een bepaalde gedragscode, die bijdraagt aan de professionaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening.

Ondanks de vele voordelen van het inschakelen van een NVM-, VBO- of VastgoedPRO-makelaar, is het tevens aan te raden om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Hierbij kun je letten op de tarieven, aanpak en de beoordelingen van eerdere klanten.

Wat doet een makelaar in Stevensweert?

Een makelaar in Stevensweert biedt ondersteuning bij het verkopen van je huis. Deze hulp varieert van het uitvoeren van marktonderzoek en het vaststellen van een verkoopprijs, tot aan het organiseren van bezichtigingen en het onderhandelen met potentiële kopers.

Een full-service makelaar biedt een complete aanpak. Naast de basistaken van de makelaardij, bieden ze ook diensten zoals professioneel fotograferen van je woning, de woning aanbieden op diverse platforms en het voeren van prijsonderhandelingen, die bijdragen aan een succesvolle verkoop.

 • Vaststellen van de verkoopprijs op basis van lokale kennis
 • Professioneel fotograferen en beschrijven van je woning
 • Aanbieden van je woning op diverse platforms
 • Organiseren van en begeleiden bij bezichtigingen
 • Voeren van prijsonderhandelingen met kopers

Waarom een makelaar in Stevensweert inschakelen?

Als je overweegt om jouw woning in Stevensweert te verkopen, komt er een moment dat je wilt profiteren van de kennis van een goede makelaar. Een makelaar is namelijk een expert op het gebied van de lokale huizenmarkt, en is daarom goed in staat om je te adviseren over de vraagprijs van jouw woning, de benodigde promotie en het onderhandelingsproces. Door deze expertise is de kans op een succesvolle verkoop van jouw woning aanzienlijk groter.

Vaststellen vraagprijs

Een van de eerste stappen die jouw makelaar neemt, is de vraagprijs voor jouw woning in Stevensweert bepalen. Hiervoor onderzoekt hij de woninggrondig en maakt een vergelijking met recent verkochte huizen in de buurt. De locatie, grootte, staat van onderhoud en de marktomstandigheden spelen een belangrijke rol in deze berekening.

Marketing en promotie

Vervolgens zorgt de makelaar voor de nodige promotie van jouw huis. Hij maakt professionele foto’s, stelt een aantrekkelijke beschrijving op en publiceert deze op relevante vastgoedwebsites. Ook kan hij open huis bijeenkomsten organiseren om potentiële kopers te trekken.

Bezichtigingen

Zodra er interesse is vanuit potentiële kopers, zal de makelaar de bezichtigingen regelen. Hij zal jouw huis op de meest gunstige manier presenteren en beantwoordt alle vragen die potentiële kopers kunnen hebben. Dit vergroot de kans op een succesvolle verkoop.

Afronding verkoop

Tot slot neemt de makelaar de onderhandelingen met geïnteresseerden voor zijn rekening en begeleidt hij de juridische kwesties rond de verkoop. Hij zorgt dat alle papieren correct worden ingevuld en bij de notaris terechtkomen. In deze fase staat hij je bij met advies en begeleiding tot de verkoop volledig afgerond is.

Makelaars in Stevensweert vergelijken

De zoektocht naar een geschikte makelaar voor de verkoop van jouw huis, begint bij een grondige vergelijking. Deze vergelijking dient gebaseerd te zijn op jouw woning, situatie en persoonlijke voorkeuren.

 • Gratis waardebepaling door de makelaars
 • Ontvang vrijblijvend verkoopadvies
 • Jouw optimale makelaar tegen betere tarieven
 • Makelaars gescreend op prestatie en ervaring

Bij Huis Verkopen heb je de mogelijkheid om makelaars in Stevensweert te vergelijken op basis van de genoemde criteria. De juiste makelaar kan je woning wellicht sneller verkopen of tegen een hoger bedrag. Het is dus van wezenlijk belang om te vergelijken voorafgaand aan de keuze voor een makelaar.

Vergelijk makelaars in Stevensweert Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Stevensweert

Het is belangrijk om makelaars in Stevensweert te vergelijken. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere makelaars, de gemiddelde courtage van 1,14% in acht nemen en recensies lezen. Check bijvoorbeeld de pagina 'goede makelaar vinden'.

De gemiddelde makelaarskosten in Stevensweert zijn € 4.275. Dit bedrag kan variëren per makelaar en hangt ook af van de meerwaarde die een makelaar tijdens de verkoop realiseert.

De gemiddelde verkoopsnelheid in dagen is 70 dagen. Echter, dit kan variëren afhankelijk van de huidige huizenmarkt en het soort woning.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Stevensweert zijn € 515. Deze kosten kunnen echter afwijken per makelaar en zijn soms onderhandelbaar. Je kunt de tarieven van verschillende makelaars opvragen via 'tarieven opvragen'.

Ja, het is mogelijk om te besparen op makelaarskosten door verschillende makelaars in Stevensweert te vergelijken. De gemiddelde besparing door te vergelijken is € 938.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen